شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 83 رأی - میانگین امتیازات: 2.78
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
افزار در آنچه باید هر pi سخت raspberry بدانید پای رزبری مورد

هر آنچه باید در مورد سخت افزار رزبری پای بدانید
#1
رزبری پای از ۵ سال پیش تاکنون، نامی برای خود دست و پا کرده و طی این مدت، ثبات خود را در بازار حفظ کرده است.

[تصویر:  do.php?img=3818]

شرکت سازنده‌ی این بورد، کار خود را با محصولات کوچک (در اندازه‌ی کارت اعتباری) و ارزان‌قیمت با هدف آموزش برنامه‌نویسی برای کودکان آغاز کرد.
بزرگ‌ترین ادعای رزبری پای، شکستن شکاف سخت‌افزاری است. در اینترنت می‌توانید پروژه‌های عجیب و غریبی از رزبری پای مانند اسکیت‌بورد‌های الکتریکی، دستگاه‌های کنترل از راه دور و آینه‌های جادویی بیابید. بسیاری از مردم از رزبری پای به‌عنوان سیستم کامپیوتری خانگی، کنسول بازی (بازی‌های قدیمی و نوستالژیک) یا فایل سرور تحت شبکه استفاده می‌کنند.

مشخصات رزبری پای
بوردهای این محصولات طی ۵ سال تغییرات عمده‌ای کرده است. بوردهای اولیه از یک درگاه یو‌اس‌بی، پردازنده‌ی ۷۰۰ مگاهرتزی، ۵۱۲ مگابایت رم استفاده می‌کردند و روی بورد، ماژول وایرلس نداشتند (امکان نصب آن به‌صورت اکسترنال وجود داشت).

بورد جدید در مقایسه با مدل‌های قدیمی خیلی پیشرفت کرده است. مدل ‌‌‌B رزبری پای ۳، دارای پردازنده‌ی ۴ هسته‌ای با فرکانس ۱.۲ گیگاهرتز، کارت‌ گرافیک VideoCore5، یک گیگابایت رم، ۴ پورت یو‌اس‌بی، درگاه میکرو اس‌دی و امکانات ارتباط بی‌سیم (بلوتوث و وای‌فای) است.
کارایی رزبری پای ۳، به حدی است که می‌توان به‌جای استفاده در پروژه‌های عجیب و غریب، از آن به‌عنوان یک کامپیوتر دسکتاپ کار کشید.
روی بورد یک پورت HDMI، پورت اترنت و یک هدر ۴۰ پین GPIO برای کنترل پروژه‌‌های ماجراجویانه وجود دارد.

[تصویر:  do.php?img=3820]
برای نمایش کوچکی سایز برد رزبری پای آن را روی اسکناس قرار دادیم

اخیرا دو مدل ارزان‌قیمت با نام‌های رزبری پای زیرو و رزبری پای زیرو W عرضه شده‌اند. هر دوی این مدل‌ها ضعیف‌تر از رزبری پای ۳ هستند ولی از رزبری پای اولیه، ۴۰ درصد قوی‌تر هستند. رزبری پای زیرو با قیمت ۱۰ دلار، دارای پردازنده‌‌ی ۱ گیگاهرتزی برودکام، ۵۱۲ مگابایت رم، میکرو یو‌اس‌بی ۲، یو‌اس‌بی، مینی HDMI، درگاه میکرو اس‌دی و قابلیت پشتیبانی از بلوتوث و وای‌فای است. رزبری پای زیرو W با قیمت ۵ دلاری از همان پردازنده و رم استفاده می‌کند؛ ولی از اتصال دوربین پشتیبانی نمی‌کند و قابلیت‌های بی‌سیم روی بورد گنجانده نشده است.

تمامی مدل‌های رزبری پای به‌صورت یک بورد فروخته می‌شوند. اگر کیت کامل این محصول را خریداری نکنید، نیازمند یک منبع تغذیه‌ی ۵ ولتی از نوع میکرو یواس‌بی، سیستم‌عامل (نصب روی میکرو‌ اس‌دی)، کیبورد، موس، صفحه نمایش و یک کیس هستید.

لوازم جانبی رزبری پای
مؤسسه‌ی رزبری پای در کنار بوردهای (مینی کامپیوتر) خود، یک اکوسیستم برای فروش لوازم جانبی مهیا کرده است.
کیس‌هایی برای محافظت از بوردهای رزبری پای ۳ و  رزبری پای زیرو وجود دارند. همچنین منبع تغذیه‌ی ۵ ولتی در لیست لوازم جانبی دیده می‌شود (البته یک شارژر موبایل با ولتاژ ۵ ولت نیز کار شما را به نحو احسن راه می‌اندازد). ماژول‌های دوربین، مادون قرمز و صفحه نمایش ۷ اینچی از دیگر لوازم جانبی موجود هستند.

دیگر سازندگان لوازم جانبی نیز دست‌به‌کار شده‌اند؛ معروف‌ترین تجهیزاتی که تاکنون برای این محصولات ارائه شده، ورژن رزبری پای از NUC است.

در ماه می ۲۰۱۷، شرکت طراحی المنت ۱۴، «پی دسکتاپ» را با قیمت ۶۰ دلار معرفی و در آن بورد رزبری پای ۳ را به یک کامپیوتر دسکتاپ قدرتمند تبدیل کرده است. این شرکت فقط به طراحی یک کیس برای این بورد بسنده نکرده است. این محصول از رابط mSATA برای اتصال انواع SSD، یک کنترلر قدرتمند، ساعت و باتری ساعت و یک تبدیل یو‌اس‌بی بهره می‌برد. گرچه این محصول بورد رزبری پای ۳ را به یک کامپیوتر برای بازی تبدیل نکرده است؛ ولی امکانات افزوده‌شده به این محصول، آن را کاربردی‌تر می‌کند.

نرم‌افزار رزبری پای
محصولات رزبری پای معمولا از سیستم لینوکس استفاده می‌کنند. معروف‌ترین سیستم عامل مورد استفاده توسط این بوردها، سیستم عامل رزبین (Raspbian) است که شرکت سازنده نیز استفاده از آن را توصیه می‌کند. رزبین روی لینوکس دبین ساخته شده است. این سیستم عامل از نرم‌افزارهای استاندارد لینوکس مانند مرورگر وب، سرویس دریافت ایمیل، ابزارهای سیستمی مختلف از جمله ابزارهای برنامه‌نویسی تحت جاوا و پایتون و برنامه‌ای با نام اسکرچ که یک ابزار برای آموزش کدنویسی به کودکان است، بهره می‌برد. در بخش برنامه‌نویسی، یک برنامه‌ی اضافی با نام ماین‌کرفت پی وجود دارد که یک بازی برای آموزش برنامه‌نویسی به کودکان است.

[تصویر:  do.php?img=3819]

رزبین به‌تازگی محیط دسکتاپ خود را توسط «پیکسل دسکتاپ» بهبود داده است و جلوه‌های بصری آن بهتر و چشم‌نوازتر از ورژن‌های قبلی است.

اگر رزبین شما را راضی نمی‌کند، می‌توانید از آرچ، لینوکس اوبونتو، ورژن غیر رسمی و ۶۴ بیتی لینوکس جنتو و بسیاری از سیستم‌عامل‌های دیگر استفاده کنید. اگر می‌خواهید کامپیوتر کوچک خود را تبدیل به یک مدیاسنتر کنید، OpenElec و OSMC دو سیستم‌عاملی هستند که برای تبدیل سخت‌افزار شما به یک سینمای کامپیوتری خانگی و کم‌هزینه طراحی شده‌اند.
حتی مایکروسافت در سال ۲۰۱۵ اقدام به ساخت نسخه‌ای از ویندوز ۱۰ برای رزبری پای کرد. ویندوز ۱۰ با هسته‌ی IoT، ورژن رایگانی از ویندوز دسکتاپ است که برای پیشبرد پروژه‌های سخت‌افزاری ارائه شده است. مدیرعامل شرکت رزبری پای در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که علاقه‌مند است محصولاتش از ویندوز ۱۰ دسکتاپ پشتیبانی کنند، ولی این اتفاق منوط به تصمیم مدیران شرکت مایکروسافت است. البته او از شرایط حاکم و پشتیبانی محصولات این شرکت از ویندوز ۱۰ IoT ابراز رضایت کرد.

پروژه‌های رزبری پای
وقتی که ابزارها و نرم‌افزار‌های این محصولات را تهیه کردید، زمان راه‌اندازی و استفاده از این سخت‌افزار فرا رسیده است. پروژه‌های بسیاری برای کار با رزبری پای وجود دارد. برای راه‌اندازی اولیه و آغاز کار می‌توانید از لینک زیر کمک بگیرید.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


ولی استفاده از رزبری پای به‌عنوان یک کامپیوتر، تنها بخشی از یک دریای عظیم است. اگر خواهان انجام کارهای بیشتری با دستگاه خود هستید، می‌توانید از لینک زیر کمک بگیرید. در این صفحه پروژه‌های ساده‌ای مانند راه‌اندازی سینمای کامپیوتری خانگی، چاپگر بی‌سیم یا افزایش پوشش‌دهی شبکه‌ی خانگی وجود دارد.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

کار کشیدن از محصولات رزبری پای به خودی خود جذاب است ولی تبدیل این سخت‌افزار به یک دستگاه برای بازی طعم دیگری دارد. به کمک لینک زیر می‌توانید دستگاه خود را به یک کنسول قدیمی برای بازی با عناوین خاطره‌انگیز تبدیل کنید. این راه‌کار یکی از پروژه‌های محبوب برای کاربران مبتدی این محصولات است. توسط این راهنما می‌توانید عناوین قدیمی مانند استرویدز، سوپر ماریو ۶۴ و سونیک را بازی کنید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

اگر به توانایی‌های خود اطمینان دارید و می‌خواهید کارهای ماجراجویانه‌ای انجام دهید، ۱۰ کار خلاقانه‌ی انجام‌شده توسط رزبری پای را در لینک زیر ببینید. این کامپیوتر کوچک ۳۵ دلاری می‌تواند به شما در انجام پروژه‌هایی مانند ساخت اسکیت برقی، درهای هوشمند با تشخیص چهره، آینه‌های جادویی و ... کمک کند.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

آموزش
اگر می‌خواهید یک رزبری پای را به تلویزیون وصل کنید یا هواپیمای بدون سرنشین دنیا بسازید؛ اینترنت مکانی است که می‌توانید برای کمک به آن‌ مراجعه کنید.

ایستگاه اولی که به شما کمک خواهد کرد احتمالا فروم رسمی پشتیبانی رزبری پای است. (دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
) سایر سایت‌هایی را که در این زمینه فعال هستند می‌توانید با یک جستجوی ساده پیدا کنید. اگر زبان انگلیسی شما خوب نیست، می‌توانید دست به دامن سایت‌های فارسی موجود فعال در زمینه‌ی بوردهای رزبری پای، شوید. ویدیو‌های موجود در یوتیوب را نیز فراموش نکنید. برای آگاهی از آخرین اخبار و پروژه‌های انجام‌شده با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توانید به مجله‌ی رسمی شرکت مراجعه کنید. (دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
)

رقبای رزبری پای
ظهور رزبری پای به‌قدری محکم و استوار بود که منجر به ظهور رقبایی برای این شرکت شد. شرکت‌های رقیب با دیدن پیشرفت روزافزون رزبری پای تصمیم به ارائه‌ی محصولاتی مشابه گرفتند. از محصولات اخیر می‌توان به پین ۶۴، مینوبورد توربوت و تینکر بورد ایسوس اشاره کرد. از گران‌ترین محصولات این رده می‌توان بورد توسعه‌ی ژول را نام برد که توسط اینتل عرضه شده است.

همه‌ی محصولاتی که از شرکت‌های مختلف نام برده شد، دارای مزایا و معایبی هستند؛ ولی آنچه مسلم است، هیچ‌یک همانند کامپیوترهای دسکتاپ کوچک رزبری پای بر بازار تأثیرگذار نبوده‌ است.

پاسخ
 سپاس شده توسط sadegh001 ، saberi ، mesterweb


پیام‌های داخل این موضوع
هر آنچه باید در مورد سخت افزار رزبری پای بدانید - توسط نگار - ۹۶/۷/۲۴، ۰۳:۲۵ صبح

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان