۰۱/۴/۲۱، ۰۱:۱۴ عصر
عوامل ایجاد کننده اسکیزوفرنی بهطور کامل روشن نمیباشد و دانشمندان تنها فرضیاتی در اینباره دارند. شناخت دلایل ایجاد این بیماری، به شناخت درمان اسکیزوفرنی کمک میکند. براساس تحقیقات انجام شده، محققین بهجای یک عامل، یک سری از عوامل را در ایجاد اسکیزوفرنی دخیل میدانند. آمادگی ژنتیکی در ترکیب با وقایع محیطی میتواند آغازگر اسکیزوفرنی باشد.
ژنتیک:
تحقیقات نشان میدهند که احتمال بروز اسکیزوفرنی در فردی که یکی از والدین او به اسکیزوفرنی مبتلا باشد، حدود ۱۰ برابر بیشتر است و در صورتیکه یکی از دوقلوهای همسان به اسکیزوفرنی مبتلا باشد، احتمال بروز در همسان او ۵۰ درصد میباشد. این حقایق نشان از تاثیر زیاد عوامل ژنتیکی است. با این حال، این ارقام نرخ عدمتطابق در دوقلوهای یک تخمکی را توضیح نمیدهند که این امر، نشانگر اهمیت عوامل محیطی بر رشد حالتهای روانی است، عواملی از قبیل: استرس، استفاده از موادمخدر و ابراز شدید احساسات در خانواده.
بیولوژی:
تحقیقات انجام شده نشان میدهند که ساختار مغز افراد مبتلا به اسکیزوفرنی متفاوت است. مغز آنها دچار عدم تعادل در رابطه با نوروترانسمیترهایی مانند دوپامین، سروتونین و گلوتامیت است. همچنین ممکن است بخشهایی از مغزآنها رشد نکرده باشد. صدمات مغزی در دوران جنینی نیز میتواند علت اسکیزوفرنی باشد.
عفونت و اختلال سیستم ایمنی:
وقایع محیطی نیز میتواند از عوامل موثر در ابتلا به اسکیزوفرنی باشد. بهطور مثال، ابتلا مادر به تب در دوران حاملگی و یا مشکلات حین تولد، احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی را بالا میبرد. از سویی دیگر، همزمانی وقایع استرسزا با آغاز ابتلا به اسکیزوفرنی، این سوال را ایجاد کرده است که آیا استرس و تنشها باعث ایجاد اسکیزوفرنی هستند و یا آنکه خود نتیجه اسکیزوفرنی هستند؟ هنوز پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد.
مواد:
استفاده از موادی چون ماری جوانا، حشیش و ال اس دی نیز میتواند باعث عود علائم فرد مبتلا به اسکیزوفرنی شود و یا در فردی که آمادگی ابتلا به بیماریهای روانی دارد، استفاده از مواد باعث بروز علائم برای اولین بار میشود.دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.