شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 33 رأی - میانگین امتیازات: 3.24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
خودکشی روانکاو ژن آیا وجود دارد؟ اعصاب رواندرمانگر و روان متخصص

آیا ژن خودکشی وجود دارد؟
#1
در این مقاله یکی از اهداف این هست که ببینیم که چقدر عوامل ژنتیکی در اقدام به خودکشی مؤثر هستند؟
به زبان ساده اقدام به خودکشی یعنی اقدام آگاهانه و ارادی برای اینکه فرد خودش به زندگیِ خودش پایان بدهد که میتواند عوامل محیطی، ژنتیکی ، عوامل مغزی و رفتارهای مختلف زمینه ساز این مسئله باشد. خودکشی به نوبه خود یک موضوع پیچیده و چالش برانگیز هست که میتواند بر روی افراد جامعه تأثیرات مختلف بگذارد . متاسفانه طبق بررسی های آماری، اقدام به خودکشی در سالهای اخیر در دنیا بیشتر از سالهای قبل بوده است. به طوریکه بر اساس آمار خودکشی دهمین علت مرگ کلی در دنیا بوده است مجددا خودکشی دومین علت مرگ در افراد بین ده تا چهل و پنج سال در کشورهای توسعه یافته بوده است. پر واضح است که وقتی که فردی در اثر خودکشی فوت میکند، حتما اقدام به خودکشی وجود داشته است.
طبق بعضی از بررسی های علمی که در زمینه خودکشی انجام شده اند مشخص شده است که عوامل ژنتیکی در بعضی از انواع خودکشی میتواند باعث افزایش افکار خودکشی بشود. متاسفانه از این طریق که مبتلا بودن به بیماری روانی از نوع شدید میتواند تأثیر زیادی را از عوامل ژنتیکی بگیرد که در مقالات بعدی حتما به تفکیک در مورد این نوع بیماری های روانی شدید و اینکه در زمان ابتلا به کدام بیماری روانی خطر اقدام به خودکشی بیشتر از بیماری ها هست، صحبت خواهد شد.
البته تعدادی از جدیدترین مقالات روانپزشکی بر روی مسایل دیگری متمرکز شده اند مثلا اینکه احتمال اینکه فردی که ژنهای مرتبط با خودکشی را داشته است، چقدر اقدام به خودکشی اتفاق افتاده است. طبق این بررسی های جدید و ویژه در افرادی که ژنهای مرتبط با خودکشی را دارند، هم پوشانی ژنتیکی با سایر ژنهای بیماری زا نیز بالا است. یعنی و الزاما فعلا و در حال حاضر، نمیتوان گفت که آن ژن خاصی میتواند باعث افزایش ریسک اقدام به خودکشی باشد و باید که عوامل متعدد دیگری را هم برای جواب دادن به این سوال مهم بررسی بکنیم. یعنی لازم است که در حد خیلی اختصاصی تر مسائل ژنتیکی را به صورت پلی مورفیسم و از طریق فرضیه همپوشانی ژنها با هم رو بررسی کرد.
توصیه پایانی خانم دکتر ندا فرزانه 
روانپزشک این است که چون متاسفانه در بعضی از اختلالات اعصاب و روان میزان اقدام به خودکشی خیلی بیشتر از اختلالات دیگر هست، پس ما باید پیشگیری و درمان اختلالات اعصاب و روان را جدی بگیریم چون اگر این اختلالات به موقع پیشگیری و درمان نشوند و یا اینکه بصورت درست از طرف بیمار برای مراجعه به روانپزشک و روانشناس پیگیری نشود، ریسک خودکشی و مرگ در اونها بیشتر خواهد بود که این مسئله در افرادیکه مبتلا به بیماری های افسردگی ماژور، دو قطبی و اسکیزوفرنی هستند نیز باید بیشتر تاکید شود.


drnedafarzaneh.com
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نشانه‌های رفتار وابسته به خودکشی giso55 0 736 ۹۸/۱۰/۱۲، ۱۰:۰۹ صبح
آخرین ارسال: giso55
  حمایت از افسردگی و خودکشی giso55 0 719 ۹۸/۱۰/۱۲، ۱۰:۰۷ صبح
آخرین ارسال: giso55
  چگونه با فردی که قصد خودکشی دارد رفتار کنیم؟ نسرین 1 1,432 ۹۸/۹/۱۰، ۰۱:۲۳ عصر
آخرین ارسال: hana535

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان