شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 13 رأی - میانگین امتیازات: 3.15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
کویل با فن آشنایی

آشنایی با فن کویل
#1
فن کویل یا فن کوئل در واقع یک مبدل چند منظوره است که وظیفه تامین سرما و گرمای هوا محیط را برعهده دارد. یک مبدل گرمایشی توانمند است که قابلیت ایجاد جریان هوای گرم و سرد را دارد. این دستگاه که یکی از اجزای مهم در سیستم‌های تهویه مطبوع به شمار می‌رود، همان‌طور که از نامش مشخص است از دو بخش اصلی فن و کویل تشکیل شده است.
وقتی از این دستگاه در فصل زمستان استفاده می‌کنیم، آب گرم تولید شده توسط موتورخانه یا بویلر درون لوله‌های فن کویل در جریان است و با عبور باد فن‌های دستگاه از روی لوله‌های حاوی آب گرم، هوای گرم از طریق دریچه‌های خروجی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
درون ساختمان‌های مسکونی یا تجاری تهویه می‌شود.
با آغاز فصل تابستان و یا گرم شدن هوا، درون لوله‌های فن کویل آب سردی که توسط چیلر تولید شده در جریان است و با عبور باد فن‌ از روی لوله‌های سرد، هوای خنک از طریق دریچه‌های خروجی در محیط ساختمان تهویه می‌شود.
اما به غیر از فن و کویل، یک دستگاه فن کویل از فیلترهای هوا با قابلیت شستشو و تعویض، شیر فلکه و شیر مخصوص هواگیری بهره می‌برد و درجه حرارت هوایی که در محیط ساختمان به جریان در می‌آید نیز به صورت خودکار توسط یک ترموستات تعیین می‌شود. همچنین این دستگاه‌ها برای تامین رطوبت مورد نیاز در محیط نیز از یک هیومیدستات بهره می‌برند.
انواع فن کویل
این دستگاه در انواع مختلفی طراحی و تولید می‌شود که هر کدام با توجه به حجم جریان هوای مورد نیاز و همچنین محدودیت‌های فضای ساختمان مزایا و معایبی را ارائه می‌دهند. اما به طور کلی، از نظر نحوه نصب و ساختار گرمایش و سرمایش به دو دسته تقسیم می شوند.
انواع فن کویل از نظر طراحی
این دستگاهها از نظر طراحی و نحوه نصب در ساختمان‌ها به چهار دسته کلی زمینی، سقفی، کانالی و کاستی تقسیم می‌شوند. با توجه به محدودیت‌ها و مساحت یک واحد مسکونی یا تجاری باید از یکی از آن ها استفاده شود.
زمینی
فن کویل‌های زمینی یکی از رایج‌ترین انواع آن هستند که در گذشته در بسیاری از ساختمان‌های اداری-تجاری مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این نوع دستگاه، از ظرفیت ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه بهره برده و قابلیت دمیدن هوا به سمت بالا یا روبه‌رو را در دسترس قرار می‌دهند.
فن کویل‌های زمینی البته این روزها چندان پرکاربرد نیستند و اغلب در بیمارستان‌ها و یا محیط‌های آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این نوع از دستگاه معمولا هوا از قسمت پایینی مکش می‌شود و دمیدن هوا نیز از دریچه‌های بالایی انجام می‌گیرد.
در ساختمان‌هایی که برای نصب فن کویل‌های سقفی نیاز به بازسازی‌های اساسی وجود دارد و یا به هر دلیل امکان استفاده از فن کویل‌های سقفی وجود ندارد، این دستگاه‌ها گزینه خوبی هستند.
[تصویر:  fan-coil-usage.jpg]
سقفی
این نوع دستگاه از جمله تاسیسات دو منظوره هستند که قابلیت نصب در سقف کاذب یا در زیر سقف کاذب را ارائه می‌دهند. هوای دمیده شده از دریچه‌های جلویی و به صورت افقی در محیط منتشر می‌شود. فن کویل‌های سقفی اصطلاحا روکار نصب شده و قابل مشاهده هستند. ظرفیت این دستگاه‌ها عموما بین ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه است و به دو صورت کابینت‌دار و فاقد کابینت تولید می‌شوند.
کانالی
فن کویل کانالی یکی از کارآمدترین انواع فن کویل است که به خوبی هوای گرم یا سرد را در تمامی قسمت‌های اتاق یا فضای ساختمان توزیع می‌کند. فن کویل‌های کانالی در انواع مختلفی شامل ایستاده، توکار و روکار تولید می‌شود که با توجه به محدودیت‌های محل می‌توان آنها را انتخاب کرد. این مدل، فارغ از نوعی که دارند در ظرفیت ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه‌ای در بازار قابل تهیه هستند.
کانالی ایستاده
این نوع فن کویل کانالی از طراحی روکار و ایستاده بهره برده و شباهت زیادی به کولرهای اسپلیت دارد. این دستگاه‌ها بر روی دیوار نصب شده و از همین رو به آنها فن کویل کانالی دیواری نیز گفته می‌شود. با توجه به روکار بودن و نصب بر روی دیوار، امروزه در ساختمان‌های مسکونی کمتر از این نوع دستگاه استفاده می‌شود.
واحدهای تجاری مانند مغازه‌ها و بانک‌هایی که امکان بازسازی یا نصب فن کویل‌های توکار را ندارند یکی از بهترین مکان‌ها برای انتخاب این نوع دستگاهها به شماره می‌روند. فن کویل‌های کانالی ایستاده عموما در ظرفیت ۳۰۰ تا ۸۰۰ فوت مکعب در دقیقه قابل تهیه است.
کانالی توکار
فن کویل‌های کانالی توکار یکی از متداول‌ترین انواع فن کویل است که امروزه در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع فن کویل‌ها به دلیل سادگی طراحی و نصب و همچنین سروصدای بسیار کم، یکی از گزینه‌های عالی برای استفاده در واحدهای مسکونی است.
فن کویل کانالی توکار یا کانالی سقفی توکار درون سقف کاذب طبقات ساختمان نصب می‌شود و دریچه هوادهی و دریچه دسترسی به فن کویل نیز با توجه به انتخاب مشتری قابل تغییر است. یکی از جذابیت‌های مهم این نوع از فن کویل‌ها قیمت پایین و ارزش خرید بالای آنها نسبت به عملکرد است. فن کویل کانالی توکار در ظرفیت‌های ۲۰۰ تا ۱۲۰۰ فوت مکعب در دقیقه تولید می‌شود.
کانالی روکار
سومین نوع از فن کویل‌های کانالی که به صورت روکار بر روی سقف کاذب طبقات ساختمان نصب می‌شود. فن کویل کانالی روکار از فشار استاتیک خارجی بالا در حد ۱۰۰ پاسکال بهره می‌برد و برای اماکنی که کانال‌کشی و تهویه هوا فقط با یک سیستم میسر است انتخاب خوبی محسوب می‌شود.
یکی از معایب این نوع دستگاهها سروصدای نسبتا بالای آنها است. علاوه بر، قدرت هوادهی این دستگاه‌ها بسیار بالا است و برای اکثر واحدهای مسکونی گزینه مناسبی به شمار نمی‌رود. اغلب در راهروها، لابی‌ها و سایر مکان‌های تجاری که ارتفاع کف تا سقف زیاد باشد از فن کویل‌های کانالی سقفی روکار استفاده می‌شود. این نوع دستگاه نیز با ظرفیت ۸۰۰ تا ۲۲۰۰ فوت مکعب در دقیقه در دسترس قرار دارند.
کاستی یک ‌طرفه
این نوع دستگاه عموما در سیستم‌های تهویه مطبوع مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها فاقد دریچه دسترسی و دریچه هوادهی هستند و کنترل دما و حجم هوا با استفاده از یک ریموت کنترل انجام می‌شود.
فن کویل‌های کاستی یک طرفه برای استفاده در واحدهای مسکونی گزینه مناسبی محسوب می‌شود و می‌توان آنها را جایگزین فن کویل سقفی توکار کرد. فن کویل یک طرفه در ظرفیت ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ فوت مکعب در دقیقه تولید می‌شود و هوادهی آن به صورت یک طرفه می‌باشد.
کاستی چهار طرفه
نوع پیشرفته‌تری از فن‌ کویل‌های کاستی نیز وجود دارد که با نام فن کویل کاستی چهار طرفه شناخته می‌شود. این دستگاه‌ها قابلیت هوادهی سرد و گرم در ۴ جهت را در دسترس قرار می‌دهند. همانند انواع یک طرفه، کنترل دما و حجم هوای خروجی از این نوع، نیز با استفاده از یک ریموت کنترل انجام می‌شود.
این دستگاه‌ها در مکان‌هایی مانند مجتمع‌های اداری-تجاری، مغازه‌ها و ادارات و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
[تصویر:  fan-coil.jpg]
انواع فن کویل از نظر نوع سرمایش و گرمایش
این دستگاهها از نظر نحوه سرمایش و گرمایش نیز به دو دسته دو لوله و چهار لوله تقسیم می‌شوند. دستگاه‌های دو لوله از یک لوله رفت و یک لوله برگشت بهره می‌برند. در انواع چهار لوله شاهد دو لوله برای ورود آب به کویل‌ها و دو لوله برای بازگشت هستیم.
مزیت فن کویل‌ها چهار لوله در این است که هم‌زمان می‌توان آب سرد و آب گرم را به لوله‌های فن کویل وارد کرد. بدین ترتیب دستگاه این قابلیت را دارد که برای بخشی از یک ساختمان هوای گرم و برای بخشی دیگر هوای سرد را تامین کند. اما همان‌طور که مشخص است، در فن کویل‌های دو لوله صرفا می‌توان از قابلیت سرمایش یا گرمایش استفاده کرد.
کاربرد
این دستگاهها یکی از سیستم‌های تهویه مطبوع مقرون‌به‌صرفه و کارآمد هستند که به شما اجازه می‌دهند دمای هوا در هر اتاق یا بخشی از یک ساختمان را به صورت جداگانه تحت کنترل داشته باشید. علاوه بر این، به لطف وجود فیلترهای هوا و عملکرد مستقل فن‌ها، احتمال انتقال آلودگی‌ها از یک اتاق به اتاق دیگر به طور محسوسی کاهش می‌یابد.
از موارد کاربرد این دستگاه می‌توان به هتل‌ها، مجتمع‌های تجاری و اداری، ساختمان‌های مسکونی و حتی فروشگاه‌ها اشاره کرد. از این سیستم حتی می‌توان در بیمارستان‌ها (با شرایط خاص) نیز استفاده کرد.
مزایای فن کویل
برای نصب فن کویل‌ها به سیستم لوله‌کشی وسیعی نیاز ندارید و به همین دلیل در اکثر ساختمان‌ها امکان بهره‌گیری از این دستگاه‌ها وجود دارد. علاوه بر این، فن کویل یک دستگاه تهویه مطبوع چند منظوره است که در کنار یک چیلر یا سیستم حرارت مرکزی (بویلر یا موتورخانه) نیز قابل استفاده است.
امکان کنترل حجم و دمای هوا در هر اتاق یا بخش خاصی از ساختمان باعث کاهش هزینه‌ها و همچنین آسایش بیشتر ساکنین می‌شود. با توجه به توانایی این دستگاه برای ایجاد هوای گرم با آب نسبتا گرم، می‌توان در مناطقی که گرم شدن آب با استفاده از پنل‌های خورشیدی انجام می‌شود، از این دستگاه‌ها استفاده کرد
پاسخ


پیام‌های داخل این موضوع
آشنایی با فن کویل - توسط aidal - ۰۰/۴/۲۸، ۰۴:۳۴ عصر

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کویل آب گرم مخصوص داکت اسپلیت ngeekgirl 0 285 ۰۲/۱۰/۱، ۰۴:۴۶ عصر
آخرین ارسال: ngeekgirl
  فن کویل در کاندو چیست؟ elaherajebi 0 479 ۰۱/۱/۱۶، ۰۳:۴۱ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  نگهداری و تعمیر فن کویل در تهران elaherajebi 0 620 ۰۰/۹/۹، ۰۳:۲۱ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  فرق چیلر و فن کویل چیست؟ aidal 0 650 ۰۰/۸/۱۸، ۱۲:۲۴ عصر
آخرین ارسال: aidal

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان