استفاده از گوشی اندروید قدیمی برای جلوگیری از قطع درختان و شکار - نسخهی قابل چاپ +- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir) +-- انجمن: متفرقه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=16) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=17) +--- موضوع: استفاده از گوشی اندروید قدیمی برای جلوگیری از قطع درختان و شکار (/showthread.php?tid=3097) |
استفاده از گوشی اندروید قدیمی برای جلوگیری از قطع درختان و شکار - maral - ۹۶/۴/۱۳ تافر وایت، مهندس آمریکایی، راهی پیدا کرده است که از گوشیهای اندروید قدیمی و از رده خارج برای جلوگیری از قطع درختان و شکار حیوانات استفاده کند. در سال ۲۰۱۱، هنگامیکه تافر وایت در حال عبور از یک جنگل در اندونزی بود، متوجه شد شخصی بهصورت غیرقانونی مشغول قطع درختان است. با اینکه این کار با فاصلهی کمی از مقر جنگلبانان انجام میشد، ولی به دلیل تعداد زیاد پرندگان و حشرات منطقه، صدای آن به گوش جنگلبانان نمیرسید. این موضوع ایدهای در ذهن وایت ایجاد کرد؛ ایدهی ساخت دستگاهی که بتواند با تشخیص صدای ارهبرقی، قطع غیر قانونی درختان را در لحظه به جنگلبانان اطلاع دهد.
وایت متوجه شد که در اکثر جنگلها، حتی جاهایی که فاصلهی زیادی از جاده دارد، وضعیت آنتندهی و سرویس گوشیهای موبایل خوب است؛ به همین دلیل، وایت ۳۵ ساله در سفر مجددی به اندونزی، تعدادی گوشی موبایل را در قسمتهای مختلف جنگل به منابع برق سیار وصل کرد تا بهمحض تشخیص صدای ارهبرقی، پیغامی برای او ارسال کنند. پس از مدت کوتاهی او از یکی از گوشیهای نصبشده، پیغامی مبنی بر صدای خفیف ارهبرقی دریافت کرد و این موضوع توانست به دستگیری یکی از بزرگترین گروههای قطع درختان بیانجامد.
وایت میگوید:
در بیشتر موارد، افرادی که به قطع غیر قانونی درختان میپردازند، بر این باورند که هیچگاه شناسایی نمیشوند. نصب کردن این دستگاهها، این باور را تغییر میدهد و انگیزهی آنها را از بین میبرد.
گوشیهای نصبشده در جنگل، توسط قابهای پلاستیکی و شارژرهای خورشیدی محافظت و شارژ میشود. میکروفونی با حساسیت بالا، وظیفهی ضبط صدای جنگل را بر عهده دارد و سپس صدای ضبطشده را به سرورهای ابری میفرستد. هنگامیکه سرور، صدای ارهبرقی را تشخیص دهد، پیغامی برای جنگلبانان ارسال میکند.
در جنگلهای بزرگ، متخصصان از ماهواره و پهپاد برای جلوگیری از قطع غیر قانونی درختان استفاده میکنند؛ ولی استفاده از گوشی هوشمند، زمان ارسال پیغام به جنگلبانان را تا چند برابر کاهش میدهد. قطع غیر قانونی درختان، مسئول ۹۰ درصد از جنگلزدایی استوایی در جهان است. این مورد نهتنها به محیطزیست آسیب میزند بلکه یکی از بزرگترین عوامل تغییرات اقلیمی هم محسوب میشود. درختان، دیاکسید کربن را از هوا میگیرند و آن را در شاخهها و برگهایشان ذخیره میکنند؛ هنگامیکه درختی قطع میشود، یکی از منابع اصلی جذب دیاکسید کربن هم از بین میرود. تحقیقات نشان میدهند که قطع درختان در مقایسه با تمام خودروهای جهان، تأثیر بیشتری در میزان آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی دارد.
وایت در حال حاضر یک سازمان غیرانتفاعی با نام Rainforest Connection تأسیس کرده است که گوشیهای اندروید قدیمی افراد را دریافت و آنها را به دستگاههای تشخیص قطع درختان تبدیل میکند. هر گوشی میتواند بهطور متوسط تا بیش از ۲.۵ کیلومترمربع را پوشش دهد. این میزان جنگل میتواند از پخش شدن ۱۵ هزار تن دیاکسید کربن معادل فعالیت ۳ هزار خودرو، جلوگیری کند. سازمان وایت توانسته است تا به امروز، با این دستگاهها از جنگلهای اندونزی، کامرون، رومانی، برزیل، اکوادور، پرو و بولیوی محافظت کند. پروژهی سازمان Rainforest Connection توانسته است تاکنون سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کند که یکی از آنها، نیل یانگ، خواننده و آهنگساز معروف کانادایی است.
بااینکه این پروژه قرار بود تنها برای محافظت از قطع درختان به کار گرفته شود؛ امروزه از این فناوری برای تشخیص صدای اسلحه و جلوگیری از شکار حیوانات هم استفاده میشود. در جنگلهای بولیوی، این فناوری برای حفاظت از گونهای از جگوارها به خدمت گرفته شده است. گوشیهای وایت، بهمحض شنیدن صدای شکارچیان، پیغامی برای جنگلبانان ارسال میکند.
Rainforest Connection اولین سازمانی نیست که در زمینهی حفظ محیط زیست از فناوریهای بهروز استفاده میکند. شرکت آمریکایی WITNESS هم پهپاد و گوشیهای موبایل را برای حفاظت از جنگلهای آمازون، در اختیار مردم بومی قرار میدهد. بهطورکلی، هر گوشی هوشمندی که به GPS و دوربین فیلمبرداری مجهز باشد، میتواند بهنوعی برای حفاظت از محیطزیست استفاده شود. وایت در کنفرانس TED Talk سال ۲۰۱۴ گفت:
استفاده از گوشی موبایل، ارزانترین راه مبارزه با تغییرات اقلیمی است. اگر ثابت کنیم که میتوانیم بهصورت لحظهای، جلوی قطع درختان و شکار حیوانات را بگیریم، دیگر انگیزهای برای این کارها وجود نخواهد داشت.
RE: استفاده از گوشی اندروید قدیمی برای جلوگیری از قطع درختان و شکا - mesterweb - ۹۶/۴/۱۳ تو ایران اگه این کار رو بکنن اول از همه همون گوشی ها رو می دزدن |