شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
با ddr4 های ddr3 رم تفاوت

تفاوت رم های DDR4 با DDR3
#1
[تصویر:  4.png]


در این مطلب سعی می کنیم مقایسه ی رم های DDR3 و DDR4 بپردازیم که امروزه درانواع زیروکلاینت، تین کلاینت ها نیز کاربرد فراوانی دارند .پس با ما همراه باشید.

سرعت خواندن :
همان طور که می بینید رنگ آبی رم‌های DDR3 را مشخص کرده و رنگ قرمز رم‌های DDR4 را مشخص می‌کند. دقت کنید که رنگ‌ آبی و قرمز کم‌رنگ به پلتفرم اکستریم اینتل و کنترلر رم ۴ کاناله مربوط می‌شود که چندان موردعلاقه‌ی عموم کاربران و حتی اورکلاکرها و گیمرها نیست.
DDR4 در قیاس با DDR3 و در سرعت کلاک برابر، حتی با بالاتر بودن تأخیر هم پهنای باند بالاتری دارد. البته این پهنای باند بیشتر جنبه‌ی تئوری داشته و در نرم‌افزارهای محاسباتی مقوله‌ی تأخیر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در دنیای DDR3 با توجه به اینکه کنترلر حافظه‌ی هسول با فرکانس‌های بالاتر از ۲۴۰۰ مگاهرتز مشکل پیدا می‌کند، بیشتر رم‌های ویژه‌ی اورکلاک هم با همین سرعت عرضه می‌شوند اما خوشبختانه کنترلر رم‌های DDR4 در سری ۶۰۰۰ با سرعت‌ها بسیار بالا مثل ۳۲۰۰ مگاهرتز هم مشکلی ندارد. به همین جهت رم‌های ویژه‌ی اورکلاک در پلتفرم اسکای‌لیک، بسیار سریع بوده و سرعت‌های بالاتر از ۳۶۰۰ مگاهرتز کاملاً عادی و مرسوم است.
این نکته را باید بدانیم که اگر به پهنای باند بسیار بالا در حد پلتفرم‌های اکستریم نیاز داشته باشیم؛ در حال حاضر، اکثر تین کلاینت (تینکلاینت)، انواع زیروکلاینت و مینی پی سی های موجود در بازار جهانی از رم های DDR3 و یا DDR3L استفاده می کنند و فقط تعداد اندکی از تین کلاینت ها از رم های DDR4 پشتیبانی میکنند که همین امر، باعث قیمت بالای این دستگاه ها شده است. البته تفاوت مهم تین کلاینت و زیروکلاینت در نوع اتصال و پیکربندی می باشد و یک زیروکلاینت برخلاف تین کلاینت نیاز به ابزار برای مدیریت مرکزی ندارد.
نکته‌ی جالب این است که ترکیب پردازنده‌های سری ۶۰۰۰ و رم‌های DDR4 با سرعت بالاتر از ۳۰۰۰ مگاهرتز، پهنای باند بالاتری نسبت به پلتفرم آیوی بریج اکستریم در اختیار نرم‌افزارها قرار می‌دهد.

سرعت نوشتن:
سرعت نوشتن در پلتفرم هسول اکستریم تقریباً ۴۸ گیگابایت بر ثانیه است و ارتباطی با سرعت رم ندارد!
در اسکای‌لیک وضعیت متفاوت است و بسته به سرعت رم، سرعت نوشتن تغییر می‌کند و اگر سرعت به مرز ۳۰۰۰ مگاهرتز برسد، پهنای باند حین نوشتن داده، بیش از دو پلتفرم هسول اکستریم و آیوی بریج اکستریم خواهد بود.
رم‌های DDR3 با سرعت بالاتر از ۲۴۰۰ مگاهرتز نه تنها بهتر نیستند بلکه در این آزمون تئوری سرعت پایین‌تری ثبت می‌کنند، درست مثل بخش قبلی که سرعت خواندن داده بررسی شد.
سرعت کپی
کپی کردن داده تقریباً مشابه خواندن و نوشتن داده است و در حقیقت تلفیقی از دو بخش قبلی است.

رم‌های DDR3 در کنار پردازنده‌های هسول تا سرعت ۲۴۰۰ مگاهرتز روند صعودی خود را ادامه می‌دهند و پس از آن با افت عملکرد روبرو می‌شویم ولیکن اسکای‌لیک و رم‌های DDR4 وضعیت صعودی را تا سرعت ۳۶۰۰ مگاهرتز و احتمالاً بیش از آن ادامه می‌دهند.
بد نیست بدانید که یک زیروکلاینت به تنهایی فضایی برای ذخیره سازی ندارد و تنها با اتصال سرور آن به یک کامپیوتر مادرو بهره گیری از رم و هاردو ... قابل استفاده می باشد.پیشنهاد می کنیم مطلب مزایا و مکان های مورد استفاده از زیرو کلاینت را هم مطالعه نمایید.
تأخیر:
دقت کنید که در بنچ‌مارک AIDA64 تأخیر رم بر حسب نانوثانیه اندازه‌گیری می‌شود و ارتباطی با سرعت کلاک و در واقع زمان یک سیکل کلاک ندارد. در حقیقت تایمینگ رم به تنهایی بی معنی است و باید سرعت باس را در نظر گرفت اما زمانی که تأخیر بر حسب نانوثانیه بیان می‌شود، خود گویای همه چیز است. بدیهی است که تأخیر کمتر به معنی دسترسی سریع‌تر به داده و پردازش سریع‌تر است.

صنعت رم DDR4 و DDR3 از نظر تأخیر وضعیت مشابهی دارند و حتی تأخیر انواع DDR3 اندکی پایین‌تر است. البته رم‌های مرغوب DDR4 در قیاس با رم‌های معمولی DDR3 که سرعت ۱۶۰۰ مگاهرتز دارند، کمی سریع‌تر هستند اما اگر انواع ویژه‌ی اورکلاک DDR4 و DDR3 را مقایسه کنیم یا انواع استاندارد ۲۱۳۳ مگاهرتزی را با انواع استاندارد DDR3 با سرعت ۱۶۰۰ هرتز مقایسه کنیم، وضعیت اندکی به نفع DDR3 است.

جمع‌بندی:
توان مصرفی و ظرفیت اورکلاک DDR4 عالی است.
DDR4 از نظر توان مصرفی وضعیت بهتری دارد و از نظر ثبات کنترلر حافظه هم وضعیت آن بسیار خوب است به طوری که رم‌های اورکلاک شده‌ای با سرعت بیش از ۳۲۰۰ مگاهرتز نه تنها با افت عملکرد روبرو نمی‌شوند بلکه از نظر تایمینگ، سرعت و ثبات وضعیت بسیار خوبی دارند. پردازنده‌های سری ۴۰۰۰ اینتل در کنار رم‌های DDR3 با سرعت بیش از ۲۴۰۰ مگاهرتز، کم و بیش با مشکل مواجه شده و گاهاً عملکرد با افت جدی روبرو می‌شد.

خوشبختانه آن افزایش تأخیری که در مهاجرت از DDR2 به DDR3 رخ داده بود، در تغییر از DDR3 به DDR4 دیده نمی‌شود و به نظر می‌رسد که صنعت DDR4 کار خود را از نقطه‌ای شروع کرده که عملکرد در اموری که تأخیر بسیار مهم است هم نزدیک به انواع DDR3 است حال آنکه در حالت کلی، DDR4 پردازش را کمی سریع‌تر می‌کند.
بهتر است مطلب پردازنده قدرتمند Intel Kabylake را هم مطالعه کنید.

امروزه با توجه به افزایش کاربران رم های DDR4، بزودی، این نوع از رم ها ، در بازار تین کلاینت و زیروکلاینت اشباع میشوند. اما در حال حاضر برخی از مدل های فروش تین کلاینت و فروش پاورکلاینت و فروش مینی پی سی های شرکت تین آوا سیستم از رم ِِDDR4 استفاده کرده و به فروش میرساند.


منبع : زیروکلاینت تین آوا
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان