شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
کلاهبرداری با استفاده از نرم افزار 1000تومانی صیغه یاب - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن کامپیوتر، سرور و شبکه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=3)
+--- انجمن: هک و امنیت (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: کلاهبرداری با استفاده از نرم افزار 1000تومانی صیغه یاب (/showthread.php?tid=4408)



کلاهبرداری با استفاده از نرم افزار 1000تومانی صیغه یاب - hoboot - ۹۶/۱۰/۳۰

عدم سواد رسانه‌ای سبب شد تا تعدادی از کاربران با اعتماد به یک برنامه 1000 تومانی صیغه یاب نامعتبر، ضررهای میلیونی را متحمل شوند.

بسیاری از جرائم اقتصادی در پی رعایت نکردن توصیه‌ها و هشدارهای پلیسی روی می‌دهد. متاسفانه مدتی است جرائم فضای مجازی به سمت و سوی حوزه اخلاقی رفته و سوءاستفاده از اطلاعات منتشر شده توسط قربانیان آمار بالایی را به خود اختصاص داده که تمامی این موارد در پی سهل انگاری و عدم سواد رسانه‌ای می‌باشد.  

اخیرا یک پرونده در استان یزد با موضوع برداشت غيرمجاز از حساب بانکی از سوی مرجع قضایی به پلیس فتا ارجاع داده شده که شاکي طی شکایتی اظهار داشت: دیشب حدود ساعت یک بامداد طی چندين مرحله مبالغ قابل توجهی از حسابم برداشت گردید که بنده با مشاهده پیامک سامانه بانکی متوجه گردیدم، در صورتی که کارت و رمز آن در اختیار خودم می‌باشد‌. وی ادعا نمود که روز گذشته حدود ساعت شش عصر از طریق یکی از نرم افزار‌های شبکه‌های اجتماعی نرم‌افزار صیغه‌یاب را دانلود کردم و آن را روی گوشی تلفن همراهم نصب کردم که بعد از گذشت چند ساعت، متوجه شدم برای فعال‌سازی باید کد آن را خریداری کنم لذا از طریق لینکی که خود نرم‌افزار داده بود وارد درگاه اینترنتی شرکت سازنده شدم و اطلاعات حسابم از جمله شمارۀ کارت، رمز دوم، تاریخ انقضا و شناسۀ کارت را وارد کردم اما موفق به پرداخت نشدم و تراکنش من ناموفق اعلام شد که من هم از ادامه روند نصب آن منصرف شدم.

با توجه به اینکه مبلغی کلاهبرداری حدود 500 میلیون ریال بوده و حساسیت موضوع پرونده، دستور رسیدگی بر‌عهدۀ ماموران دایره مبارزه با جرائم سایبری قرار گرفت و تحقیقات شناسایی متهم پرونده آغازگردید و کارآگاهان پلیس فتا با رصد تخصصی در حوزه ‌فضای سایبر، به اطلاعاتی دست یافت که نشان می‌داد لینک درگاه پرداخت اینترنتی، که از طریق نرم‌افزار صیغه‌یاب به مخاطب اعلام شده است، جعلی است و سایت فیشینگ است و شاکی بابت خرید 1000 تومانی نرم افزار به دلیل عدم تشخیص صفحات اصلی از صفحات فیشینگ با درج اطلاعاتش در فیلدهای این سایت، اطلاعاتش را در اختیار متهم قرار داده است.

پس از شناسایی و دستگیری متهم، در بازجویی‌های مأموران پلیس فتا از متهم، وی ضمن اعتراف به جرمش عنوان کرد، در طی یک هفته اخیر حدود 2 میلیارد ریال از طریق درگاه جعلی بابت خرید نرم افزار صیغه یاب کلاهبرداری نموده است.

کاربران باید مراقب باشند در هنگام خریدهای اینترنتی اطلاعات بانکی آنها به سرقت نرود و اطلاعات خود را بروز نمایند، سرقت اطلاعات بانکی در خریدهای اینترنتی می‌تواند از طریق نرم افزار و سخت افزارهای کی‌لاگر، سایت‌های فیشینگ، دوربین‌های مدار بسته بالای سر، سرک کشیدن اطرافیان در هنگام پرداخت اینترنتی و...  مقدور می‌باشد.

با رعایت برخی از نکات ساده و پیش پا افتاده به راحتی می‌توان از حجم کلاهبرداری‌های الکترونیکی و اینترنتی به میزان قابل توجهی کاست فقط کافی است نسبت به حفظ رمز و کارت بانکی خود دقت عمل لازم را به عمل آورده و سواد رسانه ای را نیز ارتقاء دهیم که دچار اینگونه مشکلات نگردیم .