۹۶/۱۲/۲۲، ۰۹:۰۹ عصر
به جای فیلترینگ تلگرام، پیام رسان های بومی را تقویت کنیم
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: با تقویت پیام رسان های بومی باید شرایطی فراهم کرد که کاربران ایرانی بدون نیاز به فیلترینگ تلگرام به پیام رسان های بومی مهاجرت کنند.
ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در همایش علمی تخصصی افتا با عنوان «کلان داده – اینترنت اشیا» عنوان کرد: همزمان با ورود به دوران انقلاب صنعتی چهارم و گسترش اینترنت اشیا، نظام شبکه ای و دیتا داده های عظیم، ما نیازمند حکمرانی چالاک برای افزایش بهره وری بخش های مختلف کشور هستیم.
وی با بیان اینکه در فضای جدید مجازی مجبور هستیم از سکوهای بومی (پلتفرم ها)، ماشین های جستجوی بومی و پیام رسان های ایرانی استفاده کنیم، اظهار کرد: دولت مصمم است تا ساز و کار حمایت از تولید پلتفرم های خدمات پایه را فراهم کند تا با مشارکت آگاهانه مردم و بخش خصوصی این سکوهای ارتباطی تولید شود.
با گسترش شبکه های مجازی و شرکت هایی همچون گوگل، فیس بوک و تلگرام مرزهای جغرافیایی و حتی ملت ها تضعیف شده اند و اگر قرار است هویت ایرانی بودن خود را حفظ کنیم، خود باید تولیدکننده دانش و ابزارهای مورد نیاز خود در عرصه فضای مجازی باشیم.
رییس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه امنیت یک امر اجتماعی است که باید با نوآوری همراه باشد بیان کرد: اگر نوآوری وجود نداشته باشد با گسترش و توسعه ای که فضای مجازی و دنیای کلان داده و اطلاعات دارد، دولت های فاقد نوآوری روز به روز کوچکتر و منفعل تر شده و به سمت نابودی می روند.
فیروزآبادی با تاکید بر اینکه حضور در فضای مجازی نیازمند رابطه دو طرفه کاربران و ارائه دهندگان محتوا است، گفت: باید همه هویت ها مشخص شود تا از حریم خصوصی و امنیت به طور عام پاسداری شود. براین اساس در جلسات متعددی با حضور ۲۴ دستگاه اجرایی کشور، اصول لازم برای استفاده از اینترنت اشیا استخراج و مدون شده است تا هم حریم خصوصی هموطنان و هم امنیت عمومی رعایت شود .
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: حتی بنگاه های جهانی خصوصی تولید کننده کلان داده (Big Data) نیز برای حفظ حریم خصوصی مردم اهمیت فراوانی قائل هستند.
با تقویت پیام رسان های بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی باید شرایطی فراهم کرد که کاربران ایرانی بدون نیاز به فیلترکردن تلگرام، به پیام رسان های ایرانی مهاجرت کنند. سیاست های حمایتی و هدایتگرانه دولت همراه با حکمرانی چالاک و مقررات گذاری به موقع می تواند هم مقررات دست و پاگیر قبلی را بردارد و هم فضای سالم رقابتی در عرصه فضای مجازی بوجود آورد.