شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
مراقب از دندان ها - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=17)
+--- موضوع: مراقب از دندان ها (/showthread.php?tid=8021)



مراقب از دندان ها - fardinamiri - ۹۹/۸/۲۱

ارتودنسی دندان، شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به اصلاح دندان‌هایی که در جای نامناسبی قرار دارند، می‌پردازد. دندان‌های نامرتب مشکلاتی برای بهداشت دهان و دندان در پی دارد از جمله:

1. پوسیدگی دندان‌ها
2. مشکلات لثه‌ای
3. خوب جویده نشدن دندان‌ها و مشکلات گوارشی
4. سردرد
5. مشکلات TMJ
6. احساس درد درگردن، شانه و پشت
7. همچنین دندان‌های کج و نامرتب به زیبایی ظاهر شخص آسیب می‌زند.


 
[تصویر:  Smile.jpg]


چگونه متوجه شویم به ارتودنسی نیاز داریم؟
بهترین راه برای تشخیص این که خود یا فرزندانتان نیاز به ارتودنسی دارید یا نه، مراجعه به متخصص ارتودنسی و گرفتن مشاوره است. اولین ملاقات کودک با دندانپزشک، سن دو سالگی و سن مراجعه به ارتودنتیست، هفت سالگی است. ارتودنتیست با معاینه دندان‌ها می‌تواند تشخیص دهد که نشانه‌های اولیه‌ای از مشکلات رایج دندان و موقعیت قرارگیری نادرست فک را دارید یا خیر. معمولا در سنین بین پنج تا هشت سالگی می‌توان گفت که آیا دندان‌های فرزندتان در حال رشد به شکل نرمال است یا خیر.
 

انواع ارتودنسی
[b]ارتودنسی[/b] دو نوع ثابت و متحرک دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارد که انتخاب نوع درمان به تشخیص ارتودنتیست است.
 

ارتودنسی متحرک
 
ارتودنسی متحرک به دندان‌ها چسبانده نمی‌شود و ملزومات آن می‌تواند از دهان خارج شود. تجویز این نوع ارتودنسی به عهده دندانپزشک متخصص ارتودنسی است.
دستگاه‌های ارتودنسی متحرک معمولا به دو دسته تقسیم می‌شوند:

گروه اول متناسب با حرکت‌های ساده دندانی می باشد.
دومین گروه از دستگاه‌های ارتودنسی متحرک برای حرکت دادن فکین (مندیبل و ماگزیلا) یا همان فک بالا و پایین متناسب است.این دستگاه‌ها بدین منظور طراحی شده‌اند که نیروی معینی را با کمک فنرها و پیچ‌ها و دیگر اجزای مکانیکی خود، به دندان‌ها و یا فکین وارد کنند.

دقت کنید که دستگاه ارتودنسی متحرک، تنها برای حرکات جنبشی tipping طراحی شده‌اند. همچنین در درمان‌های تخصصی‌تر و دشوارتر نیز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. تا زمانی که همچون دستگاه‌های ثابت ارتودنسی، تاثیر درمانی خود را به جای گذارند.
 
 
[تصویر:  %D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%...%DA%A9.jpg]
 

انجام ارتودنسی ثابت
 
ارتودنسی نیز مانند هر درمان دیگری، مراحلی دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.
 
1. مشاوره، معاینه و ارزیابی دندان
اولین مرحله ارتودنسی، جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی است. طی این جلسه بیمار مشکلات و خواسته‌های خود را بیان می‌کند و در مورد مزایا و معایب روش انتخابی با ارتودنسی بحث و گفتگو می‌کند. متخصص ارتودنسی پس از معاینه، به بررسی ناهنجاری موجود در ترتیب دندان‌ها و ناهنجاری‌های احتمالی فک و صورت،می‌پردازد. معاینه، شامل عکس‌برداری از دندان‌ها و ارائه یک طرح درمانی دقیق برای بیمار می‌باشد.
برای اینکه متخصص ارتودنسی بتواند طی مراحل ارتودنسی به صورت دقیق در مورد نحوه درمان تصمیم بگیرد، ابتدا باید با استفاده از عکس‌های OPG ، قرارگیری ریشه‌های دندان و موقعیت آن‌ها را بسنجد. هنگامی که یک برنامه درمانی دقیق ارائه شود، هزینه ارتودنسی ثابت نیز مشخص خواهد شد.

2. مراحله دوم قالب گیری برای ارتودنسی دندان
در این مرحله متخصص ارتودنسی پس از معاینات دقیق دندان بیمار، قالب‌گیری دندان را انجام می‌دهد، تا وضعیت دندان‌ها را در ابتدای مراحل ارتودنسی ثبت نماید.


از کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا به آدرس دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.