۹۷/۲/۷، ۱۱:۳۱ عصر
حتما می دانید که هیچ کودکی نابغه به دنیا نمی آید ولی نقش کسی که او را پرورش می دهد و در مورد اهمیت آموزش قبل از دبستان و رشد مغزی کودکان اطلاع دارد، بسیار مهم است.
در زمان تولد، مغز نوزاد 100 میلیارد نرون دارد. طی چند سال اول زندگی کودک، مغز او دوره ای شگفت انگیز از رشد را طی کرده و در هر ثانیه، بیش از یک میلیون ارتباط عصبی تولید می کند. این فرایند رشد مغز، تحت تاثیر عوامل زیادی است، شامل روابط کودک، تجربیات و محیط.
1. زمان تماشای تلویزیون و استفاده از تبلت و ... را محدود کنید
فرقی نمی کند سرتان چقدر شلوغ است، مشغله های تان را بهانه نکنید تا فرزندتان را بیشتر پای انواع اسکرین ها بنشانید. صرف کردن زمان زیاد پای تلویزیون و ... منجر به تضعیف عملکرد آکادمیک شده و کودک زمان کمتری را صرف بازی های خلاقانه می کند که چاقی، پرخاشگری، مشکلات خواب و ناهنجاری های رفتاری از پیامدهای آن است. ضمنا سپری کردن ساعات طولانی پای تلویزیون و ...، یعنی تعامل کمتر بین شما و کودک تان. در صورتیکه این تعاملات برای رشد کودک بسیار اهمیت دارد. اما تا حد متعادل استفاده از نرم افزار و vcd به رشد کودک شما می کند.
2. برای کودک تان کتاب بخوانید
شما به عنوان پدر و مادر باید کتاب خواندن را از سنین بسیار پایین برای کودک خود شروع کنید. برایش هر روز کتاب بخوانید، حتی وقتی خیلی کوچک است! کتاب خواندن را تبدیل به یک آیین پیش از خواب کنید و هر چیزی که برای فرزندتان لذت بخش است، برایش بخوانید. کودک خردسال شما حتی شاید معنی کلمات را درک نکند، اما این را خوب می فهمد که شما از کتاب و مجلات، اطلاعات و دانش کسب می کنید، در نتیجه او هم به کتاب و مطالعه علاقه مند خواهد شد.
کتاب خواندن برای بچه ها باعث ایجاد تفاوت هایی در فعالیت مغز آن ها می شود و به یادگیری زبان و مهارت های سوادآموزی او کمک خواهد کرد. بهترین کتابی که می توانید برای کودکتان بخوانید کتابی مختص رده ی سنی آن هاست. امروزه کتاب کودک و نوجوان در بازار به وفور یافت می شود
3. برای کودک تان اسباب بازی های خلاقانه تهیه کنید
اسباب بازی های جالب زیادی در بازار وجود دارد، اما برای تقویت رشد مغز کودک تان، بهتر است انتخابگر باشید و اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که خلاقیت و ابتکار کودک تان را به کار بگیرد. اهمیت دادن به نوع اسباب بازی به رشد مهارت های کودک کمک می کند، مهارت هایی، چون جوابگو بودن، زبان و ارتباط، کنترل هیجان، انعطاف پذیری فهم و شناخت و مهارت های اجتماعی.
اسباب بازی خوب لزوما نباید گران باشد، بلکه وسایل بازی باید ساده و بی خطر بوده و اجازه دهند تخیل و تصور کودک، برانگیخته شود، نقل و انتقال آن راحت باشد و چالش ایجاد کند.
4. برای کودک تان وقت بگذارید
شما باید بخشی از وقت گرانبهای خود را به کودک تان اختصاص دهید تا مهارت های کلامی و ارتباطی او را به خوبی تقویت کنید، بنابراین حین شیردادن به کودک، با او در مورد چیزی حرف بزنید یا آهنگی را برایش بخوانید و وقتی بیرون می روید، به چیزهای مختلف اشاره کنید و آن ها را نام ببرید. هم چنین می توانید برای آموزش اشیا، حیوانات، رنگ ها و ... از فلش کارت های آموزشی برای آموزش فرزندتان استفاده کنید.