شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 20 رأی - میانگین امتیازات: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
شایعه واقعیت نوروفیدبک درمانی از تا

نوروفیدبک درمانی از شایعه تا واقعیت
#1
نوروفیدبک درمانی چیست؟
نوروفیدبک درمانی یک روش بدون درد است و کمتر از آنچه به نظر می‌رسد ترسناک است. نوار یا الکترودهایی که  در این روش روی سر قرار قرار می دهند، بخش‌های مختلف مغز را، کنترل می‌کنند. سپس، از راه بازخورد شنیداری و بصری، بیماران می‌توانند ببینند که مغزشان چطور به اعلان‌های مختلفی که یک درمانگر یا پزشک به آنها می دهد از خود واکنش نشان می‌دهد.
واکنش ها به وسیله یک نمودار یادداشت می شوند تا فرد بتواند واکنش طبیعی خود را مشاهده کند. پس از این درمان، بیماران می توانند با یک متخصص کار کنند تا بفهمند چرا اینطور واکنش ها را دارند. این می‌تواند به بیماران کمک کند تا ریشه احساسات خود را بر اساس واکنش‌های طبیعی‌شان که امکان دارد حتی متوجه وقوع آن‌ها هم نشوند، بهتر درک نمایند.

درمان با نوروفیدبک چگونه است؟
متوجه شدیم که لورتا نوروفیدبک، با شناسایی امواج مغز و فیدبک های  عصبی آن انجام می گیرد و هدف آن هم درمان اختلالات روحی و روانی بدون دارو مصرف کردن  و از راه آموزش مغز فرد است؛ اما این درمان چگونه انجام می گیرد و چه مراحلی دارد؟
در طی جلسات نوروفیدبک، درمانگر با رصد کردن امواج مغزی و فعالیت‌های آن،  به مقایسه آنچه که مغز انجام می‌دهد با آنچه که فرد می‌خواهد انجام دهد می پردازد. زمانی که مغز پیشرفت کرده و به وضعیت نزدیک‌تر می‌شود به وسیله یک بازخورد یا فیدبک پاداش داده می‌شود. این بازخورد مثبت به شکل یک موسیقی، بازی یا فیلم خواهد بود. در همین راستا، هرچه که فعالیت مغز به وضعیت دلخواه نزدیک‌تر می شود با پاداش‌های بیشتری مواجه می‌شود و هرچه که از وضعیت دلخواه دورتر شود، فیلم و موسیقی کمتری را می گیرد. مغز هم مانند عضلات بدن با انجام این تمرینات، قوی می شود. نوروفیدبک هم مانند هر روش تمرینی و آموزشی دیگری، به تعداد جلسات مداوم و گذر زمان احتیاج دارد.

در واقع، این امواج مغزی که از بیمار می گیرند به شکل یک فیلم یا بازی بر روی صفحه نمایش نمایش  داده می‌شود. در این حالت، کنترل پخش فیلم یا انجام بازی باید بدون دست و فقط با امواج مغزی فرد صورت پذیرد. با این روش، فرد با توجه به پیشروی مراحل بازی یا توقف کردن آن، گرفتن یا از دست دادن پاداش و به تغییرات بوجود آمده و به شرایط امواج مغزی خود واقف شده و در صورت بد بودن شرایط، برای اصلاح آن تلاش می‌کند. بهترین شرایط سنی برای  درمان با نوروفیدبک، سنین بالاتر از 5 و 6 سال است. همچنین این شرایط سنی برای درمان اختلالات بیش فعالی و ADHD در کودکان بسیار خوب است.

[تصویر:  Neurofeedback+for+anxiety]
درمان افسردگی با نوروفیدبک
در درمان افسردگی با نوروفیدبک الکترودهایی را به گوش و سر متصل می‌کنند و به وسیله آن مشکلات مغزی را بررسی و شناسایی می‌کنند. در این روش درمانی می‌توان با تغییر الگوی امواج مغزی انواع بیماری‌ها و افسردگی مقاوم در برابر درمان (TRD) را درمان کرد. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از 300 میلیون نفر به بیماری افسردگی دچار هستند و با اینکه روش‌های مختلف و مهمی مثل درمان افسردگی با دارو موجود است ولی نزدیک به یک سوم این افراد با دارو درمانی، درمان نشده و به همین علت درمان با نوروفیدبک به بهترین روش درمان افسردگی مبدل شده است.
مهمترین عامل در درمان افسردگی با نوروفیدبک ، موج آلفا است. موج آلفا در انسان های  سالم در نیم کره چپ آن‌ها پایین است برای اینکه نیم‌ کره چپ در هیجانات مثبت نقش دارد و در نیم کره راست موج آلفا بالا است و مسئول کنترل هیجانات منفی است و این سبب می‌شود که تعادل بین هیجانات مثبت و منفی برقرار شود. موج آلفا در افراد افسرده با موج آلفا افراد سالم تفاوت دارد و این اساس کار دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
است. در نیم کره چپ افراد افسرده موج آلفا بالا بوده به همین دلیل هیجانات مثبت کم شده و فرد به  نشانه‌های افسردگی  دچار می‌شود. نوروفیدبک با سرکوب موج آلفا در نیم کره چپ به  متعادل شدن موج آلفا در نیم کره‌های بیمار  منجر شده و افسردگی درمان می‌شود.

درمان بیش فعالی با نوروفیدبک
اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)، از اختلالات رشد عصبی کودکان است که تقریباً 11 درصد از کودکان در ایالات متحده به آن مبتلا هستند. این مشکل در کودکان به سختی قابل درک است و معمولا زندگی روزمره و رفتار کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. غالبا برای درمان کودکان بیش فعال از دارو، تغییر سبک زندگی و همچنین روان درمانی استفاده می شود که البته برای همه افراد، این روش ها پاسخگو نخواهد بود.
در این میان برای درمان اختلالات امواج مغزی، نوروفیدبک  یک روش درمان غیرتهاجمی است. البته در خیلی از موارد، مصرف دارو عوارش دارد. از این رو برای دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
هم در خیلی از موارد از روش درمانی نوروفیدبک استفاده می گردد.

نوروفیدبک برای درمان وسواس
اختلال وسواس فکری و رفتارهای اجباری (OCD) عارضه ای است که در طول آن فرد به افکار وسواسی و رفتارهای اجباری دچار می شود. د OCD ، منظور از افکار وسواسی ،فکر ، تصویر یا تمایل نابجایی است که ناخواسته و ناخوشایند است و  به اضطراب در فرد  منجر می شود.

منظور از رفتارهای اجباری هم ، احساس فرد نسبت به انجام یک کار برای پیشگیری از رخ دادن وسواس است.
امکان دارد یک عمل فیزیکی یا ذهنی باشد. به عنوان مثال، وسواس فردی که می ترسد شاید به خاطر میکروب ها موجود در محیط به بیماری مبتلا شود و به همین علت چندین بار در طول روز دست های خود را می شوید.
اختلال وسواس و رفتارهای اجباری، به طرق مختلفی روی افراد تاثیر می گذارد و این عارضه امکان دارد خفیف بوده و فقط یک ساعت از روز فرد را درگیر کند یا این که شدید و وخیم باشد و کل زندگی فرد را در بر گیرد.
همان گونه که احتمالا می دانید OCD می تواند زندگی فرد را تا حد زیادی دچار اختلال کند و توان تعامل با اجتماع و اطرافیان را از او می گیرد.
در این مطلب قصد داریم که یکی از بهترین روش های درمان OCD را معرفی کنیم.
روش دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
که امروزه در ایران به وسیله مراکز بسیاری ارائه می شود ، تلاش می کند که با استفاده از فیدبک هایی که به شکل همزمان به مغز نشان می دهد، تغییری اساسی در الگوهای فکری او ایجاد کند.

بیشتر افراد مبتلا به OCD الگوهای رفتاری و فکری تکراری را در چهار مرحله از خود بروز می دهند :
وسواس : ذهن شما به علت یک نگرانی یا ترس وسواس گونه درگیر می شود. مانند این که می ترسید از میکروب های محیط به بیماری دچار شوید.
اضطراب : وسواس شما را به شدت مضطرب کرده و تحت فشار قرار می دهد.
اجبار : شما برای کم شدن اضطراب و استرس، به پیروی از الگوی رفتارهای اجباری ناچار می شوید. مانند شستن دست هایتان برای چندین بار در طول روز
تسکین موقت : رفتارهای اجباری سبب تسکین موقت شما از استرس و اضطراب می شود اما وسواس و اضطراب به زودی برگشته و به تکرار این چرخه منجر خواهد شد.

[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcQMLhbG-sRq9ceLUIY4kCD...E&usqp=CAU]
عوارض نوروفیدبک چیست ؟
نوروفیدبک نه تنها عوارضی برای مغز ندارد بلکه یک نوع باشگاه مغز به حساب می آید. در کشورهای اروپایی نوروفیدبک یک نوع دوپینگ اخلاقی است که سبب می شود سیستم های مغزی قوی شود و بر مبنای آن عملکرد فرد بهتر شود. در حال حاضر همه باشگاه های معتبر اروپایی مانند تیم بارسلونا و بسیاری از ورزشکاران در رشته های مختلف و همینطور بسیاری از سازمان های معتبر جهانی مانند ناسا برای ارتقا مهارت های ذهنی و شناختی ، بهینه سازی تصمیم گیری ، افزایش خلاقیت ، تقویت حافظه ، افزایش هماهنگی جسم و ذهن این روش را به کار می برند.

تعداد جلسات نوروفیدبک

نوروفیدبک یک نوع یادگیری است و مثل همۀ یادگیریها تفاوتهای فرد در تاثیر آن دارد. بعضی سریعتر یاد میگیرند و بعضی دیرتر. همانطور که فردی رانندگی را چند روزه یاد میگیرد و فرد دیگر در طول چند ماه. علاوه بر تفاوتهای فردی، شدت مشکلات مشاهده شده در نقشه مغزی هم می تواند نشان دهنده تعداد جلسات باشد. بنابراین  تعداد دقیق جلسات را نمی توان تعیین نمود ،اما معمولا تعداد جلسات بین بیست  تا هشتاد جلسه تغییر می کند.
کلینیک نوروفیدبک

برای دریافت خدمات در زمینه روش درمانی نوروفیدبک و بیوفیدبک لازم است  که به یک کلینیک تخصصی و حرفه ای مراجعه کنید. کلینیکی که بهترین دستگاه های روز دنیا در این زمینه را داشته باشد.
دارای یک محیط متناسب با این روش های درمانی باشد. و از همه مهم تر پزشکان ماهری را در زمینه نورفیدبک و بیوفیدبک داشته باشد.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  انواع شیوه های درمانی ارتودنسی fagoli754 0 667 ۰۰/۵/۹، ۰۲:۳۳ عصر
آخرین ارسال: fagoli754
  بادکش درمانی چیست؟ giso55 0 642 ۹۸/۱۰/۱۴، ۰۹:۳۴ صبح
آخرین ارسال: giso55
  زنبور درمانی: معایب، مزایا، هشدارها و همه نکات مهم دیگر salamat10 0 781 ۹۸/۸/۸، ۰۹:۴۰ صبح
آخرین ارسال: salamat10
  علل سردی پاها، هشدارها، روشهای درمانی کاملا موثر و نکات مهم salamat10 0 885 ۹۸/۸/۶، ۰۹:۵۰ صبح
آخرین ارسال: salamat10
  اختلالات غذایی، روشهای موثر درمانی، هشدارها و همه نکات مهم دیگر salamat10 0 822 ۹۸/۸/۴، ۱۱:۱۱ صبح
آخرین ارسال: salamat10

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان