شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امتیازات: 2.53
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
غیرتجاری ثبت ویژگی های و تشکیل شرکت موسسات

ویژگی های تشکیل و ثبت موسسات غیرتجاری
#1
سازمان ها و موسسات غیرتجاری جزء اشخاص حقوقی حقوق خصوصی به شمار می روند. این اشخاص دارای اهداف و مقاصد غیرتجاری می باشند . ماده 584 قانون تجارت این ها را اینگونه تعریف کرده که کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی یا ادبی یا خیریه و امثال آن تشکیل می شود

اعم از اینکه موسس و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند. با توجه به این ماده ملاک تشخیص این اشخاص از شرکت های تجاری را نباید قصد انتفاع بدانیم بلکه این موضوعات فعالیت این اشخاص می باشد که آن ها را از شرکت های تجاری متمایز می سازد. 
در نتیجه کلیه موسسات و سازمان هایی که به منظور اهداف غیرتجاری تشکیل می شوند و جزء دستگاه های دولتی نباشند، سازمان یا موسسه غیرتجاری می باشد. 
مؤسسات دارای مجمع عمومی عادی و فوق‌العاده می‌باشند که هر یک وظایف و مسئولیت‎ها‎ی گوناگونی را بر عهده ‌دارند. هیئت‌مدیره موسسه می‎‎تواند مجمع عمومی عادی را از میان شرکا یا خارج از آن انتخاب نماید. مدیران مؤسسات می‎‎توانند برای مدت محدود یا نامحدود نصب شوند که اختیارات آن‌ها کامل است مگر اینکه در اساسنامه ترتیب دیگری قرار داده‌ شده باشد. جلسات هیئت‌ مدیره با حضور اکثریت اعضا موسسه، جنبه رسمی پیدا می‎‎کند و تمامی تصمیمات هیئت ‌مدیره با اکثریت آرا رسمیت می‎‎یابد. 
انتخاب بازرس الزامی نمی باشد اما می توان بازرس داشت .
موسسات غیر تجاری به دو صورت انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم می شوند :
الف) موسسات غیر انتفاعی موسساتی هستند که هدفشان جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نیست . مانند موسسات خیریه و انجمن های اسلامی و تخصصی و احزاب و صندوق های قرض الحسنه و گروه های سیاسی 
ب) موسساتی که هدفشان جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد موسسات انتفاعی نامیده می شوند. مانند کانون های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز 
در رابطه با مجوز ثبت موسسات غیرتجاری به نکات ذیل توجه فرمایید :
1) در موسسات غیر تجاری که هدفشان جلب منافع مادی است موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند. 
2) در موسسات غیر تجاری که هدفشان غیر انتفاعی است می بایستی هنگام درخواست ثبت توسط اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام شود و پس از وصول پاسخ مثبت ، نسبت به ثبت اقدام خواهد شد. 
علاقه مندان به ثبت تشکیلات و موسسات فوق نباید کمتر از دو نفر باشند و قید سرمایه به هر میزان مجاز است. این اشخاص در اقدامات اولیه باید اظهارنامه ی ثبت تشکیلات و موسسات غیرانتفاعی را در دو نسخه به زبان فارسی تنظیم نمایند. 
ثبت تشکیلات و موسسات مزبور در تهران در اداره ثبت شرکت ها و در شهرستان ها در اداره ثبت مرکز اصلی آن به عمل خواهد آمد. همچنین ثبت موسسات و تشکیلات غیرتجاری که در خارج از کشور به ثبت رسیده است فقط در تهران در اداره ثبت شرکت ها به عمل خواهد آمد. اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به محض وصول تقاضای ثبت این قبیل موسسات و تشکیلات مراتب را با ذکر خصوصیات به وزارت امور خارجه اعلام دارد و پس از موافقت آن وزارتخانه طبق مقررات اقدام به ثبت آن ها خواهد نمود. 
kararegister.com
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  لزوم پرداخت و تسلیم کل سرمایه در تشکیل شرکت بامسئولیت محدود nire 0 1,076 ۹۶/۱۱/۲، ۱۲:۴۶ عصر
آخرین ارسال: nire
  شرایط ثبت سازمان ها و موسسات غیر تجاری چیست ؟ nire 0 1,101 ۹۶/۱۰/۳، ۱۲:۳۵ عصر
آخرین ارسال: nire
  شرایط تشکیل و ثبت شرکت تعاونی چیست؟ comreg 0 1,024 ۹۶/۹/۱۶، ۱۲:۲۴ عصر
آخرین ارسال: comreg
  فرآیند ثبت موسسات غیرتجاری sacal 0 881 ۹۶/۸/۱۵، ۰۵:۰۸ عصر
آخرین ارسال: sacal

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان