لطفاً توجه داشته باشید که ارسالهای جدیدی که در این انجمن ثبت میشوند، ابتدا باید توسط یکی از مدیران تأیید شوند و پس از تأیید مدیر، قابل دیدن خواهند بود.
مرور موضوع (اولین پاسخ، جدیدترین پاسخ است) |
ارسال کننده مینا - ۹۵/۲/۶، ۱۱:۳۲ عصر |
اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) موانع نفوذ اینترنت در ایران و چند کشور دیگر را در گزارش سالانه اندازه گیری جامعه اطلاعاتی (MIS) بیان می کند. این اتحادیه نیاز نداشتن به اینترنت را مانع اصلی نفوذ اینترنت در ایران می داند! مقایسه این عوامل با کشور بحرین (رتبه اول منطقه) در نظر گرفته شده است. اتحادیه جهانی مخابرات (International cumminication union ) یا به اختصار ITU ، سازمان بینالمللی وابسته به سازمان ملل متحد است که وظیفه قانونگذاری و مدیریت فضای فرکانسی، تدوین استانداردهای تبادل داده و اطلاعات و همچنین کمک به رشد و توسعه ارتباطات در سراسر جهان را بر عهده دارد.
این سازمان هر ساله گزارشی تحت عنوان Measuring information society یا همان اندازه گیری جامعه اطلاعاتی منتشر میکند که دادههای ارتباطات و فناوری اطلاعات همه ی ۱۶۳ کشور عضو این اتحادیه در آن لحاظ می شود.
در خصوص یک جامعه اطلاعاتی این توضیح لازم است که مبدل شدن هر کشور به جامعه اطلاعاتی در سه مرحله زير محقق میشود:
مرحله اول: آمادگی ارتباطات و فناوری اطلاعات که بيانگر ميزان توسعه زيرساخت شبكهای و دسترسی به ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
مرحله دوم: شدت ارتباطات فناوری اطلاعات که بيانگر ميزان استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در جامعه است.
مرحله سوم: تأثير ارتباطات و فناوری اطلاعات بيانگر نتايج و پيامدهای اجتماعی و اقتصادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در جامعه است.
ITU گزارش سال ۲۰۱۵ عوامل عدم استفاده افراد از اینترنت را برای بعضی کشور ها به شرح نمودار زیر بیان کرده است :
در این نمودار هر رنگ یک عامل را مشخص می کند ، که برای کشور ایران رنگ ها به ترتیب اولویت (از ۱ تا ۷) مطابق جدول زیر است . مقایسه این عوامل با کشور بحرین (رتبه اول منطقه) در نظر گرفته شده است : نمره های هر یک از این کشور ها در شاخص ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمودار زیر نشان داده شده است (ITU ):
مقایسه بخش پهن باند ثابت و سیار دو کشور ، مشخص می کند که در بحرین موانعی همچون ، جوابگو نبودن اینترنت ،و در دسترس نبودن اینترنت در منطقه اساسا وجود ندارد. به علت نرخ ثبت نام بیشتر در دانشگاه، ایران در مقایسه با بحرین ،دانش و مهارت استفاده بهتری دارد و این به معنی مطابقت دلایل ITU با وضع موجود است . توجه داریم که این نمودار مقایسه ای بین عوامل مختلف انجام می دهد و صحبت از میزان تاثیر عوامل نیست ، به عبارتی حتی آخرین مورد هم تاثیر زیادی در عدم رشد پهن باند در کشور ما دارد ، اما به گفته این نهاد نیاز نداشتن به اینترنت تاثیر بیشتری نسبت به دیگر عوامل دارد!
نظر شما راجع به این اولویت بندی چیست؟ آیا واقعا در مقایسه با بحرین ، مردمان کشور ما ، نیاز کمتری به استفاده از اینترنت دارند ؟
|