شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 62 رأی - میانگین امتیازات: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
مودم من استفاده است کدام مناسب

کدام مودم مناسب استفاده من است
#1
[تصویر:  do.php?img=854]

هر روز بر تعداد کاربران اینترنت افزوده می شود، هر کدام از ما از راه‌های متفاوتی برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنیم شاید به همین دلیل باشد که پیوسته شاهد طراحی و تولید خیل عظیمی از محصولات مرتبط با برقراری و دسترسی به اینترنت هستیم. از طرف دیگر با وجود تنوع مودم‌های موجود در بازار، انتخاب سختی خواهیم داشت. بنابراین به‌نظر می‌رسد شناسایی و اولویت‌بندی نیازهای‌مان برای دسترسی به اینترنت، این انتخاب را آسان کند. ازجمله مولفه‌های اصلی که در خرید مودم/روتر به ما کمک می‌کند، می‌توان به نوع کاربری، استاندارد، محدوده‌ی پوشش، تعداد و قدرت آنتن، امنیت و سرعت اشاره کرد. در سال‌های اخیر، اکثر مودم‌های تولید شده قابلیت‌های یک مودم، یک روتر و یک اکسس‌پوینت را در یک دستگاه واحد ارایه می‌دهند. بنابراین در این مطلب از واژه‌ی مودم/روتر استفاده می‌کنیم. در این مقاله سعی داریم اطلاعات لازم برای خرید یک مودم/روتر ADSL مناسب را در اختیار شما بگذاریم.

انتخاب نوع کاربری
توجه به نوع کاربری ، يك اصل كلي هنگام انتخاب مودم و خريد هر نوع كالايی است. به‌عنوان مثال برای كاربری كه قصد دارد تنها با يک لپ‌تاپ در يک خانه‌ی كوچک به اينترنت متصل شود، خريد يک مودم وايرلس دو بانده با سطح پوشش بالا، چندان منطقي و مقرون‌به‌صرفه نيست. از طرف دیگر، براي كاربري كه قصد دارد چندين دستگاه دیجیتال نظير لپ‌تاپ، تبلت، گوشی موبايل را در يک فضاي بزرگ به اينترنت متصل كند، خريد مودمی با یک درگاه LAN، مناسب نخواهد بود.


تفاوت استانداردهای بی‌سیم مودم/روتر‌های ADSL
اگر تاکنون یک مودم/روتر ADSL تهیه کرده باشید، حتما به استانداردهای درج‌شده روی جعبه توجه کرده‌اید. استاندارد سری 802.11a و استاندارد سری 802.11b قدیمی‌ترین نوع استاندارد بی‌سیم هستند. محدوده‌ی پوشش‌دهی این مودم‌ها حدود ۲۰ متر است. استاندارد 802.11g نسبت به استانداردهای 802.11a و 802.11b جدیدتر است و محدوده‌ی پوشش‌دهی مودم/روترهای این گروه، حدود ۶۰ متر است. سرعت انتقال اطلاعات در این سری معادل ۵۴ مگابیت بر ثانیه است. استاندارد 802.11n و 802.11ac جدیدترین استانداردهای ارایه‌شده تاکنون هستند و تقریبا همه مودم‌های امروزی در این گروه جای‌گرفته‌اند. این مودم‌ها بهترین گزینه برای استفاده‌ی کاربران خانگی، کاربران تجاری، شرکت‌ها، محیط‌های بزرگ‌ هستند.

[تصویر:  do.php?img=855]

در استاندارد سری n، نرخ انتقال اطلاعات به ۲۴۸ مگابيت می‌رسد و پوشش داخلی این سری معادل با ۷۰ متر است که در قیاس با دستگاه‌های استاندارد سری قبلی، بسیار بالاتر است. مودم/روتر‌های استاندارد سری n به دو گروه N150Mb و N300Mb تقسیم‌بندی می‌شوند. معمولا مودم/روترهای سری N300Mb دارای ۲ یا ۳ آنتن هستند. درحال حاضر، جدیدترین استاندارد موجود، استاندارد 802.11ac است. در این استاندارد از پهنای باند رادیویی تا ۱۶۰ مگاهرتز استفاده می‌شود. علاوه‌براین فضای بیشتر جریان MIMO، پهنای باند بسیار بیشتری را در اختیار می‌گذارد. در استاندارد 802.11ac از مدلاسیون انتقالی ۲۵۶ کیو ای ام (QAM) استفاده شده که می‌تواند در هر لحظه حجم اطلاعات بیشتری را روی سیگنال رادیویی ارسال کند. از طرف دیگر، استفاده از چند آنتن در اکسس‌پوینت‌های مجهز به این استاندارد و دستگاه‌های گیرنده باعث می‌شود سرعت انتقال اطلاعات به ۱/۷۳ گیگابیت بر ثانیه برسد.

تفاوت مودم‌/روترهای تک باند و دو باند
نکته‌ای که در رابطه با باندهای فرکانسی قابل پشتیبانی توسط مودم‌ باید به آن توجه کرد این است که آیا باند فرکانسی دستگاه‌های بی‌سیمی که قرار است به این مودم متصل شوند با باند فرکانسی استفاده شده در دستگاه‌های هوشمند شما همخوانی دارد یا نه؟ باند ۲/۴ گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز فرکانس‌هایی هستند که دستگاه‌های بی‌سیم از آن‌ها برای ارتباط استفاده می‌کنند. مودم/روترهای استاندارد 802.11b از باند فرکانسی ۲/۴ گیگاهرتز استفاده می‌کنند. درحالی‌که مودم/روترهای استاندارد 802.11n و 802.11ac امکان استفاده از هر دو باند را دارند.

[تصویر:  do.php?img=856]

باند فرکانسی ۵ گیگاهرتزی از باند فرکانسی ۲/۴ گیگاهرتز به‌اصطلاح خلوت‌تراست؛ به این معنا که تجهیزات کمتری در این باند کار می‌کنند؛ بنابراین برای انتقال فایل‌های حجیم و بازی‌های تحت شبکه، عملکرد بهتری خواهند داشت. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که باند ۵ گیگاهرتزی در مقایسه با باندهای دیگر پوشش کمتری دارد. فناوری دوبانده بودن این امکان را به شما می‌دهد که در باند فرکانسی ۲/۴ گیگا‌هرتز به مرور صفحات وب و ایمیل‌های خود بپردازید و به‌طور همزمان در باند فرکانسی ۵ گیگاهرتز به انجام بازی‌های آنلاین، تماس‌های اینترنتی و پخش فایل‌های صوتی و تصویری خود بپردازید.

تعداد آنتن
آنتن یک مودم/روتر می‌تواند داخلی یا خارجی باشد. تعداد آنتن‌های دستگاه، هیچ ارتباطی با محدوده‌ی پوشش‌دهی مودم ندارد، بلکه تفاوت در سرعت انتقال اطلاعات، آن‌هم در هنگام اضافه شدن تعداد کاربران همزمان، است. استفاده از مودم/روترهایی با تعداد آنتن بیشتر، فقط در حالتی که دستگاه‌های متصل به‌صورت همزمان افزایش پیدا کنند، ضرورت خواهد داشت. هرچه تعداد دستگاه‌های متصل به‌صورت همزمان، بیشتر باشد سرعت کمتری هم به هر دستگاه اختصاص پیدا می‌کند.

درگاه‌های ورودی
در حال حاضر اكثر مودم‌ها از درگاه‌هاي LAN يا USB براي برقراري شبكه‌ی داخلي خود استفاده مي‌كنند. مودم‌هاي معمولي معمولا يك درگاه دارند كه براي كاربر خانگي کافی خواهد بود. معمولا درگاه LAN سرعت انتقال بالاتري نسبت به اتصال بی‌سیم دارد؛ پس درصورتی‌که از نظر فاصله مشكلي ندارید، بهتر است كامپيوتر خود را با کابل LAN به شبکه متصل كنيد. قیمت مودم چند‌پورت تقریبا دو برابر مودم‌هاي تك‌پورت است. علاوه‌ بر این، برخی مودم/روتر‌های جدید مانند مدل DSL-2890AL به درگاه USB 2.0 و USB 3.0 مجهز شده‌اند که اتصال پرینتر، اشتراک‌گذاری فایلها، ویدیو، موسیقی، عکس و غیره را امکان‌پذیر می‌کنند. این مودم/روتر‌ها قابلیت اتصال به اینترنت با استفاده از دانگل‌های 3G را هم خواهند داشت و از این طریق قادر خواهید بود که اینترنت سیم‌کارت خود را به اشتراک بگذارید.

امنیت
در حال حاضر امن ترین استاندارد امنیتی بی‌سیم، روش WPA2 است؛ ولی ممکن است برخی از دستگاه‌های قدیمی از آن پشتیبانی نکنند. WAP2 تکامل‌یافته‌ی استاندارد WAP1 است و از امنیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر تمامی تولیدکنندگان از این استاندارد حمایت می‌کنند. WAP2 از استاندارد رمز گذاری پیشرفته‌ی AES استفاده می‌کند که دارای الگوریتم‌های پیشرفته است و امنیت بالایی را به ارمغان می‌آورد. ساختار رمزنگاری WAP بر اساس روش TKIP است ولی WAP2 بر اساس پروتکل AES رمزنگاری می‌کند که به مراتب قوی‌تر از روش TKIP است. علاوه بر این برخی مودم‌‌ها این ویژگی را دارند که می‌توان چندین SSID برای کاربران مختلف ایجاد کرد؛ در این‌صورت کنترل فعالیت هر کدام از دستگاه‌های متصل از نظر امنیتی امکان‌پذیر خواهد بود. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های مودم‌های حرفه‌ای‌، Quality of Service یا QOS است. مودمی که این قابلیت را دارد امکان اولویت‌بندی، تفکیک و کنترل بسته‌های دریافتی و ارسالی را در شبکه بی‌سیم به شما می‌دهد.

[تصویر:  do.php?img=857]

قابلیت‌های نظیر دیواره‌های آتش، فیلتر کردن و جلوگیری از دسترسی برخی سیستم‌های خاص و غیره از امکاناتی است که مودم‌های ADSL می‌توانند داشته باشند. برخی از مودم‌ها هم به فایر وال فعال دوگانه NAT و SPI مجهز شده‌اند. DSL-2770L و DSL-2890AL ازجمله دستگاه‌هایی هستند که از این فناوری بهره می‌برند. مدل‌های جدید دی-لینک، ازجمله همین مدل‌های مذکور، از فناوری فضای ابری هم بهره می‌برند که امکان کنترل رفتار فرزندان در اینترنت و مرور صفحات مشاهده شده توسط افراد متصل به دستگاه را برای شما فراهم خواهند کرد.

نتیجه گیری

قبل خریدن هرگونه مودم نوع کاربرد خود را مشخص کنید. استاندارد ارتباط بی‌سیم این دستگاه‌ها هم مورد توجه داشته باشید. در حال حاضر جدیدترین استانداردها 802.11n و 802.11ac هستند که مودم/روترهای مطابق با این استانداردها، سرعت و پوشش قابل توجه‌ای در اختیارتان قرار می‌دهند. همان‌طور که گفتیم مجهز شدن به فناوری دوباند این امکان را به شما خواهد داد که همزمان روی یک باند به مرور صفحات وب بپردازید و در باند دیگر، تماس‌های تصویری و بازی‌های آنلاین داشته باشید. اگر می‌خواهید در جایی مثل کافی‌شاپ و یا کافی‌نت از مودم/روترتان استفاده کنید بهتر است از مودم دو آنتن یا سه آنتن استفاده کنید، چون تعداد کاربرانی که به‌صورت همزمان به دستگاه متصل می‌شوند زیاد خواهند بود. به نظر می‌رسد با توجه به مولفه‌های مذکور، تا حدی انتخاب راحت شده باشد.

پاسخ
 سپاس شده توسط مینا ، ms.khassi ، neda ، hoboot ، saberi


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان