باشگاه کاربران روماک

نسخه‌ی کامل: چرا اندروید از آی‌او‌اس موفق‌تر است؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
اندروید بهتر است یا iOS؟
شاید این سوال بیش‌ترین پرسش مطرح شده در چند سال اخیر باشد؛ اما زمانی‌که از موفقیت و برتری یک سیستم عامل در تعداد کاربران صحبت می‌کنیم، اندروید با اختلافی بسیار فاحش خود را پیروز میدان کرده است. اگرچه عوامل بسیار زیادی در این موفقیت نقش داشته‌اند اما در ادامه قرار است نگاهی بر مهم‌ترین دلایل این پیروزی داشته باشیم.

گوگل؛ غول مهربان!
بدون شک گوگل محبوب‌ترین کمپانی اینترنتی دنیاست، برای فهمیدن این موضوع لازم نیست سراغ آمار و ارقام برویم، تنها کافیست به دل خودمان نگاه کنیم! برای اکثر ما کاربران گوگل معنا دهنده اینترنت است و زندگی بدون گوگل به هیچ وجه امکان‌پذیر نخواهد بود. در سمت مقابل iOS قرار گرفته است، کمپانی که هرچند معتقد است کاربران نیاز خود را نمی‌دانند اما توجه خاصی به جلب رضایت آن‌‌ها دارد. با این وجود بازهم گوگل محبوب‌تر است! شک دارید؟!

تا به حال دقت کرده‌اید که اکثرا پس از باز کردن مرورگر به عنوان اولین کار به سراغ گوگل می‌روید، اصلا تا به حال شده است که روزی را در اینترنت باشید و سری به گوگل نزده باشید؟! گوگل در پوست و استخوان ما کاربران نفوذ کرده است و این محبوبیت خواه یا ناخواه دامن‌گیر اندروید هم می‌شود. در وافع این محبوبیت به قدری در موفقیت اندروید موثر است که اگر وجود نداشت هیچ‌گاه اندروید، اندروید نمی‌شد!

اپل یک کمپانی مرموز است و تمایل زیادی به نزدیک‌تر کردن خود به کاربران ندارد، قرار نیست در رابطه با درست و یا غلط بودن این سیاست بحث کنیم زیرا برای اپل تاکنون جوابگو بوده است. برخلاف گوگل، اپل کاربران را رازدار خود نمی‌داند و این موضوع موجب شده گوگل حتی در دل طرفداران دو آتشه اپل هم جایگاه خودش را داشته باشد. در واقع مهم نیست طرفدار کدام برند باشید، به هر حال گوگل دوست داشتنی است!

آزادی دربست!

می‌دانم با بیان این حرف موجی از مخالفت‌ها را مبنی بر اینکه آی‌اواس دیگر محدود نیست را نصیب خود خواهم کرد اما اگر نگاهی عمیق و البته واقع‌گرایانه داشته باشیم، می‌فهمیم اندروید آزادتر است. در واقع اپل این انتخاب را به کاربرانش نمی‌دهد که با پذیرفتن برخی از ریسک‌ها، امکانات بیش‌تری را دریافت کند اما اندروید تنها یک نصیحت کننده است و به شما پیشنهاد می‌دهد که این کار را نکنید، حالا اگر نصیحت پذیر نیستند پس عواقبش را بپذیرید. گذشته از موضوع آزادی برای کاربران، گوگل این امکان را قرار داده است که هر شرکت به هر نحوی که می‌خواهد از اندروید استفاده کند، البته دولوپرها نیز به سهم خود در این دریای بی‌کران نقش دارند و با تولید صدها رام و حتی سیستم عامل بر پایه اندروید نشان داده‌اند که آزادی چقدر شیرین است. این موضوع سبب شده شمار علاقه‌مندان به اندروید روزبه‌روز در حال افزایش باشد و هیچ کس پیدا نشود که به خاطر محدودیت در آرزوی آزادی اندروید بماند!

کار گروهی!
یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف اپل را می‌توان خودخواهی (الزاما بار منفی ندارد، بازهم هرطور مایلید!) آن دانست. اپل می‌گوید اگر یک سینه چاک سیستم عامل‌های من، من جمله iOS هستید، حتما سراغ خودم را بگیرید. اما اندروید چه؟ اندروید بسیار دست و دل‌بازتر از آن است که کاربران را محدود به محصولات خودش کند. برای داشتن یک اسمارت‌فون اندرویدی انتخاب‌های زیادی دارید، از سامسونگ و ال‌جی گرفته تا جی ال ایکس و شیائومی! هر کدام را دوست داشتید بخرید، بازهم گوگل دوستتان دارد!
با توجه به شمار بی‌نهایت سازندگان اسمارت‌فون در دنیا، اگر شمار دستگاه‌های فروخته شده توسط هر کدام از این شرکت‌های سازنده را تنها ۱۰۰۰ دستگاه هم در نظر بگیریم، حاصل می‌شود: ∞=x1000∞
همین موضوع خود می‌تواند دلیلی بر برتری این سیستم عامل باشد، در سمت مقابل برای داشتن iOS تنها می‌بایست از محصولات سازنده خرید کنید که خب یک تولید کننده هر چقدر هم بزرگ و اپلی باشد، بازهم در دریای ∞ غرق خواهد شد! البته نباید از حق گذشت، نه گوگل و نه بسیاری از تولیدکنندگان گم‌نام و حتی نام‌دار محصولی به کاملی پرچم‌داران اپل ندارند.

من ارزانم، مرا بخر!
تا پیش از آنکه اندروید متولد شود، داشتن یک اسمارت‌فون بیش‌تر شبیه به آرزویی می‌ماند که برای تحقق یافتنش به مقدار زیادی پول احتیاج بود، در واقع سازندگان اسمارت‌فون‌ها تا پیش از معرفی اندروید خود را در خدمت قشر مرفه می‌دیدند و با اکثریت جامعه رابطه خوبی نداشتند. شاید بگویید در حال حاضر اندروید هم گران است، مطمئنا این حرف درست بوده و اخیرا پرچم‌دارانی از دیار آسمانی (بخوانید چین!) هم وجود دارند که در قیمت گذاری روی آی‌فون‌های اپل را سفید کرده‌اند اما اندروید حامی فقرا و اغنیاست! در واقع شما می‌توانید یک اسمارت‌فون اندرویدی را حتی با بهایی کم‌تر از ۵۰ دلار (حتی ۴ دلار!) هم پیدا کنید. مطمئنا شبیه به هم نیستند و نخواهند بود اما بالاخره می‌شود تلگرام رویش ریخت (دغدغه شمار کثیری از کاربران مبتدی!). این موضوع مطلقا در رابطه با iOS صحت ندارد و هرکس که می‌گوید آی‌فون هم‌چون اندروید در دسترس است، مطمئنا حال و روز خوشی ندارد و یا از نجومی بگیران عزیز است!

نتیجه نهایی!
در حال حاضر ۸۵ درصد از بازار اسمارت‌فون‌ها در دست اندروید است، این درحالی‌ست که اپل ۱۴.۳ درصد از این بازار وسیع را تحت سلطنت خود دارد. دیگر سیستم عامل‌ها نیز با توجه به اینکه اندروید و iOS روی هم ۹۹.۳ درصد بازار را در اختیار دارند، شانسی برای خودنمایی و ابراز وجود نخواهند داشت. شاید در بخش سیستم عامل‌ها محبوبیت و اکثریت با اندروید باشد اما زمانی که صحبت از دیوایس‌ها می‌شود، محصولات اپل بسیار محبوب‌تر هستند و نمی‌توان این موضوع را انکار کرد.
به هر حال با توجه به اتفاقات فعلی به نظر می‌رسد هر دو کمپانی گوگل و اپل از وضعیت فعلی خود راضی هستند و حداقل اخبار منتشر شده نشان می‌دهد که تغییرات زیادی را در آینده نزدیک شاهد نخواهیم بود.

غریبه

به نظرم گوگل با اندروید همون کاری کرد که میکروسافت با ویندوز کرد.
الان میلیاردها نفر انلاین هستن و مدیون ویندوز هستن نه مکینتاش اپل!
اندروید هم همینطور. اگر اندروید نبود مسلما به خصوص در کشورهای جهان سوم ارتباطات انلاین شکل نمیگرفت.
اندروید هر ایرادی بهش وارد باشه یک کار بزرگ کرده و اون اینکه با هر بودجه ای میتونی بیایی انلاین باشی و ارتباطات نوین را تجربه کنی