شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
آشنایی با شغل انیماتور (پویانما) - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن مدیریت و بازاریابی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=74)
+--- انجمن: مدیریت و کسب و کار (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=29)
+---- انجمن: آشنایی با مشاغل (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=157)
+---- موضوع: آشنایی با شغل انیماتور (پویانما) (/showthread.php?tid=4638)



آشنایی با شغل انیماتور (پویانما) - farnaz - ۹۶/۱۱/۲۶

اگر خلاق و هنرمند هستید و توانایی فعالیت گروهی دارید، این شغل برای شما مناسب است.

انیمیشن (پویانمایی) یا کارتن، هنر حرکت بخشیدن به اشیای بیجان می باشد.
سازنده انیمیشن را انیماتور می گویند.
انیماتور کسی است که تهیه و ضبط فریم به فریم هر نوع تصویر (نقاشی، جسم، مدل طراحی شده کامپیوتری) روی فیلم، نوار ویدئو یا حافظه کامپیوتر را انجام می دهد.
انیماتور به نقاشی ها و مدل های ساخته شده در نرم افزارها جان می بخشد.
او می تواند انیمیشن های سینمایی، کارتون های تلویزیونی، تیزرهای تبلیغات، بازی های کامپیوتری، وب سایت ها و موزیک ویدئوها را بسازد.

انیمیشن قالب های مختلفی از جمله دو بعدی، سه بعدی، کامپیوتری و تلفیقی دارد. برای ساخت آن نیز روش های زیادی از جمله انیمیشن روی طلق، انیمیشن روی کاغذ، انیمیشن با بریده مقوا، انیمیشن کامپیوتری و... وجود دارد. در کنار اینها برای انیمیشن سازی کامپیوتری، نرم افزارهای بسیاری در این صنعت موجود است.

انیماتور باید صبر، دقت زیاد، تمرکز بالا و توجه به جزئیات داشته باشد. از آنجا که امروزه بسیاری از کارهای انیمیشن سازی به کمک نرم افزارهای مرتبط انجام می گیرد، انیماتور باید مهارت خوبی در کار با کامپیوتر داشته باشد.

ویژگی های انیماتور
  • خلاق و مبتکر است: داشن ذهن خلاق برای آفرینش موضوع های خیالی و فانتزی از لازمه های  رسیدن به موفقیت است.
  • توانایی فعالیت گروهی را دارد: ساخت انیمیشن نیز همچون ساخت فیلم سینمایی نیازمند همکاری تنگاتنگ صاحبان تخصص های مختلف شامل کارگردان، طراحان و ... است. افرادی در این شغل موفق اند که بتوانند به صورت گروهی به خلق اثر بپردازند.
  • نگاهی عمیق و هنرمندانه دارد: خوب دیدن و داشتن نگاه عمیق و هنرمندانه نسبت به هر چیزی که در اطراف وجود دارد سبب می شود که انیماتور خوب را از بد، مطلوب را از نامطلوب و رنگ ها، فرم ها، خطوط را از یکدیگر به خوبی تشخیص دهد.
  • صبور است و  روی کارش تمرکز دارد: معمولا ساخت انیمیشن زمانبر است گاهی برای تولید یک انیمیشن یک دقیقه ای باید چندین هفته وقت صرف کرد. بنابراین انیماتور باید صبور بوده و با پشتکار روی کار خود تمرکز کند.
  • مسلط  به مهارت های کامپیوتری می باشد: در استفاده از نرم افزارهای طراحی و گرافیکی حرفه ای می باشد.
انیماتور موفق کسی است که با استفاده از نقاشی، طراحی و دوربین فیلم برداری قدرت جان بخشیدن به هر چیزی را داشته باشد.

نحوه انتخاب رشته پویانمایی
علاقندان به این حرفه علاوه بر آن که امکان کسب مهارت های لازم را از طریق موسسات آزاد آموزشی دارند، می توانند در هنرستان در رشته پویانمایی (انیمیشن) یا تولید چندرسانه ای تحصیل کنند. امکان تحصیل در این رشته در مقاطع کاردانی (کاردانی علمی- کاربردی پویانمایی)، کارشناسی (تلویزیون و هنرهای دیجیتال گرایش پویانمایی رایانه ای) و کارشناسی ارشد (پویانمایی) نیز وجود دارد.
موفقیت در این رشته تنها با تحصیل به دست نمی آید. پویانمایی تلفیقی از هنرهای نمایشی و تجسمی است و بر این اساس، برای تسلط بر آن باید از تمام این هنرها و مخصوصا رسانه سینما شناخت کافی داشت.
پویانمایی از جمله هنرهایی است که با رشد فناوری و خصوصا فناوری های رایانه ای به کلی توسعه یافته و متحول شده اند. بنابراین یادگیری نرم افزارهای رایانه ای به روز در تولید و ساخت پویانمایی بسیار مهم است.

پیشرفت شغلی
پویانماها (انیماتورها) با کار کردن و کسب تجربه کافی می توانند کارگردان آثار پویانمایی شوند. این افراد اگر سرمایه کافی داشته باشند، با تاسیس شرکت های خصوصی می توانند دامنه فعالیت هایشان را گسترش دهند.
داشتن علاقه، ذوق هنری، خلاقیت و پشتکار زیاد لازم و ضروری است. داشتن تحصیلات مرتبط نیز بسیار کمک کننده است. عموما کسب علم این حوزه از طریق دانشگاه، در پیشرفت و موفقیت یک انیماتور تاثیر زیادی دارد.

فضای شغلی
پویانماها بنا بر شیوه کار در فضاهای متفاوتی فعالیت می کنند. اما در حالت کلی، فضایی که امکانات لازم برای طراحی دستی و کار با رایانه در آن فراهم باشد، برای این حرفه مناسب است. به طور کلی، بازار کار پویانمایی رایانه ای دو شاخه دارد: شاخه هنری و شاخه تجاری و تبلیغاتی. در شاخه هنری افراد جذب مراکز هنری و آموزشی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش و یا صدا و سیما می شوند. در شاخه تجاری و تبلیغاتی نیز کارهای مختلفی انجام می گیرد که از جمله آنها می توان به تهیه لوح های فشرده تبلیغاتی برای شرکت ها و کارخانه ها اشاره کرد. پویانماها با نقاش ها، گرافیست ها و سینماگران در ارتباطند. البته مشتریان آن ها می توانند صاحبان مشاغل متقاوتی باشند. آن ها برای تکمیل کار خود از صدای بازیگران و آثار موسیقی دان ها استفاده می کنند.

وظایف انیماتور
  • طراحی شخصیت در پروژه های پویانمایی
  • طراحی حرکت و جان بخشی به عناصر فیلم
  • طراحی زمینه در پروژه های پویانمایی
  • طراحی و تولید نماهنگ کوتاه پویانمایی (Vole)، و تیزرهای پویانمایی رایانه ای (تبلیغاتی، سیاسی، مذهبی، آموزشی، اقتصادی و اجتماعی)
  • عنوان بندی برنامه های تلویزیونی
  • مدیریت تولید و تهیه کنندگی پروژه ها
  • کارهای تخصصی پس از تولید در پویانمایی
  • ساخت و تولید پویانمایی عروسکی
  • ساخت و تولید پویانمای رایانه ای دو و سه بعدی
  • همکاری با کارگردانان سینما در تولید قسمت هایی که به جلوه های ویژه تصویری (حقه های سینمایی) نیاز دارند.
 
بازار کار و آینده شغلی انیماتور
انیماتور می تواند در استودیو های بزرگ و کوچک ساخت انیمیشن، شرکت های سازنده بازی های کامپیوتری و یا شرکت های تبلیغاتی کار کند. انجام کار به صورت مستقل و قراردادی در این شغل بسیار مرسوم است . به طوری که مثلا شرکتی سفارش ساخت یک آگهی تبلیغاتی را به انیماتور می دهد و ظرف مدت تعیین شده با مبلغ قرارداد مشخص، کار باید به شرکت تحویل داده شود. چون بسیاری از کارهای انیماتور به صورت سفارشی و پروژه ای است، برخی انیماتورها به صورت کارمندی مجازی از هر کجای کشور برای یک شرکت کار می کنند؛ یعنی مشخصات کار را از شرکت تحویل گرفته و پس از آماده شدن، کار را برای شرکت می فرستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران (آسیفا ایران) به نشانیدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مراجعه نمایید.


چنانچه شما هم در این حوزه مشغول به فعالیت هستید، می توانید وظایف دیگری را که بر عهده شماست را در پایین این مقاله ذکر کنید.