۹۶/۱۱/۳، ۰۳:۱۲ صبح
همیشه برای خرید یک گوشی جدید با اطلاعات کافی قدم بردارید و خیلی دقیق باشید. متاسفانه در بازار داخلی کشورمان نمیتوان به ظاهر محصولات و صحبت های فروشندگان اعتماد کرد. کشور چین عموما برای تمام گوشی های باکیفیت و محبوب مثل آیفون های اپل یا سری محصولات گلکسی سامسونگ نسخهای تقلبی یا اصطلاحا فیک را تولید میکند. گوشی های فیک از نظر ظاهر تقریبا هیچ تفاوتی با نسخه اصلی ندارند، اما کیفیت قطعات سخت افزاری آنها، قدرت عملکرد آن ها، کیفیت ساخت و غیره این محصولات به هیچ وجه با گوشی های اصل و اورجینال قابل مقایسه نیست.
در بازار گوشیهای موبایل که گفته میشود بیش از 70 درصد گوشیهای هوشمند آن قاچاق هستند بی شک شناخت گوشیهای اصل از غیر اصل اهمیت ویژهای دارد. در موارد متعددی ممکن است فروشنده بدون هیچ توضیح یک گوشی تقلبی با کیفیت پایین را با قیمتهای اصلی در اختیار خریداران قرار دهد.
کشور چین به کپی کردن هر چیزی در قیمتها و کیفیتهای مختلف مشهور است. معمولا بعد از معرفی آخرین دستاوردهای شرکتهای بزرگ تکنولوژی، شرکتهای زیر پلهای (بدون مجوز) کشور مذکور شروع یه کپی کردن این محصولات میکنند. البته کپی کردن تکنولوژی در همه جای دنیا صورت میگیرد ولی منظور ما در این بخش کپی ظاهری کامل محصولات با نام تجاری شرکتهای بزرگ، بدون داشتن مجوز و نظارت لازم است.
اما چگونه میتوانیم گوشی های اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ به بیان دیگر چه روش هایی برای تشخیص اصل بودن گوشی وجود دارند؟ ما در ادامه این مقاله قصد داریم به بهترین روش هایی که میتوانید از آن ها برای تشخیص اصل بودن گوشی استفاده کنید، اشاره داشته باشیم.
گوشی های تقلبی (فیک) با گوشی های قاچاق تفاوت دارند!
علاوه بر مسئله گوشی های تقلبی یا فیک، گوشی های قاچاق هم با پیاده سازی طرح رجیستری توسط دولت در کشورمان میتوانند دردسرساز باشند. باید در نظر داشته باشید که ماهیت گوشی های قاچاق با ماهیت گوشی های تقلبی تفاوت دارد. گوشی های قاچاق صرفا گوشی های تقلبی و بی کیفیت نیستند. برای آشنایی بیشتر با طرح رجیستری موبایل به مطالعه مقاله “هر آنچه باید در مورد طرح رجیستری گوشی موبایل بدانید!” بپردازید. همچنین به منظور تشخیص گوشی های اصل از قاچاق هم میتوانید از روشی استفاده کنید که پیش از این در مقاله “آموزش تشخیص گوشی اصل از قاچاق ؛ چگونه گوشی قاچاق نخریم؟“ به آن اشاره کردیم.
خرید از مراکز معتبر
یکی از اولین مسائلی که میتواند تضمین کننده اصل بودن گوشی شما باشد، مربوط به خرید از مراکز معتبر میشود. همیشه سعی کنید از مراکز معتبر و قابل اعتماد برای خرید گوشی استفاده کنید که تا حدودی میتوانید از اصل، نو بودن و Refurbished نبودن (دستگاههای بازیافتی و تعمیراتی) دستگاه خود اطمینان حاصل کنید این روز ها فروشگاه های اینترنتی زیادی هم وجود دارند که کیفیت محصولاتشان تضمین شده است و بدون تردید گوشی های اصل را در اختیار کاربران قرار میدهند. پس خرید از مراکز معتبر شاید به صورت مستقیم روشی برای تشخیص اصل بودن گوشی محسوب نشود، اما این کار میتواند خیالتان را از این بابت راحت کند که گوشی خریداری شده شما اصل خواهد بود. حتما موقع خرید فاکتور دریافت کنید تا در صورت بروز تخلف با در دست داشتن فاکتور خرید بتوانید از طریق مراجع ذیصلاح حقوق خود را پیگیری نمایید.
چک کردن بسته بندی دستگاه
هیچگاه وسیله مورد نظر را با بسته بندی باز یا مخدوش تحویل نگیرید. اجازه دهید فروشنده در حضور شما بسته بندی دستگاه را باز کند. هر چند بسته بندی مجدد برای افراد سودجو امکانپذیر است ولی با رعایت تمام موارد ذکر شده در این مقاله، احتمال کلاهبرداری را تاحد زیادی کاهش مییابد.
هیچگاه وسیله مورد نظر را با بسته بندی باز یا مخدوش تحویل نگیرید. اجازه دهید فروشنده در حضور شما بسته بندی دستگاه را باز کند. هر چند بسته بندی مجدد برای افراد سودجو امکانپذیر است ولی با رعایت تمام موارد ذکر شده در این مقاله، احتمال کلاهبرداری را تاحد زیادی کاهش مییابد.
بررسی کد IMEI
كد IMEI در واقع برگرفته از عبارت "International Mobile Equipment Identity" یا «شناسه بین المللی تجهیزات موبایل» است. هر گوشی جدیدی که ساخته میشود، باید یک کد منحصر به فرد 14 رقمی داشته باشد که تا آخر عمر دستگاه با آن باقی خواهد ماند. این کد برای شناسایی تلفنهای همراه و همچنین مسدود کردن آنها از طریق شبکه کاربرد دارد. اگر گوشیتان گم یا سرقت شود، میتوانید با دادن این کد به اپراتور، گوشیتان را مسدود کنید تا احیاناً از آن سوء استفاده نشود. پلیس هم معمولاً گوشیهای دزدیده شده را با IMEI آنها ردیابی میکند. سارقان حرفهای برای جلوگیری از ردیابی دستگاه مسروقه imei دستگاه را تغییر میدهند.
کد IMEI گوشی های هوشمند شناسه آن ها محسوب میشود و میتواند به وضوح کیفیت اسمارتفون های را نشان داده و روشی برای تشخیص اصل بودن گوشی باشد. کد IMEI گوشی ها عموما با یک برچسب بر روی جعبه آن ها نصب شده است، اما ما توصیه میکنیم برای دستیابی به کد IMEI گوشی به این برچسب اعتماد نکنید . اگر اين سريال با باركد روي كارتن و برچسب زیر باتري (در صورت امکان برداشتن باتری) مطابقت داشت، احتمالاً گوشي مورد نظر اصل است (برخي قاچاقچيان باركدهاي تقلبي روي كارتن ميچسبانند. اين گوشيها به «چنج» يا تغييريافته مشهور است و به همين سبب نميتوان چنين كاري را راهي مطمئن براي تشخيص اصالت گوشي دانست).
پس گوشی را روشن کنید و برنامه دایلر (شماره گیر) را اجرا نمایید. سپس کد #06#* را وارد و شماره گیری کنید. مشاهده خواهید کرد که کد IMEI گوشی نمایان میشود.
سپس به یکی از سایتهای زیر مراجعه کنید:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
کد IMEI دستگاه را در فیلدی که مشخص شده وارد نمایید و بر روی گزینه Check کلیک کنید. در این شرایط اطلاعات دقیق در مورد گوشی نمایش داده میشود. این اطلاعات شامل برند سازنده، سال تولید، کیفیت گوشی، محل مونتاژ و غیره میشود. اگر گوشی شما فیک یا جعلی باشد، اطلاعات این بخش عجیب و قریب خواهند بود و با گوشی که شما قصد خرید آن را دارید مطابقت نخواهد داشت ولی اگر اين مشخصات با گوشي مورد نظر همخواني داشت، مطمئن باشيد يك گوشي اصلي در دست داريد.
پس بررسی کد IMEI یکی از بهترین روش های تشخیص اصل بودن گوشی به شمار میرود.
بررسی شماره سریال آیفون
اگر آیفون میخرید یک روش بسیار جالب دیگر هم برای تشخیص اصل بودن گوشی وجود دارد که میتوانید کاملا به آن اعتماد کنید. در این روش باید شماره سریال آیفون را داشته باشید. بدین منظور آیفون مورد نظر را روشن کنید. وارد بخش Settings شوید و سپس گزینه General را انتخاب کنید. حالا گزینه About را انتخاب نمایید و شماره سریال دستگاه (Serial Number) آن را در گوشهای بنویسید.
به سایت زیر مراجعه کنید که توسط خود شرکت اپل پشتیبانی میشود.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
در فیلد اول شماره سریال آیفون را وارد کنید و در فیلد دوم هم عبارتی که نمایش داده شده است را وارد نمایید. در نهایت بر روی گزینه Continue کلیک نمایید. بعد از چند ثانیه با توجه به شماره سریال آیفون، مشخصات آن نمایش داده میشود و اگر آیفون مورد نظر فیک یا تقلبی باشد، عبارت invalid serial number را مشاهده خواهید کرد.
بنابراین بررسی شماره سریال (Serial Number) آیفون ها یکی از بهترین روش های تشخیص اصل بودن گوشی خواهد بود.
بررسی ریفربیشد نبودن آیفون
اما در برخی شرایط ممکن است فروشگاه عملا آیفون اصلی را به شما بفروشد اما آن آیفون نسخه ریفربیشد باشد! یعنی آیفونی باشد که بعد از مرحله اول تولید دچار مشکل فنی بوده و برای تعمیر به اپل بازگردانده شده و اپل بعد از اعمال تعمیرات مورد نیاز بار دیگر آن را روانه بازار کرده است. آیفون های ریفربیشد با قیمت کمتری در مقایسه با آیفون های اصلی از سوی اپل روانه بازار میشوند، اما در کشور ما ممکن است فروشندگانی از این مسئله سوء استفاده به عمل آورند و آیفون ریفربیشدی را به عنوان آیفون کاملا سالم و اصلی به خریداران قالب کنند. خوشبختانه روش خاصی برای تشخیص آیفون اصل از ریفربیشد هم وجود دارد که به شرح زیر است:
- آیفون مورد نظر را روشن کنید.
- به بخش دایلر (شماره گیر) بروید و کد ##786# را شماره گیری کنید.
- گزینه View را انتخاب کنید.
- بخش با عنوان Reconditioned Status را بررسی کنید. در این بخش باید گزینه No ضمیمه شده باشد. اگر گزینه Yes را در این قسمت مشاهده کردید، آیفون شما ریفربیشد است.
بنابراین این روش هم میتواند به نوعی یکی دیگر از روش های موثر تشخیص اصلی بودن گوشی آیفون محسوب شود.
مقایسه ظاهری گوشی با نسخه اصل
گوشی های تقلبی یا فیک از نظر ظاهری بسیار شبیه به گوشی های اصلی هستند و تشخیص یک گوشی تقلبی از اصل با توجه به ظاهر کار بسیار دشواری خواهد بود اما این کار قابل انجام است! عموما گوشی های تقلبی، طرح یا کپی در مقایسه با نسخه اصلی خود تفاوت های ریزی را به همراه دارند. برای مثال ممکن است دکمه هوم آن ها نقش اسکنر انگشت را ایفاء نکنند و کمی در جایگاه خود لق باشد یا سوکت شارژ و حتی دکمه های فیزیکی مثل ولوم، پاور و غیره گوشی تقلبی در مقایسه با نسخه اصل عموما شل تر بوده یا در بخش متفاوتی تعبیه شده گردیده است.
یکی دیگر از مسائل ظاهری که میتوانید از آن برای تشخیص اصل بودن گوشی استفاده کنید، مربوط به کیفیت مواد بکار رفته در بدنه دستگاه میشود. عموما در گوشی های تقلبی و کپی، بدنه گوشی از پلاستیک ساخته میشوند. همچنین کیفیت عملکرد صفحه نمایش و تاچ گوشی هم یکی دیگر از عواملی است که میتوانید از آن برای تشخیص اصل بودن گوشی استفاده کنید، چرا که عموما تاچ و ال سی دی گوشی های تقلبی کیفیت پایینی دارد. بنابراین برخی تفاوت های ظاهری هم میتوانند برای تشخیص اصل بودن گوشی مورد استفاده قرار گیرند.
از دیگر موارد اختلافی آیفونهای اصلی با تقلبی میتوان به امکان بازگشایی کاور پشت دستگاه و امکان افزایش حافظه با وارد کردن کارت حافظه خارجی (میکرو اسدی) در برخی آیفونهای فیک (تقلبی) یاد کرد. مورد دیگری که بسیار شایع است فروش دستگاه کارکرده به جای نو است.
بررسی سیستم عامل در آیفون
با بررسی سیستم عامل و منوهای آن در آیفون میتوانید متوجه کپی بودن یا تقلبی بودن آن شوید. سیستم عاملی که در آیفون های تقلبی یا کپی استفاده میشود در واقع همان سیستم عامل اندروید است. بنابراین اگر شما وارد منوی تنظیمات و اطلاعات آیفون شوید، در بخش سیستم عامل عبارت اندروید (Android) را مشاهده خواهید کرد. این مسئله به وضوح نشان میدهد که آیفون موردنظر جعلی یا فیک است. همچنین در آیفون تقلبی بسیاری از گزینه های اصلی منوی تنظیمات مثل آیکلود و غیره یا وجود ندارند و یا نمادین بوده و با لمس آن ها به بخش های عجیبی مثل اضافه کردن اکانت جیمیل و غیره هدایت میشوید.
راههای تشخیص نو بودن گوشی آیفون خریداری شده
حتما این موضوع را زیاد شنیدهاید که پس از مراجعه به یک مغازه، فروشنده اعلام میکند که دلیل باز شدن گوشی و روشن شدن آن تست آن در لب مرز بوده است و باید برای ورود به کشور از صحت گوشی اطمینان حاصل کنند. از این دست دلایل در هنگام فروش زیاد به گوش میرسد. باید به عرض برسانیم که این گونه دلایل هیچ گونه صحت و سقمی ندارد و چه بسا گوشی فروخته شده به شما دست دوم باشد و فروشنده بخواهد مجددا آن را به عنوان گوشی نو بفروشد.
اولین موردی که باید در هنگام خرید گوشی آیفون دقت کرد پلمپ بودن گوشی میباشد. متاسفانه دیده شده است که بسیاری از فروشندگان پس از باز کزدن پلمپ گوشی و برداشتن لوازم اصلی آن و قرار دادن لوازم جانبی غیر اصلی آن را مجددا پلمپ میکنند. راه تشخیص این مورد داشتن تجربه کافی است. دستگاههای اصلی معملا دارای برچسب پلمب هالوگرام است. برای بررسی برچسب قبل از خرید میتوانید به نمونه عکسهای کارشناسان که معمولا در سایتهای بررسی تخصصی موبایل قرار داده میشود توجه کنید یا از یک فرد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
استفاده از اپلیکیشن های خاص
اپلیکیشن های خاصی هم وجود دارند که با استفاده از آن ها میتوانید اصل بودن یا تقلبی بودن گوشی خود را بررسی کنید. یکی از این برنامه ها AnTuTu Officer نام دارد. مراحل استفاده و کار با این برنامه ساده است. کافیست آن را روی گوشی که قصد دارید کیفیتش بررسی شود نصب کنید و سپس دستگاه را به اینترنت متصل کنید. سپس گزینه Start را انتخاب نمایید و کمی منتظر بمانید تا دوربین گوشی فعال شود.
حال در کامپیوتر خود یا با گوشی دیگر به سایت زیر بروید:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مشاهده خواهید کرد که یک بارکد در کامپیوترتان نمایش داده میشود.
دوربین گوشی که قرار است خریداری شود را در جلوی بارکد بگیرید تا آن را بخواند. نتیجه بررسی خیلی سریع برای شما نمایش داده میشود. اگر گوشی اصل باشد تصویری با عنوان Good به شکل زیر نمایش داده میشود:
و اگر گوشی شما کپی باشد، تصویری مثل عکس زیر را خواهید دید.
بررسی قطعات سخت افزاری با اپلیکیشن های خاص
چون شرکتهای سودجو فقط به یکسان سازی ظاهری این دستگاهها میپردازند به کمک نرمافزارهای تست سخت افزاری مثل اپلیکیشن معتبر «AnTuTu Benchmark» یا «cpu-z» شما میتوانید با بررسی اطلاعات سخت افزاری دستگاه خود که این اپلیکیشنها در اختیار شما میگذارند و مقایسه این اطلاعات با مشخصات مندرج کالای اصلی در یکی از سایتهای معتبر مثل سایت جی اس ام آرنا ( دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
) و یا سایتهای معتبر دیگر از اصل بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
) و یا سایتهای معتبر دیگر از اصل بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
بنابراین در این روش لازم است تا ابتدا یکی از اپلیکیشن های مذکور در گوشی جدیدی که میخواهید بخرید نصب شود. سپس اپلیکیشن را اجر و مشخصات سخت افزاری گوشی را ببینید.
سپس به سایت جی اس ام آرنا مراجعه کنید و مدل گوشی مورد نظر را در آن جستجو نمایید تا صفحه حاوی مشخصات فنی آن نمایش داده شود. سپس تمام مشخصات گوشی را با مشخصات مندرج در سایت مقایسه کنید. دقت کنید که برخی گوشی ها از نظر ظرفیت رم و حافظه داخلی یا حتی نوع تراشه شامل نسخه های مختلفی میشوند که شما اطلاعات دقیق مربوط به آن را میتوانید با استفاده از این روش و اپلیکیشن هایی همچون AnTuTu Benchmark یا CPU Z بیابید.
لازم به اشاره است که اپلیکیشن AnTuTu Benchmark شامل قابلیت تست گوشی هم میشود که با انجام آن به طور دقیق مدل دستگاه و مشخصات آن نمایش داده خواهد شد. بنابراین انتخاب گزینه Test در برنامه AnTuTu Benchmark هم میتواند یکی دیگر از روش های تشخیص اصل بودن گوشی به شمار آید.
بررسی روشن نشدن دستگاه تا لحظه خرید شما
در دستگاههای ساخت شرکت اپل پس از روشن کردن باید حتما گوشی مراحل رجیستر و فعال شدن گوشی نمایش داده شود و به 17 زبان مختلف به شما " سلام " خواهد شد. در طی مراحل رجیستر شدن باید حتما گوشی به اینترنت وصل شود . این پروسه حدودا 5 دقیقه زمان خواهد برد. ترجیحا این کار را خودتان انجام دهید و از فروشنده برای انجام مراحل کمک بگیرید .
در مورد گوشیهای اندروید هم روال تقریبا مطابق گوشیهای اپل است و دستگاه مدت زمانی حدودی 5 دقیقه برای بالا امدن زمان لازم است و بعد از بالا آمدن سیستم عامل اندروید از شما زبان و ریجسترینگ اولیه میخواهد و دستگاهی که برای اولین بار روشن شده باشد یک راست وارد منو نمیشود.
در دستگاههای ساخت شرکت اپل پس از روشن کردن باید حتما گوشی مراحل رجیستر و فعال شدن گوشی نمایش داده شود و به 17 زبان مختلف به شما " سلام " خواهد شد. در طی مراحل رجیستر شدن باید حتما گوشی به اینترنت وصل شود . این پروسه حدودا 5 دقیقه زمان خواهد برد. ترجیحا این کار را خودتان انجام دهید و از فروشنده برای انجام مراحل کمک بگیرید .
در مورد گوشیهای اندروید هم روال تقریبا مطابق گوشیهای اپل است و دستگاه مدت زمانی حدودی 5 دقیقه برای بالا امدن زمان لازم است و بعد از بالا آمدن سیستم عامل اندروید از شما زبان و ریجسترینگ اولیه میخواهد و دستگاهی که برای اولین بار روشن شده باشد یک راست وارد منو نمیشود.
گوشیهای ریفربیشد ( Refurbished )
دستگاههای Refurbished به گوشیهای بازیافتی اطلاق میشود که معمولا بعد از چرخه تولید یکی دو ساله با جمع آوری دستگاههای معیوب و بازگشتی (تعمیراتی) توسط شرکتهای تولید کننده موبایل با ظاهر و بدنه جدید و نو تولید میشوند. در بعضی از موارد این دستگاهها در یک کشور ثالث مثل چین در مکانهای نا مناسب و بدون استاندارد تولید کننده گوشی جمع آوری شده و با تعمیر و سرهم کردن اجزای گوشیهای بازگشتی، یک گوشی جدید ایجاد میکنند و با بسته بندی نو و فاقد گارانتی به کشورهای مختلف عرضه میشود. تشخیص گوشی بازیافتی از اصلی بسیار مشکل و تخصصی و در شرایطی غیر ممکن است.
بهترین گزینه برای تشخیص این دستگاهها خرید گوشی با گارانتی معتبر کارت طلایی نه به صرف گفتن فروشنده که گارانتی مثلا مرکزی دارد ممکن است. البته خاطر باید اضافه کرد گوشیهای Refurbished معمولا با اختلاف یک تا دو ساله بعد از معرفی گوشی توسط کمپانی مربوطه عرضه میشود و دلیل آن هم واضح است باید تعداد گوشیهای برگشتی به حدی برسد تا بتوان از ضایعات آنها گوشی جدید ایجاد کرد. پس میتوانید دستگاههای جدیدی که هنوز از زمان عرضه جهانی آنها زمان کمتر از یک سال گذشته را بدون گارانتی خرید.
در انتها دستگاههایی را قطعا میتوان بازیافتی خواند که شرکت تولید کننده آنها تولید این گوشیها را متوقف کرده باشد و همچنان دستگاه مورد نظر به صورت آکبند در بازار موجود باشد.
گوشیهای ریجستر نشده (قاچاق)
در مورد گوشیهای قاچاق و ریجستر نشده کار زیادی نمیشود انجام داد. این دستگاهها معمولا بدون جعبه و برچسب وارد ایران شده و برای آنها در کشور بقیه وسایل جور میشود. اینگونه دستگاهها معمولا گارانتی ندارند و برای شناسایی آنها مطابق مطالب ابتدایی بحث باید به بررسی جعبه و کد IMEI بسنده کرد.
این دستگاهها برای کار در ایران مشکل خاصی ندارند و فقط در مورد اینونه دستگاهها باید مراقب باشید که گوشی خریداری شده تحت اپراتور نباشد (گوشیهای تحت اپراتور: روش ارائه سيمكارت به انضمام گوشي به گونهاي است كه اپراتورها معمولا در زمان فروش سيمكارت، يك گوشي نيز در اختيار مشترك قرار ميدهند كه اين گوشي تنها تحت ليسانس اپراتور بوده و با سيمكارتهاي آن فعال ميشود. به اين ترتيب اپراتور براي عرضه گوشي با سيمكارت خود با شركتهاي سازنده گوشيهاي موبايل قرارداد همكاري منعقد ميكند و براي تشويق مشترك به خريد گوشي و سيمكارت تخفيف قابل توجهي ارائه ميكند. به عنوان مثال یک گوشی آیون 6S آنلاک یعنی بدون اپراتور در بازار حدود 2.500.000 میلیون تومان است و این در حالی است که همین دستگاه با اپراتور امریکایی ورایزن حدود 700.000 تومان میباشد).
اینگونه خدمات در کشور ما با اپراتورهای موبایل داخلی ارائه نمیشود و این بدان معناست که اگر دستگاهی خریداری کنید تحت هر اپراتوری (اندروید یا آیفون) با سیم کارتهای داخلی فعال نخواهد شد.
راه تشخیص گوشیهای تخت اپراتور فقط قراردادن سیمکارت داخلی ایران و آنتندهی و برقراری مکالمه است.
دستگاههای Refurbished به گوشیهای بازیافتی اطلاق میشود که معمولا بعد از چرخه تولید یکی دو ساله با جمع آوری دستگاههای معیوب و بازگشتی (تعمیراتی) توسط شرکتهای تولید کننده موبایل با ظاهر و بدنه جدید و نو تولید میشوند. در بعضی از موارد این دستگاهها در یک کشور ثالث مثل چین در مکانهای نا مناسب و بدون استاندارد تولید کننده گوشی جمع آوری شده و با تعمیر و سرهم کردن اجزای گوشیهای بازگشتی، یک گوشی جدید ایجاد میکنند و با بسته بندی نو و فاقد گارانتی به کشورهای مختلف عرضه میشود. تشخیص گوشی بازیافتی از اصلی بسیار مشکل و تخصصی و در شرایطی غیر ممکن است.
بهترین گزینه برای تشخیص این دستگاهها خرید گوشی با گارانتی معتبر کارت طلایی نه به صرف گفتن فروشنده که گارانتی مثلا مرکزی دارد ممکن است. البته خاطر باید اضافه کرد گوشیهای Refurbished معمولا با اختلاف یک تا دو ساله بعد از معرفی گوشی توسط کمپانی مربوطه عرضه میشود و دلیل آن هم واضح است باید تعداد گوشیهای برگشتی به حدی برسد تا بتوان از ضایعات آنها گوشی جدید ایجاد کرد. پس میتوانید دستگاههای جدیدی که هنوز از زمان عرضه جهانی آنها زمان کمتر از یک سال گذشته را بدون گارانتی خرید.
در انتها دستگاههایی را قطعا میتوان بازیافتی خواند که شرکت تولید کننده آنها تولید این گوشیها را متوقف کرده باشد و همچنان دستگاه مورد نظر به صورت آکبند در بازار موجود باشد.
گوشیهای ریجستر نشده (قاچاق)
در مورد گوشیهای قاچاق و ریجستر نشده کار زیادی نمیشود انجام داد. این دستگاهها معمولا بدون جعبه و برچسب وارد ایران شده و برای آنها در کشور بقیه وسایل جور میشود. اینگونه دستگاهها معمولا گارانتی ندارند و برای شناسایی آنها مطابق مطالب ابتدایی بحث باید به بررسی جعبه و کد IMEI بسنده کرد.
این دستگاهها برای کار در ایران مشکل خاصی ندارند و فقط در مورد اینونه دستگاهها باید مراقب باشید که گوشی خریداری شده تحت اپراتور نباشد (گوشیهای تحت اپراتور: روش ارائه سيمكارت به انضمام گوشي به گونهاي است كه اپراتورها معمولا در زمان فروش سيمكارت، يك گوشي نيز در اختيار مشترك قرار ميدهند كه اين گوشي تنها تحت ليسانس اپراتور بوده و با سيمكارتهاي آن فعال ميشود. به اين ترتيب اپراتور براي عرضه گوشي با سيمكارت خود با شركتهاي سازنده گوشيهاي موبايل قرارداد همكاري منعقد ميكند و براي تشويق مشترك به خريد گوشي و سيمكارت تخفيف قابل توجهي ارائه ميكند. به عنوان مثال یک گوشی آیون 6S آنلاک یعنی بدون اپراتور در بازار حدود 2.500.000 میلیون تومان است و این در حالی است که همین دستگاه با اپراتور امریکایی ورایزن حدود 700.000 تومان میباشد).
اینگونه خدمات در کشور ما با اپراتورهای موبایل داخلی ارائه نمیشود و این بدان معناست که اگر دستگاهی خریداری کنید تحت هر اپراتوری (اندروید یا آیفون) با سیم کارتهای داخلی فعال نخواهد شد.
راه تشخیص گوشیهای تخت اپراتور فقط قراردادن سیمکارت داخلی ایران و آنتندهی و برقراری مکالمه است.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.
پیشنهاد می کنم مقاله ی زیر را با عنوان روش تشخیص اصل بودن آیفون مطالعه کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
| دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
sms: 10004673 - 500021995
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
| دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
sms: 10004673 - 500021995