شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 27 رأی - میانگین امتیازات: 2.59
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
راهکارهای حواس افزایش تمرکز

راهکارهای افزایش تمرکز حواس
#1
برای داشتن تمرکز حواس باید به بلاتکلیفی خود پایان دهیم. از میان انگیزه های مختلف و متنوعی که ما را احاطه کرده اند، با انتخاب درست یکی را برگزینیم و بقیه را به حاشیه ذهن برانیم.

۱- قصد و نیت
تا انگیزه و نیاز به چیزی نباشد، تمرکز حواس و توجه به آن دقیق نخواهد بود. برای آنکه به چیزی توجه کنیم، باید انگیزه های نسبت به آن در ما پدید آید. برای متمرکز بودن و شروع کار باید انگیزه داشته باشیم و تلاش کنیم.
 
۲- از خیالبافی پرهیز کنیم
خیالبافی کردن، غرق شدن در خاطرات گذشته و یاد کردن مشکلات، از عوامل بر هم زنده تمرکز هست و سراغ کسانی می آید که بی برنامه باشند و یا به خود اجازه دهند که غرق در خاطرات شوند.
 
۳- زمان و مکان و شرایط مطالعه
باید شرایط زیر را در هنگام مطالعه رعایت کنیم:
الف) لم ندهیم
ب) از شل شدن بیش ازحد عضلات جلوگیری کنیم
ج) ارتباط خود را با دنیای خارج از طریق موبایل و تلفن و … قطع کنیم
د) گرمای مکان مطالعه را طبیعی و متوسط نگه داریم
ه) از سر و صدا دوری کنیم
و) از برنامه های تلویزیونی دور بمانیم
 
۴- انگیزه ها و خواسته های مختلف را دور بریزیم
وقتی چندین انگیزه و ده ها خواسته قرار است در وجود شما ایجاد شود، قبول کنید که این کار غیرممکن است. محال است که کسی به همه چیز برسد و همه موفقیت ها را به دست آورد. پس هدف خود را که در این مقطع از تمام موارد دیگر زندگی مهم تر و جدی تر است را مشخص کنید و با تمام وجود فقط به آن فکر کنید.
 
۵- مرور ذهنی
مرور فعالیت قبل از انجام آن که اصلاحا نقشه ذهنی خوانده می شود تمرکز آور است.
 
۶- استفاده از روش های مطالعه
کسی که بدون روش و نقشه مطالعه می کند، اصلاحا بهداشت مطالعاتی را رعایت نمی کند و این باعث می شود که تمرکز در مطالعه از دست برود. لذا سعی کنید برای مطالعه خود روش داشته باشید.
 
۷- از فشار های روانی بپرهیزیم
فشار های روانی از مهمترین عوامل تشتت فکر است. بیشتر افراد زمانی که با مسئله ای رو به رو می شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و با توانایی حل مسئله و کسب موفقیت را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می شوند و آرامش خود را از دست می دهند.
 
۸- برنامه ریزی و تعهد به آن
برای داشتن یک مطالعه متمرکز ناگزیر از داشتن یک برنامه هستیم. حتما قبل از شروع تمام فعالیت های درسی و غیر درسی برنامه ریزی کنید.
 
۹- بیرون ریختن افکار مزاحم
گاهی در هنگام مطالعه افکار مزاحمی به مغز ما هجوم می آورند و تمرکز ما را از بین می برند. در چنین زمان هایی سعی نکنید این افکار را از خود دور کنید و یا به آنها توجه نکنید. چون ذهن شما بلافاصله وارد مبارزه منفی با شما خواهد شد. بهتر است به خودتان وعده بدهید که زمان اندیشیدن در این آرزو، فلان زمان خاص و معین است.
 
۱۰- منظم باشید
نظم انضباط در اجرای برنامه ها و خواب روزانه و تمامی زمینه ها موثر و لازم است. اگر در انجام کارها منظم نباشیم، هر قدر هم که با برنامه باشیم و حرکت کنیم، نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
با برقراری نظم در کارها این نظم بر افکار و اندیشه های ما حاکم خواهد شد و این در ایجاد تمرکز فکری بسیار ارزشمند خواهد بود.

پاسخ
 سپاس شده توسط سحر ، نگار ، نسیم ، mesterweb ، saberi ، soraya


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تمرکز کردن چیست؟ mary33 0 581 ۹۸/۹/۳۰، ۰۹:۳۴ صبح
آخرین ارسال: mary33
  راهکارهای مقابله با استرس در سخنرانی afshin21 1 1,004 ۹۸/۹/۱۱، ۱۱:۰۵ صبح
آخرین ارسال: shakib11

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان