شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
مهندسی ژنتیک مرغ ها برای مبارزه با سرطان در انسان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=17)
+--- موضوع: مهندسی ژنتیک مرغ ها برای مبارزه با سرطان در انسان (/showthread.php?tid=3630)



مهندسی ژنتیک مرغ ها برای مبارزه با سرطان در انسان - tak - ۹۶/۷/۲۴

پژوهشگران ژاپنی با مهندسی ژنتیک مرغ‌ها موفق به تولید تخم‌مرغ‌هایی شدند که توانایی مبارزه با سرطان در انسان را دارند.

[تصویر:  do.php?img=3810]

گفته می‌شود مصرف بیش از اندازه‌ی تخم‌مرغ کامل می‌تواند به افزایش کلسترول خون کمک کند. اما تصور کنید روزی فرابرسد که نه تنها چنین مضراتی از مصرف تخم مرغ انتظار نداشته باشیم بلکه تخم مرغ همچون دارو به درمان سرطان، هپاتیت یا دیگر بیماری‌ها بپردازد. پژوهشگران ژاپنی موسسه‌ی ملی علوم و تحقیقات پیشرفته‌ی صنعتی (AIST) با مهندسی ژنتیکی مرغ‌ها موفق به تولید تخم‌مرغ‌هایی شده‌اند که خاصیت دارویی داشته باشند.

در این تحقیق دانشمندان به تصحیح ژنتیکی سلول‌های پیشگام اسپرم شدند که به تولید نوع خاصی از پروتئین منجر می‌شوند؛ پروتئین اینترفون بتا به تحریک سیستم ایمنی بدن می‌پردازد که در نهایت افزایش مقاومت بدن را در پی دارد. بنابر مطالعات پیشین اینترفون در درمان انواع خطرناک سرطان پوست و هپاتیت اثرگذار ظاهر شده است. سلول‌های اصلاح‌شده در عمل باروری و در نهایت تولید تخم مرغ نقش خواهند داشت. با تکرار این چرخه و تولید جوجه‌های مذکر، ژن‌هایی با اینترفون بتا به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود.
در حال حاضر در آزمایشگاه تحقیقاتی موسسه سه مرغ مهندسی شده حضور دارند که هر روز یا هر دو روز یک‌بار بر تخم‌های خود می‌خوابند. قسمت سفیده‌ی این تخم‌مرغ‌ها حاوی اینترفون بتا است. هدف نهایی این تحقیق کاهش هزینه‌های تولید دارو در آینده خواهد بود.

هیرونوبو هوجو، استاد دانشگاه اوزاکا بیان می‌کند:

ما تحقیقی را شروع کرده‌ایم که به تولید داروهای ارزان قیمت‌تر در آینده منجر خواهد شد. در آینده‌ای نه چندان دور باید به عنوان بخشی از کنترل کیفیت تخم‌مرغ‌ها، خصوصیات آن‌ها را از لحاظ حضور مواد دارویی بررسی کنیم.

این تحقیق تنها نمونه‌ای از نقش تکنیک‌های ویرایش ژن‌ در تحول در صنایع مختلف به خصوص حوزه‌ی سلامت در آینده است. تا امروز استفاده از تکنیک‌های ویرایش ژن نظیر کریسپر برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی یا افزایش مقاومت سلول‌های به ویروس اچ‌آی‌وی دورنمای مثبتی از آینده ارائه می‌دهد. ساخت داروهای ارزان قیمت از طریق تخم‌مرغ هم کاربردی شگفت‌انگیز از ویرایش ژن است.

مرحله‌ی بعدی تحقیقات شامل افزایش پایداری پروتئین‌های اینترفون بتا برای افزایش میزان آن تا ۱۰۰ میلی‌گرم در هر تخم‌مرغ خواهد بود.