نگهداري كلم گل در سردخانه - نسخهی قابل چاپ +- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir) +-- انجمن: انجمن طراحی سایت و برنامه نویسی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=78) +--- انجمن: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=27) +--- موضوع: نگهداري كلم گل در سردخانه (/showthread.php?tid=6054) |
نگهداري كلم گل در سردخانه - eh3an2010 - ۹۷/۸/۲۲ نگهداري كلم گل در سردخانه منظور از نگاهداري سبزيجات در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آن ست كه فرآورده به شكل تازه و با كيفيتي مطلوب و به مصرف كننده تحويل گردد . در مورد سبزيهاي به طور كلي چون پس از چيدن از مزرعه كيفيت آنها بر حسب نحوه نگاهداري ترجيحأ كاهش پيدا مي كند و در عين حال چيدن فرآوردهاي كه داراي شرايط مناسب براي نگهداري و مصرف نباشد موجب ضرر خواهد شد لازم است نكات اصلي رعايت شود كه در مورد انتخاب كلم گل براي نگاهداري اين نكات عبارتند از از ممتاز بودن فرآورده و ميزان رسيده بودن مورد نظر .
سبزيها نيز مانند ميوهها پس از برداشت تا زماني كه پخته نشده يا به كلي فاسد نشدهاند موجودات زنده هستند كه تنفس مي نمايند و احتياج به شرايط ويژهاي براي زندگي دارند و كلم گل نيز از اين قاعده مستثني نيست .
شرايطي كه در زير براي نگاهداري كلم گل گفته شده است دستورات كلي ميباشد كه در مناطق مختلف با توجه به فصل چيدن و محل پرورش با تغييراتي مورد عمل قرار مي گيرد .
كلم گل پس از چيدن در هر منطقه بايد بازرسي دقيق شده و درجهبندي گردد تا نگهداري آن در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آسانتر باشد . 1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوين اين استاندارد ارائه روشي براي نگهداري كلم گل ميباشد اين استاندارد در مورد رقم Botrytis linnaeus از خانواده 01eraceal Brassica قابل اجراء مي باشد.
در اين استاندارد شرايط چيدن , انبار نمودن , كيفيت فرآوردهاي كه نگاهداري ميشود تحويل به انبار , بستهبندي , درجه حرارت رطوبت نسبي و دستورات پس از نگاهداري و قبل از عرضه به بازار شرح داده شده است .
2 ـ شرايط چيدن و انبار نمودن
2 ـ 1 ـ چيدن :
كلم گل مورد نظر براي نگهداري بايد قبل از اينكه اكثر دانههاي سفيد آن رسيده باشد . چيده شود . بهتر است كه چيدن در صبح انجام گيرد .
تاريخ چيدن با ميزان رسيده بودن دانههاي سفيد كليم گل ارتباط دارد . دانههائي كه زرد شده باشند يا به صورت پراكنده و متلاشي شده درآمدهاند براي نگهداري مناسب نيستند .
2 ـ 2 ـ كيفيت كلم گلي كه بايد نگهداري شود :
دانههاي سفيد كلم گل بايد تازه بوده و به ويژه مرده نباشند . سالم و عاري بودن از اثرات آفات اهميت زيادي دارد .
در ميان توده كلم گل نبايد گلهاي شكسته وجود داشته باشد . كلم گلهايي كه داراي هرگونه لكه و تغيير رنگ باشد قابل نگهداري نيستند . بر روي كلم گل با برگهاي همراه آن نبايد قطرات آب وجود داشته باشد .
3 ـ كارهاي مختلف براي نگهداري
3 ـ 1 ـ كلم گل كه در نظر است نگهداري شود نبايد شسته شود .
3 ـ 2 ـ بايد تعداد كمي از برگهاي سبز را نگاهداري كرد .
3 ـ 3 ـ ساقه كوتاه چيده شود .
4 ـ تحويل به انبار
كلم گل بايد در كوتاهترين مدت به دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
انتقال يابد در حرارت 15 درجه سانتيگراد در كمتر از 48 ساعت دانه هاي سفيد زرد مي شوند و ديگر قابل نگهداري نيستند . چنانچه فاصله بين مزرعه و سردخانه زياد باشد كلم گل بايد با وسايل نقليه سردخانه دار حمل و نقل گردند .
5 ـ بسته بندي
كلم گل را بايد در كيسه هاي پلاستيكي مشبك در جعبه يا كارتنهاي مشبك بسته بندي گردد .
اين بستهبندي مانع كم شدن سريع رطوبت گردد . در عين حال بايد توجه داشت كه كلم گل با جمع شدن 8 درصد گاز كربنيك CO2 كه از تنفس آن حاصل ميشود قابليت فساد پيدا ميكند . بنابراين مشبك بودن كيسهها و جعبهها و سرد نمودن فوري فرآورده براي جلوگيري از اين كار ضرورت دارد .
كلم گلها بايد حداكثر در يك يا دو رديف چيده شوند .
اگر در دو رديف چيده ميشوند رديف بالا بايد طوري چيده شود كه به رديف پايين صدمه وارد نياورد .
چنانچه كلم گل برگ محافظ نداشته باشد بايد فقط در يك رديف چيده شود گل كلم بايد طوري چيده شود كه قسمت خوراكي آن به طرف بالا باشد .
6 ـ درجه حرارت
درجه حرارت بايد نگهداري كلم گل بين صفر و 2 درجه سانتي گراد ميباشد . يكنواخت بودن درجه حرارت و نگهداري اهميت فوق العادهاي دارد . درجات زير صفر به كلم گل آسيب وارد ساخته و آن را سرمازده مي نمايند .
7 ـ رطوبت نسبي
رطوبت نسبي براي نگهداري كلم گل 90 درصد ميباشد رطوبت كمتر باعث پژمرده شدن فرآورده شده و عمر نگهداري آن را كوتاه مي نمايد .
8 ـ مدت نگهداري
با رعايت شرايط بالا كلم گل را ميتوان 3 تا 4 هفته (برحسب نوع و شرايط نگهداري) در سردخانه نگهداري نمود .
9 ـ دستورات پس از نگهداري و قبل از عرضه به بازار
پس از نگهداري و قبل از عرضه به بازار برگهاي پژمرده اطراف كلم گل بايد جدا شود و انتهاي ساقه كه زرد شده است كوتاه گردد .
از تجمع قطرات آب بر روي فرآورده با گرم نمودن تدريجي بايد جلوگيري كرد .
|