شما عضو این انجمن نبوده یا وارد نشده اید. لطفا برای مشاهده کامل انجمن و استفاده از آن وارد شوید یا ثبت نام کنید .
باشگاه کاربران روماک
ایده کارآفرینی با تولید دومین کالای مهم غیرنفتی کشور - نسخه‌ی قابل چاپ

+- باشگاه کاربران روماک (https://forum.romaak.ir)
+-- انجمن: انجمن مدیریت و بازاریابی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=74)
+--- انجمن: کارآفرینی و ایده های درآمدزایی (https://forum.romaak.ir/forumdisplay.php?fid=26)
+--- موضوع: ایده کارآفرینی با تولید دومین کالای مهم غیرنفتی کشور (/showthread.php?tid=1519)



ایده کارآفرینی با تولید دومین کالای مهم غیرنفتی کشور - ali23 - ۹۵/۶/۲۷

شاید این مطلب یک ایده ی جدید نباشد ولی از آنجایی که امروزه بحث درآمد ارزی و صادرات یکی از دغدغه های اصلی کشور به شمار می رود بر آن شدیم تا این کسب و کار را برای کسانی که شاید اطلاع زیادی از آن نداشته باشند به طور مختصر معرفی کنیم.

ایران با ۱۷۵ هزار تن تولید کشمش در سال، سومین تولیدکننده کشمش پس از امریکا و ترکیه است. بیشترین باغ‌های زیرکشت انگور در استان‌های آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی و همدان قرار دارد و سالانه از باغ‌های انگور کشور به طور متوسط ۳ میلیون تن انگور برداشت می‌شود. کشمش بعد از پسته دومین کالای مهم غیرنفتی کشور به‌شمار می‌رود. کشمش ایران از سال‌ها قبل علاوه بر کشورهای همسایه چون امارات، عراق، ترکیه، پاکستان، آذربایجان و قزاقستان به کشورهای اروپایی چون روسیه، اوکراین، آلمان، لهستان، انگلستان، رومانی، هلند، مجارستان و اسپانیا و کشورهای آفریقای شمالی مانند مصر، الجزایر و مراکش و دیگر کشورهای جهان چون کانادا صادر می‌شود. نکته جالب توجه آن که ترکیه به عنوان بزرگترین صادرکننده کشمش در جهان  نیز از ایران کشمش وارد می‌کند. علاوه بر صادرات ، کشمش یکی از خشکبارهای پر مصرف داخلی نیز می باشد.
با این پتانسیلی که در این محصول صادراتی وجود دارد تولید کشمش یکی از سود آورترین و مطمئن ترین کسب و کارهایی است که می توان به تولید و فرآوری آن پرداخت. اگر استان شما هم جز قطب های تولید انگور به شمار می رود می توانید با خرید انگور یا اجاره باغ انگور شروع به تولید کشمش نمایید. برای خشک کردن روش های مختلفی وجود دارد.با توجه به نوع انگور و شرایط بازار از روش های خشک کردن انگور استفاده کنید.

روش های مختلف تهیه کشمش و خشک کردن انگور
تعریف کشمش: میوۀ خشک شده و رسیده ی اقلام مختلف انگور دانه دار و یا بیدانه است که برحسب رقم انگور،روش وشرایط خشک کردن ومواد افزودنی مجاز به انواع و اقسام مختلف زیرنامگذاری شده است:

بیدانه ی تیزابی ،بیدانه ی آفتابی،دانه دار تیزابی،کشمش انگوری (کالیفرنی) و مویز

مویز : میوه خشک شده ی اقلام مختلف دانه دار انگور که معمولاً این انگورها دارای حبه های درشت هستند و با تابش مستقیم آفتاب خشک شده باشد. رنگ این نوع کشمش قهوه ای متمایل به سیاه است.

کشمش بیدانه ی آفتابی : میوه ی رسیده ی اقلام مختلف انگور بیدانه، مخصوصاً بیدانه ی سفید است که با تابش مستقیم آفتاب خشک می شود. بطور کلی روش تهیه ی کشمش آفتابی که فقط با تابش مستقیم آفتاب تهیه می شودبه علت طولانی بودن زمان خشک شدن در حال منسوخ شدن می باشد.

کشمش دانه دار تیزابی: میوه ی رسیده ی اقلام مختلف انگوردانه دارکه با آغشته کردن به محلول های مجاز تیزابی (قلیایی) و در آفتاب خشک شده باشد. رنگ این نوع کشمش از زرد روشن تا قهوه ای خرمایی متغیر است.

کشمش بیدانه ی تیزابی : میوه ی رسیده ی اقلام مختلف انگوربیدانه که با آغشته کردن به محلولهای قلیایی مجاز ودر افتاب خشک شده باشد. رنگ این نوع کشمش نیز از زرد روشن تا قهوه ای خرمایی متغیر است.

کشمش انگوری(کالیفرنی): میوه خشک شده ی اقلام مختلف انگور بیدانه بویژه رقم بیدانه سفید(سلطانی) و رقم پیکانی که با آغشته کردن به محلول های قلیایی مجاز (تیزاب) و با دود گوگرد ( so2) تدخین ودر سایه خشک شده باشد. رنگ این نوع کشمش زرد کهربایی متمایل به سبز است.

به طورکلی بازده کشمش به روش خشک کردن آن بستگی دارد یعنی بازده کشمش علاوه بر میزان قند، زمان برداشت به روش خشک کردن نیز بستگی دارد اگر انگور در زمان مناسب برداشت شده و با روشهای بهتری خشک شود از هر ۳ کیلوگرم انگور ۱کیلوگرم کشمش به دست می آید.

امید است با اجرای این ایده و با کمی خلاقیت و تلاش بتوانید جزء صادر کنندگان این محصول ارزشمند باشید.