شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 18 رأی - میانگین امتیازات: 3.28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
در دادسرا بیشتر بدانید مورد

در مورد دادسرا بیشتر بدانید
#1
هنگامی که جرمی اتفاق می افتد، به دلیل طولانی بودن روند پیگیری و تعقیب و تحقیق در خصوص یک جرم و زیاد بودن پرونده ها، در تشکیلات رسیدگی قضایی تقسیم وظایفی صورت گرفته است. در اینجا نهادی تحت عنوان [b]دادسرا[/b] برای بررسی و تحقیقات مقدماتی تشکیل شده است که این نهاد در دادگستری که در حوزه هر شهرستان انجام وظیفه می کند. هنگامی که جرمی اتفاق می افتد افراد می توانند مستقیماً به [b]دادسرا[/b] مراجعه کنند و شکایت خود را مطرح نمایند. ریاست اینجا بر عهده ی [b]دادستان[/b] است. همچنین در تشکیلات آن ما اعضایی همچون معاونان، دادیاران، بازرسان، بازپرسان و دادرسان و… داریم که به تعقیب مجرم و کشف جرم می پردازند. به عبارت ساده تر [b]دادسرا[/b] بخشی از دادگستری می باشد که تحقیق و بازجویی و کشف جرم وظیفه اصلی آن می باشد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
میگوید :


تشکیلات اداری دادسرا
دادسرا نیز مانند هر ارگان دیگری دارای تشکیلات و اعضا مختلفی است که هرکدام وظایف خاص خود را اجرا می کنند. در این خصوص مهمترین اعضا دادسرا شامل:
  • [b]دادستان:[/b] دادستان شخصی است که ریاست کل دادسرا را برعهده دارد.

  • [b]معاون دادستان:[/b] معاون دادستان زیر نظر دادستان برخی وظایف مربوطه و در غیاب دادستان، وظایف او را انجام می دهد.

  • [b]بازپرس: [/b]بازپرس درمقام تحقیق یا مستنطق است،که تحقیقات ابتدایی جرم‌ها را انجام داده و دلایل و مدارک مربوط به جرم (له یا علیه‌مجرم) را جمع‌‌ آوری می‌کند.

  • [b]دادیار:[/b] به قاضی‌های تازه کاری که در دادسرا و زیر نظر دادستان فعالیت می کنند دادیار می گویند. دادیار وظیفه دارد در نبود بازرس تحقیقات لازم جهت تشخیص جرم و مجرم را انجام دهد.
نحوه کار و فعالیت دادسرا


در نظر داشته باشید که دادسرا مختص پرونده های [b]امور کیفری[/b] می باشد. برای طرح شکایت در امور کیفری نیز اشخاص باید شکایت خود را در قالب برگه ای تحت عنوان [b]شکوائیه[/b] مطرح کنند. لذا هر پرونده ای که به صورت شکوائیه مطرح شود توسط شاکی و یا سایر مراجع، مستقیم به [b]دادسرا[/b] ارجاع می‌شود. سایر پرونده های غیر کیفری شامل مطالبات مالی امور خانواده و … مستقیم به دادگاه حقوقی ارجاع میگردد.
زمانی که اعلام جرمی توسط فردی صورت می گیرد، پرونده ای در کلانتری یا دادسرا برای او تشکیل می دهند. اگر پرونده در کلانتری تشکیل شده باشد، پرونده ابتدا به دادسرا ارسال می شود. در آن جا [b]بازپرس[/b] و در صورت نبودن بازپرس،  دادیار موظف یه تحقیق و بازرسی جرم و مجرم و جمع آوری اطلاعات لازم  و انجام تحقیقات می باشند، تا مشخص شود جرمی صورت گرفته یا خیر. در نهایت، قرارنهایی که شامل نتیجه تحقیقات و پیگیری است مانند قرار موقوفی تعقیب، قرار جلب به دادرسی و قرارمنع تقیب و… را جهت اظهار نظر، موافقت یا عدم موافقت، به [b]دادستان[/b] و یا معاون وی ارسال می کنند. اگر مشخص شد که جرمی انجام نشده پرونده در دادسرا مختومه اعلام می گردد در غیر اینصورت پرونده به دفتر دادستان ارسال شده و وی با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست پرونده را به شعبه دادگاه مربوطه صادر می کند. امکان دارد به دلیل وجود ابهام، بازرسی در پرونده و یا ایجاد ابعاد جدید، دادگاه پرونده را دوباره جهت تحقیقات لازم به دادسرا ارجاع دهد.
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان