شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 96 رأی - میانگین امتیازات: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
آموزش wordpress وردپرس دوره

دوره آموزش وردپرس
#1
Question 
با توجه به اهمیت فضای مجازی، اینترنت و کارآفرینی‌های نوین همچون کسب و کارهای آنلاین، داشتن یک وب‌ سایت مخصوصا برای استارتاپ‌ها ضرورتی مهم به شمار می‌آید.

[تصویر:  do.php?img=4432]

در این رابطه قصد داریم آموزش صفر تا صد سیستم مدیریت محتوای وردپرس را انجمن ارائه دهیم.
در دوره آموزش وردپرس که به تعبیری می‌توان آن را دوره مقدماتی وردپرس نیز نامید، به مباحثی همچون مفاهیم و تعاریف اولیه در طراحی وب، علت و چگونگی استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، ساخت و ایجاد چهارچوب کلی وب سایت، منوها، نوع چیدمان و همچنین نحوه نمایش و سایر تنظیمات خواهیم پرداخت.

به عبارتی دیگر، هدف اصلی این دوره آموزش جامع وردپرس، یادگیری نحوه راه‌اندازی یک وب‌ سایت با استفاده از وردپرس بدون نیاز به کدنویسی است. سر فصل‌های این دوره آموزشی را در ادامه مشاهده می‌کنید. بعد از منتشر شدن هر قسمت، لینک مربوط به مطلب آن به عنوانش متصل خواهد شد.

سرفصل‌های دوره آموزش جامع وردپرس

1 – وردپرس چیست؟
2 – درباره وردپرس
3 – نیم نگاهی بر وردپرس
4 – چرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس؟
5 – به‌ کارگیری وردپرس
6- مقدمات نصب وردپرس
7 – وردپرس در سیستم خانگی
8 – درباره نصب وردپرس
9 – چگونگی نصب وردپرس
10 – ایجاد پایگاه‌ داده در phpMyAdmin
11 – ایجاد پایگاه‌ داده در CPanel – بخش اول
12 – ایجاد پایگاه‌ داده در CPanel – بخش دوم
13 – نصب وردپرس بر روی WAMP
14 – نصب وردپرس بر روی XAMPP
15 – نصب وردپرس در CPanel
16 – بررسی پیشخوان وردپرس
17 – بخش‌های وردپرس
18 – نوار مدیریتی وردپرس
19 – پست‌ها و برگه‌ها در وردپرس
20 – ایجاد پست در وردپرس
21 – ایجاد لینک‌ در وردپرس
22 – افزودن تصویر در وردپرس
23 – کتابخانه چندرسانه‌ای وردپرس
24 – قالب‌بندی پست‌ها در وردپرس
25 – زمان‌بندی پست‌ها در وردپرس
26 – دسته‌ها و برچسب‌ها در وردپرس
27 – ایجاد برگه در وردپرس
28 – نصب افزونه در وردپرس
29 – نصب پوسته در وردپرس
30 – ابزارک‌ها در وردپرس
31 – فهرست‌ها در وردپرس
32 – مدیریت دیدگاه‌ها در وردپرس
33 – کاربران در وردپرس
34 – تنظیمات وردپرس

در این آموزش با ما همراه باشید.
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#2
قسمت اول؛ وردپرس چیست؟
در اولین قسمت از دوره آموزش‌ جامع وردپرس به تشریح این سیستم مدیریت محتوا خواهیم پرداخت. وردپرس در واقع ابزاری متن‌ باز و آنلاین است و به لطف آن، طراحی وب سایت مبتنی بر زبان برنامه‌ نویسی PHP بسیار ساده خواهد بود.

در حال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساده‌ترین و قدرتمندترین ابزار بلاگینگ یا وبلاگ‌نویسی محسوب می‌شود که با استفاده از آن می‌توان به راحتی و بدون نیاز به داشتن مهارت کدنویسی به طراحی وب سایت پرداخت. این وب سایت‌ها می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند و تنها به وبلاگ‌نویسی ختم نمی‌شوند.

به عنوان ابتدایی‌‌ترین ابزارهای لازم برای طراحی وب سایت وردپرسی می‌توانیم به دو مورد زیر اشاره کنیم:
  • دامین (Domain)
  • هاست (Host)
طراحی وب سایت با وردپرس
یک دامنه یا دامین (Domain)، در واقع همان لینک یا آدرس سایت بوده (اصطلاحا URL سایت) و باید منحصربه‌فرد باشد، چرا که دو پادشاه هیچگاه در یک اقلیم قرار نمی‌گیرند! (بعنوان مثال google.com یک دامنه است و باید همچون اثر انگشت، یکتا و منحصربه فرد باشد)

هاست (Host) نیز فضایی برای نگهداری اطلاعات مورد نیاز وب سایت اعم از متون و انواع فایل‌ها محسوب می‌شود و وظیفه‌ای بسیار مشابه وظایف یک هارد کامپیوتر دارد.

همانطور که در ابتدای بحث عنوان شد، مفهوم مهمی تحت عنوان «سیستم مدیریت محتوا» (CMS) وجود دارد. هدف از ذکر مفاهیمی همچون دامنه و هاست نیز بیان پیش نیازهایی برای تشریح مفهوم سیستم مدیریت محتوا بود.

بسط مفهومی CMS
اگر دامنه یک سایت را به منزله یک سند ملکی و به تبع آن، هاست را فضای یک زمین ملکی فرض کنیم، با داشتن یک دامنه و یک هاست، صرفا صاحب یک زمین خالی دارای سند شده‌ایم.
باید در این فضای خام، از ابزارهایی برای انجام برخی فعالیت‌ها اعم از مدیریت فایل‌ها (همراه با امکانات جستجو)، آپلود دیتا بر روی فضای هاست، ایجاد پایگاه‌ داده‌ای با ارتباط مدیریت شده، ویراستاری متن با استفاده از ویرایشگری مناسب (بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی)، مدیریت کاربران (به منظور تخصیص دسترسی‌ها) و دیگر موارد بهره ببریم. مطمئنا هر زمین خالی برای تبدیل شدن به یک بنا، نیازمند داربست اولیه، مصالح، تقسیم‌بندی و سایر ملزومات مربوط به آن است.

برای درک بهتر وردپرس باید ابتدا سیستم مدیریت محتوا را شرح دهیم. وظیفه اصلی یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS (مخفف Content Management System) فراهم کردن کلیه ابزارها و امکانات فوق‌الذکر است. سیستم‌های مدیریت محتوا انواع مختلفی دارند که وردپرس یکی از آن‌ها است. سیستم‌های مدیریت محتوای بسیار دیگری نیز اعم از متن باز، انحصاری، رایگان و یا تجاری وجود دارند.

با این حال پر کاربردترین CMSها را می‌توان در سه عنوان کلی خلاصه کرد که همگی آنها متن‌ باز هستند. بعد از وردپرس، جوملا (Joomla) و دروپال (Drupal) به عنوان محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا شناخته می‌شوند.

در حال حاضر سیستم مدیریت محتوای متن‌ باز وردپرس، محبوبترین و پرکاربردترین CMS موجود در سطح جهان است. در آموزش‌های بعدی، توضیحات بیشتری درباره وردپرس و مفهوم Open Source ارائه خواهیم کرد.
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#3
قسمت دوم؛ درباره وردپرس بیشتر بدانید
همانطور که پیش‌تر نیز درباره وردپرس صحبت‌هایی به میان آوردیم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌ باز و رایگان مبتنی بر زبان‌های برنامه نویسی PHP و MySQL است و بر روی یک وب سرور نصب می‌شود. در ادامه بیشتر اطلاعاتی آموزنده درباره وردپرس خواهیم آورد.

وب‌ سرور خود نیز جزیی از یک سرویس میزبان اینترنت (Internet Hosting Service) به شمار می‌آید. در حال حاضر علاوه بر پشتیبانی از پایگاه‌داده MySQL، نسخه‌ای از وردپرس برای پایگاه‌داده PostgreSQL نیز وجود دارد. وردپرس محبوبترین سیستم بلاگینگ (وبلاگ‌نویسی) محسوب شده و تاکنون بیش از 100 میلیون وب سایت با استفاده از آن طراحی شده است.

پروژه وردپرس در سال 2003 کلید خورد و در حال حاضر، بزرگترین ابزار وبلاگ‌ نویسی مورد استفاده در سراسر جهان است. بسیاری از بلاگ‌های مشهور، رسانه‌های خبری، سایت‌های موسیقی، شرکت‌ها و افراد معروف از وردپرس بهره می‌برند. به عنوان مثال، بلاگ‌های مشهور  دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 و دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 از وردپرس استفاده می‌کنند. رسانه‌های خبری چون وبلاگدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 و دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نیز بر روی وردپرس استوار شده‌اند.

اگرچه وردپرس فعالیت خود را به عنوان یک سیستم وبلاگ‌ نویسی آغاز کرد، اما امروزه یک سیستم مدیریت محتوای بسیار غنی به شمار می‌آید، به طوری که دارای هزاران افزونه (Plugin)، ابزارک (Widget) و قالب (Theme) مختلف است. (در آموزش‌های بعدی، به تفصیل درباره این مفاهیم توضیحاتی ارائه خواهیم کرد) امروزه تنها چیزی را که نمی‌توان با وردپرس به وجود آورد، «خلق نکردن» است! به همین دلیل بسیاری از کاربران و توسعه‌دهندگان درباره وردپرس نظر مساعدی داشته و این سیستم مدیریت محتوا را اصطلاحا «بهشت ساخت وب‌گاه» خطاب می‌کنند.

درباره این سیستم مدیریت محتوا و تاریخچه آن می‌توان چنین عنوان کرد که وردپرس، ادامه راه پروژه موفقیت‌آمیز b2 است که توسط مت‌ مولنوگ (Matt Mullenweg) بنیان‌گذاری شد. اولین سیستمی که مت مولنوگ برای وبلاگ‌ نویسی استفاده کرد، سیستم b2/cafelog بود. سپس به کمک شخصی به نام مایک لیتل (Mike Little) و با بهره‌گیری از b2، نوشتن وردپرس را آغاز کرد. توسعه‌دهنده اصلی b2 یعنی میشل ولدرای (Michel Valdrighi) نیز به جمع آنان پیوست.

اندکی شهرت
سادگی در استفاده (کاربرپسندی) از مهمترین ویژگی‌های آن است. کاربران وردپرس به‌ راحتی می‌توانند از چندین روش مختلف نیازها و اهداف خود را اصطلاحا پیکربندی کنند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس را می‌توان برای ایجاد یک وب‌ سایت و یا وبلاگ زیبا با هر محتوایی اعم از آموزشی، تجاری، علمی و نظایر آن به کار بست. به عنوان نمونه، توسط افزونه قدرتمندی مثل Buddypress می‌توان وب سایت‌هایی اجتماعی، به کمک افزونه BBpress یک انجمن گفتگو (forum) و یا از طریق افزونه Woocommerce فروشگاهی مجازی تاسیس کرد. به عقیده مولنوگ، با وردپرس قادر خواهید بود وب‌ سایتی پرمحتوا و قدرتمند مثل Yahoo ایجاد کنید.

وردپرس توسط هزاران نفر از متخصصان در جامعه کاربری ایجاد شده و با در اختیار قرار دادن هزاران افزونه و قالب، تصویر ذهنیتان را به شکل یک وب‌ سایت مصور می‌کند. همانطور که پیش‌تر نیز عنوان شد، در حال حاضر میلیون‌ها وب سایت به همین روش با استفاده از وردپرس ایجاد شده‌اند.

شاید اولین ابهامی که در ذهن مخاطب‌ها نقش می‌بندد، جمعیتی بالغ بر هزاران نفر متخصص پشتیبان سیستم مدیریت محتوای رایگانی همچون وردپرس باشد. چرا این همه متخصص، یک سیستم مدیریت محتوای رایگان را توسعه می‌دهند؟ به تبع آن، چرا آرشیو عظیمی از افزونه و قالب وجود دارد پاسخ تمامی این ابهامات در مفهومی متن باز (اپن سورس) نهفته است. مهمترین مزیتی که این سیستم مدیریت محتوا را به چنین قدرت و شهرتی رسانده است، متن‌ باز بودن آن است.

اندکی درباره مفهوم متن باز
به بیانی بسیار ساده، یک نرم‌ افزار نیازمند حداقل دو فایل است؛ یک فایل منبع و دیگری فایل اجرایی (خروجی). فایل منبع یا Source شامل کدهای برنامه‌ نویس است که به آن Source Code یا کد منبع نیز گفته می‌شود. اما فایل اجرایی، فایلی است که به مصرف‌کننده (کاربر) ارائه می‌شود. تمامی نرم‌افزارهای جهان که در اختیار مردم جهت استفاده کاربری قرار می‌گیرند، همان فایل‌های اجرایی برنامه‌ها هستند. به عنوان مثال می‌توان به سیستم‌ عامل ویندوز، مجموعه آفیس، نرم‌افزار فتوشاپ و دیگر موارد اشاره داشت.
تا چند دهه پیش، هیچ شرکت یا سازنده نرم‌ افزاری حاضر به ارائه فایل کد منبع خود به کاربران یا سایر شرکت‌های سازنده (رقبا) نبود. این گونه نرم‌افزارها را انحصاری یا مالکیتی می‌نامند. اما با تعریف مفهومی به نام متن باز، گونه دیگری از نرم‌ افزارها نیز پا به عرصه وجود گذاشتند. طبق تعاریف و قوانین مفهوم نرم افزار متن‌ باز، سازنده نرم‌ افزار می‌بایست علاوه بر فایل مصرفی، کد منبع را نیز در اختیار کاربران قرار دهد. آن‌ها نیز مجاز هستند تا در صورت داشتن مهارت برنامه‌ نویسی، هر گونه تغییر یا سفارشی‌سازی را در نرم‌ افزار برای کاربردهای مورد هدف خود اعمال کنند.
شرکت سازنده می‌تواند بابت ارائه یک نرم‌ افزار متن‌ باز، همانند نرم‌ افزارهای انحصاری از کاربر هزینه‌ دریافت کند، اما طبق قراردادها و مجوزهای این مفهوم، باید فایل منبع را نیز به وی به صورت پولی و یا رایگان ارائه کند. به همین دلیل متن‌ باز بودن یک نرم‌ افزار را نباید با رایگان بودن آن اشتباه گرفت.
شاید با ارائه تعریف فوق تا حدی موفق به رفع برخی از ابهامات همچون دلیل وجود هزاران متخصص توسعه‌دهنده شده باشیم. متن‌ باز بودن یک نرم‌ افزار موجب می‌شود متخصصان و توسعه‌دهندگان آن، به جای تعدادی مهندس خاص در یک شرکت، کل مردم جهان باشند.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس علاوه بر متن باز بودن، رایگان نیز است. ابهام دوم، علت وجود توسعه‌دهندگان فراوان برای یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است. نرم‌ افزارهای متن‌ باز معمولا رایگان منتشر شده و درآمد لازمه را از طریق خدمات جانبی ارائه شده کسب می‌کنند. به عنوان مثال سیستم مدیریت محتوای وردپرس، به صورت رایگان ارائه می‌شود، ولی بسیاری از افزونه‌ها و قالب‌های پرقابلیت آن فروشی هستند. امروزه شاید نتوان یک قالب فارسی فروشگاهی رایگان در اینترنت پیدا کرد. متخصصان و توسعه‌دهندگان متن‌ باز، در آمد خود را از طریق خدماتی که ارائه می‌دهند بدست می‌آورند.


جمع‌بندی
متن‌ باز بودن یک نرم‌ افزار این قابلیت را در آن ایجاد می‌کند که به صورت سیستماتیک (اجزای منسجم یک کارخانه) از آن استفاده شود. به بیان ساده‌تر، همانند یک پازل یا لگو می‌توان با آن رفتار کرد. تکه‌هایی چون سیستم مدیریت محتوای وردپرس و اجزای خردتری مانند افزونه‌ها، قالب‌ها، ابزارک‌ها، اسکریپت‌هاو و دیگر موارد همانند تکه‌های لگو بر روی پلتفرم مربوطه سوار می‌شوند. به همین دلیل وردپرس را یک سیستم Template Base نیز قلمداد می‌کنند.

در مقالات آتی، نیم گاهی بر این سیستم مدیریت محتوا داشته و بیشتر درباره وردپرس خواهیم آموخت.




ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#4
قسمت سوم؛ نیم نگاهی بر وردپرس
در این آموزش نگاهی بر وردپرس و قابلیت‌ ها و امکانات آن خواهیم داشت. یک سیستم مدیریت محتوا قرار نیست همه چیز را برای ما مهیا کند، بلکه یک CMS صرفا تعدادی از ابزارهای اولیه را در اختیار ما قرار خواهد داد تا طراحی سایت تبدیل به فرآیندی راحت‌تر شود. طراحی سایت با وردپرس به خاطر همین ابزارها محبوبیت زیادی دارد.

به منظور افزایش قابلیت‌های یک وب سایت (به‌ عنوان مثال عضویت کاربران ویژه، فروشگاه‌ساز، درگاه بانکی و دیگر موارد، باید ابزارهای بیشتری را بر روی آن نصب کرد. ابزارهایی همچون قالب‌ها (Theme)، افزونه‌ها (Plugin)، ابزارک‌ها (Gadget) و نظایر آن وجود دارند. به همین دلیل وردپرس را سیستمی تمپلیت بیس (Template Base) یا مبتنی بر قالب می‌نامند که این ویژگی، ریشه در متن‌ باز بودن آن دارد. شایان ذکر است مجوزی که وردپرس تحت آن منتشر شده است، لایسنس GPL از بنیاد نرم‌ افزارهای آزاد متن‌ باز (Free Software Foundation) است.

با نگاهی بر وردپرس متوجه خواهیم شد با برگه‌ها (محتواهایی ثابت و ایستا) و پست‌ها (محتواهایی بر مبنای زمان) می‌توان برای وب سایت خود اقدام به تولید محتوا کرد. در دوره آموزش جامع وردپرس بیشتر بر روی نحوه تولید محتوا و مدیریت آن در این CMS تمرکز شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، می‌توانید به آموزش پست‌ها و برگه‌ها در وردپرس مراجعه کنید که تا چند قسمت دیگر منتشر می‌شود.
علاوه بر این موارد خواهید توانست مدیریت بصری و دیداری سایت را به قالب‌های وردپرس محول کنید. به بیان دیگر می‌توانید بر اساس قالبی که دارید، به سازماندهی وب‌سایت خود بپردازید. مطمئنا نیازی نیست تمامی وب سایت‌های وردپرسی همانند یکدیگر باشند!

هر وب‌ سایت وردپرسی باید حداقل دارای یک قالب باشد و هر قالب نیز می‌بایست بر اساس استانداردهای وردپرس مبتنی بر PHP به همراه کدهای CSS و HTML اصطلاحا معتبر بنا شده باشد.

برنامه نویس نباشید!
برای به کارگیری وردپرس لزومی ندارد به دانش برنامه‌ نویسی و کدنویسی مسلط باشید. یکی از مهمترین مزایا و ویژگی‌های متن باز، اضافه کردن قابلیت‌های جدید همچون افزونه‌ها و قالب‌ها است. فراموش نکنید در اپن سورس هیچ محدودیتی وجود ندارد.

قالب‌ها (پوسته‌ها)
قالب‌ها را می‌توان به طور مستقیم از طریق بخش Appearance وردپرس نصب و یا آن‌ها را از طریق FTP آپلود کرد. همچنین کدهای CSS ،HTML و PHP موجود در یک قالب وردپرس نیز (برای افزودن ویژگی‌های بیشتر) قابل تغییر و سفارشی‌سازی‌ هستند.
به‌طور کلی قالب‌های وردپرس به دو بخش رایگان و تجاری (فروشی) تفکیک‌ می‌شوند. کاربران وردپرس در صورتی که دارای مهارت کدنویسی (و یا برنامه‌ نویسی) باشند، قادر خواهند بود به ایجاد و توسعه قالب‌ها (پوسته‌ها) به طور سفارشی بپردازند، در غیر این صورت می‌توانند قالب‌های رایگان یا تجاری را از اینترنت دانلود کرده و بر روی وب‌سایت خود استفاده کنند. نحوه انجام این کار را در قسمت آموزش نصب پوسته در وردپرس تشریح خواهیم کرد.

افزونه‌ها (پلاگین‌ها)
افزونه‌های وردپرس به کاربران اجازه می‌دهند امکانات و قابلیت‌های وب‌سایت (یا وبلاگ) خود را گسترش بدهند. به نقل از ویکی‌ پدیا، وردپرس دارای بیش از 40 هزار افزونه رسمی است. در مطلب آموزش ابزارک‌ها در وردپرس اطلاعات دقیق‌تری را درباره این قسمت در اختیار شما قرار خواهیم داد.

وردپرس در موبایل
در حال حاضر، برنامه‌های عمومی برای WebOS و اندروید و آی او اس طراحی شده‌اند که به سیستم‌ عامل‌های موبایل اجازه می‌دهند از طریق وردپرس، به برخی از امکانات مدیریتی چون ایجاد یک مطلب یا برگه‌ای جدید و همچنین مدیریت دیدگاه‌ها دسترسی داشته باشند.

سایر ویژگی‌ها
وردپرس از ویژگی‌هایی چون لینک یکپارچه (Integrated Link Management)، رویکرد مبتنی بر موتور جستجو (Search Engin-Friendly)، ساختار پیوند ثابت، توانایی ایجاد و دسته‌بندی‌های مختلف برای محتوای موجود و پشتیبانی از خصیصه برچسب‌ها (Tagging) در مطالب و مقالات نیز بهره می‌برد.

در مقالات و آموزش‌های آینده، به طور دقیق‌تر و جزئی‌تر سیستم مدیریت محتوای وردپرس را مورد تحلیل و بررسی قرار خواهیم داد.

ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#5
قسمت چهارم؛ چرا سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین است؟

در این آموزش قصد داریم دلیل انتخاب سیستم مدیریت محتوای وردپرس به جای دیگر موارد را بررسی کنیم. در آموزش‌های پیشین به محبوبیت وردپرس اشاره داشته و اعلام کردیم بیش از 20 درصد طراحی وب سایت های انجام شده در سرتاسر وب با استفاده از این CMS بوده است.
می‌توان گفت محبوبیت، توسعه سریع و پیشرفت یک سیستم مدیریت محتوای متن‌ باز بیشتر به خاطر رایگان و در دسترس عموم بودن آن است. وب‌سایت‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و برندهای بزرگی در جهان وجود دارند که علیرغم داشتن قدرت پرداخت هزینه‌های کلان برای طراحی سایت، از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند. در ادامه نگاهی به برخی از وب‌ سایت‌‌های مطرح جهان که با استفاده از این CMS ایجاد شده‌اند خواهیم داشت.

برخی از وب‌سایت‌های وردپرسی جهانی رایگان بودن همیشه دلیلی بر بی‌کیفیتی نیست!

برای مشاهده وب‌سایت‌هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس ایجاد شده‌اند می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید.
Wordpress.org/showcase

اما آیا زیاد بودن استفاده‌کنندگان از وردپرس دلیل خوبی برای تشویق ما به بهره گرفتن از آن برای طراحی سایت است؟ واقعا چرا وردپرس را باید استفاده کنیم؟ وردپرس نرم‌ افزاری رایگان و متن‌ باز به همراه یک جامعه کاربری غنی متشکل از توسعه‌دهندگانی از سراسر جهان است، افرادی که به طور مستمر بر بهبود این نرم‌ افزار و ایجاد افزونه (Plugins) به منظور گسترش عملکرد آن تمرکز دارند.
به بیان رسمی‌تر، سازندگان وردپرس با کدنویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و APIهای فراوان برای توسعه‌دهنگان، این امکان را ایجاد کرده‌اند که سایر افراد نیز بتوانند به راحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس کنند به طور کلی سازندگان وردپرس دو هدف اصلی را دنبال می‌کنند:

اهداف اصلی سازندگان وردپرس
  • کاربر پسندی
  • رعایت استانداردهای جهانی
اما در نهایت پاسخ پرسش «وردپرس چیست؟» چه خواهد بود؟ پر واضح است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس قابلیت‌های بسیاری را داراست، اما چند ویژگی آن نقش پررنگ‌تری را در پیشبرد اهداف و افزایش محبوبیتش ایفا می‌‌کند در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

مهمترین مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس
  • رایگان بودن
  • کاربر پسندی (سهولت استفاده)
  • عدم وابستگی به طراح یا برنامه‌نویس خاص و امکان ایجاد وب سایت بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی
  • سازگاری با موتورهای جستجو (Search Engine Friendly) در راستای بهبود سریع رتبه وب سایت
  • پشتیبانی جامعه عظیم کاربری
در آموزش‌های بعدی به چگونگی به‌ کارگیری وردپرس پرداخته و جزئیات انجام کار را ارائه خواهیم کرد.

ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#6
قسمت پنجم؛ به‌ کارگیری وردپرس
در این آموزش کارهایی را که برای به‌ کارگیری وردپرس مورد نیاز است شرح می‌دهیم. قدرت و امنیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس نباید شما را از به آزمون گرفتن آن منصرف کند، چرا که به میزان کافی برای هر کاربر هر چند مبتدی، سادگی لازم را داراست. اکنون بیشتر با نحوه به‌ کارگیری CMS وردپرس آشنا می‌شویم.
پیش‌تر نیز عنوان کردیم که فلسفه پیدایش وردپرس، بر اساس راه‌اندازی وبلاگ آغاز شد و سادگی، کاربرپسندی، محبوبیت و شهرت جهانی ایجاد شده، آن را به سمت تبدیل شدن به سیستم مدیریت محتوا سوق داد. به همین دلیل برای این دو سیاست، در دو وب‌ سایت‌ مختلف، در به‌ کارگیری وردپرس در دو روند متفاوت پیگیری شد:

وب سایت WordPress.com و WordPress.org

مهمترین وجه تمایز WordPress.com با WordPress.org در نوع خدمات وب‌ هاستینگ آن‌ها است. در وب سایت WordPress.org خواهید توانست وب‌سایت / وبلاگ خود را بر روی هاست شخصی خود ایجاد کنید. در واقع WordPress.org جایی است که نرم‌ افزار وردپرس، به طور رایگان قابل دانلود خواهد بود. کافی است پس از تهیه (خرید) یک آدرس دامین و پانلی برای میزبانی هاست، نسخه وردپرس دانلود شده را بروی WebServer خود نصب کنید.

ناگفته نماند که بسیاری از شرکت‌های خدمات وب‌ هاستینگ، سیستم مدیریت محتوا وردپرس را نیز (بنا به درخواست مشتری) بر روی سرویس خود نصب می‌کنند.
اما WordPress.com نیز خدمات میزبانی وب (وب‌ هاستینگ) را به طور رایگان ارائه می‌کند تا نیازی به دانلود وردپرس و خریداری فضایی برای هاست نداشته باشید. پس همچنان برای انتخاب WordPress.com یا WordPress.org یک دو راهی وجود دارد.
مطمئنا هر دوی آن‌ها دارای جوانبی مثبت و منفی هستند. اگر مایل نیستید برای دریافت خدمات هاستینگ هزینه‌ای پرداخت کنید و از طرفی دیگر با مدیریت دیگران بر روی وب‌ سرور سایت خود مشکل ندارید، قاعدتا بهترین انتخاب WordPress.com خواهد بود.
شما در WordPress.com قادر به آپلود فایل‌ها، سفارشی‌سازی قالب‌ها، افزونه‌ها و یا ویرایش کدهای PHP موجود در سایت خود نخواهید بود. همینطور نخواهید توانست تا هر آدرس دامینی را برگزینید و الزاما می‌بایست زیر دامنه ای از دامنه اصلی شرکت به آدرس subdomain.wordpress.com باشید. همانطور که گفتیم سیاست WordPress.com مبتنی بر خدمات بلاگینگ همچون سرویس بلاگینگ فارسی بلاگفا است.

در نقطه مقابل، استفاده از نسخه‌های قابل دانلود وردپرس (از سایت WordPress.org) برای شما دارای انعطاف‌پذیری بیشتری است و قابلیت و قدرت ایجاد و اعمال تغییرات (سفارشی‌سازی) را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
در این حالت، مطمئنا نام دامین دلخواه خود را داشته و مجاز خواهید بود دسترسی کاملی به فایل‌ها، قالب‌ها، افزونه‌ها و کدهای منحصر به فرد خود داشته باشید و به مدیریت پایگاه‌ داده مربوط به آن بپردازید. پرواضح است که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس، مدیریت کلیه محتوای وب‌ سایت خود را در دست خواهید گرفت.
در دوره آموزش جامع وردپرس، تمرکز بر چگونگی استفاده از نسخه دانلودی نرم‌ افزار (WordPress.org) است.

به زودی در قسمت‌های آتی چگونگی نصب و استفاده کاربردی از وردپرس آموزش داده خواهد شد.

ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#7
قسمت ششم؛ مقدمات نصب وردپرس
در این آموزش به ملزومات و مقدماتی که برای نصب وردپرس مورد نیاز است خواهیم پرداخت. در آموزش‌های ابتدایی نیز گفته شد اولین مولفه‌ای که در طراحی وب‌ سایت نیاز است، آدرس یک دامنه بوده و هر دامنه‌ای نیازمند فضایی تحت عنوان هاست خواهد بود. اکنون بیشتر درباره نحوه نصب سیستم مدیریت محتوا وردپرس آموزش می‌دهیم.

یک دامنه به تنهایی نمی‌تواند یک وب‌سایت باشد و به همین دلیل به هاست نیاز است. همچنین بر روی فضای هاست نیز می‌بایست برنامه‌ای مانند وردپرس موجود باشد تا بتوا آن را مدیریت کرد.
معمولا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات وب‌ هاستینگ، هاست خود را به همراه این برنامه (به صورت نصب شده) به مشتری ارائه می‌دهند. برنامه‌های مدیریتی مختلفی برای مدیریت هاستینگ وجود دارد که بر روی سیستم‌ عامل‌های مختلف قابل نصب هستند. به عنوان مثال می‌توان به مواردی چون CPanel ،Plesk و Direct Admin اشاره کرد.

در آموزش‌های بعدی سعی بر آن خواهد بود که نصب وردپرس بر روی انواع پنل‌های مدیریتی هاستینگ در کلیه سیستم‌عامل‌ها (همچون لینوکس و ویندوز) در حالت‌های مختلف آموزش داده شود.

بستری که حداقل‌های لازم را برای اجرای یک سیستم مدیریت محتوا فراهم آورد، وب‌ سرور نام دارد، اگر وب‌ سرور را به منزله نرم‌ افزار حداقلی بدانیم، آدرس دامنه و فضای هاستینگ نیز سخت‌افزارِ حداقلی قلمداد خواهند شد. مطمئنا پل ارتباطی این دو، یک درایور سخت‌افزاری خواهد بود. به تعبیر دیگر، درایور مربوط، همان نرم‌ افزار مدیریت هاست است. نتیجه‌گیری نهایی از این بخش این است که CMSها را باید بر روی یک وب سرور نصب کرد که بر روی یک مرورگر وب نصب و اجرا خواهند شد.

[تصویر:  do.php?img=4433]

با شبیه‌ سازی یک وب‌ سرور بر روی هارد یک کامپیوتر خانگی (بدون نیاز به اینترنت) نیز می‌توان به مدیریت محتوای یک وب‌سایت در مرورگر وب خود پرداخت. این فرآیند (شبیه‌سازی خدمات وب سرور و وب هاستینگ بر روی سیستم خانگی) با بسته‌های نرم‌افزاری چون ٬LAMP ٬WAMP و XAMPP و نظایر آن میسر می‌شود. نصب در حالت اول را اصطلاحا نصب سروری و حالت دوم را نصب محلی (Local Server) می‌گویند.

تفاوت این دو، شاید تنها در بسترسازی مقدماتی باشد و فرآیند اصلی نصب وردپرس در هر دو حالت یکسان خواهد بود. چگونگی نصب وردپرس در مقالات بعدی آموزش داده خواهد شد.
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#8
قسمت هفتم؛ وردپرس در سیستم خانگی
در این آموزش به ملزومات و پیش‌ نیازهای نصب وردپرس به صورت لوکال (در سیستم خانگی) بدون نیاز به سرور و حتی اتصال اینترنت خواهیم پرداخت. این امر ویژگی خوبی برای آزمون و خطاهای مبتدیان دارد. به این ترتیب می‌توان سیستم مدیریت محتوا وردپرس را پیش از سوار کردن بر روی سرور تست کرد.

سیستم‌های مدیریت محتوا از جمله وردپرس که با زبان‌های تحت سرور مثل PHP نوشته شده‌اند و در اصطلاح فنی‌تر در سمت سرور ترجمه (یا کامپایل) می‌شوند، پاسخ (خروجی) را به سیستم‌ عامل کاربر ارسال می‌کنند. می‌توان چنین نتیجه گرفت که یک سیستم‌ عامل به تنهایی قادر به اجرای دستورات PHP نیست و برای بهره بردن از زبان‌های تحت سرور می‌بایست سروری مجازی در سیستم‌ عامل کامپیوتر پیاده‌سازی شود.

[تصویر:  do.php?img=4434]

مزایای نصب وردپرس در سیستم خانگی
می‌توان برای آزمایش، یک سیستم مدیریت محتوا را بر روی کامپیوتر شخصی نصب کرد. این شیوه نصب وردپرس در سیستم خانگی را اصطلاحا نصب محلی یا سرور محلی (لوکال هاست – localhost) می‌نامند.
اغلب طراحان قالب و توسعه‌دهندگان افزونه‌ها، به منظور سرعت بخشیدن به روال کار خود، وردپرس را به صورت روکال و بر روی سیستم کامپیوتریشان نصب می‌کنند. پر واضح است که اگر وردپرس در سیستم خانگی نصب شود، تنها کسی که قادر به رویت آن خواهد بود خود کاربر است و نمی‌توان وب سایت را درون اینترنت مشاهده کرد.

برای آن که یک سیستم مدیریت محتوا را بتوان بر بستری نصب کرد، نیازمند پیش‌نیازهایی است که می‌بایست مهیا شوند. وظیفه فراهم‌آوری این پیش‌نیازها به عهده سرور مربوط به آن خواهد بود. در نصب خانگی نیز این وظیفه را سرور محلی انجام می‌دهد.
راه‌اندازی یک سرور محلی برای نصب وردپرس کار دشواری نیست. به عنوان مثال در سیستم‌ عامل ویندوز، ابزارها و گزینه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که WAMP و XAMPP دو نمونه از معروف‌ترین آن‌ها است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقالات «نصب وردپرس بر روی WAMP» و «نصب وردپرس بر روی XAMPP» مراجعه کنید. در قسمت‌های دیگر به این موضوعات خواهیم پرداخت. در ادامه نیم‌نگاهی به پیش‌نیازهایی که یک سرور فراهم می‌آورد خواهیم داشت.

پیش نیازها
نصب وردپرس روی سرور محلی مستلزم پیش‌نیازهایی است تا قادر باشد نیازهای یک هاست میزبان را در اجرای کدهای PHP برآورده کند. همانطور که پیش‌تر در مقاله «وردپرس چیست؟» عنوان کردیم، هاست یکی از اصلی‌ترین حداقل‌های مورد نیاز است. به بیانی ساده می‌توان به فضایی از حافظه کامپیوتر که به صورت مدیریت شده در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید وب‌ سایت خود را در آن بنا کنید اصطلاحا هاست می‌گویند.

در واقع فضای هاست، همان زمینی است که قرار است ملک خود (وب سایت) را در آن بنا کنید. از این بابت که اطلاعات در فضایی در سمت کاربر ترجمه و کامپایل می‌شوند (نه لزوما بر بستر اینترنت) به آن هاست محلی می‌گویند.

وب‌سرور آپاچی (Apache)
هدف از شروع پروژه Apache HTTP Server ارائه سروری امن، کارآمد و توسعه‌پذیر برای حفظ و توسعه یک سرور HTTP متن‌ باز به منظور استفاده در سیستم‌عامل‌های مدرنی چون یونیکس بود، به‌ طوری که نقشی بسیار اساسی در رشد شبکه جهانی وب ایفا کرده است. امروزه بیشترین سهم اینترنت جهان از آن سرور آپاچی است که بیشترین کاربرد را در سیستم‌ عامل‌های مبتنی بر یونیکس (معمولا لینوکس) و سپس سیستم‌ عامل‌هایی چون ویندوز، سولاریس، Free-BSD ،OS/2 و Mac OS دارد.

پایگاه‌داده
MySQL مدیریت پایگاه‌ داده‌ای متن‌ باز با مزایایی چون مدیریت آسان، آزاد بودن برنامه و دسترسی همزمان چندین کاربر به داده‌های موجود است که توسط شرکت اوراکل توسعه شده و توزیع و پشتیبانی می‌شود.

برنامه‌های مدیریت هاست
معمولا در فضای اینترنت، مدیریت مولفه‌های مذکور (Apache ،MySQL ،PHP و دیگر موارد) بر عهده برنامه‌های مدیریتی هاستینگ (مانند CPanel ،DirectAdmin ،Plesk و نظایر آن) است. اما در لوکال هاست چنین فرآیندی با شبیه‌سازهایی مانند LAMP ،WAMP ،XAMPP و میسر می‌شود.

تعریف LAMP، WAMP و XAMPP
LAMP سر نام واژگان Linux ،Apache ،MySQL و PHP بوده و همانطور که از نام آن مشخص است، بر روی پلتفرم لینوکس قابل پیاده‌سازی است. نرم‌افزارهای مدیریت هاست نیز همین نقش LAMP را ایفا می‌کنند.
بعدها برای این که بتوان در سیستم‌ عامل ویندوز نیز یک سرور محلی ایجاد کرد، کلیه این خدمات در بسته نرم‌ افزاری تحت عنوان WAMP ارائه شد. W حرف ابتدایی واژه Windows است به تبع آن برای سیستم‌ عامل Mac نیز بسته نرم‌ افزاری MAMP ارائه شده است. و نهایتا بسته‌ای تحت عنوان XAMPP ارائه شد، به طوری که بر روی هر سیستم‌ عاملی قابل پیاده‌سازی است. X در اینجا اشاره به مستقل از پلتفرم بودن دارد.
LAMP و خصوصا وب‌سرور Apache مهمترین دلیلی است که بیش از 75 درصد سرورهای جهان، سیستم‌ عاملی از نوع لینوکس دارند.

در مقالات آتی به تفصیل، به شرح و نصب وردپرس بر روی LAMP ،WAMP و XAMPP و برنامه‌های مدیریتی هاستینگ از جمله CPanel ،DirectAdmin  و Plesk و نظایر آن خواهیم پرداخت.




ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#9
قسمت هشتم؛ درباره نصب وردپرس
وردپرس و اکثر سیستم‌ های مدیریت محتوا، صرف نظر از این که قرار است تحت چه سرور و پلتفرمی اجرا شوند، روال یکسانی در نصب دارند. مراحل کلی نصب وردپرس و سایر سیستم‌های مدیریت محتوا را می‌توان به چهار گام اصلی تقسیم کرد. در این مطلب بیشتر با روال نصب سیستم مدیریت محتوا وردپرس آشنا می‌شویم.

فرآیند نصب وردپرس و یا دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا را می‌توان به چهار قسمت زیر تقسیم کرد. این مراحل به هم پیوسته بوده و هر کدام باید پیش از رفتن به سراغ مرحله بعدی به طور صحیح انجام شود.
  • گام اول: دانلود بسته نصبی وردپرس
  • گام دوم: آپلود فایل‌های وردپرس روی سرور مربوط به آن
  • گام سوم: ایجاد پایگاه‌داده MySQL برای استفاده در وردپرس
  • گام چهارم: آغاز فرآیند نصب
گام اول) دانلود بسته نصبی وردپرس
توصیه می‌شود همواره آخرین نسخه پایدار وردپرس را از سایت مرجع آن یعنی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دانلود کنید. البته برای دانلود آخرین نسخه فارسی وردپرس نیز می‌توانید از طریق آدرس دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اقدام کنید.
بسته دانلودی معمولا به صورت فایل فشرده (زیپ) است تا دانلود و ذخیره‌سازی آن راحت‌تر انجام شود. فایل زیپ شده به خودی خود، فاقد ارزش است، چرا که کار اصلی را فایل‌های داخل بسته انجام می‌دهند.

گام دوم) آپلود فایل‌های وردپرس روی سرور مربوط به آن
در این مرحله نیاز است فایل‌ها و پوشه‌های استخراج شده از فایل فشرده بر روی وب‌ سرور آپلود شوند. یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای آپلود فایل‌های نصبی، ابزار FTP است که در آینده آن را آموزش خواهیم داد. برای نصب وردپرس در URL اینترنتی خود (به عنوان مثال mydomain.com) نیاز است فایل‌های موجود در فایل فشرده بسته نصبی را بصورت استخراج شده در داخل پوشه public_html آپلود کنید.

نکته مهم این است که این پوشه ممکن است در سایر سرورها متفاوت باشد. به عنوان نمونه در نصب از طریق سرور خانگی توسط ابزار WAMP، پوشه معادل آن www و در XAMPP پوشه htdocs خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با چگونگی نصب WordPress توسط ابزارهای WAMP و XAMPP می‌توانید به آموزش‌های «نصب وردپرس بر روی WAMP» و «نصب وردپرس بر روی XAMPP» که به زودی منتشر خواهند شد مراجعه کنید.

پس از آپلود فایل فشرده در محل مورد نظر می‌بایست آن را از حالت فشرده خارج کرد تا پوشه‌ای به صورت استخراج شده به همراه فایل‌ها و پوشه‌های درونی‌ آن در محل مد نظر مستقر شوند. این فرآیند می‌تواند از طریق FTP و با ابزارهایی چون Filezilla و یا از طریق برنامه مدیریت هاست (به عنوان مثال CPanel -> File Manager -> Upload File) صورت بگیرد.

توجه: اگر دوست دارید نصب وردپرس به گونه‌ای باشد که در صفحه اصلی وب‌ سایت انجام شود، می‌بایست فایل‌ها و پوشه‌ها را مستقیما در پوشه public_html بدون آن که دارای پوشه مافوقی (سر شاخه‌) باشند قرار دهید. اگر فایل‌ها و پوشه‌های استخراج شده از فایل فشرده نصبی در پوشه دیگری قرار گرفته باشند (به عنوان مثال blog) آدرس URL سیستم مدیریت محتوای شما (در اینجا وردپرس) به شکل “mydomain.com/blog” خواهد بود.

گام سوم) ایجاد پایگاه‌داده MySQL برای استفاده در وردپرس
در این مرحله نیاز است که یک پایگاه‌داده MySQL ایجاد کرده و به تبع آن یک نام کاربری تعریف کنید که دسترسی کامل به پایگاه‌ داده تعریف شده داشته باشد. برای نصب وردپرس به اطلاعات مربوط به پایگاه‌ داده خود اعم از نام پایگاه‌داده، نام کاربری و رمز عبور نیاز است. در یکی از مراحل نصب این CMS، اطلاعات پایگاه‌داده MySQL از شما خواسته خواهد شد.

شیوه‌های ایجاد پایگاه‌داده MySQL بسته به بستر مورد استفاده متفاوت است. برای کسب راهنمایی بیشتر می‌توانید در ادامه به آموزش‌های «ایجاد پایگاه داده در phpMyAdmin»، «ایجاد پایگاه داده در CPanel – بخش اول» و «ایجاد پایگاه داده در CPanel – بخش دوم» مراجعه کنید.

گام چهارم) آغاز فرآیند نصب وردپرس
پس از انجام کلیه مراحل قبلی باید فرآیند نصب را با وارد کردن آدرس دامنه در مرورگر وب (بعنوان مثال mydomain.com) آغاز کرد. ترجیح داده شد تا فرآیند نصب (گام چهارم) در آموزشی مجزا ارائه شود.

این آموزش در قسمت بعدی ارائه می‌شود.



ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر
#10
قسمت نهم؛ چگونگی نصب وردپرس
همانطور که در مقالات قبلی اشاره داشتیم، برای نصب وردپرس می‌بایست پیش‌نیازهایی همچون هاست و برنامه‌ای برای مدیریت آن، وب‌ سرور و همچنین پایگاه‌ داده وجود داشته باشد که به تفصیل در آموزش‌هایی جداگانه به آن‌ها پرداختیم. در ادامه قصد داریم بیشتر با جزییات چگونگی نصب وردپرس را توضیح دهیم.

پیشنهاد می‌کنیم ابتدا مقاله‌های «مقدمات نصب وردپرس»، «وردپرس در سیستم خانگی» و «درباره نصب وردپرس» را خوانده و سپس در این قسمت همرا با باشید. حال با فرض آن که تمامی پیش‌نیازها رعایت و مهیا شده است، به آموزش نصب وردپرس خواهیم پرداخت. یادآور می‌شویم در مقاله «درباره نصب وردپرس»، چهار گام اساسی نصب را شرح داده آموزش گام چهارم را به مقالات آتی موکول کردیم. حال وقت آن رسیده که به آغاز فرآیند نصب وردپرس بپردازیم.

پس از انجام سه گام قبلی اولین اقدام، وارد کردن آدرس دامنه (به عنوان مثال mydomain.com) در مرورگر خواهد بود. در ادامه با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد:

[تصویر:  do.php?img=4435]

بر روی دکمه «بزن بریم!» کلیک کرده تا کار ادامه یابد.

[تصویر:  do.php?img=4436]

در مرحله بعدی اطلاعات مربوط به چگونگی برقراری اتصال با پایگاه‌داده را وارد کنید.

اتصال به پایگاه‌ داده
اطلاعات پایگاه‌ داده خود را همان‌ گونه که در مقالات مربوط به ایجاد پایگاه‌ داده آموزش خواهیم داد، استخراج نموده و وارد نمایید. (اطلاعاتی چون نام پایگاه‌ داده، نام کاربری پایگاه‌ داده و رمز عبور پایگاه‌ داده) برای کسب راهنمایی بیشتر درباره چگونگی ایجاد پایگاه‌ داده MySQL، می‌توانید بعد از انتشار طی روزهای آتی، به آموزش‌های «ایجاد پایگاه‌داده در phpMyAdmin»، «ایجاد پایگاه‌داده در CPanel – بخش اول» و «ایجاد پایگاه‌داده در CPanel – بخش دوم» زیر مراجعه کنید.

به‌ طور معمول بخش «میزبان پایگاه‌ داده» (در هر دو حالت نصب سروری و خانگی) localhost در نظر گرفته می‌شود، مگر آن که سرویس میزبانی وب شما (شرکت ارائه‌دهنده خدمات وب‌ هاستینگ) مقدار دیگری را برای آن در نظر گرفته باشد. پیشنهاد می‌شود پیشوند جداول پایگاه‌داده MySQL نیز همن مقدار پیشفرض باشد. مطمئنا در صورت نیاز هر مقدار دیگری را قادر خواهید بود برای آن در نظر بگیرید.

پس از کلیک بر روی دکمه «بفرست» وارد مرحله بعدی خواهید شد. در این مرحله، وردپرس بررسی می‌کند که تنظیمات صحیح باشد. اگر اطلاعات درستی را وارد نموده باشید به صفحه‌ای همچون تصویر زیر خواهید رسید:

[تصویر:  do.php?img=4437]

سپس بر روی دکمه «اجرای نصب» کلیک کنید.
تعریف نام کاربری
در مرحله بعدی نیاز است اطلاعاتی برای چگونگی ورود به محیط مدیریتی وردپرس وارد شود. (اطلاعاتی از قبیل عنوان سایت، نام کاربری، رمز عبور و ایمیل مدیر سایت) همچنین قادر خواهید بود به موتورهای جستجو اجازه دهید سایت شما را ببینند. گفتنی است وارد کردن آدرس ایمیل واقعیتان شما را در یادآوری رمز عبور فراموش شده یاری‌ خواهد کرد.

[تصویر:  do.php?img=4438]

تذکر: توجه داشته باشید که نام کاربری و رمز عبور مربوط به ورود به محیط وردپرس، با نام کاربری و رمز عبور MySQL دو مفهوم و مولفه مجزا هستند و لزوما نبایست یکسان تعریف شوند. یکی از اشتباهات کاربران تازه‌ کار، وارد کردن نام کاربری و رمز عبور پایگاه‌ داده در این قسمت است. پیشنهاد می‌شود برای ارتقای سطح امنیت وب‌ سایت خود، نام کاربری و رمزی متمایز با اطلاعات تعریف شده در پایگاه‌ داده MySQL وارد کنید.

پس از درج اطلاعات مربوط به آن کافیست بر روی دکمه «راه‌اندازی وردپرس» کلیک نمایید تا کار به اتمام رسد. تصویر زیر نشان‌دهنده آن است که فرآیند نصب وردپرس با موفقیت انجام شده است. با فشردن دکمه «ورود» به راحتی خواهید توانست وارد بخش مدیریتی سایت وردپرسی خود شوید.

[تصویر:  do.php?img=4439]

مشاهده خواهد شد که با وارد کردن آدرس دامنه، با سایت خود از منظر مخاطب (چیزی که مخاطب باید ببیند) مواجه خواهید شد. برای وارد شدن به بخش مدیریت سیستم مدیریت محتوا وردپرس نیز می‌بایست از آدرس‌های mydomain.com/wp-admin یا mydomain.com/wp-login استفاده کنید.

در آموزش‌های بعدی در رابطه با جزئیات چگونگی کار با وردپرس بعد از نصب وردپرس بیشتر سخن خواهیم گفت.
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
 سپاس شده توسط farnaz ، نگار ، سحر


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  پلاگین آموزش حذف متاتگ generator در وردپرس نگار 0 1,098 ۹۷/۵/۲۷، ۰۱:۰۸ صبح
آخرین ارسال: نگار
  آموزش تغییر نام پوشه wp-content در وردپرس نگار 0 1,106 ۹۷/۵/۲۷، ۱۲:۴۶ صبح
آخرین ارسال: نگار
  آموزش ساخت افزونه وردپرس سحر 0 1,051 ۹۶/۹/۲۶، ۰۶:۱۰ صبح
آخرین ارسال: سحر
  آموزش حل مشکل وردپرس پس از تغییر آدرس دامنه mesterweb 3 2,750 ۹۵/۱۰/۱۹، ۰۸:۵۴ عصر
آخرین ارسال: sadegh001
  آموزش نصب وردپرس karait 1 1,564 ۹۵/۱۰/۱، ۰۸:۳۸ عصر
آخرین ارسال: saberi
  آموزش هشتگ گذاری در سایت وردپرس mesterweb 0 1,318 ۹۵/۸/۱۴، ۰۳:۵۰ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
  آموزش مبارزه با اسپمرها در وردپرس mesterweb 0 1,774 ۹۵/۷/۲۰، ۰۸:۴۵ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
  آموزش رفع مشکل directory protect در وردپرس mesterweb 0 1,943 ۹۵/۷/۲۰، ۰۸:۳۷ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
  آموزش افزایش Memory Limit در وردپرس mesterweb 0 1,838 ۹۵/۷/۱، ۰۴:۳۸ صبح
آخرین ارسال: mesterweb
  آموزش فعال کردن browser caching در وردپرس mesterweb 0 1,325 ۹۵/۷/۱، ۰۳:۵۰ صبح
آخرین ارسال: mesterweb

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان