شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 15 رأی - میانگین امتیازات: 2.73
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
تغییر رنگ دندان علل

علل تغییر رنگ دندان
#1
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif][b][font="Arial", sans-serif]علل تغییر رنگ دندان[/font] را می‌توان به دو رده داخلی و خارجی تقسیم کرد[/font][/b].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font] [font="Arial", sans-serif]رنگ‌های خارجی روی مینای دندان، بخش سختی که بیرونی‌ترین لایه دندان را تشکیل می‌دهد، می‌نشینند. این رنگ‌ها معمولا از غذاهایی که می‌خورید منشا می‌گیرند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]جای تعجبی ندارد که غذا‌ها و نوشیدنی‌های با رنگ‌های تیره- از جمله قهوه، چای سیاه، نوشابه‌های کولادار، سس‌های تیره و انواع میوه‌ها مانند انگور، بلوبری و انار بیشترین تاثیر را در رنگ کردن دندان‌ها داشته باشند. این مواد حاوی مقدارهای زیادی کروموژن یا تولیدکننده رنگدانه هستند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]غذا‌ها و نوشیدنی‌های اسیدی با تخریب می‌نای دندان و آسان‌تر کردن چسبیدن کرومو‌ژن‌ها به دندان می‌تواند وضع را بد‌تر کنند. تانین، یک ترکیب تلخ که در چای یافت می‌شود، نیز به چسبیدن کرومو‌ژن‌ها به دندان‌ها کمک می‌کند[/font].
[font="Arial", sans-serif]به علاوه، سیگار کشیدن و جویدن توتون از جمله عوامل شناخته‌شده رنگ‌گیری خارجی دندان‌ها هستند، و همچنین عدم رعایت بهداشت دندانی که به تجمع پلاک‌های دندانی می‌انجامد[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font] [font="Arial", sans-serif]رنگ‌‌گیری داخلی درون دندان رخ می‌دهد، هنگامی عوامل گوناگون خواص ساطع‌کننده نور مینا و عاج زیر آن را تغییر می‌دهند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]داروهای متعددی می‌توانند باعث رنگ‌گیری داخلی شوند. اگر کودکان آنتی‌بیوتیک‌های تتراسایکلین و داکسی‌سایکلین را در هنگامی که دندان‌ها در حال رشد هستند (پیش از ۸ سالگی) مصرف کنند، دندان‌هایشان ممکن است به رنگ زرد مایل به قهوه‌ای درآید[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]در دوران بزرگسالی، کلرهگزیدین، ماده ضدعفونی‌کننده‌ای که به صورت دهان‌شویه‌ای قوی با تجویز پزشک برای درمان ژنژیویت (التهاب لثه‌ها) به کار می‌رود، ممکن است باعث رنگ گرفتن دندان شود. همچنین ماینوسایکلین یک داروی ضدآکنه، مشتق از تتراسایکلین نیز باعث رنگ‌گرفتن دندان‌ها می‌شود. حتی داروهای رایجی مانند آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضدفشار خون گاهی ممکن است دندان‌ها را زرد کنند[/font].
[font="Arial", sans-serif]مصرف بیش از حد فلوراید و شیمی‌درمانی برای سرطان‌های سر و گردن نیز ممکن است به رنگ‌گیری داخلی دندان بینجامد[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]به جز رنگ‌گیری خارجی و داخلی دندان، دو عامل دیگر هم در زرد شدن دندان‌ها موثرند: ژنتیک و سالمندی[/font].
[font="Arial", sans-serif]دندان‌های‌ شما، نیز مانند ظاهر صورتتان یا رنگ‌ چشم‌هایتان ممکن است زرد‌تر (یا سفید‌تر) از دندان‌های افراد دیگر باشد. بخشی از این تفاوت به ضخامت می‌نای دندان‌های شما بستگی دارد که نیمه‌شفاف است. به این ترتیب اگر شما می‌نای نازکی داشته باشید، رنگ طبیعی عاج زیر مینا بیشتر خود را نشان خواهد داد[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]به همین علت با افزایش سن که می‌نای دندان‌ها نازک می‌شود، دندان‌های شما زرد‌تر به نظر می‌ رسند.[/font]

 دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  7 دلیل مهم بیرون زدگی دندان ها + درمان بیرون زدگی دندان نیاز غنی 0 586 ۰۱/۲/۱۹، ۰۴:۲۲ عصر
آخرین ارسال: نیاز غنی
  با جدیدترین رو ایمپلنت دندان چه کسانی می توانند دندان بکارند؟ fateme-z545 0 575 ۰۱/۱/۳۰، ۰۲:۳۶ عصر
آخرین ارسال: fateme-z545
  سن مناسب برای مسواک زدن دندان کودکان با خمیر دندان drfarokhnejad1400 1 869 ۰۰/۹/۲۰، ۰۴:۱۲ عصر
آخرین ارسال: hosseinaziz

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان