شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 12 رأی - میانگین امتیازات: 2.83
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
در سردخانه كلم گل نگه‏داري

نگه‏داري كلم گل در سردخانه
#1
نگه‏داري كلم گل در سردخانه
منظور از نگاه‏داري سبزيجات در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آن ست كه فرآورده به شكل تازه و با كيفيتي مطلوب و به مصرف كننده تحويل گردد .
در مورد سبزي‏هاي به طور كلي چون پس از چيدن از مزرعه كيفيت آنها بر حسب نحوه نگاه‏داري ترجيحأ كاهش پيدا مي‏ كند و در عين حال چيدن فرآورده‏اي كه داراي شرايط مناسب براي نگهداري و مصرف نباشد موجب ضرر خواهد شد لازم است نكات اصلي رعايت شود كه در مورد انتخاب كلم گل براي نگاه‏داري اين نكات عبارتند از از ممتاز بودن فرآورده و ميزان رسيده بودن مورد نظر .
سبزي‏ها نيز مانند ميوه‏ها پس از برداشت تا زماني كه پخته نشده يا به كلي فاسد نشده‏اند موجودات زنده هستند كه تنفس مي ‏نمايند و احتياج به شرايط ويژه‏اي براي زندگي دارند و كلم گل نيز از اين قاعده مستثني نيست .
شرايطي كه در زير براي نگاه‏داري كلم گل گفته شده است دستورات كلي مي‏باشد كه در مناطق مختلف با توجه به فصل چيدن و محل پرورش با تغييراتي مورد عمل قرار مي ‏گيرد .
كلم گل پس از چيدن در هر منطقه بايد بازرسي دقيق شده و درجه‏بندي گردد تا نگهداري آن در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آسان‏تر باشد .
1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوين اين استاندارد ارائه روشي براي نگهداري كلم گل مي‏باشد اين استاندارد در مورد رقم Botrytis linnaeus از خانواده 01eraceal Brassica قابل اجراء مي ‏باشد.
در اين استاندارد شرايط چيدن , انبار نمودن , كيفيت فرآورده‏اي كه نگاه‏داري مي‏شود تحويل به انبار , بسته‏بندي , درجه حرارت رطوبت نسبي و دستورات پس از نگاه‏داري و قبل از عرضه به بازار شرح داده شده است .
2 ـ شرايط چيدن و انبار نمودن
2 ـ 1 ـ چيدن :
كلم گل مورد نظر براي نگهداري بايد قبل از اين‏كه اكثر دانه‏هاي سفيد آن رسيده باشد . چيده شود . بهتر است كه چيدن در صبح انجام گيرد .
تاريخ چيدن با ميزان رسيده بودن دانه‏هاي سفيد كليم گل ارتباط دارد . دانه‏هائي كه زرد شده باشند يا به صورت پراكنده و متلاشي شده درآمده‏اند براي نگهداري مناسب نيستند .
2 ـ 2 ـ كيفيت كلم گلي كه بايد نگهداري شود :
دانه‏هاي سفيد كلم گل بايد تازه بوده و به ويژه مرده نباشند . سالم و عاري بودن از اثرات آفات اهميت زيادي دارد .
در ميان توده كلم گل نبايد گل‏هاي شكسته وجود داشته باشد . كلم گل‏هايي كه داراي هرگونه لكه و تغيير رنگ باشد قابل نگهداري نيستند . بر روي كلم گل با برگ‏هاي همراه آن نبايد قطرات آب وجود داشته باشد .
3 ـ كارهاي مختلف براي نگهداري
3 ـ 1 ـ كلم گل كه در نظر است نگهداري شود نبايد شسته شود .
3 ـ 2 ـ بايد تعداد كمي از برگ‏هاي سبز را نگاه‏داري كرد .
3 ـ 3 ـ ساقه كوتاه چيده شود .
4 ـ تحويل به انبار
كلم گل بايد در كوتاه‏ترين مدت به دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
انتقال يابد در حرارت 15 درجه سانتي‏گراد در كمتر از 48 ساعت دانه ‏هاي سفيد زرد مي‏ شوند و ديگر قابل نگهداري نيستند .
چنانچه فاصله بين مزرعه و سردخانه زياد باشد كلم گل بايد با وسايل نقليه سردخانه ‏دار حمل و نقل گردند .
5 ـ بسته‏ بندي
كلم گل را بايد در كيسه هاي پلاستيكي مشبك در جعبه يا كارتن‏هاي مشبك بسته‏ بندي گردد .
اين بسته‏بندي مانع كم شدن سريع رطوبت گردد . در عين حال بايد توجه داشت كه كلم گل با جمع شدن 8 درصد گاز كربنيك CO2 كه از تنفس آن حاصل مي‏شود قابليت فساد پيدا مي‏كند . بنابراين مشبك بودن كيسه‏ها و جعبه‏ها و سرد نمودن فوري فرآورده براي جلوگيري از اين كار ضرورت دارد .
كلم گل‏ها بايد حداكثر در يك يا دو رديف چيده شوند .
اگر در دو رديف چيده مي‏شوند رديف بالا بايد طوري چيده شود كه به رديف پايين صدمه وارد نياورد .
چنانچه كلم گل برگ محافظ نداشته باشد بايد فقط در يك رديف چيده شود گل كلم بايد طوري چيده شود كه قسمت خوراكي آن به طرف بالا باشد .
6 ـ درجه حرارت
درجه حرارت بايد نگهداري كلم گل بين صفر و 2 درجه سانتي گراد مي‏باشد . يكنواخت بودن درجه حرارت و نگهداري اهميت فوق العاده‏اي دارد . درجات زير صفر به كلم گل آسيب وارد ساخته و آن را سرمازده مي‏ نمايند .
7 ـ رطوبت نسبي
رطوبت نسبي براي نگهداري كلم گل 90 درصد مي‏باشد رطوبت كمتر باعث پژمرده شدن فرآورده شده و عمر نگهداري آن را كوتاه مي‏ نمايد .
8 ـ مدت نگهداري
با رعايت شرايط بالا كلم گل را مي‏توان 3 تا 4 هفته (برحسب نوع و شرايط نگهداري) در سردخانه نگهداري نمود .
9 ـ دستورات پس از نگهداري و قبل از عرضه به بازار
پس از نگهداري و قبل از عرضه به بازار برگ‏هاي پژمرده اطراف كلم گل بايد جدا شود و انتهاي ساقه كه زرد شده است كوتاه گردد .
از تجمع قطرات آب بر روي فرآورده با گرم نمودن تدريجي بايد جلوگيري كرد .
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  هزینه ی ساخت سردخانه eh3an2010 0 742 ۹۷/۸/۲۸، ۱۰:۳۵ صبح
آخرین ارسال: eh3an2010

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان