مقایسه وردپرس با جوملا - نسخهی قابل چاپ +- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir) +-- انجمن: انجمن طراحی سایت و برنامه نویسی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=78) +--- انجمن: طراحی سایت، سئو و بهینه سازی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=27) +--- موضوع: مقایسه وردپرس با جوملا (/showthread.php?tid=204) |
مقایسه وردپرس با جوملا - نگار - ۹۴/۵/۷ وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ - فوتوبلاگ - پادکست - گالری و ... بسازید. وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت بانک اطلاعاتی MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند. وردپرس در ادامه راه پروژه موفق b2 می باشد که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس توسط Christine Selleck دوست مت مولوگ ( توسعه دهنده اصلی وردپرس ) پیشنهاد و از آن روز تا الان وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است. دو هدف اصلی سازندگان وردپرس
1- راحتی کاربر
2- رعایت استاندارد های جهانی از وردپرس برای دو منظور استفاده میشود
ابزار وبلاگ نویسی
سیستم مدیریت محتوا این که شما به چه منظوری از وردپرس استفاده می کنید به نوع مطالب و هدف شما بستگی دارد. با این وجود، وردپرس به صورت گسترده به عنوان یک ابزار وبلاگ نویسی استفاده می شود.
وردپرس تمام امکانات لازم برای ایجاد یک وب سایت پایه را همراه خود نصب می کند. در کنفرانس WordCamp سانفرانسیسکو، مت کاتز از کارکنان گوگل اعلام کرد که وردپرس بهترین پلت فرم وبلاگ نویسی است که سازگار با موتورهای جست و جو می باشد و به علت این ویژگی، بهترین قدم اولیه برای هر کسب و کار آنلاین است.
هسته ی اصلی وردپرس شامل موارد زیر است:
نوشته ها و برگه ها
رسانه پیوند ها دسته ها و برچسب ها قوانین و شناسنامه ی کاربران خروجی های RSS، Atom و OPML آدرس های اینترنتی سازگار با موتورهای جستجو محافظت در برابر اسپم بروزرسانی خودکار سایت های قابل ساخت با وردپرس
وبلاگ های شخصی
شبکه های وبلاگ نویسی شبکه های اجتماعی دانشگاه ها و مدارس سایت های تجاری
وردپرس و جوملا، از محبوبترین CMSهای منبعباز هستند. این CMSها، جامعه پشتیبان بزرگ و فعالی دارند و راهنماهای آنها به وفور در اینترنت یافت میشود. جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای کدباز روز به روز در حال گسترش است. کارگاه های آموزشی و کنفرانس های تخصصی متعددی در رابطه با جوملا و کاربری آن برگزار می گردد . وردپرس نیز از جمله سیستم های قدرتمند مدیریت محتوا محسوب می گردد که عمر آن از جوملا بیشتر است و اکثرا برای راه اندازی وبلاگ (Blog) بکار می رود.مقایسه جوملا و وردپرس مزایا
مزایای سیستم مدیریت محتوای جوملا
یک سیستم مدیریت محتوای جامع و کامل دارا بودن انواع بیشتر برنامه های الحاقی (ماژول ها[17] و کامپوننت[18] ها) قابلیت کار با انواع متخلف پایگاه داده قابلیت تعریف سطح دسترسی برای کاربران و مدیران سایت مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس
· سادگی در راه اندازی و نگهداری یک وب سایت
· راحت تر و ساده تر بودن برای وب سایت های کوچک و بلاگ ها (وبلاگ ها) · سرعت عمل در انتشار مطالب [b]معایب
معایب سیستم مدیریت محتوای جوملا [/b] · کاربری نه چندان ساده · سخت بودن رفع مشکلات در زمانی که مشکلی در عملکرد جوملا به وجود می آید. · احتیاج به دانش و تجربه بیشتر برای راه اندازی و پشتیبانی یک وب سایت معایب سیستم مدیریت محتوای وردپرس · محدودیت در گسترش پذیری (این سیستم بصورت پیشفرض برای راه اندازی وبلاگ و سایت های کوچک در نظر گرفته شده است)
· مناسب نبودن برای راه اندازی سایت های تجاری بزرگ · نسبت به جوملا دارای الحاقات کمتری میباشد. نتیجه گیری
اگر شما وب سایت کوچکی دارید و می خواهید آن را از منزل مدیریت نمایید دراینصورت درحال حاضر سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهترین گزینه برای مدیریت و بروزرسانی وب سایت شما بصورت روزانه و متوالی می باشد زیرا کارها به سادگی و سرعت انجام می گیرد.
انجمن های گفتگوی مجازی متعددی برای کاربران وردپرس وجود دارد و راهنما های متعددی در اینترنت در دسترس مدیران سایت های وردپرسی می باشد .
اما اگر شما میخواهید یک وب سایت تجاری کار درست داشته باشید بدون شک جوملا را انتخاب کنید زیرا جوملا انتخاب اول حرفه ای ها می باشد.
تنها دلیل برای انتخاب جوملا به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر قدرت و گسترش پذیری فوق العاده آن می باشد در واقع قابلیت گسترش پذیری جوملا بی پایان است. برای وب سایت های بزرگ تجاری و پرتال های غیر تجاری جوملا دارای سیستم چندکاربره می باشد لذا برای سایت هایی که چندکاربره می باشند (چندین نفر بصورت هم زمان مدیریت یک سایت را برعهده دارند) جوملا بهترین گزینه است. هر مدیر می تواند سطح دسترسی خود را داشته باشد و به قسمت های دیگر دسترسی نداشته باشد.
برنامه های الحاقی (ماژول و کامپوننت) متعددی نیز بصورت تجاری و غیرتجاری برای جوملا موجود می باشد که هرکدام می تواند به قابلیت های پیشفرض جوملا بیافزاید.
به مانند وردپرس انجمن های گفنگوی مجازی متعددی نیز برای جوملا وچود دارد که مدیران و برنامه نویسان سایت هایی که از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده می نمایند تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک می گذارند اما یافتن مقالات آموزشی تا حدودی دشوار تر می باشد.
هر شخصی با دانش و تجربه کافی در زمینه سیستم های مدیریت محتوا مسلما جوملا را برای مدیریت سایت خود انتخاب می کند اما وردپرس برای کاربران مبتدی بسیار مناسب تر می باشد.
خلاصه
CMS ابزارهای مناسبی برای تولید و مدیریت محتوای وبسایت فراهم میکند؛ بدون آنکه نیازی به داشتن مهارتهای توسعه اختصاصی وب برای تولید یا مدیریت محتوا داشته باشید. دیگر احتیاجی به دانستن HTML، جاوا اسکریپت و یا دانش برنامهنویسی وب لازم برای ساخت صفحات جدید یا ویرایش صفحات موجود در سایت نیست. فقط با چند اشاره و کلیک، تایپ و در نهایت کلیک روی دکمه Save، سایت شما فوراً آماده میشود.نرمافزار مدیریت محتوا یا Content Management System برنامهای است كه بهطور كامل از ایجاد، مدیریت و بهروزرسانی یك وبسایت پشتیبانی میكند و تمام ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت یك سایت را دارا میباشد. CMS چرخه زندگی یك صفحه وب را از ایجاد و بهروزرسانی تا انقراض آن در بر میگیرد. CMS همچنین دارای قابلیت مدیریت ساختار سایت، شیوه نمایش صفحات و ارتباط آنها با منوها میباشد. بهعبارت سادهتر CMS نرمافزاری است برای تولید وبسایتی حرفهای. استفاده از CMS بجای روش قدیمی صفحات ثابت از لحاظ تجاری و اقتصادی مزایای بسیار زیادی دارد از جمله: · صرفهجویی در زمان برای ایجاد و بهروزرسانی صفحات وب · سازگاری و استحكام بیشتر · راهبری (navigation) پیشرفته · انعطافپذیری بیشتر · كنترل نامتمركز سایت · امنیت بالاتر وبسایت · كاهش ورود اطلاعات تكراری · كاهش چشمگیر هزینههای نگهداری |