شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
تا چند سال بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن پزشکی و سلامت (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=164)
+--- انجمن: پزشکی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=166)
+--- موضوع: تا چند سال بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟ (/showthread.php?tid=9737)



تا چند سال بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟ - نیاز غنی - ۰۱/۳/۱

همان‌طور که می‌دانیم ازدست‌دادن دندان فارغ از تأثیر آن بر زیبایی قابلیت ایجاد چالش‌های دیگری در زندگی روزمره شخص را نیز دارد. همه این مسائل دست‌به‌دست یکدیگر داده که پس از این اتفاق اکثر افراد به فکر جبران آن افتاده و سعی کنند در سریع‌ترین حالت ممکن این مشکل را برطرف کنند.
ولی باید گفت که دلایل مختلفی می‌تواند شرایط را به‌گونه‌ای رقم بزند که این موضوع به تأخیر افتاده و در نتیجه زمان زیادی برای برطرف‌کردن این مشکل نسبت به زمانی که به وجود آمده است گذشته باشد.
وقتی درباره جبران از دست دادن دندان صحبت می‌کنیم یکی از گزینه‌هایی که قطع به‌یقین مطرح می‌شود و به ذهن افراد می‌رسد، “ایمپلنت” است. اینجا سؤال اساسی این است که چه زمانی بهترین بازه برای ایمپلنت است؟
به‌طورکلی مبحث زمان به چه میزانی در استفاده از ایمپلنت تأثیرگذار است؟ دیگر سؤالی که برای تعداد زیادی از افراد به وجود می‌آید این است که تا چند سال بعد از کشیدن دندان می‌توان ایمپلنت کرد؟

ایمپلنت چیست؟
از دست‌دادن دندان می‌تواند جویدن شما را با مشکل مواجه کرده و روی شکل ظاهری صورت تأثیر بگذارد. همچنین این مشکل می‌تواند بر اعتمادبه‌نفس افراد نسبت به لبخندشان تأثیر منفی گذاشته و پدیده زیبای لبخند را برای آن‌ها تلخ کند.
در این مواقع اگر تصمیم شما بر این باشد که دندان ازدست‌داده را جایگزین کنید، ممکن است دندان‌پزشک شما، دندان ساختگی را به شما پیشنهاد دهد که با یک ایمپلنت دندانی به استخوان فک و یا کنار آن متصل می‌شود.
ایمپلنت دندانی یک ریشه برای دندان ساختگی است که در طی یک جراحی در استخوان فک شما قرار می‌گیرد. این روند به طور معمول ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد. در این مدت استخوان اطراف ایمپلنت رشد کرده و ایمپلنت را احاطه کرده و آن را ایمن می‌کند. در بعضی مواقع ممکن است این فرایند به‌خوبی انجام نشود و پیچ ایمپلنت شل باشد،دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 را بخوانید و برای درمان سریع و اورژانسی اقدام کنید.

پس از اطمینان از اینکه این روند به‌خوبی پیش رفته و ایمن بودن ایمپلنت، دندان ساختگی که برای شما آماده شده است به‌وسیله یک واسطه به ایمپلنت متصل شده و فضای خالی به وجود آمده را به طور کامل پر می‌کند.
یکی از مسائلی که می‌تواند در این روند بسیار تأثیرگذار باشد وضعیت استخوان‌های فک شماست. میزان استحکام استخوان فک شما و شرایط آن می‌تواند باعث ایجاد یک سری از چالش‌ها در مسیر دریافت ایمپلنت شما شود.
اصولاً روند نصب دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 به دو صورت انجام می‌پذیرد که دندان‌پزشک شما پس از معاینه و بررسی دقیق وضعیت محل موردنظر و چگونگی وضعیت استخوان فک برای اینکه چه روشی بهترین انتخاب نسبت به شرایط شما برای نصب ایمپلنت است تصمیم می‌گیرد.


کاشت ایمپلنت درون استخوان  (Endosteal)
می‌توان گفت که این روش شایع‌ترین روش ایمپلنت دندانی است. این مدل ایمپلنت که شبیه پیچ‌های کوچک است اصولاً از موادی تهیه می‌شود که کاملاً برای بدن ایمن بوده و باعث بروز مشکلی نمی‌شود. یکی از رایج‌ترین متریال‌هایی که می‌توانیم از آن نام ببریم تیتانیوم است.
این نوع ایمپلنت را جراح به‌صورت عمیق درون استخوان فک قرار می‌دهد تا کارکردی شبیه به ریشه دندان داشته باشد. باید گفت که یک ایمپلنت می‌تواند اصطلاحاً به‌عنوان یک لنگر برای یک و یا چند دندان استفاده شود.
کاشت ایمپلنتروی استخوان  (Subperiosteal)
این مدل از ایمپلنت زمانی مورداستفاده قرار می‌گیرد که میزان کافی استخوان فک سالم برای پشتیبانی ایمپلنت درون استخوانی وجود نداشته باشد. این نوع از ایمپلنت به‌جای درون استخوان در واقع در زیر لثه قرار گرفته ولی در استخوان فک حفر نمی‌شود. این ایمپلنت بالا و یا روی استخوان قرار گرفته و درون آن نمی‌رود.
قبل از پاسخ‌دادن به سؤال اصلی مربوط به بازه زمانی و میزان نقش آن بر روی دریافت ایمپلنت، لازم است که مروری بر روند نصب آن و دریافت دندان جایگزین و همچنین بازه زمانی که این روند طول می‌کشد داشته باشیم.

بازه زمانی دریافت ایمپلنت

حالا که با ایمپلنت بیشتر آشنا شدیم و روند دریافت آن را مرور کردیم زمان آن است که جواب این سؤال را بدهیم که:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

برای جواب به این سؤال باید بگوییم که عوامل متعددی می‌تواند بر روی موفقیت‌آمیز بودن روند دریافت ایمپلنت تأثیرگذار باشد و ممکن است در این روند با چالش‌هایی روبه‌رو شویم. باید گفت که به‌طورکلی نرخ موفقیت دریافت و نصب ایمپلنت بالا بوده و درصد کمی از آن‌ها ممکن است با چالش روبه‌رو شوند.
طبق آمار فقط بین پنج تا ده درصد این روند، می‌تواند ناموفق باشد. همان‌طور که اشاره کردیم یکی از عواملی که به‌صورت میانی بر روی موفقیت‌آمیز بودن ایمپلنت تأثیر می‌گذارد وضعیت استخوانی فرد موردنظر است.
این مسئله اهمیت بسیاری دارد که شما تا چه مدت زمانی قادر به دریافت ایمپلنت هستید و آیا وضعیت استخوان فک شما به صورتی است که روند نصب ایمپلنت موفقیت‌آمیز باشد و یا خیر. به‌طورکلی اگر شرایط شما مناسب باشد جراح هم‌زمان با کشیدن دندان ایمپلنت را نیز جای‌گذاری می‌کند.
در غیر این صورت اصولاً پس از گذشت دو تا سه ماه از کشیدن دندان معمولاً بهترین زمان برای دریافت ایمپلنت است. پس در واقع می‌توانیم بگوییم با اینکه برای دریافت ایمپلنت یک بازه زمانی طلایی وجود دارد ولی با گذر از این زمان این امر برای شما غیرممکن نشده و شما می‌توانید بسته به داشتن شرایط مناسب اقدام به دریافت ایمپلنت دندانی کنید.
پس در نظر داشته باشید که اگر استخوان فک شما شرایط مناسب داشته باشد مهم نیست چند سال از زمانی که شما دندان خودتان را ازدست‌داده‌اید گذشته باشد و شما می‌توانید با مراجعه به متخصصین مجرب و انجام مراحل پیش‌نیاز از موفقیت‌آمیز بودن این روند اطمینان حاصل کنید.
لازم به ذکر است که این موفقیت صرفاً به این عامل بستگی نداشته و عوامل دیگری نیز همچون وضعیت سلامت لثه، سلامت کلی فرد، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و… می‌تواند بر روی آن تأثیرگذار باشد. 

پیشنهاد میکنیم در کلینیک دندانپزشکی دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بهترین تجربه کاشت ایمپلنت دندان و دیگر خدمات زیبایی و ترمیمی دندانپزشکی را داشته باشید. ممنون که تا انتها همراه ما بودید. برای شما سلامتی و خنده را آرزومندیم.