۹۶/۱۲/۱۳، ۰۴:۵۵ عصر
در دوره معاصر، تجارت رشد چشمگیری داشته و هر روزه معاملات بی شماری با ارقام نجومی صورت می گیرد. بخش اعظم این فعالیت های تجاری در قالب شرکت های تجاری صورت می گیرد .
شرکت های تجاری به موجب ماده 20 قانون تجارت بر هفت قسم به شرح ذیل طبقه بندی شده اند.
شرکت های سهامی ( شرکت سهامی عام و خاص.) ؛ شرکت تضامنی ؛ شرکت با مسئولیت محدود ؛ شرکت مختلط غیر سهامی ؛ شرکت مختلط سهامی ؛ شرکت نسبی و شرکت تعاونی تولید و مصرف
اگر چه قانون تجارت ، این هفت نوع شرکت تجاری را به رسمیت شناخته است ولی اکثر قریب به اتفاق شرکت هایی که به ثبت می رسند شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص است. از آن جایی که از سایر انواع شرکت های تجاری پیش بینی شده در قانون تجارت استقبال کمتری بعمل آمده ، لذا در این مطلب راجع به مقررات و نحوه ی ثبت آن ها می پردازیم.
ثبت شرکت سهامی خاص
شرکت هایی که تمام سرمایه ی آن ها در موقع تاسیس منحصراَ توسط موسسین تامین گردیده است،شرکت سهامی خاص نامیده می شوند.سهام شرکت های سهامی خاص در بورس اوراق بهادار قابل خرید و فروش نیست اما توسط افراد به سهولت قابل معامله می باشد.
شرکت های سهامی خاص نسبت به شرکت با مسئولیت محدود ، دارای اعتبار بیشتری بوده و اغلب برای افرادی که امور بازرگانی ، عمرانی ، شرکت های بیمه ، تولیدی و ... انجام می دهند مفید است .اخذ وام برای شرکت های سهامی خاص بسیار راحت تر بوده و معمولاَ تا سقف ده برابر سرمایه شرکت امکان اخذ وام و اعتبارات از بانک ها یا موسسات مالی امکان پذیر است .
_ شرایط لازم اولیه جهت ثبت شرکت سهامی خاص :
حداقل 3 نفر عضو اصلی در شرکت که به سن قانونی رسیده باشند. (18 سال تمام)
اعضا هیئت مدیره باید حداقل از 2 نفر تشکیل گردد و اعضا و هیئت مدیره باید حداقل دارنده یک سهم باشند و اعضا و هیئت مدیره نباید دارای سوءپیشینه کیفری باشند.
حداقل سرمایه شرکت باید صد هزار (100.000) تومان باشد. طرفین باید 35 % مبلغ تعهد شده را در حساب بانکی افتتاح شده واریز نمایند.
_ مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص :
- دو برگ اظهارنامه شرکت ( فرم چاپی )
- دو جلد اساسنامه شرکت
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره با امضای مدیران منتخب
- فتوکپی شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین
- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 % سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن جا افتتاح شده است.
- ارائه مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع ( بنا به اعلام اداره ثبت شرکت ها )
- ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری ( اگر آورده شرکت غیر نقدی منقول و یا غیرمنقول باشد) .
- ارائه اصل سند مالکیت ( اگر اموال جزء سرمایه شرکت باشد ).
ثبت شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود ، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد ، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشند لذا مسئولیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود، محدود به سرمایه آنان می باشد و در برابر قروض و تعهدات شرکت مسئولیتی زاید بر آنچه پرداخته اند ندارند.
شرکت با مسئولیت محدود می تواند تنها با حضور دو شریک هم تشکیل گردد.
در قانون ایران حداقل و حداکثری برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود ذکر نشده است. اما حداقل سرمایه با توجه به رویه و حداقل مبلغ دریافت حق الثبت یک میلیون ریال می باشد.
سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود، بدون سهام یا قطعات سهام تقسیم شده است و به صورت سهم الشرکه است.
_ مدارک مورد نیاز ثبت شرکت با مسئولیت محدود :
- دو برگ تقاضانامه ثبت شرکت ( فرم چاپی )
- دو برگ شرکت نامه رسمی ( فرم چاپی )
- اساسنامه شرکت
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیات مدیره
- فتوکپی شناسنامه کلیه شرکا و مدیران ( اگر مدیر خارج از سهامداران انتخاب شود)
- اخذ و ارائه مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
مراحل ثبت شرکت
1- ابتدا با توجه به نوع شرکت، مدارک مورد نیاز را فراهم کنید.
2- سپس به سامانه ی اینترنتی اداره ثبت شرکت ها به نشانی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مراجعه نمایید.
مراجعه نمایید.
3- اطلاعات خواسته شده در قسمت پذیرش تاسیس را تکمیل نموده و 5 نام به ترتیب اولویت در سامانه وارد کنید.
نام های انتخابی باید دارای شرایط ذیل باشد :
الف ) دارای معنا و مفهوم باشد.
ب) با فرهنگ اسلامی مطابقت نداشته باشد.
ج) سابقه ثبت نداشته باشد
4- پس از تکمیل ثبت نام و پذیرش نهایی ، تاییدیه نام شرکت در سامانه اعلام می گردد. ( در صورت عدم ایراد و نقص در اطلاعات وارد شده )
5- اوراق چاپی را از سامانه پرینت گرفته و به امضاء تمامی اعضاء شرکت برسد.
6- سپس تاییدیه ی پذیرش و ضمائم آن ها را از طریق باجه های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه ی پذیرش ارسال فرمایید و بارکد پستی را در سامانه درج کنید.
7- چنانچه در مدارک ارسالی ایراد و نقصی وجود نداشته باشد با درخواست ثبت شما موافقت شده و نسبت به تهیه پیش نویس آگهی ثبت اقدام می شود که در اینصورت باید شخص متقاضی یا وکیل ثبت شرکت ، برای اخذ مدارک ثبتی و امضاء ذیل دفاتر به اداره ثبت مراجعه نماید. ( در این مرحله، اصل شناسنامه و کارت ملی الزامی است )
8- دارندگان آگهی برای ثبت آگهی در روزنامه رسمی، می بایست به سایت روزنامه رسمی کشور به نشانی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نمایند.
نمایند.
بعد از چاپ آگهی در روزنامه رسمی ، می توانید فعالیت خود را به طور رسمی و قانونی آغاز نمایید.
ثبت علامت کیا