شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
مزیت شتاب‌دهنده‌های کارآفرینی نسبت به شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکا - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن مدیریت و بازاریابی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=74)
+--- انجمن: مدیریت و کسب و کار (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=29)
+--- موضوع: مزیت شتاب‌دهنده‌های کارآفرینی نسبت به شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکا (/showthread.php?tid=4908)



مزیت شتاب‌دهنده‌های کارآفرینی نسبت به شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکا - elshan - ۹۷/۱/۹

ازآنجاکه دسترسی به سرمایه‌های خطرپذیر در بسیاری از شهرها ممکن نیست، ارتقاء مهارت‌های کارآفرینی مهم‌ترین نقش را در پیشرفت شرکت بازی می‌کند.

[تصویر:  do.php?img=4681]

همه‌ی ما داستان شرکت‌های درخشانی سیلیکون ولی نظیر Airbnb و استرایپ را شنیده‌ایم که به کمک شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار به موفقیت رسیده‌اند. این روزها دنیای کارآفرینی با نرخ بسیار بالایی از شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار پر شده است.  
  • شتاب‌دهنده‌ها روی فرصت‌ها و استراتژی‌هایی متمرکز می‌شوند که به توسعه‌ی کسب‌وکار منجر می‌شود.
  • به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند سرمایه‌گذاران فرشته و مربیان مناسبی پیدا کنند.
  • به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند که خیلی زود اوج بگیرند و سپس سرمایه‌های خطرپذیر جذب کنند.
این کاتالیزورها، کسب‌وکارهایی که از پتانسیل‌های بالایی برخوردارند، به شرکت‌هایی قدرتمند تبدیل می‌کند.

آیا این استراتژی‌ها برای ۹۹.۹ درصد از استارتاپ‌های خارج از سیلیکون ولی که به سرمایه‌ی وی‌سی دسترسی ندارند، مؤثر است؟
یکی از گسترده‌ترین و جالب‌ترین مطالعاتی که در مورد شتاب‌دهنده‌ها صورت گرفته، نشان می‌دهد که برنامه‌های فوق، شاید در برخی مراحل به رشد استارتاپ کمک کنند؛ اما برخی از آن‌ها تأثیرات منفی نیز خواهند داشت. واقعیت این است که در سیلیکون ولی، احتمال اینکه شتاب‌دهنده‌ها استارتاپی را هدف‌گذاری کنند و آن استارتاپ به شرکتی بزرگ تبدیل شود، بسیار بالا است. طبق آمار، یک‌پنجم استارتاپ‌های سیلیکون ولی، یونیکورن‌های میلیارد دلاری آینده خواهند بود.
شتاب‌دهنده‌های سیلیکون ولی خوب کار می‌کنند، زیرا ۵۰ شرکت برتر سرمایه‌گذاری وی سی آمریکا در این منطقه حضور دارند. شتاب‌دهنده‌های سیلیکون ولی بازیگران موفقی هستند؛ چراکه انواع امکانات لازم را در اختیار کارآفرینان ماهر و مستعدی قرار می‌دهند که می‌توانند ایده‌های عالی خود را در صنایع نوظهور به مرحله‌ی اجرا درآورند. به یاد داشته باشیم که کسب‌وکارهایی که از رشد بالقوه‌ی بالایی برخوردارند، هنوز به کارآفرینان هوشمندی نیاز دارند که همه‌ی پتانسیل‌های آنان را به واقعیت تبدیل کند و سیلیکون ولی در زمینه‌ی کارشناسان مستعد، با هیچ کمبودی روبرو نیست. زمانی که این کارآفرینان به توسعه‌ی فرصت‌های عالی فناوری می‌پردازند، احتمال موفقیت فعالیت شتاب‌دهنده‌ها بسیار بالا می‌رود.
اما خارج از سیلیکون ولی یا مراکز استارتاپی مشهوری که از مزایای حضور شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری بهره‌مندند، شانس موفقیت شتاب‌دهنده‌ها زیاد نیست. همان‌طور که شاهدیم اکثر نام‌ها و برندهای بزرگ، در مراکز صنعتی و استارتاپی دیده می‌شوند. البته شتاب‌دهنده‌ها در سایر مناطق نیز می‌توانند نقش مؤثری داشته باشند؛ ولی نه به لحاظ سرعت بخشیدن به رشد سرمایه‌گذاری‌ها. مطالعات نشان می‌دهند که یکی از مهم‌ترین مزایای شتاب‌دهنده‌ها، آموزش و تجربه است. آموزش کارآفرینان بسیار مهم‌تر و مؤثرتر از تسریع رشد کسب‌وکار و همچنین یافتن سرمایه‌گذارهای سطح پایین خواهد بود.

شتاب‌دهنده‌های کارآفرینی:
  • روی مهارت‌هایی متمرکز هستند که برای توسعه‌ی کسب‌وکار بدون حضور وی‌سی‌ها ضروری‌اند. زیرا اغلب سرمایه‌گذارها حاضر نیستند پیش از اینکه یک استارتاپ به مرحله‌ی مقیاس‌پذیری برسد، با کارآفرین همکاری کنند.
  • روی آموزش تمام کارآفرینان علاقه‌مند متمرکز هستند بدون اینکه فهرست آن‌ها را برای دستیابی به «ایده‌های قدرتمند» غربال کنند. زیرا اکثر کسب‌وکارهای میلیارد دلاری، توسط کارآفرینان میلیارد دلاری ساخته می‌شوند نه صرفاً بر پایه‌ی ایده‌ها و برنامه‌ها. شما نمی‌توانید با نگاه کردن با یک طرح کسب‌وکار، میزان موفقیت آن را تخمین بزنید. همان‌طور که بسیاری از وی‌سی‌ها، ایده‌ی استیو جابز، لری پیچ و سرگی برین را نپذیرفتند. طرح اولیه‌ی کسب‌وکار ممکن است هیچ نشانی از موفقیت بلندمدت نداشته باشد.
  • به کارآفرینان کمک می‌کند از بهترین استراتژی‌های بهره‌برداری از سرمایه‌ی اولیه استفاده کنند، زیرا چاره‌ای جز این ندارند. اغلب کارآفرینان هرگز به یک سرمایه‌گذار دسترسی نخواهند داشت.
کسب‌وکارهایی که خارج از سیلیکون ولی یا هاب استارتاپی منطقه فعالیت می‌کنند، بیش از آنکه به شتاب‌دهنده‌ی سرمایه‌گذاری نیاز داشته باشند، به شتاب‌دهنده‌ی کارآفرینی نیاز دارند. کارآفرینان میلیارد دلاری بسیار کمی خارج از مراکز اصلی صنعتی وجود دارند و اغلب آنان تنها پس از رشد کسب‌وکار خود می‌توانند به سرمایه‌گذاران دسترسی داشته باشند. بیل گیتس و جف بزوس نمونه‌ای از کارآفرینانی هستند که ۹۰ درصد از موفقیت و رشد شرکتشان را بدون کمک وی‌سی‌ها به دست آورده‌اند. دیک شولز، باب کیرلین و ریچارد بورک، مثال‌های دیگری هستند که نام امروز خود را مدیون یادگیری و تقویت مهارت‌های کارآفرینی هستند، نه شتاب‌دهنده‌های سرمایه‌گذاری. درواقع این افراد سرعت رشد شخصی خود را در توازن با سرعت جریان نقدینگی، رشد بازار و رشد صنعت بهینه‌سازی کردند.

کارآفرینان برتر، از تجربه‌ها و زمان خود حداکثر استفاده را می‌برند. آن‌ها کنترل فعالیت‌های کسب‌وکار را در دست می‌گیرند و پیشرفت خود را به پروموترها و وی‌سی‌ها وابسته نمی‌دانند. موفقیت این افراد ثابت می‌کند که کارآفرینان با ارتقاء مهارت‌های لازم و به‌کارگیری استراتژی‌های هوشمندانه‌ی مالی، می‌توانند در هر منطقه شرکت‌های درخشانی را راه‌اندازی و هدایت کنند.