شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
با مقایسه چیلر ایرواشر

مقایسه چیلر با ایرواشر
#1
برای مقایسه چیلر با ایرواشر، اجازه دهید تا ابتدا کمی در مورد این دو دستگاه به طور جداگانه، کارکرد، مزایا و عیوب هریک توضیحاتی ارائه دهیم. بعد از تشریح این دو دستگاه به صورت جداگانه، می توانید از نوع کارکرد متفاوت و مزایای هر کدام از آنها مطلع شوید.
چیلر چیست؟
چیلر دستگاهی است که به واسطه جریان مایع، دما را کنترل می کند. چیلر غیر از خنک کاری دستگاه های صنعتی و تجهیزات آزمایشگاهی برای تهویه هوا در ساختمان ها هم مورد استفاده است. این دستگاه به این علت [b]دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[/b]
 خوانده می شود که به طور عمده برای خنک سازی از آن استفاده می شود.
نوع مکانیزم کاری چیلر
چیلر براساس یک مکانیزم تراکم بخار یا جذب بخار عمل می کند. چیلر ها یک جریان مداوم خنک کننده را به بخش سرد یک سیستم وارد می کنند، این جریان خنک کننده در دمای مطلوب ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتی گراد) قرار دارد. بعد از این، جریان خنک کننده در پروسه پمپاژ می شود و دما را از محدوده یک کارخانه (مثلا قسمت ماشین آلات) اخذ می کند. دمای جذب شده به قسمت بازگشت سیستم فرآیند برگردانده می شود.
به طور عمده چیلر از یک سیستم سردسازی مکانیکی تراکم بخار استفاده می کند، سیستمی که به واسطه دستگاهی به نام اواپراتور به سیستم آب دستگاه متصل می شود. خنک کننده در اواپراتور، کمپرسور، کندانسور و شیر انبساط جریان می یابد. یک فرآیند ترمودینامیکی در هرکدام از تجهیزات مورد اشاره واقع می شود.
[تصویر:  air-washer-vs-chiller.jpg]
اواپراتور به عنوان یک مبدل دمایی عمل می کند. به موازات انتقال دما، مایع خنک تبخیر می شود و از یک مایع با فشار پایین، به بخار تغییر ماهیت می دهد. بعد،ماده خنک به کمپرسور ارسال می شود. کمپرسور چندین کارکرد دارد. ابتدا ماده خنک کننده را از اواپراتور تخلیه می کند و این اطمینان را حاصل می کند که فشار در اواپراتور در سطحی پایین باقی می ماند تا دما در نسبتی صحیح در آن اخذ شود.
دوم اینکه فشار ماده سردساز خروجی را افزایش می دهد تا به این ترتیب دمای آن آنقدر بالا باشد که در موقع رسیدن به کندانسور بتواند آن دما را دفع کند و ماده خنک کننده در کندانسور به حالت مایع باز گردد. با تغییر ماهیت ماده سردساز از بخار به مایع، دمای در آن هم به واسطه مدیوم خنک ساز (هوا خنک یا آب خنک) دفع می شود.
ایرواشر چیست؟
[b]دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[/b]
 یک دستگاه دو کاره است. ایرواشرها ضمن حذف آلاینده ها از هوا، میزانی از رطوبت راهم به آن می افزایند. به این ترتیب که هوای خشک و آلوده به داخل دستگاه مکیده می شود، از صفحه هایی آبی عبور داده می شود، عبور هوای اخذ شده از میان آب نه تنها رطوبت را به هوا اضافه می کند بلکه ذرات و برخی ناخالصی ها را نیز از آن حذف می کند. به این ترتیب هوایی که چون هوای زمان باران، پاک و مرطوب است از دستگاه به محیط فرستاده می شود.
در شرایط آب و هوایی خشک، ایرواشر به واسطه تصفیه و مرطوب سازی، یک هوای سالم را تامین می کند. ایرواشر می تواند به کاهش التهابات گلو کمک کند و با اضافه کردن رطوبت کافی به هوای خشک مشکلات مربوط به مجراهای بینی و سینوس ها و دیگر مشکلات ناشی از هوای به شدت خشک را مرتفع سازد.
همچنین ایرواشر می تواند گرده های گل و گیاهان را از هوا حذف کند و به این ترتیب افرادی که گرفتار آلرژی های فصلی هستند را از این گرفتاری خلاصی ببخشد. ایرواشر تا حد زیادی بوهای نامطبوع را هم از هوا حذف می کند. در مجموع ایرواشر یکی از سالم ترین دستگاه های تهویه هوا به حساب می آید.
[تصویر:  chiller-and-air-washer-difference.jpg]
همان طور که گفتیم مکانیزم کاری ایرواشر به گونه ای است که درصدی رطوبت را به هوا اضافه می کند. به همین دلیل این دستگاه مناسب مناطق مرطوب، مثل مناطق شمال کشور نمی باشد.
مکانیزم کاری ایرواشر
خیلی ساده ایرواشر هوای محیط را به واسطه فن به داخل خود مکش می کند و آن را پیرامون صفحه هایی که از آب پر شده می گرداند. هوای خشک جذب شده به این ترتیب مرطوب می شود و ذرات و آلاینده های آن اخذ می شود. این ذرات به صفحه ها چسبیده و به واسطه چرخش آب از آن دفع می شوند و در نهایت هوای پاک و مرطوب به محیط دمیده می شود.
مقایسه چیلر با ایرواشر
به طور کلی در میان دستگاه های تهویه هوا، ایرواشر سالم ترین هوا را حاصل می کند، قیمت ایرواشر هم در مقایسه با چیلر پایین تر است چرا که در این دستگاه خبری از کمپرسور یا دیگر تجهیزات پیچیده نیست. میزان مصرف انرژی ایرواشر هم در مقایسه با چیلر کمتر است و این امر هم دوباره به تجهیزات و اجزای ساده این دستگاه مربوط می باشد. تنها عیب ایرواشر ان است که امکان تنظیم رطوبت در آن چندان فراهم نیست.
چیلرها به طور کلی دستگاه هایی با میزان راندمان بالا و مناسب برای محیط های کاری شلوغ و پرآمد و شد هستند. استفاده از چیلر مرکزی با استفاده از چندین [b]دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[/b]
 در ساختمان های بزرگ به خاطر سطح کارآیی مطلوب بسیار متداول است. اما مصرف انرژی بالا به ویژه در چیلر های نوع تراکمی، یکی از عیوب چیلرها محسوب می شود.
به طور کلی اگر بخواهیم این دو دستگاه را با هم مقایسه کنیم باید بگوئیم که هوای ایجاد شده توسط ایرواشر به مراتب پاک تر و سالم تر است. اما مسئله ای که در مورد ایرواشرها مطرح سطح خنک کاری آن هاست که برای ساختمان های بزرگ با فضاهای منفک پرشمار مناسب نیست.
در واقع ایرواشر قدرت خنک کاری فضاهای بزرگ را ندارد. غیر از این، مسئله رطوبت زایی ایرواشر هم می تواند به عنوان یک گزینه نامطلوب، بویژه برای مناطق بامیزان رطوبت بالا مد نظر قرار بگیرد.
اگر فضای کوچکی مد نظر باشد و محل نصب ایرواشر هم در مناطق مرطوب نباشد، بهترین گزینه ایرواشر است اما اگر با فضای کاری وسیعی سروکار داشته باشیم، مثلا کارخانه ها یا واحدهای مسکونی پرشمار، قطعا صرفا چیلر می تواند نیاز شما را پاسخ دهد.
پاسخ
#2
دستگاه ایرواشر کویل های در درون خود دارد که ای کویل ها به صورت مارپیچی هستند.

منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مقایسه گوشی شیائومی با سامسونگ mr.mousa 1 707 ۰۱/۱۰/۱۹، ۱۱:۰۲ صبح
آخرین ارسال: azade1368
  توجیه اقتصادی کلایمر در مقایسه با داربست ava96 3 945 ۰۱/۳/۱۲، ۱۲:۴۴ عصر
آخرین ارسال: aliali663
  عملکرد چیلر تراکمی elaherajebi 0 317 ۰۱/۲/۱۱، ۰۵:۲۷ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  استفاده از تهویه مطبوع چیلر elaherajebi 0 317 ۰۱/۲/۴، ۰۲:۱۹ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  چیلر جذبی بهتر است یا چیلر تراکمی ؟ elaherajebi 0 387 ۰۱/۱/۷، ۰۸:۴۸ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  مینی چیلر خانگی چیست و چه تفاوتی با چیلر دارند؟ elaherajebi 0 406 ۰۰/۱۲/۲۹، ۰۶:۰۸ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  چیلر تراکمی چیست و چه اجزایی دارد؟ elaherajebi 0 411 ۰۰/۱۲/۳، ۰۳:۴۲ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  مکان های مناسب برای استفاده از چیلر کدامند؟ elaherajebi 0 398 ۰۰/۱۱/۳۰، ۰۷:۰۱ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  راهنمای خرید چیلر shida 1 563 ۰۰/۱۱/۲۴، ۰۵:۳۱ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi
  ایرواشر در مکان‌های مختلف چه عملکردی دارد؟ elaherajebi 0 450 ۰۰/۱۱/۳، ۰۱:۳۶ عصر
آخرین ارسال: elaherajebi

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان