شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 73 رأی - میانگین امتیازات: 2.85
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
گرافیک کارت حافظه تشخیص و نصب شده مقدار

تشخیص کارت گرافیک نصب شده و مقدار حافظه کارت گرافیک
#1
یکی از کارهایی که بعد از نصب ویندوز باید انجام شود نصب درایورهای مادربرد است . البته بعضی از مادربردها و ویندوز های جدیدتر بطور خودکار بعضی از درایورها را شناسایی می کنند، اما در برخی موارد مخصوصا درایور کارت گرافیک شاید شناخته شود اما این شناسایی به صورت استاندارد است یعنی فقط می توانید تصویر را ببینید اما کارت گرافیک اجازه پخش فیلم را نمیدهد و یا حتما دیده اید که هنگام کشیدن پنجره ها به این طرف آن طرف تصویر دچار لرزش شده و به اصطلاح فریم به فریم حرکت می کند . این مسئله دقیقا به دلیل نصب نبودن درایور کارت گرافیک هست .

در این آموزش می گوییم که چگونه مدل و اندازه کارت گرافیک را شناسایی کرده و اینکه آیا کارت گرافیک شما روی سیستم نصب شده است یا خیر. 

فهمیدن مدل و مقدار کارت گرافیک توسط RUN

ابتدا منوی استارت را باز کرده و Run را انتخاب کنید (از کلیدهای ترکیبی هم میتوانید وارد این قسمت شوید یعنی از کیبرد کلید لوگوی ویندوز را به همراه کلید R فشار دهید) . در پنجره ای که باز میشوذ عبارت DXDIAG را تایپ کرده ( با حروف بزرگ یا کوچک فرقی نمی کند) و OK را بزنید . در این حالت در پنجره ای باز شده گزینه NO را بزنید . بعد از این مرحله پنجره ای به شکل زیر باز میشه که چند تا تب ( Tab ) دارد . به قسمت Display رفته در این tab و در قسمت Device اگر کارت گرافیک نصب باشد ، نام کارت گرافیک و شرکت سازنده را نمایش میدهد و همینطور حافظه تقریبی ( Approx . Total Memory )  . اگر کارت گرافیک نصب نباشد در این قسمت یعنی Approx total memory عبارت n/a که مخفف Not Available هست را نشان میدهد.

برای مثال در شکل زیر ، گرافیک اینتل یا intel HD هست و مقدار حافظه آن ۱۷۹۲ مگابایت است .

[تصویر:  do.php?img=4219]

تب های دیگه را هم بررسی کنید . مثلا در قسمت Sound می توانید به نصب بودن کارت صدا پی ببرید .
در ویندوز7 می توانید از کادر جستجوی موجود در Start نیز عبارت dxdiag را تایپ کرده تا به همین نتیجه برسید . 

نصب کارت گرافیک لپ تاپ
نصب کارت گرافیک کامپیوتر رومیزی به سادگی انجام می شود و دو مرحله دارد : 1- نصب سخت افزاری کارت گرافیک در اسلات مربوطه که معمولا امروزه درگاه PCI-E روی مادربرد است . 2- نصب نرم افزاری درایور کارت گرافیک هست که داخل جعبه کارت گرافیک موجود است.

اما نصب کارت گرافیک لپ تاپ کمی متفاوت است. برخی از لپ تاپ ها دو عدد گرافیک دارند . یک گرافیک با مقدار و قدرت کمتر که به صورت داخلی در خود پردازنده هست و یک گرافیک هم که به صورت مجزا و با قدرت بیشتر معمولا از دو شرکت بزرگ تولید کننده کارت های گرافیک یعنی Nvidia و یا AMD ATI هست.
کاری که شما می کنید این است که ابتدا درایور گرافیک اولی یعنی گرافیک سبک تر که داخل CPU کار گذاشته شده را نصب می کنید .  این گرافیک معمولا ساخت شرکت اینتل هستند. کارت گرافیک دوم را هم باید نصب کنید . درایور این کارت های گرافیک هم داخل DVD درایور لپ تاپ موجود است .

اگر درایور کارت گرافیک را گم کردید یا به هر دلیلی دسترسی به آن ندارید ، مجبورید از اینترنت دانلود کنید . به وب سایت رسمی شرکت سازنده لپ تاپ رفته و مدل لپ تاپ خود را جستجو کنید. در سایت شرکت و بعد از جستجوی مدل لپ تاپ، دنبال کلمه Support یا Download بگردید . در این قسمت بعد از انتخاب سیستم عامل ، می توانید درایور های مورد نظر را دانلود کنید .

توجه داشته باشید که در لپ تاپ هایی که از دو کارت گرافیک استفاده می شوند معمولا کارت گرافیک ضعیف تر برای کارهای ساده تعبیه شده و کارت گرافیک دوم یا اصلی که به صورت مجزا هست برای کارهای گرافیکی سنگین مثل بازی طراحی شده اند . برخی لپ تاپ ها به صورت پیش فرض روی گرافیک اول هستند و هر وقت که نیاز شد، روی کارت گرافیک قوی تر سوئیچ می کنند. بعضی از لپ تاپ ها هم باید به صورت دستی توسط شما راه اندازی شوند. برای این کار باید اول درایور کارت گرافیک نصب باشد و سپس وارد کنترل پنل کارت گرافیک قوی تر شوید و در آنجا گزینه هایی که از شما پرسیده می شود را روی کارت گرافیک قوی تر تنظیم کنید .

دلیل اینکه دو تا کارت گرافیک در لپ تاپ استفاده می شود این است که تا زمانی که نیاز به گرافیک قوی پیدا نکردید، کارت گرافیک معمولی کار شما را راه انداخته و توان الکتریکی کمتری از باتری مصرف شود .
ثبت دامنه و فروش هاست، سامانه پیامک، طراحی سایت، خدمات شبکه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
  | دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

sms: 10004673  - 500021995
پاسخ
 سپاس شده توسط elshan ، سحر ، mesterweb ، farnaz ، hoboot
#2
مرسی از آموزشی که گذاشتین
پاسخ
 سپاس شده توسط saberi
#3
عالی بود ممنونم
پاسخ
 سپاس شده توسط saberi
#4
متشکرم از آموزشتون
پاسخ
 سپاس شده توسط saberi


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  زمان خداحافظی با کارت های حافظه فرا رسیده است! elshan 1 2,348 ۹۶/۱۲/۲۵، ۱۰:۱۱ عصر
آخرین ارسال: saman
  انواع کارت حافظه و ویژگیهای آن نسیم 1 2,325 ۹۶/۹/۹، ۱۰:۱۴ عصر
آخرین ارسال: نگار
  حافظه فلش NAND سه بعدی چیست؟ نسیم 0 1,622 ۹۶/۴/۳۰، ۰۵:۳۰ عصر
آخرین ارسال: نسیم
  حافظه‌ کش L1, L2 و L3 چیست و چه تاثیری در عملکرد پردازنده دارد؟ mesterweb 0 3,324 ۹۵/۴/۸، ۰۷:۵۸ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
  راهنمای عمومی کارت گرافیک saberi 2 2,673 ۹۵/۲/۱۰، ۱۱:۳۹ عصر
آخرین ارسال: saberi
  معرفی حافظه کش در پردازنده‌ها saberi 0 1,748 ۹۵/۲/۱۰، ۱۰:۴۵ عصر
آخرین ارسال: saberi
  چگونه یک کارت حافظه (SD Card) خوب بخریم نگار 1 2,536 ۹۵/۱/۱۸، ۱۰:۲۳ عصر
آخرین ارسال: hoboot

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان