۹۷/۱/۱۸، ۰۹:۳۸ عصر
فیسبوک در پی فشارهای اخیر تایید کرد که بر محتوای چت کاربران در اپلیکیشن مسنجر خود نظارت داشته است.
بنا به گزارش اخیر بلومبرگ، فیسبوک روز چهارشنبه اعلام کرد که چتهای کاربران را در برنامهی مسنجر اپ خود کنترل میکند تا مطمئن شود محتوای آنها با استانداردهای جامعه سازگار است! این تایید، یک هفته پس از مصاحبهی مارک زاکربرگ با ازرا کلین صورت گرفت. زاکربرگ در این مصاحبه عنوان کرده بود که برای جلوگیری از سوءاستفاده در فضای فیسبوک مداخلههایی انجام میگیرد.
کلین در مصاحبهاش به هیاهوی تبلیغاتی در طول بحران روهینگیا اشاره کرد و زاکربرگ پاسخ داد: به یاد دارم که صبح یک روز تعطیل بود که طی یک تماس تلفنی متوجه شدیم دو طرف درگیری روهینگیا تلاش میکنند تا برای انتشار پیامهای احساسی خود از فیسبوک استفاده کنند.
در ماه آگوست ۲۰۱۷، مسلمانان میانمار که تحت سلطهی بوداییهای این منطقه بودند، به منظور پاکسازی قومی مجبور به فرار شدند. سازمان ملل متحد این فاجعهی انسانی را نسلکشی توصیف کرد. کارشناسان حقوق بشر، فیسبوک را نوعی ابزار نفرتپراکنی قومیتی نامیدند که خشونت بین گروههای مذهبی را تشدید میکند.
زاکربرگ گفت که این پیامها توسط فیسبوک شناسایی شد؛ در عمدهی این پیامها که طرف اصلی آنها مسلمانان بودند گفته شده بود: «این مناطق تحت سلطهی بوداییها است. بدون اسلحه به آنجا نروید»؛ البته در خصوص بوداییها هم چنین پیامهای مشابهی وجود داشت. تلاش فیسبوک برای جلوگیری از پیشروی این پیامها از یک طرف، جلوگیری از سوءاستفاده از این شبکهی اجتماعی تلقی شد و از طرفی دیگر فیسبوک را در خصوص حفظ حریم شخصی کاربران زیر سوال برد.
مدتی قبل هم رسانههای نیویورکتایمز و گاردین اعلام کردند که کمبریج آنالیتیکا که یک شرکت تحلیل دادهها است، به اطلاعات ۵۰ میلیون کاربر فیسبوک دسترسی داشته تا بدین وسیله، بر رای آنها در طی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده تاثیر بگذارد. پس از انتشار این اخبار، فشارها بر علیه فیسبوک شدت گرفت. روز چهارشنبه، فیسبوک اعلام کرد که اطلاعات مربوط به بیش از ۸۷ میلیون نفر از کاربران فیسبوک در اختیار کمبریج آنالیتیکا قرار دارد. از نظر بسیاری از افراد، فیسبوک در خصوص اطلاعات شخصی کاربرانش مسئولانه عمل نکرده است.
قرار است تا در تاریخ ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین)، زاکربرگ برای شهادت دادن در خصوص این موضوع، در کنگرهی ایالات متحده حاضر شود.
سخنگوی رسمی فیسبوک در گفتگو با بلومبرگ گفت که اطلاعات جمعآوری شده از مسنجر فیسبوک در خصوص استفادههای تبلیغاتی به کار نرفته؛ فیسبوک مدعی است که همان ابزارهای خودکاری را که برای نظارت بر بخش عمومی شبکهی اجتماعی خود استفاده میکرده، برای کنترل چتها هم به کار گرفته است.
یک سخنگوی رسمی فیسبوک در گفتگو با بیزنس اینسایدر گفت: حفظ حریم خصوصی پیامهای شما اولویت ما است. ما برای شناسایی بدافزارها یا تصاویر مربوط به سوءاستفاده از کودکان، از سیستمهای خودکار استفاده میکنیم. این گونه عملیات به وسیلهی شخص انجام نمیشود.
کاربران مسنجر گزینهای برای فعال کردن پیامهای رمزگذاری شده دارند؛ اما این ویژگی امنیتی در حالت پیشفرض غیرفعال است.