شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
انواع آسانسور و نحوه استفاده از آنها بخش یک - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=17)
+--- موضوع: انواع آسانسور و نحوه استفاده از آنها بخش یک (/showthread.php?tid=6339)



انواع آسانسور و نحوه استفاده از آنها بخش یک - mahya68 - ۹۷/۱۱/۲۳

[تصویر:  Elevators-padra.jpg]
سیر تکاملی آسانسور
شکی نیست که اختراع آسانسور رویکرد ما را در مسیر جابجایی و ساخت ساختمان‌ها تغییر داده است. اولین نمونه‌ها در قرون وسطی اختراع شدند و از آن زمان، آسانسورها در انواع مختلفی که امروزه مشاهده می‌کنیم تکامل یافتند و کاربردهای زیادی پیدا کرده‌اند. نکته مهم در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 بازدید دوره‌ای آن است که موارد اشکال قبل از بروز حادثه برطرف می‌شوند.

بالابرهای قرقره‌ای
نخستین آسانسورهای ابتدایی در قرن سوم قبل از میلاد ظاهر شدند. این بالابرها برای انتفال انسانها، حیوانات و یا در سیستمهای آبی طراحی شدند. این بالابرها اغلب از یک سیستم طناب و قرقره برای بالا بردن مردم و یا اشیای بزرگ مانند قطعات سنگ و چوب استفاده می‌کردند که در ساخت و ساز ساختمان استفاده می‌شوند. بدون استفاده از این بالابرها، امروزه بسیاری از بناهای تاریخی وجود خارجی نداشتند.
آسانسورهای هیدرولیکی بخار
تکامل بعدی استفاده از سیستم‌های هیدرولیک بخار برای تأمین انرژی مورد نیاز آسانسور بود. سیستم‌های هیدرولیکی بخار در جریان انقلاب صنعتی در واکنش به نیاز به حمل مقدار زیادی مواد خام مانند چوب و زغال سنگ معرفی شد. این آسانسورها قادر به حمل و بارگیری انبوهی از مواد در معادن و کارخانجات بودند. معماران انگلیسی Frost و Stutt یک بالابر به نام Teagle را اختراع کردند که یک بالابر قدرتمند بود و در ساختار خود از وزنه‌ای استفاده می‌کرد تا قدرت اضافی به دست آورد. این آسانسورهای بخار منجر به اختراعات شگفت انگیزی مانند شفت آسانسور شدند که در نهایت به صورت آسانسورهایی که امروزه از آنها استفاده می‌کنیم، نمود پیدا کردند.
 آسانسورهای موتوردار
پس از اختراع برق، مدت زمان زیادی طول نکشید که دستگاه آسانسور به ماشین آلات تغذیه شونده توسط موتور برقی پیوست. مخترع آلمانی Wener Von Siemens نخستین آسانسور برقی را در سال 1880 اختراع کرد. این مدل سریع‌تر، امن‌تر و کارآمد‌تر از آسانسورهای بخار در گذشته بود. فرانک اسپراگ ویژگی‌های ایمنی، کنترل کف، کنترل شتاب و سایر اجزای مهم را اضافه کرد که امروز آسانسورهای ما را ایمن و بسیار کاربردی کرده و از حوادث بسیاری جلوگیری کرد.
انواع آسانسورها
آسانسور مدرن دارای تنوع و اهداف زیادی است که وابسته به موارد استفاده آسانسور متفاوت خواهد بود. شناخت انواع آسانسورهای مختلف، نکته کلیدی به هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب آسانسور مناسب برای محل و نیازهای حمل و نقل شما است. با انتخاب انواع مناسب دیگر نگرانی بابت جابجایی افراد و حمل بار در ساختمان خود نخواهید داشت.
آسانسورهای مسافربری
هنگامی که اکثر مردم در مورد انواع مختلف این وسیله فکر می‌کنند، آنها آسانسورهای مسافربری را در نظر دارند که مسافران را از طبقه‌ای به طبقه دیگر منتقل می‌کنند. این آسانسورها همچنین می‌توانند ویژگی‌های اضافی را از قبیل بلندگوها برای پخش موسیقی یا اطلاعیه‌ها، تبلیغات صوتی و تصویری، و یا نمایش تلویزیون‌ها در اختیار داشته باشند. آسانسورهای اکسپرس پیشرفت بزرگی در ساختمان‌های بلند محسوب می‌شوند: آنها از طبقه اول به پشت بام می‌روند و در طبقات میانی توقف نمی‌کنند.
آسانسورهای باربری
آسانسورهای باربری برای حمل کالا، نه مسافر، طراحی شده‌اند. این آسانسورهای بزرگ می‌توانند بارهای سنگین را حمل کنند، که معمولا ظرفیت بیشتری نسبت به یک آسانسور مسافربری دارد. طراحی داخلی خشن آسانسورهای باربری از استهلاک ناشی از بارگیری و تخلیه محموله‌های سنگین محافظت می‌کند.
آسانسورهای پیاده رو
این موارد شبیه به آسانسور‌های باربری هستند، زیرا آنها نیز برای حمل بار استفاده می‌شوند. آسانسورهای جانبی معمولا مواد را از بیرون به داخل زیرزمین و برعکس، منتقل می‌کنند و درب آنها به طور مستقیم در تراز پیاده رو باز می‌شوند. این باعث می‌شود که فرآیند بارگیری و تخلیه سریع و ساده انجام شود.
آسانسور طبقاتی
آسانسور هیدرولیکی در این ماشین آلات بخش‌های پایینی و بالایی یک تئاتر را جابجا می‌کنند. تالار موسیقی رادیو سیتی دارای چهار دستگاه آسانسور است که می‌تواند کل هنرمندان و ارکسترها را در خود جای دهد.