۹۷/۲/۱۹، ۱۲:۰۷ عصر
در این نوشته همه چیز را راجب راه اندازی یک مزرعه پرورش بلدرچین، بیماری ها، مزایا، بازار فروش و … بصورت کاملا اصولی برای شما توضیح می دهیم.
بخش اول-کلیات
پیش از صحبت کردن در مورد مسایل تجاری مزرعه پرورش بلدرچین ابتدا اجازه دهید که مزرعه ی پرورش بلدرچین را توضیح دهم.
دانشمندان ژاپنی در ابتدا چند بلدرچین وحشی را گرفته و نگهداری کردند و نشان دادند که چگونه میشود بلدرچین را به صورت خانگی و اهلی پرورش داد. به نسبت تخم دیگر ماکیان بسیار مغزی تر است زیرا تخم بلدرچین حاوی مواد مغزی چون پروتین ـ فسفرـآهن وویتامین های A,B1,B2 میباشد.
پرورش بلدرچین نقش حیاطی را در تامین غذا و محصولات غذایی ایفا می کند.مزرعه ی پرورش بلدرچین نیازمند سرمایه ی اندک است.بلدرچین ها می توانند همراه دیگر ماکیان جهت تولید تخم و گوشت بلدرچین پرورش یابند.
بخش دوم-مشخصات بلدرچین
طول عمر بلدرچین۳ تا ۴ سال است.وزن بلدچین بالغ در حدود۱۵۰ تا ۲۰۰گرم است.بلدرچین های ماده در بین ۶تا۷ هفتگی تخمگذاری را اغاز میکنند.هر تخم بنا به اندازه ی ان بین۷ تا ۱۵ گرم است.بلدریچن های ماده در حدود ۳۰۰تخم در سال اول می گذارند.تخم های ان بسیار زیبا و جذاب است.حضور نور در فرایند تخم گذاری انها تاثیر بسزایی دارد و نور زیاد سبب کاهش تخمگذاری میشود.ان ها عموما عصر ها تخم میگذارند.جوجه شدن تخم ها در حدود ۱۷ روز طول میکشد.جوجه ی یک روزه در حدود ۶تا ۷ گرم وزن دارند. بلدرچین ها روی تخم های خود نمیخوابند. جهت تولید مثل موفق ان ها و بارور شدن تخم ها هر ۵ بلدرچین ماده را در کنار یک بلدرچین نر قرار میدهند.
جوجه های بلدرچین بسیار حساس هستند و از بدر تولد مدت دو هفته طول میکشد تا انها به اندازه ی کافی قوی و بزرگ شوند.تخم ها با وزن ۹ تا ۱۱گرم با پوست صاف و سخت جهت انجام فرایند جوجه کشی و تولید بلدرچین بسیار مناسب هستند.
بخش پنجم– راه اندازی مزرعه پرورش بلدرچین
همانگونه که بلدرچین ها کوچکترین گونه ماکیان هستند از این رو راه اندازی مزرعه ی پرورش بلدرچین بسیار اسان است.یک پلان ونقشه ی مناسب قبل از شروع پرورش بلدرچین اماده کنید و بر اساس نقشه پیروی کنید. نقشه ی شما باید شامل تولید مثل,مکان و نگهداری و پرورش,سالن غذا و مراقبت و استراتژی فروش باشد. بعنوان مثال ویدیوی زیر را تماشا کنید:
در اینجا به صورت مختصر هر مرحله را توضیح می دهیم.
۱-نژاد بلدرچین را انتخاب کنید:
در حال حاضر ۱۸ گونه بلدرچین وجود دارد که برای پرورش سودمند و راه اندازی مزرعه ی پرورش بلدرچین درامدزا و مناسب هستند.
بعضی از این نژادها برای تولید تخم بلدرچین مناسب ومشهور هستند برخی جهت تولید گوشت و فراده ی گوشتی مناسبند. بنابرنوع کاربری تولیدی ان ها تولید مثل بلدریچین ها و جوجه کشی از انها بر دو نوع جوجه های گوشتی وجوجه های تخم گذار دسته بندی میشوند.
در اینجا ما چند نمونه از جوجه های کوشتی و تخم گذار را شرح میدهیم:
۲-مکان نگهداری:
مکان نگهداری و پرورش در مزرعه ی بلدرچین بسیارحایز اهمیت است.بر اساس ساختار اشاره شده در زیر مکان پرورش و قفس نگهداری طراحی و اجرا کنید.
بلدرچین ها در بستر تولد و یا سیستم قفس توانایی رشد و نمو را دارند اما در مزرعه ی پرورش بلدرچین سیستم قفس بسیار مناسب تر از پرورش و نگهداری در بستر تولد جوجه هاست.در سیستم نگهداری در قفس مدیریت پرورش جوجه ها بسیار اسانتر است و از نظر بهداشتی بسیار مناسبتر بوده و میزان ابتلا به بیماری در جوجه ها کاهش می یابد.
سیستم تهویه ی مناسبی را ایجاد کنید و مطمیِن شوید شوید که هوای مناسب در سالن جریان دارد و نور داخل سالن پرورش مناسب است.
شما میتوانید تعداد ۵۰ عدد بلدرچین را در قفس به طول۱۲۰ و عرض ۶۰و عمق۲۵ سانتیمتر پرورش دهید.از تور سیمی جهت حفاظ و بدنه ی قفس استفاده کنید.ابعاد و سوراخ های تور سیمی قفس برای بلدرچین های بالغ۵ میلیمتر در ۵میلیمتر در نظر گرفته شود.
قفس های پلاستیکی برای مزارع پرورش بلدرچین بسیار مناسب هستند.محل نگهداری و پرورش بلدرچین باید از دسترسی حیوانات وحشی دور باشد.از این رو باید از ورود هرگونه حیوانات درنده جلوگیری به عمل اید.
۳-تغذیه:
برای اینکه بلدرچین های شما در سلامت کامل و دارای رشد مناسب و تولیدات با کیفیت باشد باید به صورت منظم با غذای متناسب و متعادل تغذیه شوند.بلدرچین های بالغ روزانه درحدود ۲۰تا ۲۵ گرم غذا میخورند.غذای جوجه ها باید ۲۷درصد و غذای بلدرچین های بالغ بین ۲۲تا۲۴ درصدحاوی مواد پروتیین باشد.جدول غذای مناسب و متعادل از نظر مواد غذایی و معدنی در زیر نشان داده شده است.
۴-تولید تخم بلدرچین
جهت برداشت و تولید تخم مرغوب حضور نور کافی و مناسب به صورت جدی توصیه می گردد. شما میتوانید به صورت مصنوعی نور و گرمای مناسب را بوسیله ی لامپ های حبابی و هیترهای الکتریکی در قفس ایجاد کنید
شما میتوانید از لامپ هایحبابی با توان بین۴۰تا ۱۰۰وات در این جهت بهره گیرید. میزان نور و گرمای قفس براساس فصل های سال متفاوت است.اگر شما تومثل و جوجه کشی از بلدرچین ها را مد نظر داشته باشید باید هر ۵عدد بلدرچین ماده را در کنار یک عدد بلدرچین نر نگهداری کنید.
برای بدست اوردن تخم مرغ های بهتر و با کیفیت تر از جوجه های با کیفیت استفاده کنید و قفس ان ها را همیشه خشک و تمیز نگهدارید.
تخم گذاری همواره به عوامل تغذیه,اب و مراقبت و مدیریت بستگی دارد.جهت بهره برداری از تخم های مطلوب از بلدرچین های خود نور نقش اساسی را بازی می کند.دورههای زمانی نورپردازی جهت تخم گذاری بلدرچین ها در جدول زیر نشان داده شده است.
