جستوجو در فضای وب یا بهاصطلاح وبگردی به یکی از کارهای روزمره همه ما مبدل شده است، اما این کار با استفاده از دستگاهی همچون تلفن همراه با صفحهنمایش و صفحهکلید کوچک میتواند آزاردهنده باشد. در این متن به روشهایی اشاره خواهیم کرد که با بهکارگیری آنها تجربه وبگردی با استفاده از تلفن همراه بسیار لذتبخشتر میشود.
استفاده از بهترین مرورگرها
اصلیترین رابط شما با فضای وب در زمان جستوجو در این فضا، مرورگر محسوب میشود. مرورگرها از بسیاری جهات به هم شباهت دارند، اما برخی از آنها از امکانات اضافی مانند همگامسازی با مرورگر دسکتاپ بهره میبرند که هر کدام در جای خود میتوانند به هر چه راحتتر شدن پروسه جستوجو در اینترنت کمک کنند. از این نظر میتوان گفت مرورگر کروم برای هر دو سیستمعاملiOS و اندروید بهترین گزینه است. در همین حال مرورگر Puffin بهدلیل پشتیبانی بهتر از محتواهای مبتنی بر Flash میتواند گزینه مکمل خوبی برای کروم باشد.
استفاده از Ad Blocker
یک برنامه Ad Blocker مناسب، سرعت مرور اینترنت را به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داد و همزمان به افزایش طول عمر باتری تلفن همراه کمک میکند. برنامه Adblock Plus بهعنوان یک مرورگر مستقل برای سیستمعامل اندروید از بهترین گزینهها برای جلوگیری از نمایش صفحات و محتوای تبلیغاتی خواهد بود.
روشن کردن حالت Data Saver
کروم از گزینهای با نام Data Saver در تنظیمات خود برخوردار است که با فشردهسازی صفحات وب و جلوگیری از بارگذاری تصاویر به استفاده هرچه بیشتر از سرعت اینترنت در زمان بهکارگیری اتصالهای کند کمک خواهد کرد. با فعال کردن این گزینه بسیار سریعتر از قبل میتوان به مرور صفحات وب پرداخت و از مصرف بیش از حد داده جلوگیری کرد. برای استفاده از این گزینه در اندروید ابتدا به بخش تنظیمات بروید و از آنجا به تنظیمات پیشرفته مراجعه کرده و گزینه Data Saver را فعال کنید. در آیفون کافی است به بخش تنظیمات و سپس Bandwidth مراجعه کنید تا اینکه تنظیمات مربوطه را بیابید.
استفاده از صفحهکلیدهای جانبی
استفاده از صفحهکلیدهایی بهجز صفحهکلید استاندارد تلفن همراه میتواند به کاهش درصد خطا در زمان تایپ منجر شود. یکی از بهترین صفحهکلیدهای جانبی SwiftKey محسوب میشود که از موتوری قدرتمند برای حدس و پیشنهاد کلمه بعدی بهره میبرد تا ضمن کاهش احتمال بروز خطا، سرعت تایپ به میزان قابل توجهی افزایش یابد
یادگیری میانبرها و ترفندهای تلفن همراه
همانند دسکتاپ، یادگیری میانبرهای تلفن همراه در زمان جستوجو در اینترنت به شکل قابل توجهی به صرفهجویی در زمان کمک خواهد کرد. برای نمونه تنها با کشیدن انگشت دست روی کادر آدرس مرورگر میتوان بهراحتی میان تبهای بازشده در مروگر جابهجا شد یا برای بارگذاری مجدد یک صفحه آن را به سمت پایین کشید.
بهاشتراکگذاری صفحات وب میان دسکتاپ و تلفن همراه
قصد دارید اطلاعات مدنظر خود را از تلفن همراه به دسکتاپ یا بالعکس ارسال کنید؟ سادهترین روش برای انجام این کار، ارسال پستالکترونیک از دستگاه به آدرس خود یا استفاده از برنامههای پیامرسان است. اما یک روش مطمئنتر و سریعتر، استفاده از سرویسهای ابری مانند Dropbox است که برای بهکارگیری آن تنها کافی است برنامه مخصوص آن را روی رایانه و تلفن همراه خود نصب کنید. اگر تنها به ذخیره همزمان یک یادداشت یا نکته روی تلفن همراه و رایانه خود نیاز دارید، برنامهای همچون mNote گزینه مناسبی خواهد بود. میتوان تعیین کرد که mNote پس از دریافت اطلاعات جدید بلافاصله آنها را روی دستگاههای مختلف همگامسازی کند یا پس از مدت زمان مشخصی اینکار را انجام دهد. برنامه محبوب Evernote نیز یکی از بهترین گزینهها برای انتقال اطلاعات از تلفن همراه به رایانه یا بالعکس محسوب میشود.
کاهش نور آزاردهنده صفحهنمایش در تاریکی
نور صفحهنمایش در هنگام شب و در یک اتاق تاریک یا در مکانهایی همچون سالن سینما برای دیگران آزاردهنده خواهد بود. علاوه بر این، نور زیاد صفحهنمایش میتواند به بیخوابی و کاهش کارایی در روز بعد منجر شود. کاهش نور صفحهنمایش راحتترین گزینه برای مقابله با این مشکل بهشمار میآید که البته این کار نیز بهنوبه خود به خستگی چشم و تبعات آن منجر خواهد شد. خوشبختانه برنامههای زیادی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوان براین مشکل غلبه کرد؛ برنامههایی همچون Sunset برای اندروید یا Flux برای iOS. برای نمونه برنامه Sunset با قرار دادن فیلتر قرمزرنگ روی صفحهنمایش تلفن همراه ضمن کاهش نور ساطعشده از دستگاه به حفظ دید کافی از صفحهنمایش کمک خواهد کرد. این برنامه از چهار حالت استفاده مختلف بهره میبرد که عبارتند از Dark با فیلتر خاکستری، Midnight با فیلتر سیاه مایل به آبی، Sunset با فیلتری که از انتشار برخی از نورهای آبی جلوگیری میکند و حالت Red که ضمن کاهش نور صفحهنمایش به شما اجازه میدهد تمام جزییات را به خوبی مشاهده کنید.
جلوگیری از بههمریختگی صفحات وب
اگرچه بیشتر سایتهای امروزی از نسخه سازگار با تلفنهمراه بهره میبرند اما بازهم مواردی پیش میآید که شاهد بههمریختگی صفحه سایت و در نتیجه سردرگمی در یافتن محتوی مورد نظر خود باشیم. برای حل این مشکل کافی است از مرورگرهایی استفاده کنید که به شکل خودکار تمامی منوها و تبلیغات را حذف میکند. برای نمونه، در مرورگر کروم برای اندروید میتوان گزینه مخفی Reader را فعال کرد. برای فعال کردن این گزینه ابتدا مرورگر کروم را باز کرده و سپس در کادر آدرس chrome://flags را تایپ کرده و روی Go کلیک کنید. پس از انجام این کار به ترتیب به منو و Find on Page رفته و پس از یافتنEnable Reader Mode Toolbar روی لینک فعالسازی آن کلیک کنید. اکنون با اجرای مجدد کروم گزینه Reader فعال خواهد شد.
آرامشت را به هیچ کس و هیچ چیز وابسته نکن تا همواره در آرامش باشی...