باشگاه کاربران روماک

نسخه‌ی کامل: قابلیت ضبط مکالمات تلفنی به اندروید P اضافه می شود
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
گوگل در نسخه بعدی سیستم عامل اندروید، یعنی اندروید P در نظر دارد دسترسی به برخی کدهای API مربوط به ضبط مکالمات تلفنی را برای توسعه دهندگان باز کند. از این رو گوشی های مجهز به اندروید پی می توانند به صورت پیش فرض مکالمات تلفنی را ضبط کنند.

[تصویر:  do.php?img=4320]

گوگل در حال حاضر در حال کار کردن بر روی اندروید نسخه اوریو (Oreo) است تا بتواند این نسخه از سیستم عامل خود را به دستگاه های اندرویدی بیشتری اضافه کند. از طرف دیگر، غول دنیای تکنولوژی از نسل بعدی اندروید یعنی اندروید P غافل نشده و در تلاش است تا قابلیت های بیشتری را در نسخه جدید سیستم عامل انحصاری خود بگنجاند.
در این راستا، یکی از اقدامات این شرکت که در بستر پروژه منبع باز اندروید موسوم به AOSP انجام می شود، قرار است صدای هشدار ضبط مکالمات تلفنی را با فرکانس 1400 هرتز وارد گوشی های اندرویدی کند؛ به این صورت که حین برقراری مکالمه، این صدا هر 15 ثانیه تکرار شده و طرف مقابل را ضبط شدن صدایش مطلع می سازد.
این قابلیت اندروید P به منظور جلوگیری از ضبط غیر مجاز مکالمات تلفنی و در راستای الزامات مربوط به استفاده صحیح از دستگاه های تلفن همراه در نظر گرفته شده و ممکن است در هر کشوری بسته به قوانینش کاربرد نداشته باشد. از این رو، گزینه غیر فعال سازی این قابلیت در اختیار اپراتورهای فعال در هر کشور قرار خواهد گرفت.

از طرفی، فعلا خبری از رابط برنامه نویسی کاربردی (API) که دسترسی به این قابلیت را برای توسعه دهندگان اپلیکیشن ها فراهم کند، نیست، اما به نظر می رسد گوگل این ویژگی را در اختیار سازندگان نرم افزاهای ضبط مکالمات تلفنی قرار دهد.
گفتنی است؛ امکان ضبط مکالمات تلفنی سال هاست که در نسخه های اندروید وجود دارد، اما گوگل همیشه دسترسی توسعه دهندگان به این قابلیت را محدود کرده است. شرکت های سازنده گوشی از قبیل سامسونگ، شیائومی و وان پلاس به طور غیر رسمی این قابلیت را به محصولاتشان اضافه می کنند. برخی از این شرکت ها حتی به کاربران خود امکان استفاده از اپ های اختصاصی ضبط مکالمات تلفنی را در فروشگاه پلی استور داده اند.

از یک سو، به نظر می رسد گوگل قصد داشته باشد محدودیت هایی را در برخی از کدهای API اندروید پی خود اعمال کند. از طرف دیگر دسترسی برخی امکانات نرم افزاری این نسخه از اندروید از قبیل ضبط مکالمات تلفنی برای توسعه دهندگان باز خواهد شد؛ موضوعی که علاقه برنامه نویسان به این سیستم عامل را دوچندان می کند.
اندروید P ، کاربران خود را از ضبط شدن مکالمات مطلع خواهد کرد

گفته می‌شود قابلیت ضبط مکالمات یکی از تغییراتی است که در سیستم عامل اندروید P گوگل شاهد آن خواهیم بود و همچنین هر دو مخاطب از در حال ضبط بودن مکالمه مطلع می‌شوند.

کاربران تلفن های هوشمند همیشه از اپلیکیشن‌های مختلف جهت ضبط مکالمات (Call Recording) استفاده می‌کنند اما به نظر می‌رسد این موضوع در اندروید P گوگل برای همیشه تغییر می‌کند؛ شرکت گوگل قصد دارد با قرار دادن این قابلیت در سیستم عامل محبوب خود و همچنین اطلاع‌رسانی به کاربران در حین ضبط مکالمه مشکل کاربران را به کلی حل کند.

با انتشار نسخه‌های آزمایشی مخصوص توسعه‌دهندگان اندروید 9.0 (احتمالا بستنی پسته‌ای) می‌توانیم بگوییم که چیزی تا رونمایی از این سیستم عامل باقی نمانده است و کم کم شاهد انتشار گزارشات مختلف پیرامون قابلیت‌های این نسخه جدید هستیم. از جمله قابلیت‌هایی که تاکنون به این نسخه نسبت داده شده‌اند می‌توان به پشتیبانی از نوارهای مشکی بالای صفحه گوشی‌ ها (Notch)، تغییرات ظاهری بیشتر جهت بالا بردن جذابیت سیستم عامل اندروید همچون iOS اپل و همچنین سازگاری آن با محصولات آینده اشاره کرد؛ در توضیح مورد آخر باید بگوییم که در آینده شاهد محصولاتی با صفحات دوگانه نظیر ZTE Axon M و یا گوشی های انعطاف‌پذیر نظیر گلکسی X سامسونگ خواهیم بود. گوگل خود را برای پشتیبانی از تمامی این فناوری‌های جدید آماده می‌کند. بهبود باتری از جمله دیگر مشخصه‌های نسخه جدید سیستم‌ عامل اندروید P گوگل ذکر شده است.

امروز اما یک خبر جدید پیرامون قابلیت‌های اندروید P در فضای مجازی منتشر شده است: یکی از کدهای نوشته شده در نسخه آزمایشی این سیستم عامل، ضبط شدن مکالمه توسط یک شخص را به مخاطب دیگر اطلاع می‌دهد. به گفته فروم XDA، اگر کاربری بخواهد از قابلیت ضبط مکالمات اندروید 9.0 استفاده کند، این کد فعال شده و یک صدای ضعیف با فرکانس 1400 هرتز هر 15 ثانیه یکبار پخش می‌شود تا ضبط شدن تماس را به کاربر اطلاع دهد.
ضبط مکالمات صوتی و تصویری بر اساس قانون در برخی کشورها و ایالات خاص تنها با موافقت دو طرف مکالمه امکان‌پذیر است و قرار دادن چنین قابلیتی در اندروید P گوگل نیز در راستای رعایت همین قوانین حقوقی بوده است. البته ضبط مکالمات در بیشتر کشورها و ایالات بدون نیاز به اطلاع به فرد مقابل امکان‌پذیر است اما کاربران ساکن کالیفرنیا، کنتیکت ، فلوریدا، هاوایی، ایلینوی، مریلند، ماساچوست، مونتانا، نوادا، نیو همپشایر، پنسیلوانیا و واشنگتون نمی‌توانند بدون اجازه فرد دیگر، مکالمه را ضبط کنند.

با اینکه پخش یک صوت در هر 15 ثانیه کمی آزاردهنده به نظر می‌رسد اما با کمی تعمل متوجه می‌شویم که وجود چنین قابلیتی بیشتر از هر چیز در خدمت حفظ حریم خصوصی کاربران است و خیال آنها از این موضوع راحت خواهد بود.

اندروید 9.0 (Android P) به برنامه های پس زمینه اجازه استفاده از میکروفون دستگاه را نمی دهد

بسیاری از کاربران دستگاه های هوشمند نگران جاسوسی بدافزارها هستند. شرکت های مختلف سعی می کنند با ارائه نسخه های جدید سیستم عامل خود، تا حدودی نگرانی کاربران را رفع کنند. در همین راستا نسخه بعدی سیستم عامل گوگل، اندروید 9.0 یا همان اندروید P به برنامه های پس زمینه اجازه استفاده از میکروفون را نمی دهد.

اندروید اوریو که در حال حاضر جدیدترین نسخه سیستم عامل موبایلی گوگل محسوب می شود، در زمینه امنیت و مدیریت برنامه های در حال اجرا در پس زمینه عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد (نوکیا 8 اولین گوشی غیر گوگلی مجهز به اندروید اوریو 8.1 لقب گرفت). با این وجود نسخه بعدی این سیستم عامل، اندروید 9.0 که در کنفرانس گوگل I/O در ماه مه معرفی می شود، در این زمینه عملکرد بهتری خواهد داشت.
در حالی که در گذشته کدهای مربوط به نسخه بعدی سیستم عامل اندروید منتشر شده بود که به جلوگیری از دسترسی برنامه های پس زمینه به دوربین دستگاه های مجهز به اندروید 9.0 اشاره داشت، این احتمال وجود دارد که دسترسی این برنامه ها محدودتر نیز شود (نسخه بعدی اندروید از برش نمایشگر همانند آیفون X پشتیبانی می کند).


[تصویر:  do.php?img=4492]

گوگل در نظر دارد بر روی استفاده از میکروفون دستگاه ها نظارت بیشتری داشته باشد. در همین راستا در اندروید 9.0 که بعضا اندروید P نیز خوانده می شود، دسترسی برنامه های پس زمینه به میکروفون محدود خواهد شد. دستگاه های مجهز به این نسخه از سیستم عامل اندروید نگرانی در رابطه با امکان جاسوسی از دوربین اصلی، سلفی و میکروفون را نخواهند داشت.
در گذشته نه چندان خبرهای مربوط به جاسوسی NSA از شهروندان در اینترنت منتشر شده بود که نگرانی بسیاری از کاربران را در پی داشت. امکان استفاده از دوربین و میکروفون توسط برنامه های پس زمینه بدون اطلاع کاربر احتمال جاسوسی از وی را افزایش می دهد.

شرکت های مختلف سعی می کنند با افزایش امنیت محصولات خود کاربران بیشتری را جذب کنند. با اعمال تغییرات جدید در نسخه بعدی سیستم عامل اندروید، این سیستم عامل پرطرفدار می تواند امنیت کاربران را بیش از پیش تضمین کند.