سن
دما (درجه سانتیگراد)
نور (ساعت)
۱ هفته
۳۵
۲۴
۲ هفته
۳۰
۲۴
۳ هفته
۲۵
۱۲
۴ هفته
۲۱-۲۲
۱۲
۵ هفته
۲۱
۱۲
۶ هفته
۲۱
۱۳
۷ هفته
۲۱
۱۴
۸ هفته
۲۱
۱۵
۹ هفته
۲۱
۱۶
زمان دیگر
۲۱
۱۶
۵- پرورش جوجه
بلدرچین ها هیچ گاه روی تخم های خود نمیخوابند بنابرین شما میتوانید فرایندجوجه کشی از تخم ها را بوسیله ی مرغ های کر یا به صورت دستگاه های جوجه کشی مصنوعی انجام دهید.دوره زمان تبدیل تخم ها به جوجه در بلدرچین ها در حدود ۱۶تا۱۸ روز است.برای بیشترین میزان تولید تخم باید روزانه ۱۶ ساعت نور کافی در قفس وسالن پرورش بلدرچین ها تامین شود.جوجه های یک روزه به مدت ۱۴تا۲۱روز نیاز به مدیریت گرما و نور مطلوب دارند.جوجه های یک روزه بسیار حساس و اسیب پذیر هستند.
فاکتورهای زیر جهت پرورش جوجه های بلدرچین در نظر داشته باشید:
۱-دمای مناسب
۲-نورمناسب
۳-جریان هوای مناسب
۴-تراکم جوجه های بلدرچین در طول نگهداری
۵-مواد غذایی و تغذیه ی مناس
۶-بهداشت و مدیریت مناسب
براساس سن جوجه ها و بلدرچین ها میزان گرما و نور لازم را فراهم کنید.
سن کودک
دما (درجه سانتیگراد)
نور (ساعت)
۱ هفته
۳۷٫۷
۲۴
۲ هفته
۳۵
۲۴
۳ هفته
۳۲٫۲
۱۲
۶- بیماری ها:
مشاهده بیماری در بلدرچین ها به نسبت دیگر ماکیان بسیار اندک است.اما شما باید همیشه مراقبت های خوبی از ان ها انجام داده و به صورت مطلوب ذر مقابل هر گونه بیماری مدیریت کنید.
مدیریت و مراقبت مناسب یکی از نکات واجب پرورش بلدرچین است.
به صورت معمول انها در برابر بیماری ها واکسینه نمیشوند.جوجه های بلدرچین نمی توانند تغیرات دمای زیاد وناگهانی را تحمل کنند.بنابرین انها در تغیرات ناگهانی دما ودچار بیماری میشوند.باید در این مدت بسیار مراقب بود در مدت بیماری بلدرچین ها بسیار اسیب پذیر میشوند.
کوکسیدیوز:
اگر بلدرچین ها دچار بیماری کوکسیدیوز شوند باید به مدت سه روز به انها ؛کواکسیال۲۰؛به صورت محلول در اب اشامیدنی به انها خورانید.به هر حال باید براساس نظر دامپزشک به انها دارو داد.
بیماری زخم انتیت:
یک گرم استروپترومایسین را در یک لیتر اب حل کرده و به مدت سه روز به جوجه ها بخورانید.این کار سبس بهبود بیماری ها خواهد شد.
بخش ششم-نکات بهداشتی پرورش بلدرچین
برای اینکه بلدرچین های خود را سالم و با کیفیت نگه دارید روش های بهداشتی دهان و گوارش که در زیر به انها اشاره شده است را انجام دهید:
۱-همیشه سعی کنید انها را خشک و تمیز نگه دارید.
۲-مطمین شوید که تهویه و جریان هوای مطلوب و نور مناسب در سالن پرورش انها فراهم شده است.
۳-جوجه ها و بلدرچین های بالغ را از نظر سنی از یکدیگر جداکنید.
۴-پرنده های مرده را بسوزانید یا در زیر خاک دفن کنید.
۵-به سایر پرندگان حیوانات و افراد غریبه اجازه ورود به پرورشگاه و سالن پرورش داده نشود.
۶-از ذخیره ی تغذیه ی مناسب و بهداشت کافی اطمینان پیدا کنید.
۷-بر اساس نیاز انها اب سالم و تازه فراهم شده باشد.
گوشت و تخم بلدرچین بسیار خوش طعم و سرشار از مواد مغذی است.به همین خاطر همواره بازار فروش خوبی برای محصولات مرتبط با انها فراهم است.
همانگونه که سایز بلدرچین و تخم ان بسیار کوچک است قیمت گوشت و محصولات ان به نسبت ارزانتر است و تمام اقشار مردم قدرت خرید این فراورده ها را دارند.
به همین دلیل شما نگرانی زیادی در صدد فروش محصولات خود نخواهید داشت.شما به آسانی میتوانید در فروشگاه های تخم و گوشت بلدرچین های مزرعه خود را عرضه کرده و به فروش برسانید.اما بهتر است استراتژی فروش محصولات خود را قبل از شروع پرورش بلدرچین تعیین کنید.زیرا در سراسر جهان تمامی نقاط به صورت یکسان امکان بازاریابی و فروش را ندارند.
در واقع پرورش بلدرچین نقش اساسی را در تامین مواد غذایی مناسب و لازم برای زندگی ایفا میکند.
و تجارت پرورش تخم بلدرچین میتواند منبع مناسبی جهت اشتغالزایی باشد و سبب بدست آوردن درآمد بیشتر در کنار شغل اصلی شما باشد.
پرورش بلدرچین همواره بسیار سرگرم کننده و آسان بوده اگر شما قصد دارید به این شغل بپردازید و ریسک آن را بپذیرید سعی کنید که از چند مزرعه پرورش بلدرچین در محل زندگی خود دیدن کنید و سپس کار خود را شروع کنید. با آرزوی موفقیت شما…
هر گونه سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.
بخش اول-کلیات
پیش از صحبت کردن در مورد مسایل تجاری مزرعه پرورش بلدرچین ابتدا اجازه دهید که مزرعه ی پرورش بلدرچین را توضیح دهم.
نقل قول: در واقع مزرعه ی پرورش بلدرچین به مکانی اطلاق میشود که در ان بلدرچین را جهت اهداف تجاری(مانند سایر پرندگان و ماکیان)برای تولید تخم بلدرچین و تولید گوشت بلدرچین وفراورده های گوشتی پرورش می یابد.تا انجایی که ما تجربه کرده ایم تجارت پرورش بلدرچین بسیار آسان پر منفعت و سرگرم کننده است.نگهداری از مزرعه ی پرورش بلدرچین آسان است زیرا بلدرچین در میان کوچکترین گونه ی ماکیان قرار میگیرد.
دانشمندان ژاپنی در ابتدا چند بلدرچین وحشی را گرفته و نگهداری کردند و نشان دادند که چگونه میشود بلدرچین را به صورت خانگی و اهلی پرورش داد. به نسبت تخم دیگر ماکیان بسیار مغزی تر است زیرا تخم بلدرچین حاوی مواد مغزی چون پروتین ـ فسفرـآهن وویتامین های A,B1,B2 میباشد.
پرورش بلدرچین نقش حیاطی را در تامین غذا و محصولات غذایی ایفا می کند.مزرعه ی پرورش بلدرچین نیازمند سرمایه ی اندک است.بلدرچین ها می توانند همراه دیگر ماکیان جهت تولید تخم و گوشت بلدرچین پرورش یابند.
بخش دوم-مشخصات بلدرچین
- بلدرچین ها دارای جسه ی کوچیکی هستند.
- وزن یک بلدرچین بالغ حدود ۱۵۰ تا۲۰۰ گرم بوده و وزن تخم های ان بین۷ تا۱۵گرم می باشد. تخم گذاری ان ها بعد ازسال اول تخم گذاریشان به تدریج کاهش می یابند.
- تخم بلدرچین برای سلامت انسان بسیار سودمند است.به میزان۲٫۴۷درصد از تخم مرغ چربی کمتری دارد. بسیاری از مردم باور دارند که مصرف تخم بلدرچین کمک شایانی به بهبودی فشار خون میکند.
- تخم بلدرچین بسیار خوشمزه و مغزی بوده و میزان چربی گوشت ان ها پایین است.از این رو گوشت بلدرچین را برای بیماران دچار فشار خون بسیارمناسب است.
- تخم مرغ ها با رنگ های مختلف بسیار زیبا هستند.
- بلدرچین ها روی تخم های خود نمی خوابند به همین جهت برای جوجه کشی ان ها باید از دستگاه جوجه کشی و یا مرغ های کر استفاده کرد.
- بلدرچین ها کوچکترین گونه ی ماکیان هستند و به اسانی میتوان ان را در دست گرفت.
- مهمترین مزایای پرورش بلدرچین در زیر توضیح داده شده اند:
- بلدرچین ها بسیارریزجثه هستند پس برای پرورش ان ها نیاز به فضای زیادی نیست.
- غذای بلدرچین به نسبت تغذیه ی مرغ و دیگر ماکیان از نظر اقتصادی ارزانتر و مناسبتر است.
- بیماری پرندگان در بلدرچین بسیار کمتر است و ان ها نسبت به بیماری مقاومتر هستند.
- بلدرچین ها به نسبت دیگر ماکیان رشد بیشتری دارند و زودتر به بلوغ می رسند.
- تخمگذاری بلدرچین از سن۶ تا ۷هفتگی ان ها اغاز می شود.
- تخم ها بین۶تا۱۸ روز طول میکشد تا تبدیل به جوجه شوند.
- گوشت و تخم بلدرچین بسیار خوشزه و خوش طعم و مغزی است از این رو منبع غذایی مناسب و مغزی به شمار میرود.
- پرورش بلدرچین نیازمند فضای کم بوده و نیازمند هزینه ی تولید بالایی نیست.
- بلدرچین ها می توانند به صورت اقتصادی رشد و نمو یابند از همین رو بسیاری از افراد پرورش بلدرچین را راه اندازی می کنند.
- بلدرچین ها بسیار مقاوم بوده و به نسبت دیگر ماکیان به بیماری کمتری دچار میشوند از رو ریسک پرورش ان ها به نسبت کمتر است
- گوشت بلدر چین کم چرب است از این رو جهت استفاده ی افراد دارای بیماری فشارخون بسیار مناسب است.
- بازدهی تغذیه ان ها جهت تولید گوشت و تخمرغ بلدرچین بسیار رضایت بخش است.از ۳ کیلوگرم غذای بلدرچین حدودا ۱ کیلوگرم گوشت می گردد.
- شما میتوانید ۶ تا بلدرچین را در فضایی که برای پرورش یک مرغ لازم است نگهداری کنید.
- به خاطر سایزکوچک تخم بلدرچین به نسبت تخم دیگر ماکیان قیمت مناسبتر و ارزانتری دارد.در نتیجه اکثر اقشار مردم از نظر مالی توانایی خرید ا ن را دارند و شما به راحتی میتوانید محصولات خود را به فروش برسانید.
- هزینه ی اولیه ی راه اندازی پرورش بلدرچین بسیار پایین است از این رو شما میتوانید یک مزرعه ی پرورش بلدرچین را با سرمایه گذاری اندکی راه اندازی کنید.
- شما میتوانید ۶ تا ۸بلدرچین را در فضایی به مساحت۰٫۹۱متر مربع پرورش دهید.
- همانگونه که پرورش بلدرچین یک ریسک پر منفعت است از این رو تجارت مزرعه ی بلدرچین می نواند منبع درامد مناسبی برای افراد تحصیل کرده ای که فاقد شغل هستند باشد.به هر حال شما می تدانید پرورش تعداد اندکی بلدرچین رابر اساس مهارت فعلی خود اغاز کنید.
طول عمر بلدرچین۳ تا ۴ سال است.وزن بلدچین بالغ در حدود۱۵۰ تا ۲۰۰گرم است.بلدرچین های ماده در بین ۶تا۷ هفتگی تخمگذاری را اغاز میکنند.هر تخم بنا به اندازه ی ان بین۷ تا ۱۵ گرم است.بلدریچن های ماده در حدود ۳۰۰تخم در سال اول می گذارند.تخم های ان بسیار زیبا و جذاب است.حضور نور در فرایند تخم گذاری انها تاثیر بسزایی دارد و نور زیاد سبب کاهش تخمگذاری میشود.ان ها عموما عصر ها تخم میگذارند.جوجه شدن تخم ها در حدود ۱۷ روز طول میکشد.جوجه ی یک روزه در حدود ۶تا ۷ گرم وزن دارند. بلدرچین ها روی تخم های خود نمیخوابند. جهت تولید مثل موفق ان ها و بارور شدن تخم ها هر ۵ بلدرچین ماده را در کنار یک بلدرچین نر قرار میدهند.
جوجه های بلدرچین بسیار حساس هستند و از بدر تولد مدت دو هفته طول میکشد تا انها به اندازه ی کافی قوی و بزرگ شوند.تخم ها با وزن ۹ تا ۱۱گرم با پوست صاف و سخت جهت انجام فرایند جوجه کشی و تولید بلدرچین بسیار مناسب هستند.
بخش پنجم– راه اندازی مزرعه پرورش بلدرچین
همانگونه که بلدرچین ها کوچکترین گونه ماکیان هستند از این رو راه اندازی مزرعه ی پرورش بلدرچین بسیار اسان است.یک پلان ونقشه ی مناسب قبل از شروع پرورش بلدرچین اماده کنید و بر اساس نقشه پیروی کنید. نقشه ی شما باید شامل تولید مثل,مکان و نگهداری و پرورش,سالن غذا و مراقبت و استراتژی فروش باشد. بعنوان مثال ویدیوی زیر را تماشا کنید:
در اینجا به صورت مختصر هر مرحله را توضیح می دهیم.
۱-نژاد بلدرچین را انتخاب کنید:
در حال حاضر ۱۸ گونه بلدرچین وجود دارد که برای پرورش سودمند و راه اندازی مزرعه ی پرورش بلدرچین درامدزا و مناسب هستند.
بعضی از این نژادها برای تولید تخم بلدرچین مناسب ومشهور هستند برخی جهت تولید گوشت و فراده ی گوشتی مناسبند. بنابرنوع کاربری تولیدی ان ها تولید مثل بلدریچین ها و جوجه کشی از انها بر دو نوع جوجه های گوشتی وجوجه های تخم گذار دسته بندی میشوند.
در اینجا ما چند نمونه از جوجه های کوشتی و تخم گذار را شرح میدهیم:
- جوجه های تخم گذار:
- توکسیدو
- فرعون
- بریتانیایی
- انگلیسی سفید
- طلایی مانچوریانی
- جوجه ی گوشتی:
- باب وایت (امریکایی)
- سفید سینه (هند)
۲-مکان نگهداری:
مکان نگهداری و پرورش در مزرعه ی بلدرچین بسیارحایز اهمیت است.بر اساس ساختار اشاره شده در زیر مکان پرورش و قفس نگهداری طراحی و اجرا کنید.
بلدرچین ها در بستر تولد و یا سیستم قفس توانایی رشد و نمو را دارند اما در مزرعه ی پرورش بلدرچین سیستم قفس بسیار مناسب تر از پرورش و نگهداری در بستر تولد جوجه هاست.در سیستم نگهداری در قفس مدیریت پرورش جوجه ها بسیار اسانتر است و از نظر بهداشتی بسیار مناسبتر بوده و میزان ابتلا به بیماری در جوجه ها کاهش می یابد.
سیستم تهویه ی مناسبی را ایجاد کنید و مطمیِن شوید شوید که هوای مناسب در سالن جریان دارد و نور داخل سالن پرورش مناسب است.
شما میتوانید تعداد ۵۰ عدد بلدرچین را در قفس به طول۱۲۰ و عرض ۶۰و عمق۲۵ سانتیمتر پرورش دهید.از تور سیمی جهت حفاظ و بدنه ی قفس استفاده کنید.ابعاد و سوراخ های تور سیمی قفس برای بلدرچین های بالغ۵ میلیمتر در ۵میلیمتر در نظر گرفته شود.
قفس های پلاستیکی برای مزارع پرورش بلدرچین بسیار مناسب هستند.محل نگهداری و پرورش بلدرچین باید از دسترسی حیوانات وحشی دور باشد.از این رو باید از ورود هرگونه حیوانات درنده جلوگیری به عمل اید.
۳-تغذیه:
برای اینکه بلدرچین های شما در سلامت کامل و دارای رشد مناسب و تولیدات با کیفیت باشد باید به صورت منظم با غذای متناسب و متعادل تغذیه شوند.بلدرچین های بالغ روزانه درحدود ۲۰تا ۲۵ گرم غذا میخورند.غذای جوجه ها باید ۲۷درصد و غذای بلدرچین های بالغ بین ۲۲تا۲۴ درصدحاوی مواد پروتیین باشد.جدول غذای مناسب و متعادل از نظر مواد غذایی و معدنی در زیر نشان داده شده است.
۴-تولید تخم بلدرچین
جهت برداشت و تولید تخم مرغوب حضور نور کافی و مناسب به صورت جدی توصیه می گردد. شما میتوانید به صورت مصنوعی نور و گرمای مناسب را بوسیله ی لامپ های حبابی و هیترهای الکتریکی در قفس ایجاد کنید
شما میتوانید از لامپ هایحبابی با توان بین۴۰تا ۱۰۰وات در این جهت بهره گیرید. میزان نور و گرمای قفس براساس فصل های سال متفاوت است.اگر شما تومثل و جوجه کشی از بلدرچین ها را مد نظر داشته باشید باید هر ۵عدد بلدرچین ماده را در کنار یک عدد بلدرچین نر نگهداری کنید.
برای بدست اوردن تخم مرغ های بهتر و با کیفیت تر از جوجه های با کیفیت استفاده کنید و قفس ان ها را همیشه خشک و تمیز نگهدارید.
تخم گذاری همواره به عوامل تغذیه,اب و مراقبت و مدیریت بستگی دارد.جهت بهره برداری از تخم های مطلوب از بلدرچین های خود نور نقش اساسی را بازی می کند.دورههای زمانی نورپردازی جهت تخم گذاری بلدرچین ها در جدول زیر نشان داده شده است.
سن
دما (درجه سانتیگراد)
نور (ساعت)
۱ هفته
۳۵
۲۴
۲ هفته
۳۰
۲۴
۳ هفته
۲۵
۱۲
۴ هفته
۲۱-۲۲
۱۲
۵ هفته
۲۱
۱۲
۶ هفته
۲۱
۱۳
۷ هفته
۲۱
۱۴
۸ هفته
۲۱
۱۵
۹ هفته
۲۱
۱۶
زمان دیگر
۲۱
۱۶
۵- پرورش جوجه
بلدرچین ها هیچ گاه روی تخم های خود نمیخوابند بنابرین شما میتوانید فرایندجوجه کشی از تخم ها را بوسیله ی مرغ های کر یا به صورت دستگاه های جوجه کشی مصنوعی انجام دهید.دوره زمان تبدیل تخم ها به جوجه در بلدرچین ها در حدود ۱۶تا۱۸ روز است.برای بیشترین میزان تولید تخم باید روزانه ۱۶ ساعت نور کافی در قفس وسالن پرورش بلدرچین ها تامین شود.جوجه های یک روزه به مدت ۱۴تا۲۱روز نیاز به مدیریت گرما و نور مطلوب دارند.جوجه های یک روزه بسیار حساس و اسیب پذیر هستند.
فاکتورهای زیر جهت پرورش جوجه های بلدرچین در نظر داشته باشید:
۱-دمای مناسب
۲-نورمناسب
۳-جریان هوای مناسب
۴-تراکم جوجه های بلدرچین در طول نگهداری
۵-مواد غذایی و تغذیه ی مناس
۶-بهداشت و مدیریت مناسب
براساس سن جوجه ها و بلدرچین ها میزان گرما و نور لازم را فراهم کنید.
سن کودک
دما (درجه سانتیگراد)
نور (ساعت)
۱ هفته
۳۷٫۷
۲۴
۲ هفته
۳۵
۲۴
۳ هفته
۳۲٫۲
۱۲
۶- بیماری ها:
مشاهده بیماری در بلدرچین ها به نسبت دیگر ماکیان بسیار اندک است.اما شما باید همیشه مراقبت های خوبی از ان ها انجام داده و به صورت مطلوب ذر مقابل هر گونه بیماری مدیریت کنید.
مدیریت و مراقبت مناسب یکی از نکات واجب پرورش بلدرچین است.
به صورت معمول انها در برابر بیماری ها واکسینه نمیشوند.جوجه های بلدرچین نمی توانند تغیرات دمای زیاد وناگهانی را تحمل کنند.بنابرین انها در تغیرات ناگهانی دما ودچار بیماری میشوند.باید در این مدت بسیار مراقب بود در مدت بیماری بلدرچین ها بسیار اسیب پذیر میشوند.
کوکسیدیوز:
اگر بلدرچین ها دچار بیماری کوکسیدیوز شوند باید به مدت سه روز به انها ؛کواکسیال۲۰؛به صورت محلول در اب اشامیدنی به انها خورانید.به هر حال باید براساس نظر دامپزشک به انها دارو داد.
بیماری زخم انتیت:
یک گرم استروپترومایسین را در یک لیتر اب حل کرده و به مدت سه روز به جوجه ها بخورانید.این کار سبس بهبود بیماری ها خواهد شد.
بخش ششم-نکات بهداشتی پرورش بلدرچین
برای اینکه بلدرچین های خود را سالم و با کیفیت نگه دارید روش های بهداشتی دهان و گوارش که در زیر به انها اشاره شده است را انجام دهید:
۱-همیشه سعی کنید انها را خشک و تمیز نگه دارید.
۲-مطمین شوید که تهویه و جریان هوای مطلوب و نور مناسب در سالن پرورش انها فراهم شده است.
۳-جوجه ها و بلدرچین های بالغ را از نظر سنی از یکدیگر جداکنید.
۴-پرنده های مرده را بسوزانید یا در زیر خاک دفن کنید.
۵-به سایر پرندگان حیوانات و افراد غریبه اجازه ورود به پرورشگاه و سالن پرورش داده نشود.
۶-از ذخیره ی تغذیه ی مناسب و بهداشت کافی اطمینان پیدا کنید.
۷-بر اساس نیاز انها اب سالم و تازه فراهم شده باشد.
گوشت و تخم بلدرچین بسیار خوش طعم و سرشار از مواد مغذی است.به همین خاطر همواره بازار فروش خوبی برای محصولات مرتبط با انها فراهم است.
همانگونه که سایز بلدرچین و تخم ان بسیار کوچک است قیمت گوشت و محصولات ان به نسبت ارزانتر است و تمام اقشار مردم قدرت خرید این فراورده ها را دارند.
به همین دلیل شما نگرانی زیادی در صدد فروش محصولات خود نخواهید داشت.شما به آسانی میتوانید در فروشگاه های تخم و گوشت بلدرچین های مزرعه خود را عرضه کرده و به فروش برسانید.اما بهتر است استراتژی فروش محصولات خود را قبل از شروع پرورش بلدرچین تعیین کنید.زیرا در سراسر جهان تمامی نقاط به صورت یکسان امکان بازاریابی و فروش را ندارند.
در واقع پرورش بلدرچین نقش اساسی را در تامین مواد غذایی مناسب و لازم برای زندگی ایفا میکند.
و تجارت پرورش تخم بلدرچین میتواند منبع مناسبی جهت اشتغالزایی باشد و سبب بدست آوردن درآمد بیشتر در کنار شغل اصلی شما باشد.
پرورش بلدرچین همواره بسیار سرگرم کننده و آسان بوده اگر شما قصد دارید به این شغل بپردازید و ریسک آن را بپذیرید سعی کنید که از چند مزرعه پرورش بلدرچین در محل زندگی خود دیدن کنید و سپس کار خود را شروع کنید. با آرزوی موفقیت شما…
هر گونه سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.