شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 63 رأی - میانگین امتیازات: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
دارند؟ نیاز به سرور شرکت چه ها تعداد

شرکت ها به چه تعداد سرور نیاز دارند؟
#1
به طور کلی نصب و راه اندازی سرور اختصاصی به شرایط، تجهیزات و محل ویژه ای نیاز دارد . محل های نگهداری سرور باید دارای استاندارهای خاص خود باشند.

به عنوان مثال از نظر معماری ساختمان نیز باید در آن نکاتی در نظر گرفته شده باشد که در هیچ بنایی این استانداردها کاربردی ندارد در عوض این موارد در محل های نگهداری سرور از بایدهای آن محسوب می شود، مثال دیگر می توان به تهویه هوا اشاره کرد در چنین محل هایی باید به بهترین شکل ممکن هوا در محل قرارگیری سرورها در جریان باشد، حتما باید مسائل امنیتی عبور و مرور افراد در آنها کنترل گردد تا افراد غیر مسئول نتوانند وارد محل قرارگیری سرورها شوند.

محل های نگهداری سرور
محل های نگهداری سرور را می توان بطور کلی به دو دسته تقسیم کرد:
دسته اول: مراکز ویژه و مخصوص نگهداری سرورهای مختلف هستند که به آنها مرکزداده یا همان Data Center اطلاق می شود. اگر بخواهیم خیلی ساده و با بیان عامیانه مرکزداده را تعریف کنیم، باید گفت: به محلی بزرگ که تعداد زیادی رک و سرور و تجهیزات شبکه و مشتقات شبکه اعم از کابل و سوئیچ و غیره در آن قرار گرفته که تمامی آنها به اینترنت پرسرعت و برق اضطراری متصل هستند. همان طور که گفته شد این تعریفی عامیانه از مرکزداده است، اما در حقیقت استانداردهایی بسیار دقیق نیز در خصوص راه اندازی مراکز داده وجود دارد که خارج از بحث این مقاله است .

دسته دوم: در نگاه کلی دسته دوم نیز ممکن است از نظر توضیح و شباهت عملکرد با دسته اول یکسان باشد اما از نظر رعایت استانداردها و تجهیزات، نسبت به مراکزداده بعضی از موارد در آنها کم تر رعایت و یا بطور کامل حذف می شود و تجهیزات آن در اندازه های بسیار کوچک تری تهیه و راه اندازی می شوند. نام این دسته معمولا اتاق سرور یا همان Server Room اطلاق می شود. همان طور که گفته شد بین تجهیزات و امکانات دسته دوم و دسته اول تفاوت هایی وجود دارد که بارزترین آنها را نام خواهم برد.
به عنوان مثال در مراکز داده ژنراتورهای قوی وجود دارد که در مواقع اضطراری قطع برق اصلی کلیه سرورها و تجهیزات جانبی را روشن و فعال نگه خواهد داشت، مثال دیگر می توان به پشتیبانی مراکزداده به حداقل دو خط ارتباط اینترنتی پر سرعت اشاره کرد که در صورت قطع اولین خط ارتباطی اینترنت پرسرعت خط ارتباط دوم برای سرویس دهی استفاده خواهد شد. از دیگر ویژگی های مراکزداده احداث آنها در مسیرهایی که دسترسی به آنها شرایط خاص نیاز دارد اتفاق می افتد و تردد و دسترسی به محل مرکز داده محدود و کنترل شده است، از ویژگی های نامبرده شده نیز در اتاق سرور وجود دارد اما همه چیز در اندازه و سایز بسیار کوچک تر، یعنی به جای استفاده از ژنراتور برق از UPS استفاده می شود، محل قرارگیری اتاق سرور جایی خواهد بود که درب ورود به آن قفل است و حتی پنجره ای برای ورود گرد و غبار نیز در آن اتاق وجود ندارد و یا به جای چند خط ارتباطی اینترنت معمولا یک خط ارتباطی و خیلی کم دو خط ارتباطی وجود دارد و ...

چه کسانی به اتاق سرور نیاز دارند؟
بهتر است قبل از این که به این موضوع پرداخته شود که چه شرکت هایی به اتاق سرور نیاز دارند ابتدا به چرای آن پاسخ دهیم که چرا و در چه شرایطی به اتاق سرور نیاز داریم .
بهترین پیشنهاد برای راه اندازی اتاق سرور به شرکت هایی توصیه می شود که حداقل دو یا بیش از سه سرور در محل شرکت خود نگهداری می کنند بطور معمول در شرکت هایی با اندازه ۳۰ ایستگاه کاری و به بالا این اتفاق رخ خواهد داد که سرویس های مختلف را در سرورهای مجزا پیاده سازی کنند . معمولا درگاه ورودی اکثر شرکت ها با هر اندازه کوچک یا بزرگ اینترنت است. با ورود اینترنت پر سرعت به شرکت های داخلی و بالا رفتن سرعت از طریق ADSL و یا خط های اختصاصی نیاز مبرمی به کنترل آن احساس می شود . بهینه سازی استفاده از اینترنت و حفظ ورود و خروج اطلاعات برای هر شرکتی مهم است و ارتباطی به اندازه شرکت و تعداد کارمندان آن ندارد، در چنین شرایطی بهتر است ورود و خروج اطلاعات بر عهده یک سرور و یا یک PC معمولی باشد که توسط نرم افزارهای امنیتی مدیریت می شود. این نرم افزارها توانایی کنترل ورود و خروج کاربران و اطلاعات را بعهده می گیرند. بسیاری از این گونه نرم افزارها عهده دار کنترل ورودی ها و کنترل محتوی آن هستند تا اطلاعاتی که وارد سیستم کاربران می شود خالی از آلودگی های امنیتی باشد. ( قدرت سیستم درگاه اینترنت بستگی به تعداد ایستگاه های کاری استفاده کنند از اینترنت دارد و این که روش حفظ اطلاعات و به اشتراک گذاری به چه نحوی و با چه نرم افزاری پیاده سازی شده باشد.)

متاسفانه به غلط در بین شرکت های کوچک مرسوم شده که اشتراک گذاری اینترنت را بر عهده سوئیچ یا هاب قرار می دهند و هیچ گونه سیاست ورود و خروج اطلاعات در نظر گرفته نمی شود یعنی مودم ADSL به عنوان روتر و درگاه اینترنت بطور مستقیم به سوئیچ یا هاب وصل می شود و کلیه کاربران بدون هیچ گونه کنترل و مدیریت از اینترنت به اشتراک گذاشته شده استفاده می کنند، از این رو چون هیچ گونه سیستم کنترلی و مدیریتی برای حفظ امنیت کاربران وجود ندارد به سادگی دچار ضررهای امنیتی می شوند. با چنین شرایطی توصیه من این است که کنترل ورود و خروج اطلاعات با بهترین روش اصولی آن انجام دهید و اینترنت را بصورت مستقیم بر روی شبکه به اشتراک نگذارید و از برنامه هایی مانند WinRout Kerio و یا ISA سرور امنیت لازم را برای شرکت خود محیا کنید .

پس از معرفی سرور اینترنت به عنوان اولین سرور یک شرکت کوچک و یا متوسط نوبت به سرور دوم می رسد. معمولا Active Directory و سرویس های وابسته به آن است که تشکیل شبکه محلی و داخلی را در یک شرکت کوچک، متوسط و یا بزرگ میسر می سازد. تعریف سطح دسترسی برای ایستگاه های کاری در شبکۀ محلی با Active Directory امنیت را تا حد مطلوبی در مجموعه بالا خواهد برد. اما ممکن است همین سرور نیز بجز این که بعنوان Active Directory استفاده شود بعنوان محل ذخیره سازی داده ها و فایل های مختلف نیز باشد چون تایین سطح دسترسی در چنین سروری به حفظ اطلاعات کمک شایانی خواهد کرد لذا معمولا محل مناسبی برای ذخیره سازی فایل ها و داده ها خواهد بود .
اما چه باید کرد با نرم افزارهای حسابداری یا انبارداری و … همان طور که هر شرکتی با اندازه کوچک یا متوسط برای حسابداری مجموعه خود مجبور به بکارگیری نرم افزارهای حسابداری یا انبارداری است و معمولا این برنامه ها دارای قفل سخت افزاری نیز هستند پس برای دور بودن قفل سخت افزاری از دسترس عموم آن را بر روی سرور مجزا باید راه اندازی کرد، معمولا دسترسی فیزیکی به چنین سرورهایی محدودتر از دیگر سرورهاست و دلیل آن نیز اطلاعات محرمانه آن و قفل سخت افزاری آن است .

پس سومین سرور ما در یک شرکت کوچک، متوسط و یا بزرگ شامل نرم افزارهای مالی و اداری و غیره می تواند باشد. اما همان طور که می دانید نرم افزاری که توانایی ذخیره سازی اطلاعات مالی را دارد نیاز به بانک اطلاعاتی دارد تا بتواند اطلاعات چندین سال را در خود ذخیره کند، به گمان من می شود بانک های اطلاعاتی SQL و یا MYSQL را به راحتی در یکی از سرورهای شماره دو یا شماره سه راه اندازی کرد و نیاز به سرور چهارم نیست، تا اینجای کار ما سه سرور داریم و به یک محل مناسب برای قرارگیری سرورها نیاز داریم . بله اکنون در چنین وضعیتی ما به یک رک ایستاده نیاز داریم با تهویه مناسب تا حرارت تولید شده از این سه سرور از داخل رک خارج شود و هوای خنک وارد آن شود. اما حیاتی بودن این سرورها را نباید فراموش کرد، گرفتن نسخه پشتیان از اطلاعات موجود یکی از عقلانی ترین مراحل پشتیبانی و نگهداری است آن هم به صورت روزانه، برای این کار چه باید کرد؟ اضافه شدن یک هارد دیسک داخلی کار زیادی سختی نیست اما زیاد هم عقلانی نیست، معمولا نسخه پشتیبان را بر وری Device خارجی گرفته می شود تا در زمانی که سرور دچار حملات ویروس ها و یا هکرها قرار و یا حتی هارد دیسک آن دچار سکتور خراب شد و یا سوخت خارج از سرور یک نسخه از تمام اطلاعات باقی مانده باشد،  اینجاست که یک هارد دیسک External به ما و سرور ما می تواند کمک کند تا بازیابی اطلاعات را به خوبی و با آرامش انجام دهیم، اما ممکن است یک هارد دیسک External پاسخ گوی کار ما نباشد و تولید اطلاعات و ترافیک روزانه کاربران به قدری بالا باشد که امکان کپی برداری بر روی یک هارد External با سرعت USB کمی وقت گیر است پس به وسیله ای بهتر، سریع تر و مطمئن تری نیاز هست، وسیله ای که به راحتی عملیات مربوط به گرفتن نسخه پشتیبان گیری از سرورها و حتی ایستگاه های کاری را به راحتی و با سرعت بالا انجام دهد و هزینه بسیار کم تری را نسبت به یک سرور دیگر و نیروی کاری برایمان را در بر داشته باشد، درست حدس زدید شما به یک NAS سرور نیاز دارید تا شرایط دل خواه و ایده آل برای گرفتن نسخه پشتیبان از سرورها و ایستگاه های کاری را به خوبی، در کم ترین زمان و با کم ترین هزینه و با بالاترین سرعت در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید. این چهارمین سرور مورد نیاز شماست.
اما در بسیاری از شرکت ها و بنگاه های کسب و کار رضایت مشتری، حفظ مشتری، مدیریت مشتری و حتی طبقه بندی مشتریان در اولویت قرار دارد و معمولا نیاز به سیستم های اتوماسیون اداری، سیستم های مدیریت اطلاعات مشتریان، وب سرور، ایمیل سرور داخلی و … چیزیست که از آن نمی توان گریخت. متاسفانه در بین بسیاری از شرکت ها و مدیران استفاده از ابزارهای حفظ و مدیریت مشتریان به اشتیاه به این ابزارها به چشم یک کالای لوکس نگاه می شود و خود را ملزم بهره مندی از آن نمی دانند، به این دسته از افکار باید بگویم تا نگرش خود را عوض کنند، چون معمولا ۸۰% از درآمد شرکت ها از ۲۰ درصد مشتریان یک شرکت تامین می شود، شما باید آن ۲۰ درصد را از طریق ابزارهای مدیریت مشتری یا همان CRM شناسایی و حفظ کنید. پس اکنون نیاز مبرمی به سرور جدیدی با عنوان های کاری ذکر شده هست. نگران نباشید هر قدر جلوتر برویم نیازها بیشتر می شود و هر قدر نیازها بیشتر شود نگرانی ها نیز بیشتر. نگرانی هایی از قبیل :

نگهداری
اکنون باید به این اندیشید که تمام این سرورها و اطلاعات باید چگونه حفظ شوند آیا حاضر هستید تمام سرمایه کاری و اطلاعات خود را در یک رک ایستاده فلزی با درب شیشه ای که بسیار هم سست است نگهداری کنید ؟

برقراری ارتباط
اگر یکی از این سرورها از کار بیافتد چه خواهد شد؟ مثلا کارمندان فروش و بازاریابی نتوانند به لیست مشتریان دسترسی داشته باشند، فروش شما متوقف خواهد شد. کارمندان مالی نتوانند اطلاعات مالی را روزانه و ساعتی وارد سیستم کنند چه مشکلی پیش می آید؟ شما نمی توانید بفهمید که امروز وضعیت بازار چگونه است، فروش کم تر بوده یا ببیشتر، علت کم تر یا بیشتر بودن چیست، آیا رقیبی جدید پیدا شده، یا شما رقبا را کنار زده اید. آیا درخواست جدید به شما ایمیل شده؟ و هزاران مشکل دیگر که در اثر اختلال در سرورهای موجود ممکن است کسب و کار شما را برهم بزند. پس برای بهتر شدن اوضاع و کم تر شدن نگرانی ها و دغدغه های روزانه به یک سیستم نگاه دارنده انرژی برق هم نیاز دارید تا حداقل چند سرور شما را همیشه روشن نگهدارند تا در مواقع اضطراری قطعی برق نه سرور به ناگاه خاموش شود و دچار خرابی شود و نه سرویس دهی متوقف شود. اما چنین نگهدارنده ای برای این تعداد سرور به چه میزان فضا نیاز دارد؟ آن را کجا باید نگهداری کرد تا دم دست نباشد و صدمه نبیند؟ انگار مشکلات دو چندان شده و نگرانی ها بیشتر از پیش.
پاسخ
 سپاس شده توسط saberi ، soraya ، elshan
#2
از توضیحات و پست خوبتون سپاسگزارم
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
پاسخ
#3
چقدر عالی و کامل. اگر امکان دارد در مورد دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 و تجهیزاتی مانند دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 بیشتر مطلب بزارید و برند های معروف رو معررفی کنید.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بررسی تخصصی سرور HPE ProLiant DL20 G9 saman 0 1,962 ۹۶/۳/۱۹، ۰۲:۲۷ صبح
آخرین ارسال: saman

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان