شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
نحوه ساخت هیتر تابشی یا بخاری تابشی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=17)
+--- موضوع: نحوه ساخت هیتر تابشی یا بخاری تابشی (/showthread.php?tid=9130)



نحوه ساخت هیتر تابشی یا بخاری تابشی - rezast - ۰۰/۸/۱۱

امروزه ساخت هیتر تابشی بسیار پر اهمیت است. به دلیل تکنولوژی های جدید استفاده شده در ساخت انواع هیتر تابشی یا بخاری تابشی، استفاده از آنها در فضاهای بسته و باز رواج یافته است.
گرمایش حاصل از تابش فرایندی است که ما هر روزه با آن مواجه هستیم. مثلا گرمایی که از خورشید می تابد نوع روشن این نوع گرمایش می باشد.
در ساخت بخاری تابشی، اصول گرمایش تابشی برای انتقال انرژی گرمایی از منبع برای گرم نمودن اجسام به کار می رود.
در دنیای امروز انواع گوناگون بخاری‌ یا هیتر تابشی ساخته می شود که همگی جایگزین سیستم‌های گرمایشی سنتی می باشند زیرا علاوه بر محیط‌های بسته می توانند در فضاهای باز نیز به کار روند.
طرز کار و اهمیت ساخت هیتر تابشی
دقیقا همانگونه که زمین با اشعه‌های خورشید گرم می شود، هیتر تابشی نیز گرمایش مشابهی را تولید می کند ( ساخت این نوع هیترهای تابشی هم به منظور گرم کردن افراد و هم برای ساختمان‌ها استفاده می شوند).
هیترهای تابشی یا بخاری های تابشی، انرژی مادون قرمز را در زمان جذب شدن به وسیله اجسام به انرژی گرمایی تبدیل نموده، ساطع می کند و سپس با گرمادهی به سطح شی موجب بالا رفتن دما در محیط می گردد.
از آنجایی که در روش فوق الذکر گرمایش به وسیله اجسام جامد حاصل می شود، این تکنولوژی قابلیت به کارگیری بخاری‌های تابشی را هم در داخل ساختمان‌ها و هم در فضاهای باز برای گرم کردن سکنه ساختمان و افراد حاضر در آن محیط فراهم می کند. علارغم سایر روش های گرم کردن، بخاری‌های تابشی (به غیر از مقداربسیار اندکی از انرژی که در فضا آزاد می گردد) دارای بازده بالایی هستند. لذا ساخت هیترهای تابشی با توجه به مصرف زیاد آن پر اهمیت است.
ساخت هیتر تابشی برای محیط های بسته
بر عکس روش های معمول از هیترهای تابشی همچون رادیاتورها، برای گرم کردن ساختمان با استفاده از حرارت تابشی ساختمان استفاده می شود. در قدیم انرژی گرمایی از شی گرمی مثل کف زمین یا دیوارها یا پنل‌ها به هوا انتقال داده می شد و محیط گرم می شد.
[تصویر:  build-a-radiant-heater.jpg]
امروزه با به روز رسانی این شیوه و با ساخت بخاری تابشی قادر خواهید بود همان مقدار گرمای تولید شده از روش های سابق را برای گرم کردن ساختمان خود و به وجود آوردن محیطی گرم و مطبوع استفاده کنید. از جمله امتیازهای ساخت هیتر تابشی می توان به این موضوع اشاره داشت که هیتر تابشی حین گرم کردن اتاق، گردش هوای داخل اتاق و جریان ذرات هوا را به حداقل مقدار ممکن تقلیل می دهد.
سیستم‌های هیتر تابشی به انواع زیر تقسیم می‌شوند:
  • سیستم‌های گرمایش از کف

  • سیستم‌های گرمایش از دیوار

  • پنل‌های گرمایش سقفی
روش گرمایش از کف و گرمایش از دیوار را به اصطلاح سیستم‌های کم حرارت هم می نامیم. از آنجایی که سطح گرمایشی این سیستم‌ها بسیار گسترده تر از سایر سیستم‌ها می باشد، برای ساخت هیتر تابشی برابر با دیگرسیستم‌ها به دمای بسیار کمتری نیاز داریم.
ساخت اینگونه هیتر تابشی گرمایی مطبوع با رطوبت مناسب در محیط های بسته مثل محیط اتاق تولید می کنند. بیشترین درجه‌ سطح گرمایشی، بر اساس نوع و اندازه اتاق، از ۲۹ تا ۳۵ درجه‌ سانتیگراد ( یا همان۸۴-۹۵ درجه‌ فارنهایت) متغیر می باشد. از پنل‌های گرمایش سقفی بیشتر در انبارها، تولیدی‌ها، و سالن‌های ورزشی و کارخانه ها استفاده می شود.
این نوع هیترها با مسافت چند متر از سقف آویزان می گردند و دمای سطح آن‌ها بسی بیشتر از دمای حاصل از سیستم‌های گرمایش از کف و دیوار می باشد.
ساخت بخاری تابشی برای استفاده در فضای باز
در رابطه با سیستم های انواع بخاری تابشی مناسب برای محیط‌ های روباز می توان بیان داشت که هوا مدام در این فضاها جریان دارد. به کارگیری سیستم‌های گرمایشی تابشی معمول در فضاهای باز در عمل امکان پذیر نمی باشد، و بر اساس قوانین فیزیکی، اثرشناوری هوای گرم را از دست می دهد.
هدف اصلی ساخت هیترهای تابشی فضای باز می باشد این است که اشیا یا افرادی را که از محدوده‌ مسیرشان در فضای باز رفت و آمد می کنند، گرم کنند. ساخت بخاری تابشی یا به صورت گازسوز بوده و یا در غیر این صورت گرمایش الکتریکی مادون قرمز را به کار می برند.

منبع:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.