شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 64 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
edge اسپارتان گوگل صفر microsoft امنیتی شدن مایکروسافت باگ google فاش پروژه zero 10 توسط ویندوز

فاش شدن باگ امنیتی ویندوز 10 مایکروسافت توسط گوگل
#1
چند روز پیش، تیم پروژه صفر گوگل وجود نقص امنیتی در مایکروسافت اج (Microsoft Edge نام مرورگر جدید مایکروسافت است که اولین نسخه این مرورگر (با اسم رمز اسپارتان) در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۵ به صورت رسمی رونمایی شد) را به صورت علنی فاش کرد، که علت این امر ناتوانی مایکروسافت در رفع این ایراد در مدت مقرر بود. اگر چه این اقدام گوگل با واکنش ­های شدیدی رو به رو شد، عده زیادی نیز از آن استقبال کردند، چون این حرکت را به چشم انگیزه­ ای برای حرکت رو به جلو می­ دیدند.

[تصویر:  do.php?img=4493]


وظیفه تیم پروژه صفر گوگل که از پژوهشگران امنیتی تشکیل شده، یافتن باگ ­های موجود در محصولات نرم­ افزاری تولید شده توسط خود شرکت و همچنین سایر غول­ های کامپیوتری است. این پژوهشگران در صورت پی بردن به نقص در برنامه، گزارشی به شرکت مربوطه ارسال و برای رفع نقص، 90 روز زمان تعیین می­ کنند؛ پس از این مدت در صورت عدم رفع نقص، گزارش به صورت علنی منتشر می ­شود.
بر اساس این ابتکار عمل، گوگل در دوسال گذشته از وجود چندین آسیب پذیری­ خبر داد. در حال حاضر، تیم پروژه صفر نقص امنیتی مهم ویندوز 10 را فاش کرده است.

طبق گزارش تیم پروژه صفر، این نقص امنیتی در ویندوز 10 ورژن 1709 آزمایش شده­ است.
این نقص به تابع فراخوانی رویه راه دور SvcMoveFileInheritSecurity مربوط می ­شود، که اگر مورد سوء استفاده افراد قرار بگیرد آنها می توانند فایل دلخواهی را به توصیفگر امنیتی دلخواه تخصیص دهند و به این ترتیب امکان افزایش حق دسترسی به وجود می­ آید، که یکی از شش تهدید اصلی در سیستم طبقه بندی تهدیدات امنیتی مایکروسافت است.
در فراخوانی رویه راه دور یا remote procedure call (RPC)، از تابع MoveFileEx استفاده می­ شود که فایل را به مقصد جدیدی ارسال می­ کند. این موضوع زمانی مشکل ساز می­ شود که، فایلی با اتصال هاردلینک به دایرکتوری جدیدی برسد که مدخل کنترل دسترسی قابل انتقال داشته باشد. در این حالت حتی اگر امکان حذف فایل وجود نداشته باشد، به دلیل اینکه دایرکتوری والد اجازه انتقال را می­ دهد، فایل به مقصد جدید می­ رسد.

مفهوم اصلی این موضوع این است که حتی اگر فایل read-only باشد؛ چنانچه سرور، تابع SvcMoveFileInheritSecurity را که در دایرکتوری والد وجود دارد فراخوانی کند، می­ تواند توصیفگر امنیتی دلخواهی را به آن تخصیص دهد، که به دیگر کاربران شبکه اجازه می­ دهد به دستکاری فایل بپردازند.
این پژوهشگر به این نکته نیز پی برد که یک کد اثبات مفهوم به زبان ++C به این باگ متصل شده که یک فایل متنی در پوشه ویندوز ایجاد می­ کند، و از فراخوانی رویه راه دور SvcMoveFileInheritSecurity برای بازنویسی توصیفگر امنیتی استفاده می کند که امکان دسترسی همه به این فایل را به وجود می­ آورد.

این پژوهشگر نکات بیشتری در مورد این نقص امنیتی مطرح کرد: «با توجه به رفع مساله 1427، این نقص تنها ویندوز 10 را تهدید می­کند، نسخه های قبلی ویندوز مثل 7 یا 8.1 در امان هستند. البته گفته های من تائید این موضوع نیست که هیچ نقص دیگری در نسخه ­های قبلی وجود ندارد. این نقص از نظر مایکروسافت مساله مهمی است ولی اساساً یک مساله بحرانی محسوب نمی­ شود. چون این مساله تهدید افزایش حق دسترسی دیگران است که به کاربر عادی اجازه می­ دهد مجوزهای ادمین را به دست آورد. به هر حال برای سوء استفاده ابتدا باید کدی را که در سطح دسترسی کاربر عادی است، اجرا کنید. امکان دسترسی به این کد از راه دور وجود ندارد، و همچنین از طریق سندباکس مورد استفاده در مرورگر اج یا کروم امکان استفاده از این کد وجود ندارد. برجسته کردن این مساله تا این حد، منعکس کننده سهولت سوء استفاده از موضوعاتی از این دست است، چون با اینکه مشخص است سوء استفاده از باگ­ها آسان است ولی پیش ­نیازهای لازم برای ممانعت از این اتفاقت در نظر گرفته نمی ­شوند.

به هر حال بر خلاف عقیده مایکروسافت در این مورد، مساله 1427 با وصله ­ای رفع شد، ولی تحلیل دقیق­تر این پژوهشگر گوگل اثبات کرد که مساله 1428 که دراین مقاله مطرح شده، همچنان حل نشده باقی مانده ­است. به این ترتیب گوگل به مرکز جوابگویی امنیتی مایکروسافت اطلاع داد که این موضوع را به صورت علنی فاش خواهد کرد. جالب است که بدانید هر چند این کار گوگل منجر به سرعت بخشیدن به رفع این باگ شده، ولی اکنون همه از این موضوع با­خبر شده ­اند حتی افراد بدنیت.


برای تشکر از دکمه لایک و اعتباردهی استفاده کنین happy
پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh001 ، mitra ، elshan ، نسیم


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سرقت از دستگاه های خودپرداز و امکان تست امنیتی elshan 1 1,657 ۹۹/۸/۲۸، ۰۳:۴۶ عصر
آخرین ارسال: norinex
  تلگرام مشکی مشکل امنیتی دارد saberi 1 2,136 ۹۷/۲/۲۵، ۱۲:۲۶ عصر
آخرین ارسال: مهمان
  کمتر از ۱۰ درصد کاربران از ویژگی امنیتی گوگل استفاده می‌کنند نسیم 0 1,446 ۹۷/۲/۱۷، ۰۹:۰۷ عصر
آخرین ارسال: نسیم
  مایکروسافت افزونه‌ی ویندوز دفندر را برای مرورگر گوگل‌ کروم منتش soraya 0 1,705 ۹۷/۱/۳۱، ۰۳:۰۰ صبح
آخرین ارسال: soraya
  گیت‌هاب، نقص‎های امنیتی موجود در پروژه شما را مشخص می‌کند hoboot 0 1,347 ۹۶/۱۰/۸، ۰۵:۳۲ صبح
آخرین ارسال: hoboot
  واژه های پرکاربرد امنیتی و برنامه‌های ضد ویروس نگار 0 1,284 ۹۶/۸/۲۴، ۰۹:۴۵ عصر
آخرین ارسال: نگار
  همکاری احتمالی اپل با سازمان‌های امنیتی دولتی sara67 0 1,803 ۹۶/۳/۱۸، ۰۲:۰۹ عصر
آخرین ارسال: sara67
  افشای آسیب‌پذیری خطرناک اینترنت اکسپلورر توسط گوگل hoboot 0 2,345 ۹۵/۱۲/۱۲، ۰۷:۲۵ صبح
آخرین ارسال: hoboot
  گوشی اندرویدی دونالد ترامپ یک خطر امنیتی است mesterweb 0 1,648 ۹۵/۹/۱۰، ۱۰:۳۵ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
  توییتر میلیون ها حساب خود را به دلایل امنیتی قفل کرد elshan 0 2,026 ۹۵/۳/۲۲، ۰۲:۳۶ صبح
آخرین ارسال: elshan

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان