شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
خطوط حاملگی یا استریا چیست❓ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن پزشکی و سلامت (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=164)
+--- انجمن: پزشکی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=166)
+--- موضوع: خطوط حاملگی یا استریا چیست❓ (/showthread.php?tid=9624)



خطوط حاملگی یا استریا چیست❓ - tfoorooghi - ۰۱/۱/۲۳

[font="Arial", sans-serif]این خطوط در بعضی خانمها به وجود می آید و در بعضی نه. احتمالا تغییرات شدید هورمونی و رشد ناگهانی شکم می تواند مهمترین علل این عارضه در بارداری باشد[/font].
[font="Arial", sans-serif]پوست دارای فیبرهائی (الاستین) است که در مواقعی که حجم بدن افزایش میابد کش آمده و حجم زیاد شده را در خود جا میدهد. وقتی این فیبرها به عللی دچار عدم عملکرد درست شوند (کمبود اسیدهای آمینه ضروری در رژیمهای شدید غذائی، کمبود بعضی از املاح مثلمس، ولی در بیشتر مواقع ارث در آن نقش دارد) پوست قابلیت کش آمدن را ندارد و دچار پارگی میشود[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]بعضی از کرمها و ترکیبات و ویتامینها در جلوگیری آن نقش دارند و تا حدودی باعث بهتر شدن آن میشوند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]بهترین روش برای پیشگیری از این موضوع کنترل اضافه وزن و چاق شدن میباشد. یعنی اگر بمرور زمان افزایش وزن پیدا کنید دیگر این ترکها ایجاد نمیشود. راههای درمانی آن لیزر، میکرودرم ابرشن و مصرف کرمهائی چون تره تینوئین است[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]در برخی خانمها در دوران بارداری و بخصوص در اواخر آن خطوطی روی پوست شکم و گاهی در ناحیه رانها و بازوها ایجاد می شود که رنگ آن در افراد مختلف متفاوت است. اما معمولا در ابتدای بروز به رنگ صورتی یا قرمز روشن است و پس از زایمان و با گذشت زمان تدریجا به رنگ پوست نزدیک می شود اما همیشه حالت ترک خوردگی را خواهد داشت. ترک خوردگی پوست به این دلیل است که نه تنها لایه سطحی پوست، بلکه لایه های زیرین هم تحت تاثیر هورمونها و کشش قرار گرفته و شکاف هایی در لایه کلاژن به وجود می آید[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]در بیش از نیمی از خانمها استریای حاملگی در دوران بارداری پدید می آید. علت بوجود آمدن آن می تواند تغییرات شدید هورمونی و چاقی ناگهانی در دوران بارداری باشد. در خانمهایی که بارداری دو یا چند قلویی دارند یا به دلایلی دچار افزایش وزن ناگهانی شده اند و معمولا در اواخر بارداری بیشتر این خطوط دیده می شود. اگر چه بزرگ شدن شکم و کشیدگی پوست آن موجب خارش در این ناحیه می شود اما این تنها علت بوجود آمدن خطوط حاملگی نیست. گاهی این خطوط در قسمتهای دیگر بدن هم ظاهر می شوند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]متاسفانه تاثیر مثبت هیچ کرم یا پماد خاصی برای ایجاد نشدن این خطوط اثبات نشده است. با این حال نرم و چرب نگه داشتن پوست شکم با استفاده از روغنهای گیاهی (مانند روغن زیتون)، روغن بچه، دکسپانتنول یا کرمهایی که برخی شرکتهای دارویی به این منظور ارائه می کنند، می تواند خارش را کاهش داده و حداقل برای شما این اطمینان خاطر را ایجاد کنند که هر کاری از دستتان بر می آمده برای خودتان انجام داده اید[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]آیا راهی وجود دارد که بتوان از به وجود آمدن خطوط شکمی (استریا) در حاملگی پیشگیری کرد[/font][font="Segoe UI Emoji", sans-serif]❓[/font]
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Arial", sans-serif]ترکهای پوستی در دوران بارداری (مانند آنچه در دوران بلوغ هم ایجاد می شود) بصورت شکافهایی در عمق پوست است. روغن ها و کرم هایی که در بازار وجود دارد چون نمی تواند به این لایه های عمقی نفوذ کند قادر به پیشگیری از این پدیده نیست. با این حال راهکارهایی برای کاهش شدت (نه پیشگیری) این استریاها وجود دارد[/font]:
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️[font="Arial", sans-serif]در رژیم غذاییتان مقادیر کافی از سبزیجات، میوه های تازه، غلات و خشکبار قرار دهید[/font].
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️ [font="Arial", sans-serif]زیاد آب بنوشید[/font].
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️ [font="Arial", sans-serif]سعی کنید اضافه وزنتان کم و بتدریج باشد[/font].
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️[font="Arial", sans-serif]ورزشهای ملایم بارداری را انجام دهید تا بتوانید روند اضافه شدن وزنتان را کنترل کنید[/font].
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️[font="Arial", sans-serif]مالیدن کرم مرطوب کننده بر روی پوست می تواند کمک کننده باشد اما لزوما پیشگیری نمی کند[/font].
[font="Segoe UI Symbol", sans-serif]❄[/font]️ [font="Arial", sans-serif]ماساژ روزانه پوست با هر نوع روغن گیاهی مانند روغن زیتون یا بادام هم مفید است. بعضی پزشکان مصرف ویتامین[/font] E [font="Arial", sans-serif]یا خوردن کپسول آن را نیز توصیه می کنند[/font].
[font="Arial", sans-serif] [/font]
[font="Segoe UI Emoji", sans-serif]?[/font][font="Arial", sans-serif]با[/font] [font="Arial", sans-serif]همه[/font] [font="Arial", sans-serif]ا[/font][font="Arial", sans-serif]ین اوصاف اینکه پوست شما چقدر ترک می خورد و اثر آن به چه شکلی باقی می ماند به نوع بدن شما بستگی زیاد دارد. اگر در دوران بلوغ برایتان موارد مشابهی ایجاد شده و یا اگر مادر یا خواهر شما در دوران بارداری دچار این عوارض شده باشند، به احتمال زیاد شما هم آن را تجربه خواهید کرد.[/font]




دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.