شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

لطفاً توجه داشته باشید که ارسال‌های جدیدی که در این انجمن ثبت می‌شوند، ابتدا باید توسط یکی از مدیران تأیید شوند و پس از تأیید مدیر، قابل دیدن خواهند بود.
ارسال پاسخ جدید‌
پاسخ به موضوع: شبکه اجتماعی ورو (vero) رقیبی برای اینستاگرام
نام کاربری:
عنوان ارسال:
نماد ارسال:
پیام شما:
شکلک‌ها
gol like think wink
laugh right left happy
Sad Heart Huh cofee
love hi new  
[شکلک‌های بیش‌تر]
گزینه‌های ارسال:
اشتراک در موضوع:
نوع اطلاع رسانی و نحوه‌ی اشتراک در این موضوع را تعیین کنید. (ویژه‌ی اعضای انجمن)




تایید انسان بودن کاربر
لطفاً جعبه زیر را تیک بزنید. این فرآیند از فعالیت ربات‌ها جلوگیری می‌کند.


مرور موضوع (اولین پاسخ، جدیدترین پاسخ است)
ارسال کننده نسیم - ۹۷/۱/۲۴، ۱۱:۰۴ صبح
شبکه اجتماعی ورو (Vero) یک رقیب جوان برای اینستاگرام با سرمایه گذار لبنانی و توسعه‌دهندگان روسی و مبتنی بر اپلیکیشن است که در هفته‌های اخیر به لطف مهاجرت شماری از پرطرفدارترین کاربران اینستاگرام و فیسبوک بر سر زبان‌ها افتاده است.

[تصویر:  do.php?img=4823]

Vero شبکه‌ی اجتماعی جدیدی است که در روزهای اخیر بسیار از آن می‌شنویم و می‌بینیم. هرچند این شبکه‌ی اجتماعی از سال ۲۰۱۵  فعالیت خود را آغاز کرده، اما در هفته‌های اخیر با محبوبیت بالایی روبرو شده و در کشورمان نیز شاهد این موضوع هستیم که هر روز کاربران بیشتری به این شبکه‌ی اجتماعی جدید رو می‌آورند.

ویژگی های اصلی باعث شده تا ورو در هفته‌های اخیر با استقبال گسترده‌ای از سوی کاربران روبرو شود:
  • اولین دلیل را باید عدم وجود تبلیغات در این شبکه‌ی اجتماعی خواند.
  • دومین دلیل، استفاده از الگوی زمانی برای رعایت ترتیب پست‌های منتشر شده است، این در حالی است که شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک و اینستاگرام از الگوریتم‌های مخصوصی برای نمایش فید خبری استفاده می‌کنند. 
  • سومین دلیل، تغییراتی است که اخیرا در اینستاگرام اعمال شده است. این تغییرات با تمرکز روی حذف بات‌ها و اسپم‌ها اعمال شده و از این‌رو باعث شده تا تعداد لایک‌ها برای شماری از کاربران مطرح اینستاگرام کاهش یابد.
اینستاگرام از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی با تغییراتی که در الگوریتم خود ایجاد کرد، بکارگیری شماری از روش‌های پیشین برای افزایش میزان لایک خوردن یا کامنت گذاری را مشکل کرده است. از جمله‌ی روش‌های مورد اشاره باید به بلاک کردن هشتگ‌ها، استفاده از تعداد زیادی هشتگ، استفاده از هشتگ‌های تکراری زیر پست‌های مختلف، استفاده از بات‌ها و خرید فالور اشاره کرد که اینستاگرام در ماه‌های گذشته با بروزرسانی الگوریتم خود از آن‌ها جلوگیری می‌کند. همین سیاست باعث شده تا در ماه‌های اخیر به یکباره شاهد کاهش تعداد لایک‌ها و کامنت‌هایی باشیم که زیر پست‌های تلگرام افراد مخصوصا پرطرفدار ثبت می‌شود.

همانطور که اشاره کردیم، ورو یک شبکه‌ی اجتماعی مبتنی بر اپلیکیشن است. ورو (Vero) در حقیقت یک واژه‌ی ایتالیایی به معنی حقیقت است. این اپلیکیشن ظاهری شبیه به اینستاگرام دارد و می‌توان انواع ویدیو و تصاویر را در آن به اشتراک گذاشت؛ همین موضوع باعث شده تا ورو مورد توجه دوستداران عکاسی، ویدیوگرافرها و اینفلوئنسرها قرار گیرد. همچنین باید به نمایش پست‌های به اشتراک گذاشته شده براساس یک الگوی مبتنی بر زمان اشاره کرد.
علاوه بر امکان اشتراک‌گذاری ویدیو و تصاویر، وِرو این قابلیت را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد تا در مورد موضوعاتی نظیر انواع موسیقی، فیلم و کتاب‌های که کاربران به آن علاقه داشته یا اصلا خوششان نمی‌آید، اظهار نظر کنند. ورو با وجود اینکه نزدیک به سه سال پیش متولد شده، اما اخیرا مورد توجه قرار گرفته است. اولین گروهی که از این اپلیکیشن استقبال کرده‌اند، طرفداران کتاب‌های کامیک بودند. پس از آنکه ورو توسط این گروه سرزبان‌ها افتاد، رفته رفته محبوبیت آن افزایش پیدا کرد، بطوریکه تعداد کاربران این اپلیکیشن از ۲۰۰ هزار نفر  در ابتدای کار، در چند هفته‌ی اخیر به بیش از سه میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.
محبوبیت ورو به اندازه‌ای افزایش پیدا کرده که در هفته‌های اخیر سرویس دهی این اپلیکیشن به دلیل افزایش ترافیک بعضا با مشکل روبرو شده و حتی از دسترس نیز خارج شده است.

ورو چگونه کار می‌کند؟
ورو مبتنی بر iOS اپل و اندروید بوده و سرویس آن به رایگان در اختیار کاربرانش قرار می‌گیرد. البته پیش از این اعلام شده بود که ورو برای یک میلیون کاربر ابتدایی رایگان خواهد بود و ورو در نظر دارد تا روش اشتراک ماهیانه را معرفی کند؛ حال آنکه پس از عبور سریع از یک میلیون کاربر ابتدایی، ورو اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی دسترسی ابدی رایگان را برای کاربرانش در نظر گرفته است.
ورو اعلام کرده که در این سرویس خبری از نمایش تبلیغات نبوده و حتی از داده‌کاوی نیز استفاده نخواهد شد. استفاده نکردن از داده‌کاوی برای تحلیل دیتای ذخیره شده به این معنی است که ورو از اطلاعاتی نظیر علایق کاربران و عادت‌های آن‌ها برای درآمدزایی استفاده نخواهد کرد. البته هنوز مشخص نیست که آیا این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت یا خیر. فیسبوک نیز در ابتدای کار خود تبلیغاتی نمایش نداده و داده‌های کاربران را مورد تحلیل و بررسی قرار نمی‌داد، حال آنکه این کمپانی امروزه یکی از بزرگ‌ترین سرویس‌های تبلیغاتی فعال در اینترنت است. فیسبوک پس از تصاحب اینستاگرام در سال ۲۰۱۲ نیز، الگوی تبلیغاتی خود را وارد اینستاگرام کرد.
هرچند در ظاهر اینستاگرام و ورو دارای ساختار مشابهی هستند، اما در باطن تفاوت‌هایی بین این دو سرویس وجود دارد که کاربران را بیش از پیش به سوی ورو سوق می‌دهد. برای مثال می‌توان به امنیت و حریم خصوصی در اینستاگرام اشاره کرد که وضعیتی کلی دارد. تنظیمات اینستاگرام به گونه‌ای است که تنها می‌توان کل صفحه را برای نمایش عمومی یا فقط دوستان تنظیم کرد، حال آنکه در ورو می‌توان این تنظیمات را برای همه، آشنایان، دوستان و دوستان نزدیک به ازای هر پست تنظیم کرد.
یکی دیگر از تفاوت‌های که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم، نمایش پست‌ها براساس الگوی زمانی اشتراک‌گذاری است. نمایش براساس الگوی زمانی اشتراک‌گذاری به این معنی است که کاربران پست‌های منتشر شده توسط دیگران را براساس الگوی زمانی انتشار می‌بیند، حال آنکه در مورد اینستاگرام چنین نیست و این شبکه‌ی اجتماعی از سال ۲۰۱۶ و با بکارگرفتن الگوریتمی مخصوص پست‌ها را براساس علایق کاربران نمایش می‌دهد.

چه کسی از ورو (Vero) حمایت می‌کند؟
هرچند مارک زاکربرگ پس از راه‌انداختن فیسبوک به یک میلیونر بدل شد؛ اما موسس و حامی اصلی ورو یک میلیاردر است. آیمن حریری، یکی از فرزندان رفیق حریری است. آیمن حریری دومین فرزند رفیق حریری است. وی تحصیلات خود را در رشته‌ی علوم کامپیوتر دانشگاه جورج‌تاون به پایان رسانده است. برادر آیمن حریری، سعد حریری است که هم‌اکنون به عنوان نخست‌وزیر لبنان انجام وظیفه می‌کند. آیمن حریری پس از فراغت از تحصیل به عربستان سعودی رفته و به عنوان مدیرعامل کمپانی Suadi Oger که یک شرکت عمرانی متعلق به خانواده‌ی حریری بود، انجام وظیفه کرد. این کمپانی در سال ۲۰۱۷ میلادی به دلیل مشکلات مدیریتی و فساد در رده‌ی بالا تعطیل شد. آخرین برآوردهای صورت گرفته توسط فوربس نشان از این دارد که میزان ثروت آیمن حریری نزدیک به ۱.۳۳ میلیارد دلار است.

البته براساس اطلاعاتی که ورو ارائه کرده، آیمن حریری از سال ۲۰۱۳ میلادی از این کمپانی خارج شده و پست مدیریت یا اجرایی بر عهده نگرفته و حتی در تعاملات مالی این کمپانی نیز دخالتی نداشته است. حریری هدف خود از راه‌اندازی سرویس ورو را نه رقابت با اینستاگرام، بلکه ارائه‌ی سرویس معتبر و کارآمدتری خوانده است. آیمن حریری در خصوص عملکرد و هدف ورو چنین اظهار نظر کرده است: چون ورو هیچ تبلیغاتی به کاربرانش نمایش نمی‌دهد، از این‌رو هدف آن نگه‌داشتن هر چه بیشتر مخاطبان و کاربران در این سرویس نیست. مهم‌تر از همه احساسی است که کاربران در هنگام استفاده از آن دارند و همچنین رسیدن به این نتیجه است که آیا این محصول کارآمد است یا خیر.
پس از افزایش محبوبیت این سرویس، توجه رسانه‌ها بصورت ناخوآگاه به سوی ورو جلب شده و از این‌رو گزارش‌های متعددی از پس زمینه‌ی این شبکه‌ی اجتماعی نوظهور منتشر شده است. تایم در مقاله‌ای به این نکته اشاره کرده که اغلب توسعه‌دهندگان ورو تابعیتی روسی دارند. با توجه به اعمال نفوذ روس‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی در سیاست‌گذاری سایر کشور‌ها و مخصوصا آمریکا که بارزترین آن انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته‌ی این کشور بود، بسیاری به حضور روس‌ها در بدنه‌ی یک کمپانی فعال در حوزه‌ی فناوری حساس هستند. البته آیمن حریری در واکنش به این موضوع اعلام کرده که ملیت توسعه‌دهندگان و کارکنان ورو نباید منجر به نگرانی کاربران شود.

آیا ورو می‌تواند به موفقیت برسد؟
سرویس‌ها و شبکه‌های اجتماعی جدید نظیر Peach یا Ello با سرعت زیادی میان کاربران محبوب می‌شوند؛ چراکه سرویس‌های کنونی کاربران را اشباع کرده و آن‌ها به دنبال استفاده از سرویس‌ها و شبکه‌های اجتماعی جدیدی هستند که قابلیت‌های جدیدی را در اختیارشان قرار دهد. اما معمولا موفقیت و محبوبیت این سرویس‌ها مقطعی است؛ چراکه پس از مهاجرت بخشی از کاربران، آن‌ها به این نتیجه می‌رسند که دوستانشان در سایر شبکه‌های اجتماعی هنوز به شبکه‌ی جدید نیامده و از این‌رو دوباره به سرویس‌های پیشین باز می‌گردند.
ویلیام‌سون به عنوان تحلیل‌گر eMarketer به این نکته اشاره کرده که این روزها تبدیل شدن یک سرویس به گزینه‌ای که کاربران برای چند هفته‌ی متوالی از آن استفاده کنند، بسیار سخت است.
البته در این باید به اسنپ‌چت اشاره کرد. اسنپ‌چت در سال ۲۰۱۰ همزمان با اینستاگرام تاسیس شده، اما برخلاف اینستاگرام که به زیر پرچم فیسبوک رفته، این کمپانی همچنان استقلال خود را حفظ کرده و به عنوان یک کمپانی مستقل به کاربرانش سرویس می‌دهد و همچنان از سوی کاربران جوان مورد استقبال قرار می‌گیرد، حال آنکه با چالش‌های مختلفی نیز روبرو است.

از دست کاربران مشکلی است که این روزها سرویس‌های مختلفی نظیر فیسبوک نیز با آن روبرو هستند. برای مثال eMarketer در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که در سال جاری میلادی بیش از ۲ میلیون نفر از کاربران زیر ۲۵ سال فیسبوک این شبکه‌ی اجتماعی را ترک کرده‌اند، حال آنکه این ترک کردن به معنای مهاجرت به ورو نیست و احتمال این دو میلیون نفر به  اینستاگرام یا اسنپ‌چت رو آورده‌اند.