شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 47 رأی - میانگین امتیازات: 2.74
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
وام دهیم زمانی می احساس سود گیریم پولی است؟ بانکی ربا زیاد بهره بانک تسهیلات سپرده که چرا کنیم

چرا زمانی که وام بانکی می گیریم احساس می کنیم سود پولی که می دهیم ز
#1
بسیاری از افراد هنگام داشتن سپرده می‌کوشند که پول خود را در بانک‌ها و موسساتی قرار دهند که سود بیشتری به آنها می‌پردازد ولی هنگام گرفتن وام و تسهیلات، انتظار دارند که هیچ سودی پرداخت نکنند یا ارقام آن کم باشد و اضافه بر آن را ربا می‌دانند! همین زیاده‌طلبی‌های ما در اخذ سودهای بیشتر موجب شده که بخش زیادی از مردم به سوی تاسیسات مالی غیرمجاز هجوم ببرند تا به خیال خود نفع بیشتری نصیب آنان شود، ولی در عمل با ورشکستگی این موسسات همه پس‌انداز خود را از دست دادند.
نمونه جالب این ذهنیت را در متنی که اخیرا در یکی از کانال های تلگرام منتشر شده بود، می‌توان دید.
 
شاید با دیدن فیش منتشر شده تعجب کنیم که پس از پرداخت بیش از ۴۰ قسط هنوز نتوانسته است وارد پرداخت اصل وام شود و همچنان سود آن را پرداخته است. چنین وضعی از نظر مخاطب امری ناپسند و ظالمانه تلقی خواهد شد. ولی اجازه دهید که این فیش را با دقت تجزیه و تحلیل کنیم.

١- کل وام، دریافتی ١٥ میلیون تومان است.

٢- این وام ٨ ساله است.

٣- اقساط ماهانه آن ٢٧٠ هزار تومان است، پس اصل و فرع وام حدود ٢٦ میلیون تومان می‌شود.

٤- مبلغ سود و دریافتی از وام‌گیرنده ١١ میلیون تومان است. نرخ سود محاسبه شده برای این وام حدود ١٨ درصد در سال است.

حال ببینیم که آیا این وام ظالمانه و ربوی است؟
فرض کنید که وام‌گیرنده تمام وام دریافتی خود را دوباره یک بانک دیگر پس انداز کند وام دریافتی را هم ٨ ساله پس‌انداز کند که بالاترین سود را شامل خواهد شد در سال ٩٣ که این وام گرفته شده است، حداقل سودی که به سپرده ٨ ساله پرداخت می‌شود ٢٤درصد در سال بود. یعنی ماهانه ۲درصد که برای ١٥ میلیون تومان می‌شود ماهانه ٣٠٠ هزار تومان. به عبارتی دیگر اگر آن فرد وام ۱۵ میلیونی با سود ١٨ درصد خود را در بانک دیگری پس ا نداز کند بدون اینکه هیچ‌کاری انجام داده باشد، قادر است تمام قسط پرداختی را یکجا به دست آورد و حتی ماهانه ٣٠ هزار تومان هم بیشتر از آن به دست آورد و مهمتر اینکه پس از ٨ سال، مبلغ اصل وام را در اختیار دارد. به عبارتی دیگر این فرد وام‌گیرنده، توانسته است امتیاز بسیار مفتی را نصیب خود کند. بدون هیچ زحمتی ماهانه ٣٠ هزار تومان نصیب او شد و پس از ٨ سال مبلغ ١٥ میلیون تومان مفت و مجانی به دست آورده است و تازه اعتراض هم دارد که چرا ربا از او می‌گیرند؟

شاید حالا متوجه شده باشید که چرا عده‌ای به هر درو دیواری می‌زنند که وام بگیرند، چون اگر کسی بتواند با رابطه فساد و پارتی یک وام ١٥ میلیاردی بگیرد، که نرخ سود آن مثل این وام ١٨درصد باشد، به راحتی می‌تواند ماهانه ٣٠میلیون تومان مجانی گیرش بیاید و پس از ٨ سال نیز ١٥ میلیارد تومان یکجا به دست آورد. ریشه فساد در نظام بانکی، وجود چنین امتیاز بزرگی است که هرکس سعی می‌کند آن را به دست آورد ولی ای‌کاش حداقل اعتراض نمی‌کردند که این ١٨ درصد ربا و ظالمانه است زیرا حداقل در اینجا این ظلم علیه بانک و پس‌انداز کننده است و لقمه چربی نصیب وام‌گیرنده شده است. لقمه چربی که ناشکری هم می کنند!

پاسخ
 سپاس شده توسط saberi ، hoboot ، elshan ، نگار ، saman ، نسیم ، sara67
#2
جالب بود مرسی
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سود بانکی چگونه محاسبه می‌شود؟ nader12 1 1,422 ۹۶/۱۲/۲۵، ۰۵:۴۷ عصر
آخرین ارسال: elshan
  تاریخچه واحد پولی تومان hoboot 1 1,774 ۹۶/۱۲/۲۵، ۰۱:۲۳ صبح
آخرین ارسال: مهمان
  تفاوت کارتهای نقدی و اعتباری بانکی چیست؟ nader12 0 1,320 ۹۶/۱۲/۲۴، ۰۳:۴۳ صبح
آخرین ارسال: nader12

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان