شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
عوامل اثرگذار بر کیفیت ساندویچ پانل‌های پلی اوریتان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: بازارچه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=18)
+--- موضوع: عوامل اثرگذار بر کیفیت ساندویچ پانل‌های پلی اوریتان (/showthread.php?tid=8512)



عوامل اثرگذار بر کیفیت ساندویچ پانل‌های پلی اوریتان - آریا بارون - ۰۰/۲/۴

[color=var( --e-global-color-text )][b]کیفیت لایه رویه و لایه زیره ساندویچ پانل [/b]
لایه رویه و زیره متناسب با نوع کاربری مورد نظر از استنلس استیل، آلومینیوم، مس، P.V.C، فایبر گلاس، گالوانیزه یا آلوزینک پیش رنگ شده است که با توجه به فراگیر بودن گالوانیزه و آلوزینک در اینجا بیشتر به شرح جزئیات کیفیتی این دو نوع ورق می‌پردازیم. همانطور که در شکل ملاحظه می‌کنید ورق از چند لایه تشکیل شده است که ضخامت کل آن‌ها را ضخامت ورق می‌نامیم. ضخامت ورق‌های رویه و زیره یک ساندویچ پانل متناسب با پایداری مورد توقع از آن بین 0.3 تا 0.7 میلیمتر است که البته ضخامت 0.5 میلیمتر متداول‌تر بوده و مصرف بسیار بیشتری دارد.
باید توجه داشت هنگامی که از ضخامت ورق صحبت می‌شود لازم است ضخامت لایه‌های تشکیل دهنده متناسب و استاندارد باشند و نه اینکه برای صرفه جویی در قیمت، ورق پایه که مسئولیت استحکام اصلی را دارد نازک‌تر از ضخامت استاندارد انتخاب شود و کمبود ضخامت با لایه‌های رنگ ارزان قیمت جبران شود.
[/color]

[تصویر:  Factors-affecting-the-quality-of-polyure...panels.png]

[color=var( --e-global-color-text )][b]کیفیت فوم پلی اوریتان مورد استفاده در ساندویچ پانل[/b]
فوم پلی اوریتان از ترکیب ایزو سیانات، پلیول و چند ماده افزودنی دیگر و همراه با کاتالیزورها به دست می‌آید.
کیفیت این مواد اولیه اثر مستقیم و بسیاری بر روی کیفیت فوم پلی اوریتان ساندویچ پانل دارد.
پلی ‌یورتان‌ها را اولین بار اوتو بایر در سال 1937 در آلمان کشف کرد و بعد از آن این مواد با داشتن خواص ویژه، پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند. اولین پلی‌ یورتان‌ها از واکنش دی‌ایزوسیانات تولید شدند. آلیتان‌ها ترکیباتی هستند که در ساختار آن‌ها پیوند یورتانی وجود دارد.
پلی ایزو سیانورات‌ها (PIR) مواد شیمیایی هم خانواده با پلی یورتان‌ها هستند که بیشتر به عنوان عایق استفاده می‌شوند و درصد MDI در این فوم نسبت به فوم PUR بیشتر است. میزان عایق بودن PIR در شرایط مساوی از PUR بیشتر است. پایداری در برابر آتش سوزی PIR نیز نسبت به PUR (B1) بالاتر است.
35kg/m³ تا 50kg/m³ به دست می آید که بر اساس آزما‌یشات انجام شده بهترین و بهینه‌ترین دانسیته در بازه فوق، فشردگی یا چگالی 41kg/m³ است.
در بسیاری از موارد به نادرست دانسیته یا جرم حجمی با همان چگالی فوم را شرط لازم و کافی برای یک فوم مطلوب و با کیفیت می‌دانند.
[/color]

[تصویر:  Quality-of-polyurethane-foam-used.png]
[color=var( --e-global-color-text )]همانطور که می‌دانیم فوم پلی اوریتان یک ماده آلی و وظیفه اصلی آن عایق بودن است. حال چنانچه این ماده آلی با مواد معدنی سنگین مانند مِل یا پودر سنگ‌ و… یا حتی با مواد آسیابی پلی اوریتان مخلوط شود دانسیته مورد نظر به راحتی قابل دست یابی است. ولی عایق استاندارد مورد نظر به دست نیامده است و میزان عایق بودن کمتر گشته و دیگر جلوگیری از تبادل سرما و گرما در حد استاندارد و قابل قبول نخواهد بود.
میزان عایق بودن فوم که بستگی مستقیم به ضریب انتقال حرارت آن دارد یک پارامتر کیفیتی مهم است که باید به آن توجه خاصی داشت. ضریب انتقال حرارت با دستگاه مربوطه قابل اندازه‌گیری است و وجود افزودنی‌های غیرمجاز آلی و یا معدنی در لایه های فوم با میکروسکوپ آزمایشگاهی قابل دیدن و تشخیص است.
یکی دیگر از ویژگی‌های مهم فوم پلی اوریتان پایداری آن در برابر آتش است که عدم رعایت آن می‌تواند خسارات سنگینی به دنبال داشته باشد.
[/color]

ساندویچ پانل آریا بارون