۰۰/۳/۲۴، ۰۵:۴۹ عصر
این سوال را میتوان یکی از بیشترین سوالات مشتریان (خصوصا آنهایی که به تازگی خرید کرده اند ) به شمار آورد .
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اگر برای شما هم این سوال هست و به دنبال پاسخ آن میگردید این مقاله را با دقت مطالعه فرمایید ؛ حتما به نتایج خوبی می رسید.
در ابتدا تلخی را به دو نوع تقسیم میکنیم :
۱- احساس تلخی زیاد :
در این حالت به محض رسیدن آب به محیط دهان ، احساس تلخی شدید به همراه طعم گندیدگی میکنیم .
در این حالت حتما با سرویس خدمات پس از فروش تماس بگیرید و درخواست اعزام تکنسین جهت بررسی و رفع عیب نمایید . این مشکل عموما مربوط به کربن فیلترها میباشد.
۲- احساس تلخی کم (بیشترین حالت ) :
در این حالت بعد از نوشیدن آب و هنگام خارج شدن آب از محیط دهان مقداری طعم گس و تلخی حس میکنیم .
این حالت معمولا برای افرادی اتفاق می افتد که به تازگی دستگاه تصفیه آب با روش اسمز معکوس خریداری کرده اند و یا افرادی که برای اولین بار از آب دستگاه تصفیه استفاده میکنند . بعنوان مثال مهمانی که از آب تصفیه شده استفاده نکرده و در منزل میزبان از آب تصفیه شده استفاده میکند به طور قطع حس تلخی آب را متوجه میشود (که البته اگر رودربایستی نداشته باشد حتما با میزبان مطرح میکند!
حال بررسی میکنیم علت این تلخی چیست ؟
لازمه ی بررسی علت تلخی آب تصفیه شده دانستن علت طعم آب است .
طعم آب چگونه بوجود می آید ؟
چرا آب دارای طعم است ؟
پاسخ این سوالات بسیار ساده است . علت طعم آب ، وجود املاح محلول در آب است .
حتما میدانید آب مناطق مختلف جغرافیایی با یکدیگر متفاوت است و هرکدام بر اساس جغرافیا و نوع تامین آب منطقه (سد ، چاه و سفره های زیر زمینی ، چشمه و …) از میزان املاح متفاوتی برخوردار است . به همین دلیل طعم آب مناطق و شهرستان ها با هم تفاوت دارند .
حال پاسخ سوال اصلی ما :
با کاهش املاح محلول در آب ، چگالی آن در یک واحد کاهش یافته و در نتیجه ی آن طعم آب هم کاهش می یابد . به طور ساده تر هرچه املاح آب بالاتر ، طعم آب هم بیشتر و هرچه کمتر ، آب سبک تر و بدون طعم .
با در نظر گرفتن این موضوع ، کاهش املاح و در نتیجه ی آن کاهش طعم آب ، احساس تلخی (دقت کنید احساس تلخی ) نسبت به حالت قبل از کاهش املاح را دارد نه اینکه واقعا تلخ شده باشد . در حقیقت این احساس تلخی کاملا نسبی است ؛ نسبت های بین قبل از کاهش املاح (عمل تصفیه) و بعد از آن.
تشریح بیشتر موضوع با یک مثال از گفته ی پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها:
سالیان گذشته به علت تامین آب کل تهران از سد کرج و وجود چشمه های فعال آب شیرین و نبود مشکل کم آبی ، از آب تهران بعنوان یکی از بهترین آب های لوله کشی شده ی جهان نام برده میشد ؛ این موضوع تقریبا در تمام ایران مشهور بود به حدی که جمله ای در زبان ها افتاد که “هرکی آب تهرون بخوره دیگه برنمیگرده!!!” این جمله که الان هم رواج دارد بعلت آب درجه ۱ تهران قدیم بود .
حال با این کیفیت آب تهران قدیم ، آن زمان برخی از شهرستان ها مثلا قم ، یزد ، اصفهان و … به تهران سفر میکردند وقتی از آب تهران می نوشیدند میگفتند” آب تهران که میگن اینه ؟!!! این آب که تلخه !!!”
علت احساس تلخی برای این افراد چه بود؟
بدیهی است آنها بعلت عادت ذائقه ی آنها به آب با املاح بالا و بعضا شور ، بهترین آب شیرین جهان را آب تلخ بیان میکردند!
چگونگی رفع احساس تلخی آب تصفیه شده :
طبیعی است پس از مدتی استفاده از آب تصفیه شده ی سبک و با کیفیت ، نه تنها احساس تلخی رفع خواهد شد ، بلکه احساس طعم واقعی آب را خواهیم چشید .
نکات مهم و اساسی مربوط به تلخی آب تصفیه :
۱- دستگاه تصفیه آب را با فیلتر مینرال و یا قلیایی خریداری کنید .
۲- متاسفانه بسیاری از همکاران ، برای راحت شدن از ابراز شکایت مشتری بابت تلخی آب (خصوصا هنگام خرید) شیر میکس دستگاه را باز میکنند تا آب قبل تصفیه با آب تصفیه شده مخلوط شود و طعم آب به حالت قبل برگردد .
شاید ابتدا به ساکن این موضوع باعث رضایت مشتری شود اما در نظر بگیرید ، این عمل یعنی شما یک دستگاه تصفیه آب خرید کرده اید ولی از آب شهری استفاده می کنید !!!
به همین دلیل در برخی از دستگاه های تصفیه آب از شیر میکس بعلت غیر علمی و غیر بهداشتی بودن آن، استفاده نشده است .
۳- فیلتر مینرال و فیلتر قلیایی بعلت افزودن مواد معدنی مفید به آب ، هم باعث افزایش کیفیت و سلامت آب میشوند و هم میتوانند تا حدودی مشکل احساس طعم تلخی آب را برطرف نمایند.دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.