شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 54 رأی - میانگین امتیازات: 2.81
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
بهبود شیوه روش ساده هایی کردن برای صحبت

روش هایی ساده برای بهبود شیوه صحبت کردن
#1
[تصویر:  do.php?img=2851]

رهبران کسب و کار، توجه زیادی به مسئله ارتباطات دارند. اگر قصد دارید ارتباط موثری برقرار کنید، تسلط بر آنچه باید بگویید و چگونگی گفتن آن، عامل مهمی است که باید مد نظر شما باشد. با این همه، یکی از عناصری که در ارتباطات کلامی تان اغلب نادیده گرفته می شود، شیوه سخن گفتن است.

همه ما صدای افرادی که خیلی نخراشیده، شُل و وِل و ناجور حرف می زنند، شنیده ایم. برخی افراد، به قدری ناخوشایند صحبت می کنند که پیام و مقصود اصلی گوینده به کلی، کمرنگ می شود. با این وجود، شما می توانید قدم هایی در جهت بهبود کیفیت، لحن و نحوه ابراز کلام و چگونگی بیان مطلب، بردارید. این کار فقط کمی دانش و تمرین نیاز دارد.

سرعت خود را کم کنید

کتی شوارتز که استاد و مربی سخنرانی و بهبود کسب و کار در دورهامِ ایالت کارولینای شمالی است، می گوید: یکی از مهم ترین نکاتی که می توانید با انجامش، پیامتان را با وضوح بیشتری منتقل کنید، پایین آوردن سرعت است. افراد وقتی عصبی یا در بیان چیزی که می خواهند بگویند، مردد هستند، تمایل دارند سریع صحبت کنند. آرام تر سخن گفتن، نه تنها موجب می شود مخاطبین به نحو بهتری مفهوم آنچه را که می گویید درک کنند بلکه هم چنین، باعث می گردد با اعتماد به نفس بیشتری، صدای خود را مدیریت و کنترل کنید. یک مبنا و معیار مناسب در این زمینه این است؛ صدای خود را تا جایی پایین بیاورید که اگر در حال خواندن و اعلام شماره تلفنی باشید، شخص مقابل به عنوان شنونده، قادر به درک و نوشتن آن باشد. سرعت کلام خود را با تمرین به زبان آوردن یک رشته اعداد طولانی و نوشتن شان در ذهن خود حین خواندن، کاهش دهید. این تمرین صرفا در مورد آهنگ کلام شماست.

تنفس

اگر به جای آنکه عمیقا از شکم خود نفس بکشید، به طور سطحی از قفسه سینه تنفس کنید، صدای شما ضعیف تر و احتمالا عصبی تر به نظر می آید. می توانید مرتبا به خود یاد آوری کنید وقتی عصبی یا تحت فشار هستید، نفس های عمیق بکشید زیرا، تنفس های کاملا آرام، موجب بهتر شدن عمق صدای شما شده و می تواند کمکتان کند با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کنید.

به ژست و حرکات خود توجه کنید

شیوه نشستن یا ایستادن شما می تواند روی گفتار شما تاثیر بگذارد. ایستادن یا نشستن راست و استوار به شما اجازه می دهد صحیح نفس بکشید و صدایتان را قوی تر و واضح تر می کند.
کمی جُنباندن سرتان می تواند تغییری ایجاد کند. اگر چانه خود را بالا بکشید و سرتان را کمی خم کنید، با همین کار می توانید طنین صدای تان را مقداری پایین آورده و وضوح آوای کلام تان را بیشتر کنید. اگر شانه های تان به یک سمت سرتان خمیده و قوز کرده باشد، شما با چنین وضعیتی بخش قابل توجهی از قدرت بالقوه کلامتان را از دست  می دهید.

آب بنوشید

تامین مناسب آب و مایعات بدن هم می توان به کیفیت صدای شما کمک کند. اگر در طول روز به جای آب، قهوه یا سودا (آب گازدار) یا نوشابه های الکلی می نوشید، امکان دارد تارهای صوتی شما رطوبت لازم را برای تولید بهترین صدا (صدائی که می تواند بهترین باشد)، نداشته باشند.
تارهای صوتی به دلیل اینکه با سرعت به ارتعاش در می آیند، باید تا حدی منعطف باشند. در زنان، این ارتعاش به طور میانگین 200 بار و در مردان حدود  120 بار در ثانیه است.


به زیر و بم صدای خود توجه کنید
اغلب به دلیل اینکه گوینده دچار نا امنی و تشویش است، صدایش خیلی بم یا تو دماغی می شود. به کار گیری درستِ فراز و فرود صدا به شما کمک می کند ارتباط موثر تری برقرارکنید. شما با تمرین تلفظ عبارت آهان ““uh-huh که معنی آن مترادف با کلمه بله است و معمولا در پاسخ به سوال یک دوست به کار می برید، می توانید کیفیت زیر و بمیِ صدای خود را فوق العاده کنید. میزانِ زیر و بمیِ صدای شما حین صحبت باید مشابه وضعیتی باشد که واژه آه…  را تلفظ می کنید.

از فریاد زدن بپرهیزید
عاشق این هستید که تیم مورد علاقه خود را با تمام وجود و از عمق وجودتان تشویق کنید؟! این کار اصلا برای تارهای صوتی شما خوب نیست. فریاد کشیدن، می تواند باعث ایجاد غده در تارهای صوتی شود یا به تارهای صوتی صدمه بزند.

توصیه هایی برای بهبود قابلیت های گفتاری شما


توصیه اول: واضح صحبت کنید

 بی شک، این یک روش بدیهی است که صدا پیشگان و گویندگان آن را به کار می برند. سرعت روایتگری مهم نیست، آنچه اهمیت دارد وضوح صدا است. هر کلمه ای که بیان می شود باید برای شنوندگان قابل شنیدن و فهم باشد. بر این اساس، هر عبارت مبهمی باعث مخدوش شدن این روند می گردد.
سخن گفتن را با تلفظ و بیان صحیح کلمات، تمرین کنید.

توصیه دوم: مصمم و با اعتماد به نفس صحبت کنید
به آنچه می گویید، معتقد باشید. با یک دنیا اعتماد به نفس در موردش صحبت کنید. کاراته کاری را مجسم کنید که می کوشد با ضربه ای، بلوک بتنی را دو نیم کند. هر ضربه مُردد و غیر اصولی موجب شکسته شدن دست وی به جای بلوک خواهد شد. مشابه همین وضعیت ناخوشایند وقتی رخ می دهد که گوینده یا روایتگر بخواهد اصوات را به شیوه ای ناموزون و نابجا به کار گیرد.

توصیه سوم: به معنای آنچه می گویید توجه کنید
وقتی شما با ذوق و شوق صحبت می کنید، مردم تفاوت را احساس می کنند. تفاوت ظریفی است اما، شما واقعا می توانید با طنین صدای تان و اجرای موثر متن، کلام خود را باور پذیرتر و متقاعد کننده تر کنید.

توصیه چهارم: نفس خود را مهار کنید

 برای بهبود شرایط تان، با افرادی که از شما وضعیت بهتری دارند، در تعامل باشید. درس های زیادی می توانید از آنها بیاموزید که به صورت دیگری قابل آموختن نیست و این باعث می شود که سطح مهارت تان افزایش یابد.
به کلاس و کارگاه های آموزشی بروید. جاهایی که افراد در کارشان از شما حرفه ای ترند. به نظراتشان و بازخوردهای شان توجه کنید. این بازخوردها شاید گاهی بی رحمانه و غیر منصفانه به نظر بیایند اما، کیفیت کار شما را بهتر خواهند کرد.

توصیه پنجم: با صدای خود مهربان باشید

این هم چند دستورالعمل کلی:
-با استفاده از الگوهای صحیح تنفسی، ساختار مناسبی بسازید. از دیافراگم خود و نه از قفسه سینه، نفس بکشید. با این کار از ایجاد هرگونه فشار غیر ضروری روی تارهای صوتی خود جلوگیری می کنید.
-در طول روز مایعات بنوشید. در هر وعده غذایی آب بنوشید و یک بطری یک لیتری را از آب پرکنید و به تناوب، جُرعه جُرعه از آن بیاشامید. ممکن است آب زیادی به نظر بیاید اما بسیاری از مردم دچار کم آبی مزمن هستند.
-از حضور در اماکن شلوغی که باید داد بزنید تا صدایتان شنیده شود، بپرهیزید.
-حداقل 7ساعت در شبانه روز بخوابید. خستگی، روی صدا تاثیر بد می گذارد. خستگی جسمی هم برای صدای شما مضر است.
-از پِج پِچ کردن بپرهیزید. این برای صدای شما خوب نیست و باعث آسیب دیدن تارهای صوتی تان میشود.

توصیه ششم: برای شروع کار، بدن خود را گرم و خود را آماده کنید

 خودتان بهتر می دانید؛ یک قهرمان المپیکی دوی سرعتی‌ هم که هدفش رسیدن به رکورد جهانی است، قبل از شروع بازی، سه ساعت یا بیشتر را به گرم کردن بدنش می پردازد و این یک واقعیت است اگر بگویم خود من در نقطه ای از زندگی ام هستم که لازم است حتی برای یک دوی آرام و نه الزاما سرعتی هم خودم را گرم کنم!
صبح را با گرم کردن خود شروع کنید. عضلات صورت خود را کِش دهید. در مسیر پیشرفت های تان گام بردارید. عضلات لب خود را جمع کنید. زیر لب عبارتی را زمزمه کنید. عضلات گردن خود را رها کنید. تمرینات تنفسی خود را انجام دهید.
حتی اگر هرگز، زمانی را به تمرین گرم کردن خود اختصاص نمی دهید، لااقل صبح ها، 5 دقیقه برای آماده سازی صدای خود وقت بگذارید. با این کار، کلامتان شگفت انگیز و سلامتی اندام های صوتی تان حفظ می شود.

توصیه هفتم: شروع به فی البداهه خواندن کنید

 در حوزه موسیقی، فی البداهه خواندن یعنی؛ توانائی خواندن و اجرای قطعه ای از یک موزیک، چیزی که قبلا هرگز اجراء نشده به کمک اندام های صوتی تان.
در برخی پروژه های مهم که ساعت های متمادی وقت می برند، مانند راویتگری یک کتاب صوتی یا یک ویدیوی آموزشی شاید زمان، بیهوده صرف خواندن باز خوانی و بازخوانی چندین بارهٔ متن، قبل از شروع روایتگری شود اما در عوض، در جریان این خواندن های اولیه، درست صحبت کردن به خوبی تمرین می شود.

توصیه  هشتم: تمرین کنید

بهترین قهرمانان روایتگری این توانایی را دارند که قبل از بروز هر اشتباهی، در ذهن خود هزاران هزار کلمه را جایگزین کنند. اما، سال ها زمان می برد تا این مهارت پرورش یابد. کار نیکو کردن از پر کردن است، تمرین باعث افزایش مهارت می شود و این کاری است که راویان و گویندگان انجامش می دهند.به زودی شما وارد مقوله ریتم یا ضرباهنگ کلام می شوید و باید بتوانید به خوبی و روان بخوانید و صحبت کنید. شما در وقت صرفه جویی می کنید، موزیک های بیشتری اجراء می کنید و در حرفه و شغل تان، مزایای بیشتری به دست می آورید.

توصیه نهم: آرامش داشته باشید

آخرین توصیه می تواند بسیار مهم باشد. چرا؟ برای اینکه؛ اگر شما تازه کار هستید، به نظر می رسد این احتمال وجود داشته باشد که مثل خیلی از اجراها و خواندن های دیگران، این کار، آخرین کار شما باشد. ناگهان همه چیز در این 20 و اندی ثانیه، اتفاق می افتد و این شما را به شدت دچار تنش و اضطراب می کند.
یک نفس عمیق از شکم خود گرفته و با بازدم آنرا بیرون دهید. لبخند بزنید.به توانائی های خود ایمان و مد نظر داشته باشید، فارغ از هر آنچه که اتفاق بیافتد، نهایتِ تلاش تان را کرده اید.

پاسخ
 سپاس شده توسط elshan ، ms.khassi ، نگار ، shahin ، hoboot ، soraya ، mesterweb
#2
مطلب مفیدی بود سپاسگزارم
آرامشت را به هیچ کس و هیچ چیز وابسته نکن  تا همواره در آرامش باشی... 
پاسخ
 سپاس شده توسط نسیم
#3
مطلب خوبی بود تشکر
پاسخ
 سپاس شده توسط نسیم
#4
خوشحالم که مورد پسندتون قرار گرفته
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  چگونه از تلگرام برای بهبود کسب و کار استفاده کنیم؟ نسیم 2 1,726 ۹۹/۹/۱۷، ۰۴:۱۴ عصر
آخرین ارسال: masoudfn
  راه های مختلف برای تمیز کردن گریل استخر چیست؟ lemonn 0 785 ۹۹/۷/۱۲، ۱۰:۳۷ صبح
آخرین ارسال: lemonn
  برای خرید بیسیم مجاز به چه اطلاعاتی نیاز داریم و به چه فاکتور هایی lemonn 0 901 ۹۹/۴/۵، ۰۹:۵۲ صبح
آخرین ارسال: lemonn
  راه‌هایی برای تضمین اعتماد مشتری نگار 0 1,254 ۹۷/۱/۱۵، ۰۵:۳۴ صبح
آخرین ارسال: نگار
  سرمایه‌گذاران بزرگ چه استارتاپ‌هایی را برای سرمایه‌گذاری انتخا mesterweb 0 1,220 ۹۶/۱۲/۱۰، ۰۳:۲۱ صبح
آخرین ارسال: mesterweb
  چگونه مشتریان و شرکت های بزرگ را برای کار کردن با استارتاپ ها جذب ک elshan 0 1,601 ۹۶/۹/۱۴، ۰۶:۱۳ صبح
آخرین ارسال: elshan
  تکنیک هایی برای برگزاری یک رویداد تأثیرگذار farnaz 0 1,439 ۹۶/۹/۲، ۰۳:۴۶ صبح
آخرین ارسال: farnaz
  راه‌هایی برای پرورش ذهن طراحی در کسب‌وکار farnaz 0 1,170 ۹۶/۸/۲۲، ۰۴:۵۵ صبح
آخرین ارسال: farnaz
  راه‌هایی کاربردی برای افزایش فروش sadegh001 2 1,837 ۹۶/۷/۲۹، ۱۱:۴۴ صبح
آخرین ارسال: farnaz
  روش هایی برای کاهش ترس از سخنرانی elshan 0 1,364 ۹۶/۳/۱۳، ۰۲:۰۰ صبح
آخرین ارسال: elshan

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان