شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
تأثیر عطرها بر فعالیت های روانی - فیزیولوژیکی انسان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: بازارچه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=18)
+--- موضوع: تأثیر عطرها بر فعالیت های روانی - فیزیولوژیکی انسان (/showthread.php?tid=9084)



تأثیر عطرها بر فعالیت های روانی - فیزیولوژیکی انسان - aranika.com - ۰۰/۷/۲۵

تأثیر عطرها و خوشبوکننده های اتاق بر فعالیت های روانی و روان انسان از مدت ها قبل شناخته شده است و اهمیت آن به تدریج در صنایع دارویی و آرایشی در حال افزایش است. یک عطر از مواد شیمیایی فرار با وزن مولکولی کمتر از 300 Da تشکیل شده است که انسان از طریق سیستم بویایی آن  را درک می کند. در انسانها، حدود 300 ژن گیرنده بویایی فعال برای تشخیص هزاران مولکول عطر مختلف از طریق خانواده ای بزرگ از گیرنده های بویایی با توالی پروتئین متنوع اختصاص داده شده است.

حس بویایی نقش مهمی در تأثیرات فیزیولوژیکی خلق و خو، استرس و ظرفیت کار دارد. مطالعات الکتروفیزیولوژیکی نشان داده است که عطرهای مختلف بر فعالیت های خود به خودی مغز و عملکردهای شناختی تأثیر می گذارد، که توسط الکتروانسفالوگراف (EEG) اندازه گیری می شود. EEG یک معیار زمانی مناسب برای پاسخ در سیستم عصبی مرکزی است و اطلاعاتی در مورد وضعیت فیزیولوژیکی مغز در سلامت و بیماری ارائه می دهد. طیف توان EEG به گروههای فرکانسی مختلفی مانند دلتا (0.5–4 Hz) ، تتا (4–8 Hz) ، آلفا (8–13 Hz) ، بتا (13–30 Hz) و گاما (30–50 Hz) طبقه بندی می شود.

[attachment=197]

هر نوار با ویژگی های مختلف حالات مغزی ارتباط دارد. EEG کمی از نرم افزار رایانه ای برای تهیه نقشه توپوگرافی فعالیت مغز در مناطق پیشانی، گیجگاهی، جداری و پس سری استفاده می کند. به خوبی شناخته شده است که کاهش فعالیت های آلفا و بتا و افزایش فعالیتهای دلتا و تتا با آسیب شناسی مغز و کاهش شناختی عمومی مرتبط است. در چند دهه گذشته، بسیاری از مطالعات علمی برای بررسی تأثیر استنشاق عطر بر عملکرد مغز انسان انجام شد. این مطالعات نقش مهمی در تحریک بویایی در تغییر شناخت، خلق و خو و رفتار اجتماعی نشان داده اند. هدف این مقاله بررسی ادبیات موجود در مورد تأثیر عطرها بر فعالیتهای روانی و فیزیولوژیکی انسانها با اشاره ویژه به تغییرات EEG است.


اجزای عطرها

رایحه ها عمدتاً ترکیبات آلی فرار با بوهای مشخص و معمولاً خوشایند هستند. هزاران سال است که از آنها برای ارائه مزایای مختلف، به ویژه برای رفاه جسمی و روانی انسان استفاده می شود. در دهه 1920، رنه-موریس گاتفوس، شیمیدان فرانسوی، واژه آروماتراپی را ابداع کرد و به طور خاص به استفاده از اسانس های معطر طبیعی برای درمان آسیب ها و بیماری ها اشاره کرد امروزه انواع محصولات مصرفی مانند شمع، عطر و سایر محصولات مراقبت شخصی، خوشبو کننده اتاق، مواد شوینده و غیره با مزایای رایحه درمانی به صورت تجاری در دسترس هستند.
خواص معطر این محصولات نقش عمده ای در عملکردهای روانی - فیزیولوژیکی انسان ها دارد مواد عطر از تماس با پوست گرفته تا استنشاق در معرض مصرف کنندگان قرار می گیرد. اجزای عطر برخی خواص مولکولی خاصی را به منظور ارائه خواص حسی دارند. دارای فشار بخار به اندازه کافی بالا، قطبیت پایین، قابلیت حل شدن در چربی و فعالیت سطحی است. مواد معطر از مخلوط های بسیار پیچیده تا مواد شیمیایی منفرد متفاوت است. مولکولهای عطر عمدتا به وزن مولکولی 200 تا 300 Da محدود می شوند اما در این محدوده، اساساً تعداد زیادی از اجزای معطر وجود دارد و ساختار مولکولی آنها بسیار متنوع است. مواد عطر طبیعی عمدتا از گیاهان، رزین ها، ترشحات حیوانات و متابولیت های آنها به دست می آید.

[/url]

نقل قول: [url=https://aranika.com/blog/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B9%D8%B7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86]راهنمای خرید عطر برای آقایان



فرآیند بویایی

بویایی یک حس ماقبل تاریخ برای انسان و حیوانات است. این ماده به مهره داران و سایر موجودات دارای سیستم بویایی اجازه می دهد تا غذا، جفت، شکارچیان را شناسایی کنند و هم لذت حسی و هم هشدارهای خطر مانند غذای فاسد شده یا خطرات شیمیایی را فراهم می کند. در انسان و حیوانات، این یکی از مهمترین وسایل ارتباط محیط با ما است. مطالعات قبلی بیان می کردند که حتی مقدار کمی از ترکیبات معطر که از طریق تنفس گرفته می شوند، با فعال کردن حافظه بویایی، اثر فیزیکی غیرمستقیم را ایجاد می کنند. علاوه بر این، عطر و بویایی در جهت رفتار انسان بسیار مهم است.


[attachment=199]

فرایند بویایی زمانی شروع می شود که عطرهای جو وارد بینی شده و به مژک سلول های گیرنده متصل می شوند. به طور کلی، تحریک عطر سلول های گیرنده بویایی در بینی شامل تعامل مولکول های عطر با پروتئین های گیرنده بویایی است. در مطالعات قبلی گزارش شده بود که انسانها حدود 350 ژن گیرنده بوی فعال و حدود 560 pseudogenes گیرنده بو دارند. رویدادهای بویایی تحت دو مکانیسم انتقال مختلف همراه با پروتئین G قرار می گیرند. یکی آدنیل سیکلاز را برای تولید چرخه ای آدنوزین مونوفسفات فعال می کند ، دیگری فسفولیپاز C را برای تولید اینوزیتول تری فسفات فعال می کند. سپس آنها مجاری ورود یون های کلسیم، سدیم و کلر به سلول را باز می کنند که منجر به دپلاریزاسیون غشاء و پتانسیل عمل می شود. کشف ژن های گیرنده بویایی تکنیک های ژنتیکی و مولکولی جدیدی را برای پیگیری سازماندهی مسیر بویایی در مغز فراهم می کند.

تأثیر استنشاق عطرها بر فعالیت های روانی - فیزیولوژیکی انسان

تأثیر مثبت عطرها عمدتا به رفتار انسان مربوط می شود. یافته های مطالعات قبلی نشان می دهد که سیستم بویایی نقش عمده ای در عملکرد سیستم عصبی مرکزی دارد. دانشمندان اثر فیزیولوژیکی محرک های بویایی را در انسان بررسی کردند؛ همچنین شواهدی مبنی بر اثربخشی رایحه درمانی در درمان فشار خون بالا را مرور کردند. در بررسی حاضر، مطالعات قبلاً منتشر شده در مورد رابطه استنشاق بو و عملکردهای روانی - فیزیولوژیکی انسان برهم کنش بین بافت و حس بویایی را با استفاده از رویکرد روانکاوی و الکتروفیزیولوژیکی مورد بررسی قرار دادند.

داده ها تأیید کردند که استنشاق اسانس بسته به نوع کار بر حساسیت ذهنی متفاوت رایحه تأثیر می گذارد. در مطالعه آنها، استنشاق سرو پس از کار بدنی تأثیر بسیار مطلوب تری نسبت به قبل از کار ایجاد کرد. برای کارهای ذهنی، به نظر می رسد که استنشاق ارس بعد از کار تأثیر مطلوبی ایجاد می کند همچنین بوی نارنج اضطراب را کاهش داده و خلق و خوی مثبت و آرامش را در زنان افزایش می دهد.
دانشمندان تأثیر تنفس عطرهای ترجیح (گل رز، یاسمن و اسطوخودوس) بر تمرینات بدنی در دانشجویان کالج را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که استنشاق رایحه های مطلوب فعالیت عروق سفت کننده سمپاتیک عضله را سرکوب می کند. از نظر فعالیت دلسوز عطر، اسانس های فلفل، استراگون، رازیانه یا گریپ فروت در مقایسه با حلال بی بو (تری اتیل سیترات) فعالیت نسبی سمپاتیک را افزایش می دهند.
از سوی دیگر، اسانس های رز یا نعناع هندی فعالیت نسبی سمپاتیک را تا 40 درصد کاهش می دهند علاوه بر رایحه اسانس، اجزای بوی فردی نیز بر پاسخ سیستم عصبی خودمختار تأثیر می گذارد. به طور کلی، رفتارهای انسان با فرایندهای توجه، که از خواب گرفته تا بیداری متغیر است، ارتباط تنگاتنگی دارد. عطر روغنهای اساسی مانند نعناع، یاسمن، یلانگ یلانگ و اجزای اسانس فردی (سینول و منتول) به طور قابل توجهی بر اشکال اساسی رفتار توجه تأثیر گذاشت. استنشاق طولانی مدت عطرها بر پارامترهای سیستم عصبی خودمختار و حالات مغز تأثیر می گذارد. علاوه بر این، به نظر می رسد کایرال بودن اجزای بو عامل مهمی در ارتباط با فعالیت بیولوژیکی عطرها است.


نتیجه گیری

بر اساس مطالعات قبلی، می توان نتیجه گرفت که عطرها به طور مستقیم و یا غیرمستقیم بر شرایط روانی و فیزیولوژیکی انسان تأثیر می گذارند. علاوه بر این، مطالعات الکتروانسفالوگراف به وضوح نشان داد که عطرها به طور قابل توجهی فعالیت امواج مختلف مغز را تعدیل می کنند و مسئول حالات مختلف مغز هستند.
علاوه بر این، تعدادی از تحقیقات از استفاده مفید از گیاهان معطر مختلف در آروماتراپی حمایت علمی کرده اند. با این حال، این مطالعه در رابطه با تحریک عطر بر فعالیت EEG محدودیت هایی دارد. غلظت عطرها  نیز نقش مهمی در فعالیت EEG ایفا می کند، زیرا غلظت بیشتر چگالی عطر بیشتری را فراهم می کند. بنابراین، ممکن است هنگام استفاده از غلظت های مختلف رایحه، نتایج متفاوت باشد.

ضمناٌ، زمان ثبت EEG یک عامل بسیار مهم در دستیابی به قرائت ثابت EEG از آزمایشگاه های مختلف است. بنابراین، هنوز مشخص نیست که آیا عطرها برای مدت طولانی تری از ضبط های EEG با غلظت های مختلف و شرکت کنندگان بیشتر، تأثیر یکسانی را نشان می دهند یا خیر. با توجه به این محدودیت ها ، استانداردسازی و توسعه یک روش استاندارد برای تأثیر عطرها بر فعالیت EEG (مانند زمان ثبت، روش تجویز، غلظت عطر، تعداد محل الکترودها و دارونما) ضروری است.

تنها در این صورت است که ما قادر به درک عملکرد دقیق عطرها بر عملکرد مغز انسان در رابطه با تغییرات امواج مغزی EEG خواهیم بود.



منبع: فروشگاه اینترنتی عطر و ادکلن آرانیکا - aranika.com


RE: تأثیر عطرها بر فعالیت های روانی - فیزیولوژیکی انسان - hadis326 - ۰۰/۸/۱۵

فروشگاه درمارز اسپری ها و دئودورانت های خوبی داره love