شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 106 رأی - میانگین امتیازات: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
تولید در بدافزار واناکریپت گروه داچیا متوقف decrypt0r wcry را سایبری، هکر wannacryptor کرد nissan خودرو wana رنو نیسان hack حمله‌ی هک

حمله‌ی سایبری، تولید خودرو در گروه رنو - نیسان را متوقف کرد
#1
یک حمله سایبری گسترده با استفاده از ابزارهایی که به احتمال زیاد توسط سازمان امنیت ملی آمریکا تولید شده علیه ارگان های دولتی در بسیاری از کشورهای جهان انجام شده است.

[تصویر:  do.php?img=3244]


رنو-نیسان اولین شرکت بزرگ فرانسوی است که اعلام کرد تحت تاثیر حمله این باج‌افزار قرار گرفته است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که یک گروه هکری روش‌های مورد استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا برای نفوذ به رایانه‌ها و سرقت اطلاعات از آنها را افشا کردند. این امر منجر به آن شد که برخی آسیب پذیری‌های سیستم عامل ویندوز که توسط آژانس امنیت ملی آمریکا به منظور جاسوسی سایبری و حمله به شبکه های رایانه ای مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد هم افشا شود.
حالا عده ای هکر با سوءاستفاده از همین اطلاعات یک باج افزار به نام WannaCry طراحی کرده‌اند که داده های کاربران را قفل کرده و برای دسترسی مجدد به آنها  طلب پول می‌کند. باج افزار مذکور در حداقل 99 کشور جهان مشاهده شده و در کشورهای مختلف آسیایی، آمریکایی و اروپایی مشکل آفرین شده است.

بدافزار واناکریپت، در واقع نوعی باج‌افزار است که دسترسی قربانی به دیگر نرم‌افزارها و فایل‌ها را سلب و برای بازگرداندن دسترسی کاربر، درخواست باج می‌کند. حمله‌ی سایبری واناکریپت، علاوه بر کامپیوترهای بیش از ۱۰۰ کشور دنیا، فعلا ۲۰۰ کاربر در ایران را هم آلوده کرده است. این حمله را می‌توان بزرگ‌ترین تخریب سایبری در سطح جهانی نامید که تاکنون انجام شده است. این باج‌افزار به نام‌های مختلفی همچون WannaCry ،Wana Decrypt0r ،WannaCryptor و WCRY شناخته می‌شود.

[تصویر:  do.php?img=3245]

باج‌افزار مذکور برای پخش شدن از یک کد اکسپلویت متعلق به آژانس امنیت ملی آمریکا استفاده می‌کند که مدتی پیش توسط گروهی از هکرها منتشر شد. این کد اکسپلویت از یک آسیب‌پذیری در سرویس SMB سیستم‌ عامل ویندوز استفاده می‌کند. در حال حاضر این آسیب‌پذیری توسط مایکروسافت مرتفع شده است؛ اما کامپیوتر‌هایی که به‌روزرسانی جدید ویندوز را دریافت نکرده‌اند، همچنان نسبت به این حمله و آلودگی به این باج‌افزار، آسیب‌پذیر خواهند بود.

رنو-نیسان از روز شنبه تولید خود را در چندین سایت تولیدی متوقف کرده تا از گسترش این حمله سایبری جلوگیری کند. کارخانه نیسان، شریک رنو در ساندرلند انگلیس هدف این حمله سایبری قرار گرفته است.
سخنگوی نیسان در این باره گفت: همانند بسیاری از سازمانها در سراسر جهان، نیسان هم اخیرا هدف حمله یک باج افزار قرار گرفته است. تیمهای ما در حال واکنش هستند و تاثیر عمده ای روی کسب و کار وارد نشده است. اوضاع در این کارخانه که هفت هزار نیرو دارد تحت نظر است.

داچیا، دیگر برند متعلق به گروه رنو-نیسان نیز اعلام کرد که برخی از سایتهای تولیدش هدف آنچه که به نظر می‌رسد حمله باج‌افزار جهانی باشد قرار گرفته اند.
بخشی از تولید داچیا در "میوونی" تحت تاثیر اختلال سیستم‌های رایانه ای قرار گرفته و برخی کارگران به خانه فرستاده شده اند. این اقدام برای جلوگیری از گسترش این ویروس اتخاذ شده است.
سخنگوی شرکت رنو می‌گوید: اقدامات از جمله توقف موقت تولید در برخی سایت‌ها، برای جلوگیری از گسترش این ویروس در حال انجام است. این اولین اقدام است. ما بدنبال این هستیم که یک بینش جهانی پیدا کنیم و ببینیم کدام سایت‌ها آلوده شده اند. کارخانه رنو در ساندویل واقع در شمال فرانسه یکی از کارخانه هایی است که تولیدش را متوقف کرده است. وی به فهرست کامل کارخانه هایی که تحت تاثیر این بدافزار قرار گرفته اند اشاره نکرد.

کارخانه های اتومبیل سازی رنو در فرانسه هم هدف حملات باج افزار خطرناک WannaCry قرار گرفته اند. رنو اولین شرکت مهم تجاری فرانسوی است که از وقوع چنین حملاتی خبر می دهد.

مدیران رنو اعلام کرده‌اند که تولید خود با ظرفیت کامل را از چند روز دیگر شروع خواهند کرد. تعطیلی خط تولید رنو در فرانسه، تحویل مدل‌های لاگونا و اسپیس را به تأخیر می‌اندازد و از سویی دیگر، در خط تولید نسبتا بزرگ نیسان انگلیس هم مدل‌های لیف، قشقایی، جوک و نسخه‌های Q30 و QX30 از اینفینتی، با توقف تولید مواجه هستند. رنو می گوید کارخانه اش در Sandouville فرانسه یکی از مهم ترین مجموعه های آسیب دیده است و کارخانه نیسان در ساندرلند انگلیس هم مجبور به توقف تولید خود شده است.

عامل افشای این آسیب پذیری آژانس امنیت ملی آمریکا است که از آسیب پذیری یاد شده برای نفوذ به رایانه های شخصی و سرقت اطلاعات استفاده می کرد ولی این موضوع و ابزار مورد استفاده این آژانس توسط یک گروه هکری دیگر در فضای مجازی افشا شد.


پاسخ
 سپاس شده توسط سحر ، mesterweb ، bahram ، ms.khassi ، saberi
#2
متشکرم از توضیحاتتون . خیلی خوب بود
برای تشکر از دکمه لایک و اعتباردهی استفاده کنین happy
پاسخ
#3
اطلاعات مفید قبل از خرید لوازم یدکی رنو
رنو (به انگلیسی: Renault) یک شرکت خودروسازی فرانسوی است که در سال ۱۸۹۹ توسط لوییس رنو و دو برادر وی شروع به کار کرد. این شرکت خودروسازی در ابتدا تراکتور، اتوبوس، کامیون و وسایل نقلیه اتوریل تولید می‌کرد اما با طی كردن مسير پیشرفت وارد حوزه توليد خودروهای سواری شد، به ‌طوری که در سال ۲۰۱۶  به عنوان نهمین شرکت خودروساز برتر جهان شناخته شد.
[تصویر:  renualt.jpg]

شرکت خودرو سازی رنو

این شرکت خودروسازی سهام شرکت‌های بسیاری را در اختیار دارد که از آن میان می‌توان شرکت نیسان، رنو سامسونگ موتورز و شرکت رنو پارس ایران را به عنوان بزرگترین آن‌ها نام برد. همچنین خود شرکت رنو به واسطه ۱۵ درصد سهام خریداری شده توسط دولت فرانسه، تحت ریاست  اين دولت ميباشد.

تشخیص اصل و تقلبی بودن لوازم یدکی رنو
طبق گفته این شرکت آن‌ها بیشتر از هرکسی یا هر شرکتی محصولات خود را می‌شناسند و در نتیجه بهتر می‌دانند که چه نوع لوازم يدكی و با چه استانداردی می‌توانند مشکلات ماشین را برطرف کنند. به گفته خود شرکت رنو لوازم یدکی رنو زمانی اصل هستند که مشکل ماشین را برطرف کنند و مشکل دیگری برای ماشین ایجاد نکنند، ازاین ‌رو پیشنهاد می‌دهند که قطعات از نمایندگی‌های مجاز تهیه شود.

در ایران برای گروه تندر ۹۰ و هم تیپ‌های آن شرکت‌های ایساکو و سایپا یدک و برای خودروهای وارداتی رنو مانند کولیوس و کپچر شرکت نگین خودرو مورد تایید شرکت رنو هستند.

اما شرکت رنو برای تشخیص اصالت قطعات خود تمهیداتی برقرار کرده است که با مشاهده آن به‌راحتی می‌توانید اصل یا جعل بودن لوازم یدکی رنو را تشخیص بدهید:

1. بسته‌بندی لوازم یدکی
بسته بندی رنو دارای الگو خاصی است که به آن renault packaging می‌گویند. کلمات Renault group و genuine part با الگوی خاصی به زبان‌های فرانسه و انگلیسی بر روی بسته نوشته شده و در دو رنگ سفید و قهوه‌ای هستند.بسته بندی اصلی لوازم یدکی رنو

2. برچسب‌های امنیتی رنو
این برچسب ها که هریک دارای یک کد منحصربه‌فرد هستند. چنانچه دو برچسب با یک کد رهگیری وجود داشته باشد هردو تقلبی هستند. همچنین این برچسب‌ها بنا به زاویه نور طیف رنگی متغیر دارند.برچسب و لوگو اصلی لوازم یدکی رنو

تاریخچه حضور رنو در ایران
در سال ۲۰۰۴ رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل رنو اسنادی را با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران امضا کردند و مدیرعامل‌های سایپا، ایران‌خودرو و پارس‌خودرو این اسناد را امضا کردند. از آن زمان شرکت رنو پارس به‌عنوان یک شرکت مشارکتی و هماهنگ کننده بین شرکت‌های خودروسازی ایران و رنو شروع به فعالیت کرد.

خودروهای این برند به دو صورت سی کی دی و سی بی یو وارد ایران می‌شوند. در سی کی دی به سه شرکت ایران‌خودرو ، پارس‌خودرو و سایپا تحویل داده می‌شوند و تحت نظر مهندسان رنو مونتاژ می‌شوند. در سی بی یو نیز خودرو‌ها به نمایندگی مرکزی رنو در ایران یعنی شرکت نگین خودرو تحویل داده می‌شوند و وارد بازار می‌شوند.

خودروهای برند رنو موجود در ایران
مدل‌های رنو ۴، رنو ۵ و رنو ۲۱ در ایران وجود داشتند اما با توقف تولید این محصولات در شرکت مادر، از ایران نیز حذف شدند.

مدل‌های زیر اکنون در بازار ایران هم موجود هستند:

رنو تندر ۹۰، داستر، مگان، سیمبل

• خودرو رنو لاگونا به‌صورت کوپه

رنو لتیتود، رنو اسکالا، رنو فلوئنس، رنو سفقان، رنو کپچر، رنو تلیسمان، رنو کولیوس و رنو ترافیک دیگر مدل‌های این شرکت خودروسازی در ایران هستند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ
#4
به نطرم دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
و سایت دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اینقدر قوی هست که هیچ هکری نمیتونه بش وارد بشه
پاسخ
#5
متشکر بابت توضیحاتتون در مورد گروه خودرو سازی رنو و حمله سایبری بهشون. خوشبختانه واناکرای هم که از بین رفت دیگه.
ما هم توی مجموعه دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همیشه دغدغه امنیت کاربرانمون رو داشتیم و نهایت تلاشمونو میکنیم که از دیتاشون محافظت کنیم.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حمله MITM یا مرد میانی چیست؟ saberi 4 1,817 ۹۹/۱/۲۴، ۱۱:۲۲ صبح
آخرین ارسال: elshan
  انتشار دو بدافزار مخرب جدید از گروه APT کشور کره شمالی hoboot 0 2,164 ۹۷/۳/۲۲، ۰۳:۳۶ صبح
آخرین ارسال: hoboot
  حمله سایبری به ایمیل های سازمانی در سطح کشور saberi 0 1,338 ۹۷/۳/۳، ۰۴:۲۴ صبح
آخرین ارسال: saberi
  آماده‌باش سازمان‌های امنیتی برای حملات سایبری روسیه به زیرساخت saberi 0 1,278 ۹۷/۲/۲۶، ۰۵:۱۸ صبح
آخرین ارسال: saberi
  عامل حمله سایبری به مراکز داده کشور شناسایی شد hoboot 0 2,065 ۹۷/۱/۱۸، ۱۱:۳۹ عصر
آخرین ارسال: hoboot
  بدافزاری که به Microsoft word حمله می‌کند farnaz 0 1,349 ۹۷/۱/۱۰، ۱۱:۳۷ عصر
آخرین ارسال: farnaz
  پشت پرده حملات سایبری به روزنامه ها و سایتهای خبری در 22بهمن hoboot 0 1,876 ۹۶/۱۱/۲۲، ۰۷:۱۰ عصر
آخرین ارسال: hoboot
  جزئیات حمله سایبری به سایت روزنامه های کشور mesterweb 0 1,542 ۹۶/۱۱/۲۲، ۰۶:۵۳ عصر
آخرین ارسال: mesterweb
Thumbs Up امکان اضافه‌ کردن افراد به گروه‌های خصوصی به دلیل باگ سرورهای وا farnaz 0 1,351 ۹۶/۱۱/۲، ۰۲:۲۳ صبح
آخرین ارسال: farnaz
  هشدار آژانس امنیت سایبری انگلستان در مورد آنتی ویروس های روسی saberi 0 1,524 ۹۶/۹/۱۴، ۰۵:۳۵ صبح
آخرین ارسال: saberi

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان