شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

مهمان گرامی، خوش‌آمدید!
شما قبل از این که بتوانید در این انجمن مطلبی ارسال کنید باید ثبت نام کنید.

نام کاربری

گذرواژه‌

جستجوی انجمن‌ها

(جستجوی پیشرفته)

آمار انجمن
» اعضا: 3,493
» آخرین عضو: IRDec
» موضوعات انجمن: 10,303
» ارسال‌های انجمن: 14,475

آمار کامل

کاربران آنلاین
در حال حاضر 360 کاربر آنلاین وجود دارد.
» 0 عضو | 360 مهمان
،

آخرین موضوع‌ها
زیارت امام حسن
انجمن: بازارچه
آخرین ارسال توسط: سارینا افخمی
3 ساعت پیش
» پاسخ: 1
» بازدید: 4
ویلا در ماسال؛ اقامتی مه‌...
انجمن: سفرهای داخلی
آخرین ارسال توسط: arvin912
۰۴/۲/۲۴، ۰۴:۳۰ عصر
» پاسخ: 0
» بازدید: 38
اجاره ویلا در انزلی؛ ساحل...
۰۴/۲/۲۴، ۰۴:۲۹ عصر
» بازدید: 32
اجاره ویلا در شمال؛ ترکیب...
۰۴/۲/۲۴، ۰۴:۲۷ عصر
» بازدید: 33
دعای ندبه
آخرین ارسال توسط: کیارش
۰۴/۲/۲۲، ۱۱:۲۲ صبح
» بازدید: 31
دعای عهد بدون ترجمه
انجمن: گفتگوی آزاد
۰۴/۲/۲۲، ۱۱:۱۲ صبح
» بازدید: 21
دعای ابو حمزه ثمالی
انجمن: گفتگوی آزاد
۰۴/۲/۲۰، ۱۱:۲۵ صبح
» بازدید: 33
چطور 124 هزار پیامبر وجود...
۰۴/۲/۲۰، ۱۰:۴۹ صبح
» بازدید: 43
چرا کردان بهترین مقصد برا...
۰۴/۲/۱۷، ۰۱:۵۶ عصر
» بازدید: 64
ویلاهای استخردار: انتخابی...
۰۴/۲/۱۷، ۰۱:۵۵ عصر
» بازدید: 54
راهنمای کامل رزرو ویلا بر...
۰۴/۲/۱۷، ۰۱:۵۲ عصر
» بازدید: 69
ویلا؛ انتخاب اول برای اقا...
۰۴/۲/۱۰، ۰۶:۰۷ عصر
» بازدید: 62
اجاره ویلا در رشت؛ شهری ب...
۰۴/۲/۱۰، ۰۶:۰۲ عصر
» بازدید: 76
سوئیت در اصفهان؛ اقامتی ر...
۰۴/۲/۱۰، ۰۵:۵۸ عصر
» بازدید: 67
آشنایی با انواع تیغه برف ...
انجمن: معرفی سایت، وبلاگ و خدمات
آخرین ارسال توسط: tehranyekta
۰۴/۲/۸، ۰۵:۵۴ عصر
» بازدید: 68

پشتیبانی آنلاین JMS
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۳، ۱۱:۱۸ عصر - انجمن: افزونه های جوملا - بدون پاسخ

ماژول پشتیبانی آنلاین JMS یک ماژول با پنج راه پشتیبانی آنلاین مختلف جهت تماس با سایت شما از طریق یاهو ، اسکایپ Aim ، Icq ، ایمیل و تلفن می باشد. این ماژول برای سایت هایی که نیاز به پشتیبانی فنی یا فروش آنلاین دارند بسیار مفید می باشد.

سازگاری با جوملا 2.5 و 3

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   mod_jms_support.zip (اندازه: 24/88 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
چاپ این مطلب

ارجاع aiRedirectWww
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۳، ۱۰:۴۱ عصر - انجمن: افزونه های جوملا - بدون پاسخ

با استفاده از این پلاگین به سادگی هرچه تمام‌تر قادر خواهید بود تا آدرس سایت خود را یکتا نمایید. در حالت عادی سایت شما همراه و بدون www باز خواهد شد. این موضوع از نظر SEO اصلاً مناسب یک وبسایت نیست و بهتر است صفحات سایت بر روی یکی از آدرس‌ها قفل شود.

این پلاگین بدون نیاز به htaccess و mod_rewrite این تنظیم را انجام می‌دهد و قابلیت فعال/غیرفعال بودن در حالت localhost را داراست.

سازگار با جوملا 2.5 و 3

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   plg_aiRedirectWww_2_0_0.zip (اندازه: 3/2 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
چاپ این مطلب

درج کد گوگل آنالیتیک در جوملا
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۳، ۱۰:۱۸ عصر - انجمن: افزونه های جوملا - بدون پاسخ

برای درج کد گوگل آنالیتیک معمولا باید آنرا در کد قالب خود جانمایی نمایید ، اما این پلاگین که با نام Nice Google Analytics که به صورت فارسی منتشر شده است به شما امکان درج کد گوگل آنالیتیک در وب سایت را بدون نیاز به دست بردن در قالب فراهم می کند.

قابلیت این افزونه:
- سازگار با تمام نسخه های جوملا
- بدون تبلیغات
- بدون دستکاری در هسته جوملا
- قابلیت درج کد اختصاصی
- پشتیبانی از کدهای مختلف برای یک یا چند دامنه
- پشتیبانی از زبان فارسی

سازگاری با جوملا 2.5 و 3

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   joomlagoogleanalytics.zip (اندازه: 8/89 KB / تعداد دفعات دریافت: 1)
چاپ این مطلب

پلاگین امنیتی پلاگین jHackGuard
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۳، ۱۰:۰۱ عصر - انجمن: افزونه های جوملا - بدون پاسخ

jHackGuard یک پلاگین امنیتی است که از سایت جوملایی شما در برابر SQL Injection ، XSS و ... محافظت می کند.

سازگار با جوملا 2.5 و 3

نسخه افزونه: 1.0.9  (فارسی )

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   jHackGuard_Persian_romak.ir.zip (اندازه: 18/96 KB / تعداد دفعات دریافت: 2)
چاپ این مطلب

نسخه موبایلی جوملا با mobilejoomla
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۳، ۰۹:۵۲ عصر - انجمن: افزونه های جوملا - بدون پاسخ

با افزایش روز افزون کاربرانی که با استفاده از موبایل از اینترنت استفاده می کنند نیاز داشتن سایتی سازگار با موبایل به شدت احساس می شود افزونه mobilejoomla صرفنظر از قالب شما نمایی موبایلی را برای کاربران محیا می کند.

سازگار با جوملا 3

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   Mobile-Joomla.1.2.10_Romaak.ir.zip (اندازه: 993/82 KB / تعداد دفعات دریافت: 12)
چاپ این مطلب

۲۱ عادت در برنامه روزانه مدیران موفق
ارسال کننده: نسیم - ۹۵/۴/۲۳، ۰۶:۲۹ عصر - انجمن: مدیریت و کسب و کار - بدون پاسخ

مدیران موفق برای رسیدن به خواسته‌های خود قوانینی دارند. این قوانین شامل عادت‌های ساده روزانه هم می‌شود. ۲۱ مدیر موفق از کارهای ساده‌ای که با انجامشان به موفقیت رسیده‌اند را برای شما بازگو می‌کنند.

اکثر مدیران موفق، حرفه خود را هدایت می‌کنند و زندگی برای آن‌ها آسان می‌شود، آن‌ها به کار یا تجارت ‌خود مجال در دست گرفتن رندگیشان را نمی‌دهند. آن‌ها صبح زود از خواب برمی‌خیزند، به سلامت خود اهمیت می‌دهند، در مورد پول خود هوشمندانه عمل می‌کنند. آن‌ها قدرخواب خوب شبانه، تعطیلات و یک کتاب خوب را می‌دانند و در زمان کار به قوانین و روال روزانه خود می‌چسبند. این ۲۱ نقل‌قول از مدیران موفق را به‌خاطر بسپارید، عادات ساده روزانه‌ای که در موفقیت ‌آن‌ها نقش بسیاری داشته‌اند.

۱. بیش‌تراز آن‌چه که از شما انتظار می‌رود انجام دهید
این باید در تمام بخش‌های زندگی شما اعمال شود، وقتی که همیشه بیشتر از آن‌چه که از شما انتظار می‌رود را انجام دهید، یک نام تجاری شخصی که نشان‌دهنده صلاحیت، اعتبار و برتری شما است را به دست خواهید آورد. زمانی که شما بیش‌تر از حد انتظار یک کار را ارئه می‌دهید، این کار مشوق گام‌های بعدی خواهد بود و مردم همیشه مایل هستند که با شما کار انجام دهند. وقتی که در انجام نیاز‌ها و درخواست‌های مردم پیش‌دستی می‌کنید، یک قدم جلوتر گام برمی‌دارید. اگر رئیس‌تان از شما پیشنهاد یک هدیه عالی برای مشتری را خواست، تنها یک مورد را نام نبرید بلکه چندین گزینه با جزئیات کامل را پیش روی او قرار دهید. مثلا اگر از شما خواسته شد که اتاق خواب را تمیز کنید، شما تمام خانه را تمیز کنید. به تمام درخواست‌ها توجهی یکسان داشته باشید مهم نیست که آن‌ها چقدر سرمایه‌گذاری نیاز دارند، زیرا شما می‌خواهید ارائه بیش از حد انتظار را برای خود یک عادت قرار دهید. به این صورت در تمام ابعاد زندگی خود با انگیزه و موفق خواهید بود. این‌ها نظرات ریک میلیتی (Ric Militi) مدیر عامل شرکت راکون‌های دیوانه و توسعه دهنده فشرده ساز فایل زیپ است که ۶ ماه پیش برنامه Question Answer را ارائه کرد و از آن زمان ۱۰ میلیون اشتغال ایجاد کرده است.

۲. در اداره اولین نفر حاضر شوید
«من دوست دارم اولین نفری باشم که صبح در اداره حاضر می‌شوم، این کار به من زمانی می‌دهد که بتوانم تمرکز کنم و اولویت انجام کار‌ها را قبل از آغاز به کار بنویسم، گزارش‌های روزانه را در زمان مشخصی جمع‌بندی کنم و ایمیل‌های اضافی را پاک کنم. زمانی که من صبح زود از خواب بیدار می‌شوم احساس پیش‌رو و اول بودن به من دست می‌دهد.» این ایده جیمز تورنتون (james Thornton) مدیر عامل بی باک سفر است. یک شرکت سفر‌های مخاطره آمیز جهانی که بیش از هزار سفر در بیش از صد کشور ارائه می‌دهد.

۳. هر روز با خانواده در ارتباط باشید
«در ارتباط بودن با خانواده به من نوعی حس تعادل در تمام ساعات روز را می‌دهد. این اهمیتی ندارد که کجای دنیا باشم، من هر روز و در ساعاتی مشخص با خانواده‌ام صحبت می‌کنم، ساعت ۷ صبح با همسر و پسر کوچکم صحبت می‌کنم. غروب دوباره با همسرم تماس می‌گیرم و به پسر دیگرم و دخترم در طول روز پیام می‌فرستم.» این عادت بیل لین هان (Bill Linehan ) مدیرعامل شرکت و صاحب چندین هتل و مسافرخانه‌های بین‌المللی است.

۴. به نقاط مختلف شرکت یا محل کارتان سر بزنید
«با داشتن تماس رو‌‌‌ در‌‌ رو و گفتگوی واقعی با تیم کاری، آن‌ها را تشویق به کار می‌کنم. من در طول روز چندین باز از راه‌پله ساختمان عبور می‌کنم تا با کارمندان صحبت کنم و درباره فعالیت‌های شرکت بیشتر بدانم. این کار به من اجازه در ارتباط بودن با تمام سطح‌های کاری را می‌دهد.» این روال روزانه کلیتون رید (Clayton Reid)، رئيس و مدیر عامل شرکت جهانی MMGY‌، یک شرکت بازاریابی جهانی و متخصص در سفر و سرگرمی است.

۵. برای خانواده و سلامتی خود وقت بگذارید
«زمانی که من فعالیت شرکت Rocketrip را آغاز کردم، با دقت این موضوع را در نظر گرفتم که چه چیزهایی برای من بیشترین اهمیت را دارد و حال من را خوب نگه می‌دارد، پس تمرکز خود را روی خانواده و سلامتی‌ام نگاه داشتم. من هر روز زمانی را برای گذراندن با همسر و نوزاد کوچکم خالی می‌کنم و حتما چند روز در هفته ورزش می‌کنم. حتی اگر این کار من را وادار به از خواب برخاستن زودتر از زمانی که دوست دارم، کند، باز هم این کار را انجام می‌دهم. تنها چیزی که شما نیاز دارید این است که بدن خود را در حالت تعادل نگه دارید و همیشه برای خود زمانی خالی کنید، حتی در شلوغ‌ترین زمان‌های کاری.» دن راچ (Dan Ruch) مدیر عامل شرکت Rocketrip که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هزینه سفر‌های خود را کاهش دهند، این برنامه روزانه را توصیه می‌کند.

۶. از دیگران تعریف کنید
«یک یا دوبار در روز، این کار را انجام می‌دهم که از کسی صادقانه تشکر کنم. مثلا کمی پیش با نماینده‌ام یک مکالمه تلفنی داشتم و به او گفتم که چقدر تحت تاثیر صدای آرام و موقر او در عین واضح بودن قرار می‌گیرم. او در پاسخ به من گفت که از شنیدن این حرف بسیار خوشحال شده است. در آن زمان به من احساسی عالی دست داد.» اوان هاکل (Evan Hackel) نویسنده کتاب Ingaging Leadership و مدیر عامل شرکت Tortal Training که در حال توسعه آموزش الکترونیکی است، این برنامه روزانه را یکی از اصول موفقیت خود می‌داند.

۷. دیگران را بخندانید
«شاید این موضوع به نظر خنده‌دار باشد اما من هر روز به دنبال پیدا کردن یک بخش خنده‌دار در هر‌ چیزی هستم. به ‌هر حال طنز روشی برای گفتن حقیقت به مردم است. اگر شما می‌خواهید که وضع موجود را به چالش بکشید، پیدا کردن یک راه برای خندیدن به روش اشتباهی که در حال انجام است، راه مناسبی می‌تواند باشد.» دن گرگوری (Dan Gregory) سخنران و نویسنده کتاب خودخواه، ترسناک و نادان و از بانیان موسسه غیرممکن، یک اتاق فکر ابتکاری که با برند‌هایی چون کوکاکولا و سازمان ملل متحد کار می‌کند، به شما توصیه می‌کند که شوخ طبع باشید.

۸. ارتباط ایجاد کنید
«من هر روز سعی می‌کنم که آدم‌های جدیدی را ببینم، شاید هر کدام از آن‌ها مشتری‌های آینده، کارمند خبره، یک فرد حرفه‌ای یا یکی از همسایه‌های من باشند. من سعی می‌کنم که ارتباط‌های جدید و دوستان قوی پیدا کنم. این کار دنیای شخصی و حرفه‌ای من را رشد می‌دهد و دانش و دید من را گسترش می‌دهد.» این سخنان اندرو فیشر (Andrew Fischer) بود. مدیر عامل و موسس Choozle، یک پلت فرم بازاریابی دیجیتال که آگهی آنلاین را آسان می‌کند، این شرکت در سال ۲۰۱۵ کارمندان خود را سه برابر کرد و رشد سود سهام ۶۵۰ درصدی داشت.

۹. حضور داشته باشید
«بعضی از مسائل هستند که نمی‌توان تلفنی حل کرد و هدایت بی‌درنگ در مدیریت یک پروژه از مهم‌ترین کار‌ها است. منظور من این نیست که شما باید با همه در ارتباط باشید ولی حضور فیزیکی شما در هنگام انجام کار بسیار مفید خواهد بود. اقتباس تجاری من از قانون اول نیوتون این است؛ افراد و اشیاء در حال حرکت، تمایل به حرکت دارند و افراد و اشیاء در حال استراحت، تمایل به ادامه دادن استراحت دارند، پس نیاز به یک نیروی بیرونی دارند که آن‌ها را به حرکت در بیاورد و البته شما آن نیرو هستید. گاهی اوقات نیاز نیست که شما چیزی بگویید و با حضور خود می‌توانید تاثیر بگذارید. بعضی مواقع حضور شما با احترام و قدرت سکوت می‌تواند باعث تلاش و سرعت کارمندان شود.» این روند روزانه برت تورنتون (Bert Thornton)، رئيس سابق و مدیر ارشد خانه وافل و نویسنده کتاب یافتن یک گوریل قدیمی، بود.

۱۰. ایمیل شرکت خود را مرتب‌سازی کنید
«در اوایل زندگی حرفه‌ای، یکی از مشتریانم به من توصیه کرد که هر روز چند دقیقه وقت را برای مرتب کردن ایمیل‌های دریافتی اختصاص دهم. زمانی که من او را در حال انجام چنین کاری دیدم، بسیار تعجب کردم. مدیر عامل یک شرکت بزرگ مشاور املاک در حال مرتب کردن رسید‌های پستی بود و حالا، کارمندان من هم برایشان غیر‌عادی به نظر می‌رسد، هنگامی که مرا در حال مرتب کردن ایمیل‌ها می‌بینند. می‌خواهم بدانم که چه چیزی وارد شرکت ما می‌شود، هر چقدر هم که آن قدیمی و بی اعتبار باشد. نگاهی دقیق داشتن به ایمیل‌های دریافتی من را با کار درون شرکت هماهنگ نگه می‌دارد.»‌ این روش یکی از عادات روزانه سارا برمن (Sarah Berman) رئیس گروه برمن یک شرکت ارتباطات در نیویورک که خدمات مختلفی را ارائه می‌دهد.

۱۱. یادآوری‌ها را در کنار تخت خود قرار دهید
«من همیشه دو چیز را در کنار تختم نگه می‌دارم، تلفن همراه و کفش‌های تمرینم. به محض این‌که از خواب بیدار می‌شوم، تلفن همراهم را چک می‌کنم شاید پیام مهمی دریافت کرده باشم که نیاز باشد به آن پاسخ دهم. زیرا بسیاری از اعضای تیم من که از راه دور و در مناطق مختلف کار می‌کنند، محدوده ساعات کاری متفاوتی دارند. مرور اجمالی ایمیل‌ها من‌را در حلقه‌ای از کار‌ها که انتظار دارم آن روز انجام دهم، قرار می‌دهد. کفش‌های پیاده‌روی خود را در کنار تختم می‌گذارم تا هر روز من را برای تمرین تشویق کند. ورزش باعث می‌شود که احساسی عالی داشته باشم و در تمام طول روز تمرکز بالایی دارم.» کیشور کومار (Kishore Kumar) ، مدیر عامل شرکت برنامه دستیار گجت شخصی AllThingsMine روز خود را این‌طور آغاز می‌کند.

۱۲. بحران‌ها را به فرصت تبدیل کنید
«در واقع یک بحران می‌تواند برای شما مفید باشد. در زمان بحران می‌توانید خود و اطرافیانتان را تشویق کنید تا تغییرات مثبت و تاثیر‌گذار ایجاد کنند. این دقیقا مصداق این جمله است که چیزی که شما را نکشد، قوی‌ترتان می‌کند. بحرا‌ن‌ها زمانی عالی هستند که می‌توانید افراد را در مسیر تغییرات دائمی در شرکت خود قرار دهید.» آیتکین تنک (Aytekin Tank) موسس JotForm یک سازنده فرم آنلاین با ۲ میلیون کاربر، این توصیه را دارد.

۱۳. به همان اندازه که بر کارهایی ضروری تمرکز دارید، بر لیست کار‌های انجام شده هم تمرکز کنید
«چند سال پیش با یک مربی کار می‌کردم، او به فضانوردان، اعضای یک تیم ویژه کمک کرده بود که بر استرس خود غلبه کنند. او یک ترفند به من یاد داد که بسیار ساده و قدرتمند بود؛ در پایان یک روز لیستی از کار‌هایی که کاملا انجام داده‌اید، تهیه کنید. نه تنها کار‌هایی که در لیست بوده و باید انجام می‌شده، بلکه تمام کار‌هایی که حتی برایشان برنامه‌ریزی نکرده بودید و انجام داده‌اید را بنویسید و در پایان هر هفته این لیست‌ها را با هم جمع کنید. شما تحت تاثیر کار‌هایی که به‌پایان رسانده‌اید، قرار می‌گیرید. دوپامینی که از انجام این‌کار در بدن شما ایجاد می‌شود، تا حدی به شما کمک می‌کند که میزان کورتیزولی که در هنگام استرس در بدنتان ترشح می‌شود را در حالت تعادل نگه دارد.» امانوئل شالیت (Emmanuel Schalit) مدیر عامل شرکت برنامه مدیریت پسورد و کیف پول دیجیتال امن، این را‌ه‌حل را ارائه می‌دهد.

۱۴.نقشه روز خود را بکشید
«روز خود را با ۳۰ دقیقه برنامه ریزی کاری که می‌خواهید انجام دهید و راهی که می‌خواهید آن را به انجام برسانید، آغاز کنید. این کار هر صبح به من حس آرامش و تمرکز می‌دهد. داشتن یک تجسم از کار‌های مهم به شما کمک می‌کند که یک حس مثبت از انجام کار‌ها داشته باشید.» کریگ هاو( Craig Howe)، مدیر عامل شرکت دیجیتال ورزشی و Rebel Ventures، روز خود را این‌گونه شروع می‌کند.

۱۵. نظارت نکنید بلکه رهبر پرورش دهید
«من تحت یک قانون کلی با بقیه افراد کار می‌کنم. هیچ‌گاه از کسی نمی‌خواهم کاری را که خودم انجام نمی‌دهم انجام دهد. با کمی راهنمایی و کمی توصیه تقریبا تمام افراد با صرف‌نظر از کاری که خواسته شده، به سطحی بالاتر از انتظار می‌رسند. زمان گذاشتن برای رهبری‌، توصیه کردن و مشاوره به مردم، رهبران آینده را پرورش می‌دهد. برای من بهترین بخش کار به عنوان راهنما، دیدن افرادی است که در هنگام کار کردن در کنارم رشد کرده و خود را برای جایگا‌ه‌های شغلی بالاتر آماده می‌کنند.» دانیل فارر (Daniel Farrer) مدیرعامل شرکت Switchfly، یک شرکت فناوری جهانی این دیدگاه را دارد.

۱۶. تغییرات را با آغوش باز بپذیرید
«بسیاری از مدیران از تغییر، ترس کامل و غیر ارادی دارند. برخی از آن‌ها بسیار ترسو هستند، در حقیقت، آن‌ها قادر به گرفتن تصمیمات سخت برای مدیریت موفق شرکت خود نیستند. من هر روز خود را با تمرکز روی هیجان و پیشرفت ناشی از تغییر، آغاز می‌کنم و توصیه من به مدیران دیگر این است به خودتان اجازه ندهید که عصبانیت و تردید شما را از کار بیاندازد. تغییرات را با آغوش باز بپذیرید!» تام لونیبس (Tom Lounibos) از بنیانگذاران و مدیر عامل شرکت SOASTA، شما را به تغییر کردن دعوت می‌کند.

۱۷. مشتری‌های بالقوه خود را از دست ندهید
«موفقیت مخصوصا در فناوری به ارتباط ثابت و مکرر با مشتریان بالقوه و مشتریان بالفعل بستگی دارد، این موضوع اولویت شخصی هر روزه من است. زمانی که برای ساخت و ساز، کشاورزی یا تحصیلات هدف‌گذاری می‌کنیم، معمولا از راه‌حل‌های فنی استفاده نمی‌کنیم، چون تهدید آمیز به نظر می‌رسند. را‌ه‌حل مقابله من با این ترس‌ها، تمرکز روی فوایدی است که تکنولوژی می‌تواند به همراه داشته باشد.» سوری سوریاکومار (Suriyakumar) مدیرعامل شرکت ARC این نظر را دارد.

۱۸. زمانی برای فکر کردن در نظر بگیرید
«من در ابتدای هر روز ۳۰ دقیقه را برای فکر کردن به اینکه امروز را چگونه پیش ببرم و سعی برای حل کردن مسائل سخت، خالی می‌کنم. برای این‌ کار به خودم اجازه استفاده از مداد، خودکار یا صفحه‌کلید را نمی‌دهم. این زمان تفکر شخصی به من اجازه تمرکز مطلق و بدون حواس‌پرتی را می‌دهد و به من کمک می‌کند که از نظر ذهنی برای چیزی که در آن روز پیش روی من است، آماده باشم.» تانیا کندیا (Tanya Candia) رئیس بازاریابی NSFOCUS این روش را از راه‌های موفقیت خود می‌داند.

۱۹. بازخورد مداوم و مستمر داشته باشید
«برای دوره‌های سالانه یا دوساله منتظر نمانید، هرزمان که ممکن بود به اعضای تیم بازخورد کارشان را ارائه دهید و  بازخورد‌ها و انتقادات در مورد خود را هم با کمال میل بپذیرید. این روش کار گروهی را در شرکت پرورش داده و به مردم اجازه می‌دهد که متوجه شوند کارها روان و بی‌عیب در حال اجرا است. علاوه بر این، کارمندان زمانی که تشخیص داده می‌شود وظایفشان را به خوبی انجام داده‌اند، معمولا فعال‌تر و خوشحال می‌شوند.» مانیش سود (Manish Sood)، مدیر عامل و موسس شرکت برنامه‌های کاربردی داده محور Reltio این روش را ارائه می‌دهد.

۲۰. همیشه استراتژیک فکر کنید، حتی زمانی که تاکتیکی عمل می‌کنید
«استراتژیست‌ها باید همیشه به مفهوم قابل استفاده توصیه‌های خود توجه کنند. مدیران اول خط باید استراتژی خود را حفظ کنند. مطمئنا در این مسیر مهارت‌های جداگانه هم درگیر خواهند شد. اما در این محیط پویا، جایی که همه چیز از شرایط تجارت تا تکنولوژی‌های پلت‌‌فرم می‌توانند در حد یک مسکوک ده‌سنتی باشند، این موضوع برای مدیران بسیار با اهمیت است که هردو سمت این قضیه را در نظر بگیرند.» اریک چیو(Eric Chiu)، رئيس و از بنیانگذاران امنیت ابر و کنترل شرکت HyTrust، این نظر را دارد.

۲۱.هر روز با کارمندان کلیدی صحبت کنید
«هر روز با تمام کارمندان کلیدی خود صحبت می‌کنم تا بدانم که آن‌ها در حال انجام چه کاری هستند، چه مسائلی پیش آمده‌ است و چه مشکلی در حال حاضر دارند. این روش دید شما را در کار باز می‌کند و کمک می‌کند که مشکلات قبل از اینکه سرباز کنند، رفع و رجوع شوند.» کریگ داناوی (Craig Dunaway)، رئیس شعبه ساحل شرقی Penn، این راهنمایی را برای مدیران دارد.

چاپ این مطلب

چگونه مودم و شبکه خانگی خود را ایمن تر کنیم؟
ارسال کننده: shahram20 - ۹۵/۴/۲۲، ۱۱:۳۸ عصر - انجمن: شبکه و سرور - بدون پاسخ

[تصویر:  do.php?img=1634]

این روزها در اغلب منازل می‌توان یک دستگاه مودم مشاهده کرد که شاید فقط یک دستگاه برای اتصال به اینترنت باشد، اما مودم‌ها را باید مهم‌ترین گجت الکترونیکی خواند، چرا که این ابزار به تمام گجت‌های موجود در خانه متصل شده و دروازه‌ی ورود به اینترنت است، از این‌رو مودم‌های مورد استفاده در منازل را می‌توان بهترین گزینه برای نفوذ توسط هکرها خواند.

این روزها وجود مودم ADSL در بسیاری از منازل به امری عادی تبدیل شده است؛ اغلب کاربران مودم را به عنوان وسیله‌ای ساده که می‌توان تنها برای اتصال به اینترنت از آن استفاده کرد، می‌شناسند، اما مودم به منزله‌ی مهم‌ترین گجتی است که می‌تواند در یک مکان وجود داشته باشد، چراکه مودم دروازه‌ی ورود به اینترنت و همچنین وسیله‌ای است که گجت‌های مختلفی به آن وصل می‌شوند، از این‌رو یکی از بهترین کانال‌ها برای نفوذ توسط هکرها است.
بسیاری از کاربران در منازل و کسب و کارهای کوچکی که از اینترنت استفاده می‌کنند، مودم‌ خود را با تنظیمات پیش فرض امنیتی استفاده می‌کنند که معمولا خطر نفوذ در سیستم آن‌ها را بیش از پیش افزایش می‌دهد. معمولا مودم‌ها نیز همچون بسیاری دیگر از گجت‌های موجود در دنیای فناوری از وجود روزنه‌های امنیتی زیادی رنج می‌برند که برای مثال می‌توان انواع باگ‌ها در فریمور، حساب‌های کاربری ثبت نشده برای نفوذ و بسیاری مشکلات دیگر اشاره کرد که هر یک می‌تواند به عنوان روزنه‌ای برای نفوذ افراد مورد استفاده قرار گیرد. هر چند بسیاری از این مشکلات توسط کاربران حل نمی‌شود، اما می‌توان تدابیری اندیشیده و تغییراتی در تنظیمات مودم ایجاد کرد تا هر هکری نتواند به سادگی در مودم و شبکه‌ی خانگی کاربران نفوذ کند.

از بکارگیری مودم‌های بی نام و نشان عرضه شده توسط ISP خودداری کنید
شماری از ISP‌ها مودم‌هایی را به کاربران عرضه می‌کنند که نام و نشانی ندارند. این مودم‌ها از نظر امنیتی در مقایسه با مودم‌هایی که در بازار موجود بوده و بصورت مستقیم توسط عرضه کننده ارائه می‌شوند، ضعیف‌تر هستند. معمولا این مودم‌ها از فریمورهای قدیمی‌تری استفاده می‌کنند که دارای روزنه‌های متعددی هستند، از این‌رو پیشنهاد می‌شود کاربران خود یک گزینه‌ی مناسب و معتبر را انتخاب کرده و خریداری کنند.

عوض کردن رمز عبور پیش فرض ورود به تنظیمات
 تمام مودم‌های عرضه شده به بازار از یک رمز عبور پیش فرض برای ورود به تنظیمات بهره می‌برند که اغلب نیز تغییری در آن نداده و همچنان از آن استفاده می‌کنند؛ همین موضوع باعث شده تا رمز عبور پیش فرض دستمایه‌ی نفوذهای بسیاری از جانب هکرها باشد. پس از راه‌اندازی مودم، اولین کاری که باید کرد، عوض کردن رمز عبور پیش فرض برای ورود به تنظیمات است.

قطع دسترسی به تنظیمات مودم از طریق اینترنت
برای اغلب کاربران دسترسی تنظیمات مودم از طریق اینترنت و خارج از شبکه‌ی داخلی مودم غیرضروری و بدون استفاده است، از این‌رو یکی از اصلی‌ترین اقداماتی که باید انجام داد، قطع دسترسی به تنظیمات مودم از طریق اینترنت یا غیرفعال کردن Remote Management است. در صورتی که وجود چنین قابلیتی ضروری باشد، می‌توان با راه‌اندازی VPN یا (ٰVirtual Private Network) کانالی امن برای دسترسی به شبکه‌ی داخلی و همچنین تنظیمات مبتنی بر وب مودم ایجاد کرد.

محدود کردن IP‌های درون شبکه که می‌توانند به تنظیمات مودم دسترسی داشته باشند
در صورتی که مودم یا روتر شما چنین امکانی را داشته باشد، بهتر است دسترسی به تنظیمات مودم را از یک IP خاص فراهم کنید که توسط DHCP به گجت‌های متصل شده به مودم اختصاص داده نمی‌شود. برای مثال در زمان تنظیمات مودم خود، DHCP یا Dynamic Host Configuration Protocol را به گونه‌ای تنظیم کنید تا از رنج ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۰ تا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۲۰۰ اقدام به اختصاص IP کند و برای دسترسی به تنظیمات مودم نیز تنها ۱۹۲.۱۶۸.۱۰.۵ قادربه دسترسی به مودم باشد. با توجه به اینکه IP مورد نظر به صورت خودکار به هیچ گجتی اختصاص داده نمی‌شود، از این‌رو باید برای دسترسی به تنظیمات مودم، بصورت دستی IP را وارد کرد که عدم اطلاع از آن امکان نفوذ به تنظیمات را برای هر کسی که می‌خواهد به سیستم نفوذ کند، غیرممکن می‌کند.

دسترسی HTTPS به مودم را در صورت امکان فعال کرده و در زمان اتمام کار، حتما لاگ اوت کنید
 در زمان استفاده از مرورگر برای ورود به تنظیمات مودم بهتر است از حالت incognito یا private برای تغییر در تنظیمات استفاده کنید تا ردپایی را در مرورگر خود نظیر کوکی باقی نگذارید. همچنین تا حد امکان سعی کنید تا نام کاربری و رمزعبور تنظیمات مودم را نیز ذخیره نکنید.
آدرس IP دسترسی به تنظیمات مودم را تغییر دهید
تمام مودم‌های موجود در بازار دارای آدرسی پیش فرض برای ورود به بخش تنظیمات هستند که معمولا آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ می‌شود. برای بهبود امنیت می‌توان در زمان تنظیمات، آدرس پیش فرض دسترسی به تنظیمات مودم را نیز تغییر داد.

از یک رمزعبور پیچیده برای وای-فای و بهترین پروتکل ممکن استفاده کنید
WPA2 یا Wi-Fi Protected Access II بهترین پروتکل انتخابی در برابر WPA و WEP است که تاکنون بارها شاهد نفوذ هکرها در مودم‌هایی بوده‌ایم که از این پروتکل‌ها استفاده می‌کنند. در صورتی که مودم شما این امکان را دارد تا شبکه‌ی وای-فای موسوم به Guest ایجاد کنید، پس حتما از این گزینه استفاده کنید. ضمنا شبکه‌ی مخصوص مهمان‌ها نیز باید با یک رمزعبور و پروتکل WPA2 محافظت شود. این کار بدین منظور انجام می‌شود تا افرادی غیر از شما از این کانال به شبکه‌ی شما متصل شوند تا در صورت وجود بدافزار در گجت‌هایشان، نتوانند در شبکه‌ی شما تغییری ایجاد کنند.

قابلیت WPS را غیرفعال کنید
WPS را باید یکی از قابلیت‌هایی خواند که به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد. WPS از طریق کلید فیزیکی تعبیه شده در پشت یا زیر مودم یا از طریق عبارتی که زیر مودم نوشته شده، امکان برقراری ارتباط با انواع گجت‌ها را بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور فراهم می‌کند. WPS را باید یکی از شناخته شده‌ترین و معروف‌ترین نقاط ضعفی خواند که در سال‌های اخیر بسیاری از مودم‌ها با آن دست به گریبان بوده و از این‌رو باعث هک شدن وای-فای شماری از کاربران شده‌اند. برای اینکه خیالمان از بابت این موضوع راحت باشد بهتر است در صورتی که از WPS‌ پشتیبانی می‌شود، این قابلیت غیرفعال باشد.
دسترسی به سرویس‌های مودم را از طریق اینترنت محدود کنید
روی مودم‌ها و روترها سرویس‌هایی وجود دارند که شاید هیچ وقت از آن‌ها استفاده نکنید. برای مثال می‌توان به Telnet، UPnP (Universal Plug and Play)، SSH (Secure Shell) و HNAP (Home Network Administration Protocol) اشاره کرد که بهتر است دسترسی آن‌ها از طریق اینترنت قطع شود. با استفاده از سرویس‌هایی نظیر دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
می‌توانید با اطلاع از IP مودم پورت‌های باز مودم خود را مورد بررسی قرار داده و حتی سرویس UOnP مودم خود را بصورت جداگانه اسکن کنید.

فریمور مودم خود را بروز نگه دارید
شماری از مودم‌ها امکان بروزرسانی خودکار فریمور را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، حال آنکه شماری از مودم‌ها این قابلیت را بصورت چک کردن دستی برای کاربران امکان پذیر می‌کنند. در صورتی که مودم شما هیچ یک از قابلیت‌های اشاره شده را نداشت، می‌توانید بصورت دستی در سایت تولیدکننده‌ی مودم خود با استفاده از نام و مدل مودم، به جستجوی فریمور دستگاه خود بپردازید.
در صورتی که علاقه دارید تا شرایط ویژه‌تر و تنظیمات تخصصی‌‌تری را برای بالا بردن امنیت در مودم یا روتر خود به کار برید، می‌توانید مواردی را که در ادامه اشاره می‌کنیم نیز مورد توجه قرار دهید.

تقسیم بندی شبکه یا VLAN بندی
شماری از روترهای عرضه شده به بازار این قابلیت را در اختیار کاربران قرار می‌دهند تا VLAN (Virtual Local area networls) مختلفی را در شبکه‌ی داخلی تعریف کنند. با استفاده از VLAN‌ می‌توانید گروه کاربران یا گجت‌های خاصی را مقرر به استفاده از یک شبکه‌ی خاص کنید. برای مثال با توجه به اینکه گجت‌های مرتبط با اینترنت اشیا هنوز در اول راه بوده و باگ‌های زیادی دارند، از این‌رو می‌توانید VLAN خاصی را برای ارتباط این گجت‌ها اختصاص دهید. همچنین امکان استفاده از این قابلیت در جهت اختصاص یک شبکه‌ی خاص برای ارتباط گوشی‌های هوشمند نیز وجود دارد. با توجه به اینکه بسیاری از گجت‌های اینترنت اشیا قابلیت کنترل از طریق گوشی هوشمند را نیز دارند، با استفاده از VLAN بندی این ارتباط از طریق شبکه‌ی داخلی برقرار نشده و از طریق اینترنت ارتباط برقرار می‌شود.

مک فیلتر یا دسترسی با استفاده از آدرس فیزیکی
اغلب مودم‌های موجود در بازار از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند. با استفاده از قابلیت مک فیلتر تنها گجت‌هایی می‌توانند پس از وارد کردن رمز عبور وایرلس از اینترنت استفاده کنند که آدرس فیزیکی کارت شبکه‌ی گجت آن‌ها در لیست قسمت مک فیلتر مودم ثبت شده باشد، از این رو در صورتی که رمز عبور شبکه‌ی بی‌سیم نیز هک شده باشد، هیچ گجتی قادر به استفاده از اینترنت و اتصال به مودم نخواهد بود.

استفاده از پورت فورواردینگ همراه با فیلتر IP
در صورتی که سرویس‌هایی روی رایانه‌هایی دارید که باید از اینترنت به آن‌ها دسترسی داشته باشید، باید از پورت فورواردینگ استفاده کنید. بسیاری از نرم‌افزار‌ها سعی می‌کنند تا پورت‌هایی را با استفاده از UPnP در روتر بصورت خودکار ایجاد کنند که این روش همیشه امن نیست. در صورتی که UPnP روی مودم غیرفعال باشد، باید رول‌های مورد نظر را بصورت دستی در روتر وارد کرد. برای این کار باید IP منبع را به پورتی اختصاص داد تا از طریق آن بتوان به یک سرویس درون شبکه دسترسی پیدا کرد. برای مثال در صورتی که می‌خواهید به FTP Server کامپیوتر خود در منزل دسترسی داشته باشید، می‌توانید یک رول برای Port Forwarding در روتر برای پورت ۲۱ ایجاد کنید و اجازه‌ی دسترسی را فقط برای IPهای محل کار خود صادر کنید.

استفاده از فریمورهای شخصی شده به جای فریمورهای استاندارد کارخانه‌ای
علاوه بر فریمورهایی که کمپانی‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند بصورت پیش فرض منتشر می‌کنند، می‌توان از فریمورهای شخصی سازی شده‌ای نیز استفاده کرد که مبتنی بر لینوکس هستند. از جمله‌ی این فریمورها می‌توان OpenWRT، DD-WRT و Asuswrt-Merlin اشاره کرد که جزو محبوب‌ترین فریمورهای شخصی سازی شده برای مودم‌ها و روترها هستند. این فریمورها معمولا قابلیت‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، همچنین توسعه دهندگان این فریمورها روزنه‌های امنیتی را با سرعت بیشتری رفع کرده و از این‌رو مشکلات سیستم خیلی سریع‌تر حل می‌شود. با توجه به اینکه بیشتر علاقمندان به سراغ چنین فریمورهایی می‌روند، از این‌رو به دلیل محدود بودن استفاده از این فریمورها، شانس انجام حملات برعلیه کاربرانی که از این فریمورها روی مودم‌های خود استفاده می‌کنند نیز کمتر است. البته باید به این نکته توجه داشت که استفاده از فریمورهای شخصی شده نیازمند داشتن اطلاعات فنی است تا بتوان به درستی اقدام به لود و نصب فریمور کرد.

چاپ این مطلب

آموزش بازیابی فایل های حذف شده از حساب iCloud
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۲، ۰۳:۰۶ صبح - انجمن: ios - پاسخ (1)

اپل قابلیتی در iCloud دارد که کاربران میتوانند با استفاده از آن، فایل ها، مخاطبان، تقویم ها و یادآورهایی که در حساب iCloud خود ذخیره کرده بوده‌اند اما به طور اشتباهی یا هر دلیل دیگری حذفشان کرده اند را بازیابی کنند. این قابلیت که تحت عنوان iCloud recovery از آن یاد میشود، به شما اجازه میدهد با طی کردن مراحل زیر، فایل های حذف شده را دوباره برگردانید:

قدم اول
باید با وارد کردن اپل آیدی و پسووردتان وارد اکانت iCloud خود بشوید. باید بدانید که اینکار از طریق اپلیکیشن iCloud امکانپذیر نیست و تنها باید از طریق سایت iCloud اقدام کنید.

[تصویر:  do.php?img=1628]

قدم دوم
وقتی وارد حساب کاربری خود شدید، بر روی Settings کلیک نمایید و در قسمت انتهایی صفحه، وارد قسمت Advanced شوید.

[تصویر:  do.php?img=1629]

قدم سوم
در این بخش همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، میتوانید با انتخاب گزینه‌ی مخصوص ریستور Files, Contacts و Calendars and Reminder، به طور جداگانه اطلاعات حذف شده از هرکدام را بازگردانی کنید. Calendars and Reminde برای اطلاعات مربوط به تقویم ها و یادآورها، Contacts برای اطلاعات مخاطبان و Files برای فایل های حذف شده کاربرد دارد.

[تصویر:  do.php?img=1631]

بعد از طی کردن قدم سوم، ریستور کردن اطلاعات حذف شده به دو صورت انجام میگیرد:

روش اول: برای بازگردانی اطلاعات مربوط به تقویم ها، یادآورها و مخاطبان کاربرد دارد
در این مرحله کافی است تب مربوط به اطلاعاتی که میخواهید بازگردانی کنید را انتخاب کنید و سپس یک تاریخ برای آن تعیین کنید تا ریستور آغاز شود. بعد از اینکه عملیات بازگردانی اطلاعات به پایان برسد، شما پیغام زیر را مشاهده خواهید کرد (در این آموزش، اطلاعات حذف شده در بخش مخاطبان، برگردانده شده است) :

[تصویر:  do.php?img=1632]

نکته: تمام مخاطبانی که در تاریخ تعیین شده توسط شما در iCloud ذخیره شده بودند، بر روی تمام دیوایس هایی که درحال حاضر از آن اکانت iCloud استفاده میکنند، برگردانده خواهد شد. مخاطبان فعلی هم در یک آرشیو ذخیره میشوند و در صورت نیاز میتوانید آنها را جایگزین کنید.

روش دوم: برای بازگردانی اطلاعات مربوط به فایل ها کاربرد دارد
برای بازگردانی فایل ها کافی است آنهایی که میخواهید را انتخاب کنید و سپس بر روی Restore files در گوشه‌ سمت راست پایین صفحه کلیک کنید.

[تصویر:  do.php?img=1633]

درنظر داشته باشید فایل هایی قابل بازگردانی هستند که توسط نرم افزارهای ساپورت کننده‌ی درایور iCloud ایجاد شده باشند مانند Pages, Keynote, TextEdit, Napkin و … . همچنین در این قسمت فایل هایی قابل انتخاب اند که در سی روز گذشته حذف شده باشند.

چاپ این مطلب

دعوای ۹ میلیارد دلاری اوراکل و گوگل ادامه دارد
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۱، ۱۱:۳۹ عصر - انجمن: گفتگوی آزاد - بدون پاسخ

«اوراکل» ادعا می‌کند که «گوگل» به دلیل سواستفاده از زبان برنامه‌نویسی «جاوا» باید به این شرکت غرامتی ۹ میلیارد دلاری پرداخت کند. چند وقت پیش این دعوا را گوگل برنده شد اما اوراکل ظاهرا قرار نیست عقب بکشد و همچنان به این منازعه پتنتی ادامه می‌دهد.

[تصویر:  do.php?img=1622]

گوگل و اوراکل از سال ۲۰۱۰ درگیر نبرد حقوقی پیچیده‌ای هستند. محور اصلی شکایت این ادعا است که گوگل با استفاده از زبان برنامه‌نویسی جاوا، حق کپی‌رایت شرکت اوراکل را نقض کرده است.
گوگل می‌گوید که نحوه‌ی استفاده‌ی آن‌ها شامل بند «استفاده‌ منصفانه» در قانون کپی‌رایت می‌شود؛ و اوراکل نمی‌تواند این گونه استفاده را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
اوراکل ادعا کرده بود که گوگل بدون اجازه از ۳۷ کتابخانه جاوا و ۱۱ خط از کدهای این شرکت در سیستم‌عامل اندروید استفاده کرده است. اگر بخاطر داشته باشید، اوراکل در سال ۲۰۱۰ نیز ادعای مشابه‌ای را علیه‌ گوگل به دادگاه ارائه کرده بود. نتیجه‌ شکایت ۲۰۱۰ اوراکل نیز به جایی نرسید چرا که گوگل استفاده از کتابخانه‌های جاوا در اندروید را تحت پوشش استفاده‌ی منصفانه و در چارچوپ کپی‌رایت دانست و دادگاه نیز آن را قبول کرد. در ماه می ۲۰۱۲ پرونده‌ شکایت ۲۰۱۰ اوراکل از گوگل بسته شد و اوراکل مجبور شد هزینه‌ متحمل شده به گوگل برای طی شدن فرایند دادگاه را پرداخت کند.
اما اوراکل هنوز کوتاه نیامده و در تاریخ  6 جولای دوباره به دادگاهی در سان‌فرانسیسکو مراجعه کرده و از همان قاضی دوباره برای بازنگری و بازبینی پرونده درخواست کرده است. گوگل می‌گوید شرکت اوراکل تاکنون ۴۲ میلیارد دلار از اندروید بدست آورده است. از آن طرف اوراکل در ادعای جدید خود می‌گوید:

" پاداش مالی گوگل در حال آشکارسازی بیشتر است و این در قانون موردی بی‌سابقه است. "

اوراکل از قاضی درخواست کرده تا به درخواست‌های سنتی و محدود‌تری از «بند منصفانه» استفاده کند: «شبیه زمانی که انتقاد، نظر، خبری، آموزشی یا بورس تحصیلی یا تحقیقات است» پایبند بماند.
قاضی این پرونده در رد تلاش اول اوراکل گفته بود که هیئت منصفه «منطقی پیدا کرده» که این پلتفرم منبع باز و رایگان اندروید همچنین «در خدمت اهداف غیرتجاری» نیز قرار گرفته است.

گوگل شبیه به دفعات قبل بازهم اظهار کرده که کدهای جاوا برای دسترسی همه آزاد و باز بوده‌اند. جاوا برای اولین بار توسط ابرقدرت سال‌های اولیه‌ سیلیکون ولی، «سان میکروسیستم» و در گروهی با رهبری برنامه‌نویس مشهور «جیمز گاسلینگ» تولید شد. گاسلینگ این زبان را بر مبنای زبان فراگیر آن زمان، C++، پایه‌گذاری کرد؛ هرچند در نوشتن آن همواره نگاهی به آینده داشت. گوگل گفته که در صحبت‌هایی که با سان میکروسیستم داشته، آن‌ها هیچ مشکلی با استفاده گوگل از کد‌ها بدون اخذ مجوز نداشته‌اند.

لری پیج، مدیرعامل پیشین گوگل و حال حاضر آلفابت شرکت مادری گوگل در اظهار نظری اعلام کرده که «ما برای چیز‌های رایگان و باز پولی پرداخت نکرده‌ایم.»

باید دید در ادامه اوراکل می‌تواند دوباره این پرونده را به جریان بیندازد و دوباره پای گوگل را به دادگاه بکشاند یا خیر.

چاپ این مطلب

کوکی در مرورگر چیست و چه اهمیتی دارد؟
ارسال کننده: saberi - ۹۵/۴/۲۱، ۱۱:۱۳ عصر - انجمن: کامپیوتر و اینترنت - پاسخ (1)

کوکیِ مرورگر یکی از مواردی است که همه در باره‌ آن شنیده‌اند، اما بسیاری نمی‌دانند چه اهمیتی دارد و چرا همه مرورگرها از آن پشتیبانی می‌کنند. چرا تقریبا تمام وب‌سایت‌ها کوکی اختصاصی خود را بر روی دستگاه کاربر ذخیره می‌کنند؟

کوکی (Cookie) هر چند در دنیای واقعی به شیرینی خوشمزه‌ای گفته می‌شود، اما در دنیای کامپیوتر و اینترنت، تعریف متفاوتی دارد. کوکی در واقع بسته‌ای از اطلاعات است که در قالب یک فایل متنی توسط وب‌سایت‌ها بر روی کامپیوتر کاربر ذخیره می‌شود تا از طریق آن کاربر شناسایی شده و مثلا بدون نیاز به ورود نام کاربر و رمز عبور همواره در سایت لاگین باقی بماند. اما کوکی‌ها استفاده‌های مختلفی دارند و علاوه بر مزایا، مسائلی را نیز به همراه دارند.

کوکی چیست؟
کوکی‌ها چیزی بیشتر از یک فایل متنی که بر روی کامپیوتر یا موبایل شما ذخیره می‌شوند نیستند. این فایل توسط مرورگر خوانده می‌شود و در آن اطلاعاتی در باره‌ی وب‌سایت‌ مانند مشخصات ورود به سایت و تنظیمات سفارشی شده‌ی کاربر ذخیره می‌شود. در کوکی‌ها همچنین اطلاعات دیگری که وب‌سایت‌ها برای شناسایی کاربر و ارائه‌ی خدمات بهتر به آن نیاز دارد، قرار می‌گیرد. وقتی یک وب‌سایت را باز می‌کنید، درخواستی به مرورگر شما ارسال می‌شود تا فایل کوکی بر روی هارد دیسک ذخیره شود و از آن پس اطلاعات مورد نیاز وب‌سایت برای شناسایی کاربر و ارائه‌ی خدمات اختصاصی شروع می‌شود. مثلا اگر به فروشگاه اینترنتی مراجعه کرده باشید حتی بدون اینکه ثبت نام کرده باشید یا در فروشگاه وارد شده باشید می‌توانید سبد خرید خود را پر کنید. حتی اگر صفحه را ببندید و مجددا آن را باز کنید باز هم محصولاتی که به لیست خرید خود اضافه کرده بودید همچنان در سبد خرید دیده می‌شوند. این کار به کمک کوکی‌ها انجام می‌شود. در واقع در مراجعه‌ی بعدی به وب‌سایت یا یکی از صفحات آن، ابتدا سایت از مرورگر می‌خواهد که فایل کوکی ذخیره شده بر روی حافظه کامپیوتر یا موبایل شما را باز خوانی کند و اگر وجود نداشت آن را ایجاد کند.
دلیل وجود کوکی‌ها این است که هر درخواست در پروتکل HTTP از درخواست بعدی مستقل است و سرورها نمی‌توانند درخواست‌های متعدد کاربران را دسته بندی کنند. با ذخیره‌ی فایل کوچکی از اطلاعات مربوط به کاربر این مسئله حل می‌شود و درخواست‌های هر کاربر از یکدیگر جدا می‌شوند.

در حالت کلی دو نوع کوکی وجود دارد:
 کوکی‌های که مستقیما به وب‌سایتی که باز کرده‌اید تعلق دارند و از آن‌ها با عنوان first-party Cookie یاد می‌شود و کوکی‌هایی که به واسطه‌ی کدهای جاوااسکریپ و برای ثبت فعالیت‌های کاربر ایجاد می‌شوند و عموما برای سرویس‌های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند به این کوکی‌های third-party Cookie گفته می‌شود.

آیا کوکی‌ها حریم شخصی کاربران را نقض می‌کنند و نباید از آن‌ها استفاده کرد؟
براساس آنچه در ابتدای مقاله خواندید، کوکی‌ها توسط وب‌سایتی که از آن بازدید کرده‌اید ساخته می‌شود و تا وقتی که اطلاعات شخصی خود را در اختیارِ وب‌سایت مورد نظر قرار نداده باشید، کوکی‌ها نمی‌توانند به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشند.
بیشتر کوکی‌ها تنها برای تشخیص شما و حفظ زمان ورود شما به سایت استفاده می‌شود و رمز عبور شما در کوکی‌ ذخیره نمی‌شود و تنها در آن نام کاربری یا ID اختصاصی که وب‌سایت آن را می‌شناسد در کوکی‌ها ذخیره می‌شود. اگر هم وب‌سایتی رمز عبور شما را در فایل کوکی ذخیره کند پیش از ذخیره کردن آن، رمز عبور را رمزگذاری و هش (Hash) می‌کند تا کسی نتواند رمز عبور شما را متوجه شود. همچنین اطلاعات موجود در کوکی‌ها تنها در اختیار خود وب‌سایت مورد نظر شما قرار می‌گیرد و قرار نیست وب‌سایت‌های دیگر بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.
پس اساسا کوکی‌های first-party حریم شخصی کاربران را نقض نمی‌کنند. از سال ۲۰۱۱ اتحادیه اروپا و امریکا قانونی وضع کردند که وب‌سایت‌هایی که به مردم این کشورها سرویس می‌دهند اگر کوکی بر روی کامپیوتر کاربر ذخیره می‌کنند که فعالیت‌های کاربر را تحت نظر می‌گیرد، باید پیش از ذخیره‌ی آن از کاربر تایید بگیرند. این موضوع بیشتر مربوط به کوکی‌های third-party است که برای تبلیغات فعالیت‌های کاربر را ردیابی می‌کنند.

شاید شنیده باشید که از کوکی به عنوان ویروس، بد افزار یا پاپ‌آپ یاد می‌شود، آیا کوکی می‌تواند مضرر باشد؟
کوکی‌ها تنها یک فایل متنی ساده هستند، نه امکان اجرای آن‌ها وجود دارد و نه حتما می‌توانند به دیگر اطلاعات ذخیره‌ شده‌ کاربر دسترسی داشته باشند اما بسیاری از کاربران تصور می‌کنند کوکی حاوی ویروس یا بد افزار جاسوسی است. دلیل این موضوع آن است که تبلیغات منفی بر اساس اطلاعات ناقص در این باره انجام شده است. شاید هم دلیل این موضوع این باشد که نرم‌افزارهای ضد ویروس در زمان اسکن فایل‌ها، بعضی از کوکی‌ها که برای تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرند را کد جاسوسی می‌دانند و نسبت به حذف آن‌ها اقدام می‌کنند.
اما این موضوع که از کوکی‌ها می‌توان برای پخش تبلیغات اسپم یا حتی تبلیغات پاپ‌آپ استفاده کرد حقیقت دارد. تبلیغ کنندگان می‌توانند از کوکی‌ها برای ردیابی کردن آنکه چه پاپ‌پاپی قبلا توسط کاربر مشاهده شده و چه تبلیغی برای وی پخش شود، استفاده کنند. اما کوکی‌ها به تنهایی نه پخش کننده‌ی تبلیغ هستند و نه حاوی بدافزار یا پاپ‌آپ هستند. از کوکی‌ها برای ردیابی کاربر و پخش هدفمند تبلیغات استفاده می‌شود و در واقع آن‌ حاوی هیچ تبلیغی نیستند.
پس کوکی‌ها به خودی خود نه تنها مضرر یا خطرناک نیستند بلکه برای استفاده از امکانات سایت‌ها ضروری بوده و در تجربه‌ی کاربری تاثیر محسوسی دارند.

ویروس‌ها یا بدافزارها می‌توانند درون کوکی‌ها را بخوانند
تصور غلط دیگری که در باره‌ی کوکی‌ها وجود دارد این است که کوکی‌ها بد هستند چرا که اگر دستگاه شما ویروسی شود، ویروس‌ها می‌توانند درون کوکی‌ها را خوانده و اطلاعات کاربر را بدست آورند. این مفهوم غیرمنطقی است چرا که اگر کامپیوتر شما ویروسی شده باشد، بیشتر از آنکه نگران دزدیده شده اطلاعات موجود در کوکی‌ها باشید باید نگران دیگر اطلاعات ذخیره شده خود در کامپیوتر باشید. اما با این حال ویروس‌ها می‌توانند اطلاعات درون کوکی‌ها را مطالعه کنند، اما اگر رمز عبوری در کوکی‌ها ذخیره شده باشد، این رمزها بصورت رمزگذاری شده ذخیره می‌شود و از این طریق کسی نمی‌تواند به رمز عبور شما دسترسی پیدا کند.

کوکی‌ها برای ورود به اکثر سایت‌ها ضروری هستند
اکثر وب‌سایت‌های دنیا برای ورود لاگین کردن کاربر به سایت به کوکی نیاز دارند و اگر کوکی‌ها را غیر فعال کنید، امکان ورود به سایت وجود نخواهد داشت. البته در نظر داشته باشید که بعضی از فروشگاه‌های اینترنتی، توکن (Token) مربوط به هر کاربر را در آدرس URL ذخیره می‌کنند، اما این کار چندان رایج نیست. به این کوکی‌ها first-Party گفته می‌شود. چراکه این کوکی‌ها متعلق به همان وب‌سایتی است که در حال بازدید از آن هستید.

کوکی‌ها برای تبلیغات و ردیابی کاربران استفاده می‌شوند
بله این موضوع حقیقت دارد. از آنجایی که کوکی‌ها با هر بار باز کردن صفحه اطلاعاتی را به وب‌سایت ارسال می‌کنند، برخی از سیستم‌های تبلیغاتی از آن‌ها استفاده می‌کنند تا تبلیغات هدفمند را برای شما به نمایش در آورند. البته این بدین معنی نیست که سرویس‌های تبلیغاتی می‌توانند درون کوکی‌هایی که شما بازدید کرده‌اید را بخوانند، آن‌ها می‌توانند درون کوکی‌های خود را بخوانند، اما از آنجایی که این سرویس‌های تبلیغاتی بعضا از کدهای جاواسکریپت نیز استفاده می‌کنند می‌توانند URLهای صفحاتی که بازدید کرده‌اید را نیز در اختیار داشته باشند که البته این موضوع نیز به کوکی ارتباطی ندارد. در ایران کمتر سرویس تبلیغاتی وجود دارد که تبلیغات را به صورت هدفمند نمایش دهد، اما بسیاری از سرویس‌های تبلیغاتی خارجی، چنین رفتاری دارند و تبلیغاتی را برای کاربر به نمایش می‌گذارند که حدس می‌زنند برای وی جذاب است. به کوکی‌هایی که توسط سرویس‌های تبلیغاتی ایجاد می‌شوند یا به طور کلی به کوکی‌های که توسط خود صفحه‌ای که در حال بازدید از آن هستید ساخته نمی‌شوند، کوکی‌های third-party گفته می‌شود. اکثر مرورگرها قابلیتی را در اختیار شما قرار می‌دهند که به راحتی بتوانید این نوع از کوکی‌ها یا بطور کل کوکی‌ها را غیر فعال کنید.

در نظر داشته باشید که حتی با غیرفعال کردن کوکی‌های مربوط به سرویس‌های تبلیغاتی باز هم آن‌ها می‌توانند بخش بزرگی از اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورند. در واقع این سرویس‌ها ترکیبی از آدرس آی‌پی بازدیدکننده، نسخه‌ مرورگر، موقعیت جغرافیایی و چند فاکتور دیگر را در اختیار دارند و حذف کوکی‌ها تنها قطعه‌ای از پازل بزرگ آن‌ها را حذف می‌کند و مانع عملکرد آن‌ها نمی‌شود. مهم‌ترین و شاید بزرگ‌ترین شرکتی که از چنین بستر پیچیده‌ی تبلیغاتی بهره می‌برد گوگل است که بدون نیاز به این موارد نیز اطلاعات بسیاری از کاربران اینترنت را در اختیار دارد.

چاپ این مطلب