حافظه نهان (Cache) مرورگر - نسخهی قابل چاپ +- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir) +-- انجمن: انجمن کامپیوتر، سرور و شبکه (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=3) +--- انجمن: کامپیوتر و اینترنت (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=6) +--- موضوع: حافظه نهان (Cache) مرورگر (/showthread.php?tid=2098) |
حافظه نهان (Cache) مرورگر - ms.khassi - ۹۶/۱/۲۳ حافظه نهان یا Cache مرورگر
قسمتی از حافظه جانبی است که وظیفه حفظ آیتمهایی مانند تصاویر، صفحات وب و... را دارد که قبلاً توسط کاربر مرور شده اند
حافظه نهان (Cache) مرورگر چیست؟
حافظه نهان یا کش (Cache) مرورگر قسمتی از حافظه جانبی است که کپیای از آیتمهایی که قبلاً توسط کاربر در یک صفحه وب مرور شده اند را نگه داری میکند. این آیتمها ممکن است تصاویر گرافیکی (مانند لوگوها، بنرها و به طور کل، تمامی تصاویر صفحه مورد نظر)، کل صفحه وب، فایلهای CSS و... باشند.
زمانی که کاربر برای بار اول یک صفحه وب را مرور میکند، تمامی منابع (مانند تصاویر و...) جدید توسط مرورگر بارگیری (Download) شده سپس به کاربر نشان داده میشود. در این هنگام مرورگر برخی از این منابعی که بند اول نام برده شدند را کدگذاری کرده (به دلیل مسائل امنیتی)، سپس در قسمتی از حافظه جانبی ذخیره میکند. این آیتمهای ذخیره شده که در اصل کپیای از منابع اصلی خود هستند، حافظه نهان مرورگر (Browser Cache) نامیده میشوند. هر یک از فایلهای کش شده تاریخ انقضاءای دارند که ممکن است توسط وب سرور یا خود مرورگر مشخص شود.
چرا Cacheهای مرورگر را پاک میکنیم؟
کشها باعث افزایش سرعت مرور وب میشوند. اما ممکن است در بسیاری از موارد، فایلهای اصلیای توسط مرورگر کش شده اند، از طرف سرور، سازندگان و طراحان یا به هر دلیل دیگری تغییر داده شوند. در این حالت ممکن است مرورگر همان فایل کش شده را به کاربر نشان دهد درحالی که این فایل کش شده با فایل اصلی تفاوت دارد. برای مثال، یک تصویر ممکن است توسط مرورگر کش شود. در این صورت زمانی که حتی تصایر اصلی تغییر داده شود، ممکن است مرورگر همان تصویر قدیمی کش شده را به کاربر نشان دهد
حافظه نهان (Cache) مرورگر چه کاربردی دارد؟
مرورگرها به دلایل مختلفی از فرایند caching استفاده میکنند. کش مرورگر باعث کاهش شدید پنهای باند مصرف شده از طرف کاربر و فشار موجود روی سرورهای وبسایت میشود. هنگامی که کاربر برای بار اول صفحه وب را مرور کرده و منابع وب در حافظه نهان ذخیره میشوند (عمل Caching)، برای دفعات بعدی که کاربر قصد مرور همان صفحه را دارد، تمامی منابع آن صفحه توسط مرورگر دانلود نخواهند شد.
مرورگر با استفاده از الگوریتمهای خود، منابع موجود در صفحه را با فایلهای کش شده خود مقایسه میکند. در صورتی که طبق الگوریتم مرورگر، فایل کش شده با منبع موجود در صفحه یکی باشد، مرورگر منبع کش شده خود را نشان کاربر داده و دیگر فایل اصلی را دانلود نمیکند. به این ترتیب هم پنهای باند مصرفی به مقدار زیادی کاهش مییابد و هم فشاری بر روی سرورهای وبسایت وجود دارد.
برای مثال فرض کنید که درحال مرور یک صفحه HTML هستیم که در آن از یک منبع (در این مثال، یک تصویر) استفاده شده است. این تصویر در حافظه نهان (Cache) مرورگر وجود ندارد؛ چون قبلاً توسط مرورگر دریافت و مشاهده نشده است. در این گونه موارد، نمایش کلی پروسه مشاهده تصویر به این صورت است:
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
در مرحله اول کاربر صفحه HTMLای که پس از درخواست مرورگر دریافت شده است را مرور میکند. در این صفحه یک تصویر وجود دارد.
بنابراین (مرحله 2: مرورگر تصویر مورد نظر را در حافظه نهان خود جستجو میکند.
(مرحله 3:این تصویر قبلاً توسط مرورگر کش نشده است به همین دلیل در حافظه نهان، این تصویر وجود ندارد. مرورگر تصویر را در حافظه نهان خود پیدا نکرده است
بنابراین (مرحله 4:از سمت سرور این تصویر را درخواست میکند.
(مرحله5:سرور تصویر مورد نظر را به مرورگر ارسال میکند. حال مرورگر این تصویر را به کاربر نشان میدهد.
(مرحله 6:به علاوه، این تصویر را برای مرورهای بعدی در حافظه نهان خود ذخیره میکند.
حال حالتی را درنظر بگیرید که فایل مورد نظر ما (در این مثال، یک تصویر) در حافظه نهان مرورگر وجود دارد. دراین گونه موارد، نمایش کلی مشاهده تصویر به این صورت است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
همانند حالت قبلی، در مرحله اول کاربر صفحه HTMLای که پس از درخواست مرورگر دریافت شده است را مرور میکند. در این صفحه یک تصویر وجود دارد.
(مرحله 2: مرورگر تصویر مورد نظر را در حافظه نهان خود جستجو میکند. این تصویر به دلایلی (مثلاً در مرورهای قبلی)، قبلاً توسط مرورگر دانلود شده و در حافظه نهان مرورگر ذخیره (کش) شده است.
(مرحله 3: مرورگر تصویر مورد نظر را در حافظه نهان پیدا کرده سپس به کاربر نشان میدهد.
همان طور که مشاهده میکنید، در حالت دوم، منبعی که قبلاً کش شده است، بار دیگر توسط مرورگر دانلود نشده و همان فایل کش شده به کاربر نشان داده میشود. در این حالت پهنای باندی که صرف دریافت منبع مورد نظر میشد، مصرف نخواهد شد. همچنین بار اضافیای بر روی سرور وبسایت وجود نخواهد داشت RE: حافظه نهان (Cache) مرورگر - mohamadrezarezai - ۹۶/۱/۲۳ ممنونم آموزش خوبی بود فرستاده شده از HUAWEI G750-U10ِ من با Tapatalk |